Na vacsinu japonskych motorov sa odporuca pri prerabke na lpg dat aj domazavanie ventilov. Potom to nezvykne koncit dobre...lukas9206 napísal:Nie nemám.
Ake mate auto?
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ake mate auto?
-
chlapec10
Addict
To mas matne ci tak spinave 
Vidím to na oboje 
-
Yos
Professional
Matne, obcas ju zahliadnem v BA 
Ale v pozadi je vidno do slova a do pismena ukazkova a excelentna restauracia povrchu pozemnej komunikacie 
Hegy, to skôr vyzerá ako náplaste, aby sa od seba neodsunuli kusy cesty 
Fotené ešte minulý týždeň, teda ešte na zimných plechoch a trocha spontánne fotenie, čiže nevyleštené a tak...
-
Fabo
Hardcore addict
Nevylestene? Chlape, mam ti poslat ako vyzera teraz moje auto? 
Presne takLubenečko napísal:Vidím to na oboje
Pre zaujímavosť prikladám video Pištovho Civicu (on mi nastavoval riadiacu jednotku)... Šprinty ma nelákajú, chcem ostať road-legal, ale z 90 na 200 koní je pekná méta - momentálne som na cca 160, tak snáď už tento rok
200 ps v tej skatulke to bude pekne zametat 
Chipovaniu sa veľmi nerozumiem, ale je možné len chipovaním viac ako zdvojnásobiť výkon motora? Rozumiem, že motory sú priškrtené, ale že by tam bola až taká výkonová rezerva?? To sa mi celkom nezdá. A ak to aj možné je, tak bez úprav v motore musí byť po pár 10 000 km na odpis, však na to nie je projektovaný..
Just my 2 cents...
Just my 2 cents...
Motor mechanicky byva poddimenzovany o 30-50% + prikladnou starostlivostou a zmenou mazacich prvkov zase trosku tie dopady zvysenia vykonu ukontrloujes. Je to viacsecna zbran a nikdy sa neda presne povedat "co to vydrzi" obvykle to je od kusu, ine motory maju obrovsky potencial (2,5T R5 Volvo sa robili od 200 do 400koni, rovnaky motor).
Veľmi optimisticky, 50% poddimenzovanie + "mazacie prvky" 10-20% (čomu neverím) je stále len 150 koní a nie 200.
Viem, že turbodízel má slušný potenciál na prečipovanie, ale že takéto zázraky..to som nevedel a stále mám červíka pochybností
Viem, že turbodízel má slušný potenciál na prečipovanie, ale že takéto zázraky..to som nevedel a stále mám červíka pochybností
Okej never, mne to je jedno len mi potom nevysvetlujte ze motor vo focuse nemoze mat 270tkm za sebou (tiez podlahol vela upravam) a Mondeo ma tiez pridvyhnuty vykon na cca 200k a tiez ma 270tkm (pekne sa mi to vyrovnalo) sutazne auto 1,1T ma odmeranych 280k na kluke na motorovej brzde pri sacej teplote 28°C (proste holy motor bez intercooleru) a blok motora je bez modifikacii 1.9 tdi a to je stavane na endurance preteky.
Vedel by som pokracovat velmi dlho na vsetky strunky, proste neexistuje cislo ktorym sa da povedat kolko motor znese, vsak prikladne starany motor s pridvihnutym vykonom znese viac ako nestarany (alebo podpriemerne starany) motor v seriovom stave.
Vedel by som pokracovat velmi dlho na vsetky strunky, proste neexistuje cislo ktorym sa da povedat kolko motor znese, vsak prikladne starany motor s pridvihnutym vykonom znese viac ako nestarany (alebo podpriemerne starany) motor v seriovom stave.
Tá Mazda nie je "chipnutá" v zmysle úprav pôvodnej jednotky. Bola to atmosférická 1.6 a je tam dorobené turbo + intercooler + plne programovateľná riadiaca jednotka + iné zmeny
Na atmosfére by si samotnými úpravami máp (tj. bez turba alebo kompresoru) získal len pár percent.
...ak vobec...
btw, aku tam mas RJ, pocitam ze nejaku ryzovu co?
Nevieme zlozit do auta normalnu ecu... mam 3 moznosti ani jedna neni idealna, nemas nejakeho tipa?
btw, aku tam mas RJ, pocitam ze nejaku ryzovu co?
Nevieme zlozit do auta normalnu ecu... mam 3 moznosti ani jedna neni idealna, nemas nejakeho tipa?