Problem s nedostatkom miesta
Problem s nedostatkom miesta
zdravim, mam problem na HDD kde mam windows. mam tam uz iba 1GB volneho miesta.
Teraz skusim rozpisat trochu moj problem.
Problem nastal, ked som dal cez noc stahovat cez google chrome vacsi objem dat cca 10GB.
Bohuzial chrome to nedotiahol, a na disku C my zmizlo cca 8GB miesta.
Disk som skontrolova precistil programom CCleaner (ten odstranil len nejakych 300mb).
Druha vec bola ze som sa snazil manualne naist na disku subory ktore tam nepatria.
Viem ze chrome je tak nahovno postaveni, ze ked sa stahuje subor, tak si ho najskor taha do systemu c a az po dotiahnuty ho ulozi tam kam som chcel a z systemoveho HDD ho zmaze.
lenze mne sa tie subory nedotiahli a obavam sa ze tie dototiahnute subory su niekde ulozene.
nastavil som aby zobrazovalo vsetky skryte aj systemove subory a kazdy priecinok som skontroloval aky je velky.
no a zistil som ze z 120GB HDD (realne ma 111GB) je na HDD 98GB suborov a na HDD je iba 1GB volneho miesta.
Kde su potom tie subory? HDD je takmer plny teda okolo 110 GB je zaplnenych no ked to cele preskumam tak je zaplneni na cca 98GB.
Vedeli by ste my poradit ako to vyriesit?
na preinstalovanie win nemam cas ani naladu, tak by som bol rad keby sa nasla nejaka alternativa.
vopred dakujem za rady.
btw. pouzivam win 7 64 bit
Teraz skusim rozpisat trochu moj problem.
Problem nastal, ked som dal cez noc stahovat cez google chrome vacsi objem dat cca 10GB.
Bohuzial chrome to nedotiahol, a na disku C my zmizlo cca 8GB miesta.
Disk som skontrolova precistil programom CCleaner (ten odstranil len nejakych 300mb).
Druha vec bola ze som sa snazil manualne naist na disku subory ktore tam nepatria.
Viem ze chrome je tak nahovno postaveni, ze ked sa stahuje subor, tak si ho najskor taha do systemu c a az po dotiahnuty ho ulozi tam kam som chcel a z systemoveho HDD ho zmaze.
lenze mne sa tie subory nedotiahli a obavam sa ze tie dototiahnute subory su niekde ulozene.
nastavil som aby zobrazovalo vsetky skryte aj systemove subory a kazdy priecinok som skontroloval aky je velky.
no a zistil som ze z 120GB HDD (realne ma 111GB) je na HDD 98GB suborov a na HDD je iba 1GB volneho miesta.
Kde su potom tie subory? HDD je takmer plny teda okolo 110 GB je zaplnenych no ked to cele preskumam tak je zaplneni na cca 98GB.
Vedeli by ste my poradit ako to vyriesit?
na preinstalovanie win nemam cas ani naladu, tak by som bol rad keby sa nasla nejaka alternativa.
vopred dakujem za rady.
btw. pouzivam win 7 64 bit
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s nedostatkom miesta
na preinstalovanie mas 30 minut nestoji ti to za to ako sa trapit zbytocnymi srackam?
skusal si kuknut
C:/pouzivatelia/user/local/temp?
skusal si kuknut
C:/pouzivatelia/user/local/temp?
-
kashel
Expert
Určitú časť na disku ti žerie NTFS súborový systém (vyhradená zóna MFT). Skús si defragmentovať HDD i keď máš iba 1GB voľný, neviem či to pôjde, kedže defrag potrebuje cca 10-15% voľného miesta na disku. Tým by si mohol získať nejaké miesto. Predtým ešte skús obyčajný scandisk - kontrolu súborov, či ti nenájde nejaké stratené súbory.
-
hrban
Addict
ccleaner a analyzuj čo tam je a ten premaže niekedy až pár giga nepotrebných dát
mozem to skusit este defragmentovatkashel napísal:Určitú časť na disku ti žerie NTFS súborový systém (vyhradená zóna MFT). Skús si defragmentovať HDD i keď máš iba 1GB voľný, neviem či to pôjde, kedže defrag potrebuje cca 10-15% voľného miesta na disku. Tým by si mohol získať nejaké miesto. Predtým ešte skús obyčajný scandisk - kontrolu súborov, či ti nenájde nejaké stratené súbory.
ono mne by stacilo, keby som zistil ako pracujem chrome a kam medziuklada subory pri stahovani.
tam je jadro mojho problemu.
vcera som mal cca 11 gb volneho miesta, ale koli tym nedotiahnutim 10 gb mam teraz na cku 1 gb.
prinajhorsom spravim reinstal windowsu a google chrome prestanem pouzivat
-
hrban
Addict
mám zopakovať čo som napísal ? ccleaner čístí takéto blbosti ...
skus si precitat moj uvodni post.hrban napísal:mám zopakovať čo som napísal ? ccleaner čístí takéto blbosti ...
Ccleanerom som to prebehol no odstranil len nieco cez 300mb
fifty88.. a zaškrtol si v Ccleaneri šetky možnosti čistenia? Aj tie pri aplikácii Chrome? Teda okrem mazania hesiel. V nastaveniach Ccleanera tiež daj, aby Ti mazalo aj Temp súbory novšie ako 48 hodín.
mam tam tieto polozky:brm napísal:fifty88.. a zaškrtol si v Ccleaneri šetky možnosti čistenia? Aj tie pri aplikácii Chrome? Teda okrem mazania hesiel. V nastaveniach Ccleanera tiež daj, aby Ti mazalo aj Temp súbory novšie ako 48 hodín.
//obrazky vkladaj do priloh
idem to este raz prebehnut ccleanerom (mal som tam v nastaveniach aby mazalo len subory starsie ako 24 hodin)
Tiež pozri C:\Users\<user-name>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache
Edit:
Tak nakoniec pomohlo co poradil brm
mal som zaskrtnute aby my mazalo iba temp files stare ako 24 hodin, a tie nedotiahnute party co som stahol cez noc boli stare tak max 10 hodin a preto ich vynechavalo
nakoniec zmazalo celych 12 GB z systemovych docasnych suborov.
dakujem vsetkym za rady a za cas
brm dakujem a K+ za pomoc
Tak nakoniec pomohlo co poradil brm
mal som zaskrtnute aby my mazalo iba temp files stare ako 24 hodin, a tie nedotiahnute party co som stahol cez noc boli stare tak max 10 hodin a preto ich vynechavalo
nakoniec zmazalo celych 12 GB z systemovych docasnych suborov.
dakujem vsetkym za rady a za cas
brm dakujem a K+ za pomoc
-
hrban
Addict
paráda a to robí aj ccleaner keby si ho vieš nastaviť... 
Na taketo veci je najlepsie pouzit WinDirStat: http://windirstat.info/index.html
Analyzuje vsetky subory na disku a zoradi adresare podla toho ake su velke, takze lahko najdete stratene a zabudnute velke objemy dat.
Analyzuje vsetky subory na disku a zoradi adresare podla toho ake su velke, takze lahko najdete stratene a zabudnute velke objemy dat.
ale ved som to spravil cez ccleaner..hrban napísal:paráda a to robí aj ccleaner keby si ho vieš nastaviť...
len tam bola taka banalita, ze v nastaveniach bolo nastavane mazanie temp suborov starsich ako 24 hodin.
preto my to cleaner nechcel zmazat.