rozdiel medzi systémom zvuku
rozdiel medzi systémom zvuku
Ahojte. Možno som hladal zle, ale ani za svet neviem nikde nájsť stručnú a dobrú poučku, aký je rozdiel medzi 2kanálový Dolby Digital (2kanálový AC-3) a Systémom zvuku: 5.1-kanálový Dolby Digital- aký to má rozdiel, keď sa jedná o kameru. Ďakujem.
Re: rozdiel medzi systémom zvuku
vysledne video bude obsahovat bud 2 kanalovy zvuk, alebo 5.1 kanalovy zvuk - ja by som to laicky nazval "z kolkych stran kamera nasnimala zvuk" - potom ked to pustis do nejakeho domaceho kina (ratajme s tym ze je 5.1 kanalove - 5 reprakov, 1 subwoofer), tak 2 kanalovy zvuk ti len rozmnozi do ostatnych 5 reprakov, ale stale to budu len 2 - ziadny priestorovy efekt.. ked kamera zaznamena 5.1, tak ma kazdy z 5 reprakov + subwoofer svoj vlastny zdroj zvuku, takze ked sedis v strede, pocujes ze nieco je pred tebou, nieco za tebou, nieco sa deje nalavo.. pri dvojkanalovom rozoznas len lavy a pravy 
a iný než toto nie??- kvalita, lepší záznam čo sa týka hlasitosti, filtrovania a šumu?? pretože keď iba takýto, tak pri súkromnom použití je to zbytočné, lebo myslím väčšina ludí nemá domáce kino, alebo okolo kompu mini diskotéku
a napríklad, keď si kúpim 2 kanálový kameru a na petlicu si kúpim mikrofón, ten nič nezmení- musí to už byť (to 5.1 systém v kamere??
a ešte takáto otázka- filmy v originále zvyknú mať dva tipi zvukov (nejaké číslo, ale aké je ktoré neviem) no a jeden dabing je taký, že keď je scéna s hučiacim autom, aj hlas je zle počuť a tá druhá možnosť (ako sú aj dabingi) je taká, že hlas je stále dobre počuť... to už je hra s videoprogramami, alebo aj to sa nejak nastavuje na kamere a mikrofóne??
a napríklad, keď si kúpim 2 kanálový kameru a na petlicu si kúpim mikrofón, ten nič nezmení- musí to už byť (to 5.1 systém v kamere??
a ešte takáto otázka- filmy v originále zvyknú mať dva tipi zvukov (nejaké číslo, ale aké je ktoré neviem) no a jeden dabing je taký, že keď je scéna s hučiacim autom, aj hlas je zle počuť a tá druhá možnosť (ako sú aj dabingi) je taká, že hlas je stále dobre počuť... to už je hra s videoprogramami, alebo aj to sa nejak nastavuje na kamere a mikrofóne??
prvy riadok - to zalezi od kvality mikrofonu v tej ktorej kamere a od datoveho toku v akom nahrava, ale v tej strednej triede kamier na domace pouzitie je to naozaj jedno ktoru vyberies..
druhy riadok - ten system 5.1 musi podporovat kamera
treti riadok - vacsinou je to tak, ze dabing byva 2.0 a tam pocut hlavne ten dabing, lebo su ostatne zvuky mierne stisene, aby nebolo pocut original dabing.. alebo je to kvalitny 5.1 dabing, kedy sa da stisit iba ten kanal, na ktorom ide dabing (vacsinou spredu), to uz je dnes standard..
dodatok - neviem kto a neviem za co mi znizil karmu za predchadzajuci prispevok, dakujem
druhy riadok - ten system 5.1 musi podporovat kamera
treti riadok - vacsinou je to tak, ze dabing byva 2.0 a tam pocut hlavne ten dabing, lebo su ostatne zvuky mierne stisene, aby nebolo pocut original dabing.. alebo je to kvalitny 5.1 dabing, kedy sa da stisit iba ten kanal, na ktorom ide dabing (vacsinou spredu), to uz je dnes standard..
dodatok - neviem kto a neviem za co mi znizil karmu za predchadzajuci prispevok, dakujem