Aký skúter?
Aký skúter?
Aký skúter by ste doporučili?
Hľadám niečo s čím sa dá jazdiť na bežný vodičák, čiže do 50, po meste a uprednostním 4-takt. Niečo do/okolo 1000€. Môže byť nové aj ojazdené.
Písať využitie asi nemá zmysel, čo zatiaľ pozerám tak najviac idú Peugoty a Keeway, z ktorých sa mi najviac vidí Agora 50.
Hľadám niečo s čím sa dá jazdiť na bežný vodičák, čiže do 50, po meste a uprednostním 4-takt. Niečo do/okolo 1000€. Môže byť nové aj ojazdené.
Písať využitie asi nemá zmysel, čo zatiaľ pozerám tak najviac idú Peugoty a Keeway, z ktorých sa mi najviac vidí Agora 50.
Re: Aký skúter?
Na Čínu by som radšej zabudol. Vyplatí sa ti to. Nad Piaggiom si nerozmýšlal ? čo taký NRG ?
Prípadne Aprilia SR..tam už rozpočet bude asi trošku tlačiť, ale dá sa...
Prípadne Aprilia SR..tam už rozpočet bude asi trošku tlačiť, ale dá sa...
Dík za typ, tá Fly 50 od Piaggo je celkom fajn za 1440 trošku viac ako by som chcel ale snáď ešte pôjde dole 
Vyzera to ze nam schvalili zakon a vodici sk.B budu moct jazdit na 125 skutroch. Na aute jazdim 12 rokov, na skutri som jazdil zatial len 2x v zivote. Jazdit v BA v zapchach niekedy dost otravuje a toto by mohla byt celkom dobra alternativa.
Aky je realny a prakticky rozdiel medzi skutrami 50 a 125? Jasne ze je to drahsie, ma to vyssi vykon a max. rychlost, ale treba este nejake ine faktory brat v uvahu pred kupou? Hlavne take, ktore sa z tech. specifikacii nedaju precitat? Jazdi tu na fore niekto s niecim takym v meste do roboty?
Aky je realny a prakticky rozdiel medzi skutrami 50 a 125? Jasne ze je to drahsie, ma to vyssi vykon a max. rychlost, ale treba este nejake ine faktory brat v uvahu pred kupou? Hlavne take, ktore sa z tech. specifikacii nedaju precitat? Jazdi tu na fore niekto s niecim takym v meste do roboty?
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
jj schvalili,ale kedy to nadobudne ucinnost,to neviem.
http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/archiv ... kutre.html
http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/archiv ... kutre.html
-
Suffel
Guru
urcite ze zalezi aj od najazdu a vzdialenosti ktore chces jazdit.. 50-ka je vyslovene do mesta tam moc s okrskami nerataj.. ked uz chces jazdit natom viac teda aj mimo mesta urcite by som siel do tej 125-ky.. moj brat ma peugeot speedfight 2 dokonca s nejakou RC upravou a chodil na nom do roboty 3 km tam a 3 km s5 v meste, kazdy den a to bolo celkom v pohode, ale potom s nim zacal behat aj na dlhsie vzdialenosti, teda hlavne mimo okrsky a aj ked to dalo 80km/h na plny plyn tak zadrel motor.. pritom motor bol v dobrom stave bolo on starane ale proste je to 2T a bolo po motore.. inak ja osobne som skor za tu 125-ku radsej si nieco priplatit ale jednak to viac aj taha a druha vec ze ten motor prezije urcite viac..
Ja by som v buducnosti chcel skuter, je to podla mna zaujímavá alternatíva. Ono aj ťahať všade auto nie je vždy praktické a skúter je čupr. Určite by som išiel do vyššej kubatúry, pretože rátam aj s okreskami.
Popravde som zvedavý aký to bude mať reálny dopad na premávku. Príde mi to celé ako na mieru šité pre predajcov skútrov.
Nejak veľký rozdiel medzi 50 a 125ccm skútrom nevnímam. Leda tak v maximálke a svižnosti ako takej, čo je v meste v podstate aj tak jedno, pretože také zásadné rozdiely tam nie sú. Škoda, že to neplatí pre normálne motocykle do 125cm kubických. To už by bolo zaujímavejšie a reálny prínos väčší ako toto.
Nejak veľký rozdiel medzi 50 a 125ccm skútrom nevnímam. Leda tak v maximálke a svižnosti ako takej, čo je v meste v podstate aj tak jedno, pretože také zásadné rozdiely tam nie sú. Škoda, že to neplatí pre normálne motocykle do 125cm kubických. To už by bolo zaujímavejšie a reálny prínos väčší ako toto.
Necital som ten zakon, neviem ako je tam presne definovane to obmedzenie, ci ide len o skuter alebo o motocykle vseobecne do 125ccm. Da sa vlastne v zakone specifikovat co je to skuter a co uz motorka?
edit: "Vodičské oprávnenie skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá skupiny AM a podskupiny A1 a B1.“ Z toho zrejme nevyplyva obmedzenie len na skutre.
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... a=6&ID=372
edit: "Vodičské oprávnenie skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá skupiny AM a podskupiny A1 a B1.“ Z toho zrejme nevyplyva obmedzenie len na skutre.
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid ... a=6&ID=372
článok zo stránky SME myslím: "Bratislava 25. marca (TASR) - Vodiči s oprávnením riadiť osobné motorové vozidlo (vodičský preukaz skupiny B) budú môcť riadiť ľahký motocykel s kubatúrou až do 125 cm3 (A1). Takéto oprávnenie však získajú až po dvoch rokoch od času, keď dostali preukaz typu B a len na motocykel s automatickou prevodovkou. Oprávnenie zároveň bude platiť len na území SR."
iný motocykel s automatom teda ja osobne nepoznám..videl som jeden, ale rozhodne nešlo o kubatúru do 125ccm.
Aj tak si ale treba počkať na úplné znenie zákona.
iný motocykel s automatom teda ja osobne nepoznám..videl som jeden, ale rozhodne nešlo o kubatúru do 125ccm.
Aj tak si ale treba počkať na úplné znenie zákona.
-
Fabo
Hardcore addict
Podla platneho znenia ktore tento navrh doplna:
Rovnako sa o automate ci dvoch rokoch nezmienuje ani dovodova sprava ani ziaden iny dokument, dovodova sprava naopak hovori vyslovene o "lahkych motocykloch", nie o skutroch. Existuje vobec legalna definicia "skutra"?
Ani slovo o automate ani o dvoch rokoch.(3) Do podskupinymotorových vozidiel A1 patriamotorové
vozidlá skupiny A s najväčšou konštrukčnou
rýchlosťou vyššou ako 45 km.h-1, ktorých zdvihový objem
valcov motora nepresahuje 125 cm3 a výkon nie je
väčší ako 11 kW.
(4) Do skupiny motorových vozidiel A patria dvojkolesové
motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo
s postranným vozíkom vybavené motorom, ktorých
najväčšia konštrukčná rýchlosť je viac ako 45 km.h-1
alebo ktorých zdvihový objem valcov motora je väčší
ako 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora.
Rovnako sa o automate ci dvoch rokoch nezmienuje ani dovodova sprava ani ziaden iny dokument, dovodova sprava naopak hovori vyslovene o "lahkych motocykloch", nie o skutroch. Existuje vobec legalna definicia "skutra"?
Skuter sa da zrejme definovat nepriamo cez tu automaticku prevodovku. V zneni zakona sa o tej prevodovke vsak nepise. Jedine ze by to bolo definovane priamo v tych kategoriach co su tam spomenute.
-
Fabo
Hardcore addict
Principialne nevidim problem preco by motorka nemohla mat automat... ale no, uvidime za chvilu ci nejaku blbost nepredvedie MV vo vykonavacej vyhlaske.
Fabo: ja som necitoval zákon, ale článok z internetu. Preto som potom aj napísal že si treba na tu citáciu v zákone ešte počkať.
Bratislava 26. marca (TASR) - Vodiči s oprávnením riadiť osobné motorové vozidlo (vodičský preukaz skupiny B) budú môcť riadiť ľahký motocykel s kubatúrou až do 125 cm3 (A1). Takéto oprávnenie však získajú až po dvoch rokoch od času, keď dostali preukaz typu B a len na motocykel s automatickou prevodovkou. Oprávnenie zároveň bude platiť len na území SR
povodne znenie neratalo s automatickou prevodovkou, boli tam vsak pozmenujuce a doplnujuce navrhy a zakon presiel v uprave s automatickou prevodovkou.
Platnost nadobudne od 1.5.2013
povodne znenie neratalo s automatickou prevodovkou, boli tam vsak pozmenujuce a doplnujuce navrhy a zakon presiel v uprave s automatickou prevodovkou.
Platnost nadobudne od 1.5.2013
No.. a v spravach o 12tej nevraveli nic o automatike ale o maximalke 11kW. 
-
Fabo
Hardcore addict
STomko a podla teba tu co riesime?
Otazka znie, su dementi v TASR alebo Narkoze alebo kto riesi furt tie skutre a 2 roky, a nevedia citat zakon, alebo maju nejake vyjadrenie z MV ze co bude vo vykonavacej vyhlaske? A moze vobec takyto dodatok dat MV do vykonavacej vyhlasky?
Mičau, ano. A1 tj. male Acko tak ako ho pozname:
Otazka znie, su dementi v TASR alebo Narkoze alebo kto riesi furt tie skutre a 2 roky, a nevedia citat zakon, alebo maju nejake vyjadrenie z MV ze co bude vo vykonavacej vyhlaske? A moze vobec takyto dodatok dat MV do vykonavacej vyhlasky?
Mičau, ano. A1 tj. male Acko tak ako ho pozname:
(3) Do podskupinymotorových vozidiel A1 patriamotorové
vozidlá skupiny A s najväčšou konštrukčnou
rýchlosťou vyššou ako 45 km.h-1, ktorých zdvihový objem
valcov motora nepresahuje 125 cm3 a výkon nie je
väčší ako 11 kW.
Hosi tak poradte mi prosim nejaky skuter do 500-600€ ktory by bol v sulade s novou vyhlaskou, teda do 120ccm.
Hladam nieco do mesta 99,99% vozene po BA, neviem ako je to so zabezpecenim, skuter bude "odparkovany" vonku.
Rady,tipy,navrhy?
Sosaaaam v tejto kategorii som uplne mimo.
Hladam nieco do mesta 99,99% vozene po BA, neviem ako je to so zabezpecenim, skuter bude "odparkovany" vonku.
Rady,tipy,navrhy?
Sosaaaam v tejto kategorii som uplne mimo.
Ja obzeram Hondy (podla clankov co som nasiel davnejsie patria k najspolahlivejsim), ale pri tych cenach pojdem asi do novej. Zatial sa mi najviac pozdava PCX: http://moto.honda.sk/motocykle/scooter/ ... macie.html
Jazdena by sa mohla dat zohnat za nejakych 1500, mozno menej. Neuvazujes nad navysenim rozpoctu?
Alebo potom: http://moto.honda.sk/motocykle/scooter/ ... macie.html
No ako pozeram na autobazar.eu, tak ich je ako safranu.
Jazdena by sa mohla dat zohnat za nejakych 1500, mozno menej. Neuvazujes nad navysenim rozpoctu?
Alebo potom: http://moto.honda.sk/motocykle/scooter/ ... macie.html
No ako pozeram na autobazar.eu, tak ich je ako safranu.
Akoze aj by som uvazoval ale moc to nechcem ako nejaku investiciu lebo to vidim tak ze mi to do mesiaca ukradnu 
Mozno zacat s 600€ skutrom a ked pojde vsetko v poho tak kupim novy ale zatial do toho moc nechcem nalievat.
Mozno zacat s 600€ skutrom a ked pojde vsetko v poho tak kupim novy ale zatial do toho moc nechcem nalievat.