Knihy s vojenskou tematikou
Knihy s vojenskou tematikou
Ahojte.
Je tu nejaký fanúšik kníh s vojenskou tematikou? Či už sa jedná o druhú svetovú, prvú, Vietnam, Kórea, vojna v Perzskom zálive. (Knihy od Laurenca Reesa - Za zavřenými dveřmi, Nacisté, Peklo na východe alebo Od Stephen Ambrose známa kniha aj sfilmovaná Band of Brothers)
Ktoré tituly môžete doporučiť a tiež aj nedoporučiť?
Je tu nejaký fanúšik kníh s vojenskou tematikou? Či už sa jedná o druhú svetovú, prvú, Vietnam, Kórea, vojna v Perzskom zálive. (Knihy od Laurenca Reesa - Za zavřenými dveřmi, Nacisté, Peklo na východe alebo Od Stephen Ambrose známa kniha aj sfilmovaná Band of Brothers)
Ktoré tituly môžete doporučiť a tiež aj nedoporučiť?
-
senator8008
Light Star
Re: Knihy s vojenskou tematikou
Ak by si mal chuť na "trochu" kritiky celého vojenského systému, tak potom Hlava XXII.
Áno, to som čítal. Zaujímavá kniha ale mal som na mysli skôr knihy vážnejšieho charakterusenator8008 napísal:Ak by si mal chuť na "trochu" kritiky celého vojenského systému, tak potom Hlava XXII.
Momentalne mam rozcitanu knizku Zapisky odstrelovace, autorom je Vasilij G. Zajcev, jeden z najznamejsich ruskych ostrelovacov 2. svetovej vojny, bitky o Stalingrad. Knihu som zacal citat pred par dnami a nemam teraz na knihy cas, ale to malo, co som precital, ma zaujalo. Zajtra vsak cestujem, tak ju urcite otvorim
Tak skus, mozno sa zapaci aj tebe.
Vydaná v roku 2012. Som ani nevedel, že on vydal knihu. Môže to byť zaujímavé. ĎakujemKufor napísal:Momentalne mam rozcitanu knizku Zapisky odstrelovace, autorom je Vasilij G. Zajcev, jeden z najznamejsich ruskych ostrelovacov 2. svetovej vojny, bitky o Stalingrad. Knihu som zacal citat pred par dnami a nemam teraz na knihy cas, ale to malo, co som precital, ma zaujalo. Zajtra vsak cestujem, tak ju urcite otvorimTak skus, mozno sa zapaci aj tebe.
Skusit mozes aj Americkeho ostrelovaca od Chrisa Kyle-a. Myslim ze nejaky cas po vydani knihy (netusim kolko, hadal by som) ho odpravil iny ostrelovac na strelnici. Kniha sa stala bestsellerom, aj ked skutocne neviem preco. Trochen vadil ten patriotizmus. Na druhej strane realny pohlad na svet sucasneho vedenia boja, ci organizacie specialnych jednotiek.
// inak btw, nezomrel Zajcev tak 20 rokov dozadu? Niekde som cital ze bol idealizovany a v skutocnosti nebol taky vyhladzovac ako ho vykreslovali politrukovia. Propaganda aby mali rusaci hrdinu.
// inak btw, nezomrel Zajcev tak 20 rokov dozadu? Niekde som cital ze bol idealizovany a v skutocnosti nebol taky vyhladzovac ako ho vykreslovali politrukovia. Propaganda aby mali rusaci hrdinu.
Zomrel, v 91. Povodna kniha bola v Rusku vydana v roku 1971. Nakolko sa ta kniha zaklada na pravde, to uz neviem, ale cita sa to dobre 
Samozrejme, že si ho z idealizovali. Potrebovali to
Ruská propaganda bola tak isto účinná ako nemecká ale čo sa týka knihy, tak je to v podstate jedno. "Hlavne, že sa dobre číta".
A ďakujem tiež za toho odstrelovača i keď teraz na také niečo nemám chuť.
A ďakujem tiež za toho odstrelovača i keď teraz na také niečo nemám chuť.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Neviditelni bojovnici (Twilight warriors) - celkom fajn kniha o specialnych jednotkach. rozne casove obdobia, rozne miesta, rozne staty
Voják - príbeh nemeckého vojaka,kniha sa mi páčila. neviem či je SK verzia ja mám CZ.
http://www.gorila.sk/product/232717
Toto môže byť dobré. Zaujalo ma, že je tu aj nejaký pohľad z nemeckej strany.helicos napísal:Voják - príbeh nemeckého vojaka,kniha sa mi páčila. neviem či je SK verzia ja mám CZ.
Doplňujúca otázka.. je tu niekto registrovaný na www.databazeknih.cz ?