Felicia - Spotreba
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Felicia - Spotreba
Hello, mam feliciu 1.3 MPi a poslednu dobu mi spotreba narastla na cca 15L/100 km a neviem najst dovod, preco? ... Donedavna mi papala cca 6 - 7L... Co mohlo sposobit takyto drasticky narast spotreby?
Pozrel som Vyfuk, ten je OK
Nahodil som nove 3j kontaktne sviecky
Palivovy, vzduchovy filter OK
Motor ide pekne na vsetky valce
Nadrz derava nieje
Uz som bezradny, cim to moze este byt?
Pozrel som Vyfuk, ten je OK
Nahodil som nove 3j kontaktne sviecky
Palivovy, vzduchovy filter OK
Motor ide pekne na vsetky valce
Nadrz derava nieje
Uz som bezradny, cim to moze este byt?
-
Fabo
Hardcore addict
Re: Felicia - Spotreba
unik paliva niekde mimo nadrze? Motor ide tak jak ma, nejavi znamky pribohatej zmesi?
mne keby moja felicia zrala 15l tak ide hned do servisu a nie vypisujem na forum kde moze byt chyba
-
Weblink
Light Star
Ja mam moju feliciu ako "zalozne" vozitko, ucim sa na nej opravovat, fusovat vsetko co sa da ... Uz ma novu spojku, nove riadenie a podobne ... vsetko som menil/opravoval sam ... Urcite nebudem davat daakemu smelinarovy v servise neskutocne peniaze za opravy, co si viem spravit sambonno50 napísal:mne keby moja felicia zrala 15l tak ide hned do servisu a nie vypisujem na forum kde moze byt chyba
Takze teraz hladam dovod, preco ma taku spotrebu a uz som bezradny, tak zakladam toto vlakno...
Fabo nie, nezanmamenal som ziadny unik paliva, ani ziadny divny chod motora... len za studena ide chvilu taky divny bublavy zvuk z vyfuku. Inak startuje na prvy krat, a tah ma tiez dobry...
-
zdravotnik
Light Professional
Lambda sonda
/ som laik, ale toto je dosť častá odpoveď na tento problém
/ som laik, ale toto je dosť častá odpoveď na tento problém
Lambda práve zabezpečuje bohatosť vstrekovanej zmesi, môže byť problém aj tam ale nemyslím si že by spotreba narástla až o 120%.
-
RATZINGER666
Darca
kludne by mohla 
taha rovnako v celom spektre? nezadusa ho hlavne odspodu od 1200ot. pri plnom plyne?
taha rovnako v celom spektre? nezadusa ho hlavne odspodu od 1200ot. pri plnom plyne?
-
Grim
Darca
...nemáš niekde predranú hadičku s prívodom paliva? Prípadne tú, ktorá prebytočné palivo vracia späť do nádrže? Neviem ako je to na Felicii, nikdy som ju nemal...
Čidlo teploty, Termostat
alebo skús aj banálnu vec , skontroluj či sa ti neprehrievajú disky , nejako zaviaznutá brzda
alebo skús aj banálnu vec , skontroluj či sa ti neprehrievajú disky , nejako zaviaznutá brzda
-
Weblink
Light Star
AK mam zlu lamda sondu, a odpojim ju, prejavy sa to na spotrebe?
Spotrebu budeš mať rovnakú + špatný chod motora a zlá akceleráciaWeblink napísal:AK mam zlu lamda sondu, a odpojim ju, prejavy sa to na spotrebe?
teda neviem či by sa to nemalo prejavovať už aj teraz keď ju máš zlú (ak je na chybe ona)
nesuhlasim... mal som predraty kabel, spotreba mi v meste z 9 narastla na 18... kupil som druhu, bolo to v nej... co som postrehol, bol len cierny vyfuk a nizsi vykon... keby nezapojim, tak ju nebere do uvahy a idem za 12 (podla celeho klubu a ich skusenostiach s odpojenou lambdou)
termostat by sa odzrkadlil na teplote a nevidim dovod, ako by to malo posobit na spotrebu
cidlo teploty by sa odzrkadlilo bud na zlom statre za studena a hroznom chode alebo naopak, teda problem pri teplom chode motora
co som teraz pozrel zoznam cidiel pre mpi, tak tam vela toho ani nie je... skus najprv diagnostiku, tolko ti odporucim, ci sa nemas tocit aj okolo meraca vzduchu alebo niecoho ineho
termostat by sa odzrkadlil na teplote a nevidim dovod, ako by to malo posobit na spotrebu
cidlo teploty by sa odzrkadlilo bud na zlom statre za studena a hroznom chode alebo naopak, teda problem pri teplom chode motora
co som teraz pozrel zoznam cidiel pre mpi, tak tam vela toho ani nie je... skus najprv diagnostiku, tolko ti odporucim, ci sa nemas tocit aj okolo meraca vzduchu alebo niecoho ineho
ty vole to uz aj feldy sa davaju na diagnostiku? 
kam ten svet speje
kam ten svet speje
tak moze s kludom omerat potak na meraci, pripadne posunut bezec, ak by bol prruseny (aj to mu moze robit zle hodnoty), moze omerat lambdu, nemusi ist na diagnostiku, ale je to najpohodlnejsie riesenie 
-
Weblink
Light Star
Odpojil som lamdu, teraz jazdim bez nej a spotreba sa kusok unormalizovala, ale aj tak je vysoka ... takze pravdepodobne zla lamda zozeniem novu vymenim uvidim
BtW s odpojenou lamda sondou som nezaznamenal ziadny pokes vykonu ci zly chod motoru ...
BtW s odpojenou lamda sondou som nezaznamenal ziadny pokes vykonu ci zly chod motoru ...
@Weblink
Lebo lambda ti vykon motora znizuje. Vdaka nej ma auto nizke emisie a prejde estekackou.
Pred 50 rokmi ziadne lambdy neboli a auta jazdili.
Lebo lambda ti vykon motora znizuje. Vdaka nej ma auto nizke emisie a prejde estekackou.
Pred 50 rokmi ziadne lambdy neboli a auta jazdili.
unik paliva zistis jednoducho - citis benzin v interieri ? zvlast ked pustis ventilator ? ak nie, palivo ti netecie...
zalezi od toho kolko ma ten motor nabehane, na tej 1,3 by ma tych 10 neprekvapilo... niektore feldy mali vstavany sytic ktory by sa mal po kratkej dobe po nastartovani sam vypnut - tzn, ked auto nastartujes a nehas v klude napr 2-3 minuty, tak po minute by ti mali klesnut otacky na 700RPM, ak ti bezi na volnobehu nad 1000 tak prave tu moze byt problem
zalezi od toho kolko ma ten motor nabehane, na tej 1,3 by ma tych 10 neprekvapilo... niektore feldy mali vstavany sytic ktory by sa mal po kratkej dobe po nastartovani sam vypnut - tzn, ked auto nastartujes a nehas v klude napr 2-3 minuty, tak po minute by ti mali klesnut otacky na 700RPM, ak ti bezi na volnobehu nad 1000 tak prave tu moze byt problem
-
Weblink
Light Star
Sposobovala to ta lamda sonda, odpojil som landu, resetoval RJ a spotreba klesla na cca 7L ...mystique napísal:unik paliva zistis jednoducho - citis benzin v interieri ? zvlast ked pustis ventilator ? ak nie, palivo ti netecie...
mystique
inak pokial mam spravne info, motori MPI sitic nemaju, maju len saciu klapku, ktora je ovladana riadiacou jednotkou ... tj riadiaca jednotka urcuje kolko sa ma otvorit
Mozno myslis feldy s motorom BMM s jednobodovym vstrekovanim oni maju sitic...