Kolísavý zvuk motora
Kolísavý zvuk motora
Minule za studena som spozrooval na mojej ibize keď bolo vonku okolo nuly mohlo mrznúť teraz fakt neviem ale dosť na to že bolo chladno..automatický sytič si držal po našatarovaní otáčky niečo nad 1000 ale zvuk motora bol taký divný drsný a mierne kolísavý čo bolo vidieť aj na ručičke otáček ktorá sa mierne hýbala..Odchýlky boli fakt maličké ale bolo to vidieť že ta ručička sa hýbe aj keď len o pár mm ale hýbe.Po zohriatí motora keď ručička vybehla nad 50 stupň mierne a automatický sytič vypol tak sa beh motora ustálil aj zvuk bol stabilný aj otáčky už nekolísali..neviem si to vysvetliť..Sviečky boli menené pri 120 000 za NGK tak ako je predpísané podľa km.Olej bol memený taktiež v pravidelných intervaloch a vtedy nemal viac ako 6000 km od výmeny..rozvody boli robené pri 83000 hneď ako sa auto kupilo ked som toto spozoroval malo auto nieco pred 135 000..palivový filter bol menený pri 127 400 s olejovým filtrom pri výmene oleja ked som menil aj vzduchový filter( taktiež pravidelná výmena aj oleja a olejového filtra aj vzduchového filtra,olej mením každých 15000)..vstrekovacie trysky čistím parvidelne každých 5000 km pridaním do benzínu aditívum STP petrol injector cleaner .neviem čo by to mohlo spôsobovať..motor to je BBY a jedná sa o seat ibiza 1.4 benzín 16V 55kw.za vašu odpoved vám vopred veľmi pekne dakujem