Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Politika

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

slay, si smiešny. Niečo si o tom zisti, potom tu prezentuj svoje múdrosti. Faktom zostáva, že ty len bľaboceš, používaš silné analógie, ale máš holú riť a prázdne ruky. Tvoje príspevkové litánie s nulovou hodnotou ma čoraz viac prestávajú baviť.

Kto chce fakty, môže si naštudovať ôsmu kapitolu prvého zväzku Marxovho Kapitálu alebo nekonečne more inej literatúry. A ako som hovoril, máme aj klasickú literatúru, Dickens napr. Ak sa čosi dozviete, tak tu možno prestane relativizovať tie otrasné veci, čo sa diali (a žiaľ, aj dnes v niektorých častiach sveta dejú).
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Tým každý myslíš seba a slaya?
V teme anarchia ta tak nazval uzivatel matki a tusim aj beardi.
hughito napísal:A navyše, slay k tomuto "poznaniu" dospel kvôli inému dôvodu, ako ty.
No povedz aky?

A inak k tomu co si teraz napisal, tak slayov prispevok bol podla mna celkom mudry a obvzvlast to tym tmavym by si si mal citat aspon kazdy den na precistenie hlavy.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

hughito napísal:Kto chce fakty, môže si naštudovať ôsmu kapitolu prvého zväzku Marxovho Kapitálu
Bravo! :lol: Dúfam, že ti jeden výtlačok dajú po smrti aj pod ruky do rakvy.. :smt015 tak len študuj, študuj. Isto ešte o tebe budeme počuť!
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: Svoje extrémne relevantné interné štatistiky si rob doma a potom ich pokojne posielaj ľuďom cez SS, alebo to vycap do príslušnej témy, mne je to jedno, len s tým neotravuj všade.
No povedz aky?
Ty si k nemu dospel po nejakej debate, ktorá trvá už dosť dlho + určujúce je aj tvoje ideologické pozadie, slay k tomu prišiel po jednom odstavci v príspevku, tzv. apriori, pretože on sám si myslí, že žije v postideologickej dobe a ak niečo napíše čosi "ideologické," tak je fanatik či psychopat, či ako ma to nazval.

Ešte k nemu: Slay je tliachač prvého stupňa. Nič konkrétne, len omáčky. A stále dookola to isté. Nulová hodnota. To ty aspoň píšeš čosi konkrétne.
A povedz to tej dievčine, čo maká 16-hodín denne za hovno, že si za to môže sama, resp., že za to môžu "ľudia," (teda vlastný aj ja a ty a samozrejme, aj slay). Ja si myslím, že za to môže v prvom konkrétna skupina ľudí v širšom poňatí jestvujúceho systému a politicko-ekonomických vzťahov v ňom.

//autoeditácia príspevku (27 Mar 2013, 17:17)
slay napísal:
Bravo! Dúfam, že ti jeden výtlačok dajú po smrti aj pod ruky do rakvy.. :smt015
Presne takýto stupídny a prízemný príspevok/reakciu som čakal. No, tu naozaj stráca zmysel všetka diskusia. To je už naozaj na pováženie, že sa dá diskutovať s kalim, s tommyhotom a inými, s ktorými sa vôbec vo veľa veciach nezhodnem, ale s tebou sa nedá. Si hlúpy ignorant.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

hughito napísal: Povedz to tej dievčine, čo maká 16-hodín denne za hovno, že si za to môže sama, resp., že za to môžu "ľudia," (teda vlastný aj ja a ty a samozrejme, aj slay). Ja si myslím, že za to môže v prvom konkrétna skupina ľudí v širšom poňatí jestvujúceho systému a politicko-ekonomických vzťahov v ňom.
Namiesto toho jej ty povieš, že ona ani nikto iný za nič nemôže. Že ona aj všetci ostatní si predsa zaslúžia slušný život, dôstojný život, slobodu, istoty, dom s bazénom, ferari, každé ráno teplé rožky do postele a všetky práva aké si len dokáže vymyslieť. A nezabudni dodať, že za všetko zlo sveta môže malá skupinka vyvolených, tých druhých a ešte do toho pricap niečo o "systéme", to bude super. :wink:

A čo keby sme tak spravili revolúciu a odstránili tú skupinu ľudí? To by bolo super, potom by bol svet konečne krásny a spravodlivý. To by bolo tak "historicky jedinečné riešenie".

:lol: Avšak pre študenta histórie, musí byť bolestivé zistenie, že toto všetko sú len kktiny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nemyslím si, že je potrebné ďalej viesť túto diskusiu. :)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

slay:"A pamätaj si, nie kapitalizmus, ale ľudia nútia robiť deti, ničia prostredie, ničia iných ľudí a tak ďalej. Kapitalizmus s tým nič nemá, že naša spoločnosť je v mnohom stále ešte zverinec."

-Predstav si, skoncil si 3-rocnu ucnovku a nemas zazemie. Mas 18 rokov co je este take polodieta a nejdes na nadstavbu, takze ti ostava ist na urad prace, lebo si nechces platit zdravotnu poistovnu (lebo nemas prijem penazi). Chalan teraz musi nosit 2-krat peciatku do mesiaca a musi tam chodit na presne stanovene terminy. Chalan vie ze urad prace je nastroj kapitalizmu, ktoremu vyhovuje ze je pomerne velka nezamestanost a tak ludia su biedni tak zoberu aj pracu 2,2eur/hod na pasovej vyrobe. Chalan z niejakeho dovodu nespolupracuje a tak ho pani uradnicka, ktora sa boji o svoju pracu, lebo musi plnit rozkazy nadriadenych, upsvar, zakoniku prace... vyradi z evidience. A teraz ona ho nutila aby pracoval alebo system?

slay- ved ty nemas argumenty tak sa snazis slovne utocit na hughita a ho zosmiesnit. pritom ty mas piesok v hlave
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Urad prace je nastroj kapitalizmu? V com presne a ako ? :) chalanovi sa proste nechce pracovat.Vsak s ucnovkou ako 18 rocny musi niekde v hladovej doline zarabat aspon 20 na hodinu, inak je to pod jeho uroven. Strasny ten kapitalizmus.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

-myslel som ako sucastneho systemu a ze vraj tu mame kapitalizmus, kde funguje volny trh a kazdy tu ma slobodu

"chalanovi sa nechce pracovat"
- robil si na pasovej vyrobe kde jeden úkon trva 30 sekund pocas 8hodin? nemyslim 1 tyzden
kali520
Darca
Darca

M4jk1:-) napísal:-Predstav si, skoncil si 3-rocnu ucnovku a nemas zazemie. Mas 18 rokov co je este take polodieta a nejdes na nadstavbu, takze ti ostava ist na urad prace, lebo si nechces platit zdravotnu poistovnu (lebo nemas prijem penazi). Chalan teraz musi nosit 2-krat peciatku do mesiaca a musi tam chodit na presne stanovene terminy. Chalan vie ze urad prace je nastroj kapitalizmu, ktoremu vyhovuje ze je pomerne velka nezamestanost a tak ludia su biedni tak zoberu aj pracu 2,2eur/hod na pasovej vyrobe. Chalan z niejakeho dovodu nespolupracuje a tak ho pani uradnicka, ktora sa boji o svoju pracu, lebo musi plnit rozkazy nadriadenych, upsvar, zakoniku prace... vyradi z evidience. A teraz ona ho nutila aby pracoval alebo system?
Velmi kratkozraky pohlad.

Skus ist s tym viac do hlbky. Kto vytvoril tento system? Preco je to tak ako to je? Vytvorila ho snad nejaka elita? Ak ano preco zbytok ludstva s tym nieco nespravi? Pri kazdej takejto hlbsej analyze vzdy dojdes ku cloveku resp ludstvu samotnemu a ze pricina vsetkeho je on sam (a tu to nechapte ako nejakeho konkretneho cloveka ale skor ako nejaku vseobecnu entitu). Chalan bude zbytocne nasrany na system, lebo ten je len vysledok kolektivu ktoreho je sucastou, jeho hnev je neopodstatneny a alibisticky. Moze byt akurat tak nasrany len na cely svoj kolektiv, na spolocnost ktorej je clenom, na ludi samotnych, nato ze je tu vela hlupych a idiotov, nato ze na debilitu mnohych on doplaca a kludne aj sam na seba ze to nedosiahol az na vrchol, pricom mozno pochopi ze je rovnaky ako zbytok toho coho je sucastou a k comu by mal smerovat jeho hnev ale nesmeruje mozno koli tomuto pochopeniu (hold uznat svoje vlastne chyby je ta najtazsia mozna uloha).

Vyhovarat sa na system je len zbabele odvracanie pozornosti od skutocnej priciny. System je len produkt ludstva a ten ma taky charakter ake je ludstvo vseobecne, tak silny ako jeho najslabsi clanok.

Chces menit system, musis menit myslenie ludi, a ked to nejde argumentacne tak kludne aj silou a tak to platilo od zaciatku historie cloveka, co je ale podstatne princip hoc jakeho systemu je stale rovnaky a stale postaveny na nejakej forme hierarchii a tak to bude aj keby na tejto planete ostali co i len dvaja ludia.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: Ak to berieš tak, že vina ľudí spočíva v tom, že tento systém toleruje, tak v podstate áno, veď koho iného by to bola vina. Ale proste vidíme z histórie, že premeny ľudskej spoločnosti sa netvoria ľahko a zo dňa na deň. Sú výsledkom dlhých procesov. Každopádne vždy existuje nejaká elitnejšia vrstva, ktorej to v tom danom systéme vyhovuje a vôbec ho nechce meniť. Tá do istej miery vplýva na to, aby zostal status quo (tu nechcem konšpirovať a tvrdiť, že sa schádza ktosi za nejakým stolom a riadi svet, vôbec nie). Napr. včera som bol na prezentácii o FoxConne a bolo pekne vidieť, ako sa tá firma všemožne bráni zamedziť tomu, aby sa jej robotníci nejako začali organizovať (to by bolo proti jej záujmu). Toto je to, čo robí FoxConn, je to istá čiastočka - x iných vecí, podobných, menej podobných sa deje vo svete na rôznych úrovniach. Je ale obrovská moc a preto sa nejaké uvedomenie a vôbec sila na zmenu v ľuďoch nenájde zo dňa na deň, to je doslova stáročný proces. Pozrime sa, koľko sa rozpadala Rímska ríša a otrokárstvo, alebo koľko a ako dlho sa rôzne po Európe držal feudálny systém a rôzna šľachta - to bolo niekoľko storočí, kým buržoázia presadila svoje. Istú medzihru tvorili násilné totalitné systémy v 20.st. a ich pokusy o zmenu svetového usporiadania, ktoré kvôli svojej brutalite padli. A teraz sa opäť čosi deje, robí, ale zmeny môžu prísť za 100 rokov, ak vôbec.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

hughito napísal:Každopádne vždy existuje nejaká elitnejšia vrstva, ktorej to v tom danom systéme vyhovuje a vôbec ho nechce meniť. Tá do istej miery vplýva na to, aby zostal status quo (tu nechcem konšpirovať a tvrdiť, že sa schádza ktosi za nejakým stolom a riadi svet, vôbec
OT otazka- priznavas,ze bude elitnejsia vrstva aj v anarchii?:)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie, lebo tam z podstaty nemá aká byť. Ale určite by nejaké neformálne vrstvy/skupiny mohli vzniknúť v istom zmysle - čaro zostáva v tom, že aj keby, tak nemajú nástroje a mechanizmy na nejaké riadenie, aj keď neformálne.

Ono je aj otázne, či je moc napr. to, ak je niekto prirodzene taký typ, že mu to viac páli, má nápady a dokáže určovať istú agendu a týmto akoby stojí nad ľuďmi. To by sa určite mohlo diať, ale za prvé, takýto človek by to nemusel chcieť nutne nejak zneužiť a za druhé, to všetko by síce mohol mať a pôsobiť na ľudí, ale ten striktný demokratický proces a transparentnosť zostávajú, čiže nejde o nejaké narušenie a nemožno hovoriť o elite, ktorá ovláda ľudí.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nezdá sa ti zbytočné do nekonečna teoretizovať o nejakých úplne nereálnych veciach? Je to zbytočné, nezmyselné a hlavne neprináša žiadne riešenia na problémy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Máš pravdu, že rozoberanie tohto konkrétne je v podstate zbytočné, hlavne tu a teraz - ale snažím sa odpovedať na otázky. Možno by to chcelo fakt smerovať do príslušnej témy, nech sa to tu neustále kdesi neobjavuje.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Na Cyprus dorazili kamióny plné peňazí : http://openiazoch.zoznam.sk/cl/132202/N ... lne-penazi

"Podľa agentúry Reuters bolo vidno ako do útrob centrálnej banky vošli najmenej tri prepravné kontajnery s mimoriadnou zásielkou hotovosti, ktoré tam doviezli na kamiónoch."

Dorazili papieriky. Aj ja chcem tlačiareň a eurá. :D
kali520
Darca
Darca

Hughito, premeny v ludskej spolocnosti a bezohladu nato jako dlho trvali su vylsedkom jedneho a toho isteho a to Nietzscheovskej vole k moci.

Na vysvetlenie uvediem priklad alebo skor toereticku situaciu. Ak by sme na tejto planete zostali povedzme len toto forum v tejto teme, napr co ja viem, ja, ty, slay, matki, beardi atd atd... Aby sme prezili budeme muset nejakym sposobom zacat spolupracovat. Lenze vseci sme v tomto pripade iny, inak schopny, inak inteligentny, s inymi navykmi, fyzickymi a psychyckymi schopnostami a navyse kazdy so svojim svetonazor a predstavou ako by to mala vyzerat nasa spolupraca (to je uz ista forma vole k moci). Ak bude podla teba nemusi to vyhovovat mne alebo slayovi. Ak bude podla mna nemusi to vyhovovat tebe atd atd... K nejakej dohode ale dospiet musime od toho zavisi nase prezitie a ta bude bud:
1. Jeden z nas, nas vsetkych presvedci o svojej predstave a my sa jej poddame (t.j vola k moci dosiahnuta prostrednictvom argumentov)
2. Ak sa nikto taky nenajde a nebude mozny kompromis (ten bude vzdy niekomu viac vyhovovat lebo tam su iste uz vrodene rozdieli, fyzcicke psychicke atd atd a tym uz vznika nejaka hierarchia) tak bude potrebne svoje presvedcnie obhajit silou, a tu vyhra uz ten najsilenjsi (vola k moci dosiahnuta prostrednistvom sily).

Je to velmi zjednoduseny pohlad, ale vsetky zmeny ktore sa diali a deju v ludskej spolocnosti maju prapricinu v tychto dvoch principoch.

A to co sa tu ty snazis predostierat na tomto fore, tvoja snaha o vyvtorenie anarchistickej spolocnosti je tiez len dalsia forma vole k moci. Mas svoju predstavu ako by vyzerala spolocnost, mas svoj nazor ako by sa mali diat veci a na tom uz nezalezi aka ta predstava je, ci je to snaha o dosiahnutie rovnosti, svetovy mier, celosvetova sloboda to vsetko je uz len vyska hodnoty idealizmu, podstatne je ze je to tvoja predstava, ktora ked bude dosiahnuta, bude naplnena aj tvoja osobna potreba, tvoje egoisticke podvedomie, tvoja vola k moci.

Zbytocne s tebou z viest diskusiu nato ci je anarchia mozna, skor sa ta spytam takto, ci vobec ma nejaky vyznam to co si doteraz robil pre vytvorenie anarchistickej spolocnosti? Verim tomu ze ty sam veris ze ano. Realita je ale taka ze nie, nemalo to absolutne ziaden vyznam, lebo tvoje toerie su aj tak stare jak ludstvo samotne a v zivote sa nenaplnili do vytuzenej podoby, ci uz tu bola anticka demokracia, republika, komunizmus, marxizmus, a ine formy socializmu, a stale narazate na stenu zvana vola k moci.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Ono je aj otázne, či je moc napr. to, ak je niekto prirodzene taký typ, že mu to viac páli, má nápady a dokáže určovať istú agendu a týmto akoby stojí nad ľuďmi. To by sa určite mohlo diať, ale za prvé, takýto človek by to nemusel chcieť nutne nejak zneužiť a za druhé, to všetko by síce mohol mať a pôsobiť na ľudí, ale ten striktný demokratický proces a transparentnosť zostávajú, čiže nejde o nejaké narušenie a nemožno hovoriť o elite, ktorá ovláda ľudí.
A v tomto sa ale nehorazne mylis (len v casti, zeby to nemusel chciet nutne zneuzit mas pravdu). Ale este ti "dlzim" odpoved na prispevok kde sa chcem dotknut tejto temy. Snad cez sviatky. Ale v skratke - moc ktoru dava cloveku "system" je velmi neefektivna a slaba. Moc ktoru dal cloveku on sam (alebo iny clovek) je to co sa skutocne da zneuzivat. To je ta moc ktora vytvarala kazdy novy system (a ako z historie vidime tak kazdy system (ktory sa uchytil) zhnil lebo ho uz neudrziavali tak schopni ludia ako ho vytvorili).
Uz si sa ma raz pytal o akej moci to hovorim. Hovorim o moci ktora vyplyva z pochopenia ludskej mysle. O ovplyvnovani, sadeni semiacok vlastnych myslienok do hlav inych, vzbudzovani emocii a zastierani rozumu. Len tato moc dokazala napr. zotinat hlavy v mene hesla "Sloboda,rovnost,bratstvo" (a historickych prikladov ti mozem dat mrte). Staci ked niekto chape principom, vie na sebe pracovat a ma dostatocne pokrivenu moralku aby si dokazal mysliet, ze spolocnost vybudovana podla neho by bola lepsia. A nie je to len vrodene, tejto moci sa da naucit. Ako clovek ktory ju malo studoval a trosku jej rozumie ti napr. mozem povedat, ze ak aj v realnom svete argumentujes sposobom ako tu na fore tak presvedcis velmi malo ludi. Pricom tvoje nazory maju potencial byt prijate aj masovejsie - a nemusel by si v nich zmenit ani ciarku. To by vsak bolo na osobitnu debatu a ako hovorim - nie som odbornik (a vypracovat sa v tejto oblasti by mi par rockov trvalo - nehovoriac o tom, zeby bolo sa co ucit cely zivot)
Ak si myslis, ze demokrativke procesy su neprestrielne tak sa mylis (zakladnu chybu demokracie som tu uz vysvetloval - a cim priamejsia je demokracia, tym vacsi je vplyv tejto chyby).
hughito
Redeemer
Redeemer

kali, to sú filozofické rozmery: ak by sa nastolila anarchia, tak či by si sa upokojila moja túžba po moci? :D Ako z istého hľadiska áno, lebo by som konečne ako človek mal moc svojím dielom rovnocenným s inými ľudmi participovať na veciach okolo mňa. Tá moc by bola naša. Takže môžeme to nazvať vôľou k moci. :D

javatar: V prvom rade ja tu nikoho nepresviedčam. Ono to sa ani nedá niekoho len tak presvedčiť a už vôbec nie cez fórum. Tento proces funguje inak a obyčajný človek to najlepšie vstrebe cez prax a osobnú skúsenosť, nie cez hypotetizovanie cez fórum. Ja to tu beriem len ako oddychovú činnosť a rétorické hrátky + som donútený sám hľadať nové a nové info v nových oblastiach, čiže mám väčší rozhľad.

Všetky tie príklady na ktoré narážaš, kde sa hlásali rôzne ideály slobody a rovnosti - to boli len reči. tie hnutia, skupiny, z podstaty neboli slobodné a rovné. Taká VFBR, to sa len buržoázia dostala k moci namiesto starých feudálov, okorené terorom. To je celé, čo sa stalo. Všetky tie heslá - to je len romantizmus.
Napísať odpoveď