Ja hovorim tak vseobecne, megane, laguna, thalia... mne tie auta pripadaju uplne od veci... sice adekvatna je aj suma co za to pytaju ale ja si rad priplatim a radsej si kupim auto kote nema <> v znaku, na krizovatke sa ti smeje fagan z golfa a ty si rad ze si rad... 10000 ludi a zrovna tolko chuti takze az budem mat peniaze ma BMW kupim si BMW, az bude na Bentley rad sadnem do Bentley ale zatial sa snazim vytazit maximum z prostriedkov ktore mam k dispozicii a Renault by som osobne nikdy nezvolil.
Tak to je u mna. Prakticky v kazdom smere s nejakou znackou sympatizujem okrem Francuzov... A niesom sam myslim ze takych nazorov sa tu najde ovela viac len ini su tisko lebo nechcu byt kritizovani no ja sa rad vyjadrim vzdy a vsade.
Iste. Preto je to jedna z najúspešnejších automobiliek.
Hegy - akoze ked nieco zapraska na 15 rocnom aute nie je nic neobvykle..alebo ked nieco uz trosku nesedi..hovoril som o dolezitych castiach auta, ktore su aj najdrahsie. Ukaz mi jedno 15 rocne auto, v ktorom vsetko este sedi na svojom povodnom mieste ako ked vyslo z fabriky. To, ze auto tvojej znamej malo len 80k a uz vrzgalo sa mi nejako nezda. Nase nevrzgalo kym otec nechcel zistit co je pod vsetkymi tymi plastami
/a ja sa zas zasmejem jemu, aky nepohodlny a predrazeny shit si kupil skus tam posadit 4 vyssich ludi a mas problem..nebodaj este 5tich
Ona urcite nic nerozoberala a auto jej servisoval po skonceni zaruky iba moj foter takze rozoberane nic nebolo.
Mne je to proste nesympaticke ked polovica veci coho sa chytim vyda pazvuk. Ani ten design mi nic nehovori. Motory...
Nic jedoducho na tej automobilke sa nenajde jedina vec co ma zaujala (okrem spominanej divizie R Gordini)
Hegy napísal:radsej si kupim auto kote nema <> v znaku, na krizovatke sa ti smeje fagan z golfa a ty si rad ze si rad...
Ak ti záleží na takýchto veciach tak si sa u mňa zaradil do skupiny ľudí s ktorými nemá zmysel o autách diskutovať. Väčšinou sedia na benzínke v teplákoch a majú absolútny patent na pravdu od politiky, cez autá až po jogurty.
S tymi teplakami a benzinkou si ma povedzme vystihol
Ale riesim iba dolezite veci samozrejme.
V klude sa mozes so mnou bavit ale nie na temu Renault, to mas tak, ze pokial ti nieco vybuduje averziu tak proste neprijmas ziadne pozitivne info o predmetnej veci.
A ako som uz spominal, tento nazor nemam ja, tento nazor zdielam s vela ludmi, v automotive odvetviach sa pohybujem vela, ci uz v prostredi automobilovych sportovych cinnosti alebo servisu, uprav atd atddddd.... proste dost vela a viem co ludia na tie auta hovoria, aspon mi utvrdili ze v zn. Renault sa nemylim. Ale ako som uz povedal, vobec mi nevadi ak si to niekto kupi, nech, mna do toho nic urcite ste si nasli na tej znacke svoje pozitiva na ktorych si zakladate a tym padom je to auto pre vas vhodne, mne neulahodilo nicim.
//autoeditácia príspevku (28 Mar 2013, 12:03)
Nedalo mi to a skocil som dole do 2 rocneho Peugeotu 308 a teraz mam este horsi nazor na ten interier ako som mal... Ta kvalita, to je do slova a pismena otras.
nejdem sa vyjadrovat k tomu vsetkemu co tu odznelo, viem ze kazdy jeden s nas ma urcitu pravdu ci to je uz ten ktory nepreferuje francuzov alebo opacne ten ktory ich preferuje..
ono ja ako teraz nad tym rozmyslam, po mojom prispevku, je pravda ze som to tu moc nerozoberal, teda tie opravy vsetky ktore boli na nasich peogeotoch, aj s dovodu ze by to bolo zbytocne zakladat xy novych tem.. o vsetkom co tu pisem, teda o tych poruchach a nekonecnych opravach, vie najlepsie RATZI lebo s nim som to vzdy rozoberal a on mi vzdy ochotne a rad pomahal, ak nevedel tak dal aspon orientacny typ alebo vymedzil nejake moznosti ale vzdy pomohol.. je to vsetko v spravach takze to nema zmysel sem davat ale mozem povedat ze bolo toho neurekom, co ma aj mrzelo ze som ho stale otravoval ale fakt obcas som nevedel kam s kola von..
ak som prisiel za nejakym mechanikom ano nechajte mi to tu ja to rozoberiem a pozriem sa nato.. taky tu uz boli rozobrali by pol auta, potom poskladali a vypytali za to 500€ a to nic nespravili..
napadla ma prihoda otcovho kolegu ktory mal renault master (dodavka), proste to auto stale dymilo na bielo a stracalo vykon.. prisiel s tym do renaultu tam samozrejme pani majstri ze su to kruzky ze motor musi ist von a rozobrat, tak ho pekne aj rozobrali kruzkom nic nebolo (zevraj ich vymenili za nove), kedze uz mali rozobraty cely motor, tak si dovolili vymenit aj rozvody, co bolo uplne mimo poruchy a ani ich netrebalo menit.. nasledne poskladali cely motor a co sa nestalo? no auto islo stale rovnako teda biely dym a strata vykonu.. tak majstri povedali ze ony nevedia co s tym, ale za robotu a material zobrali uz si presne nepamatam kolko to bolo ale okolo 70 000SK... takze zaplatite skoro stvrtku auta za opravu, ktora vam aj tak nic nepomohla a auto sa sprava stale rovnako.. nasledne asi 150km od nas sa mu podarilo najst majstra ktory bol ochotny sa nato pozriet a riesit to, samozrejme to bolo cerpadlom tak ho pekne zhodil poslal do madarska, tam ho spravili stalo to tusim okolo 10 000SK ale od vtedy s cerpadlom nemal uz nikdy problem..
to je len taky pribeh ktory ma prvy napadol pri znacke renaultu, je ich este ovela viac.. ale zhrnul by som to asi tak ze je kazdeho vec a osobny nazor ze ake auto si kupi a ako s nim bude spokojny.. my vsetko co tu piseme su len nase nazory a rady na dane veci.. tak ako povedal uz RATZI ak si niekto zmysli ze kupi C5-ku tak si ju aj kupi a nemusime o tom debatovat.. ja tiez poznam cloveka ktory ma C5-ku od nova HDi a za 4 roky na nej natocil 240 000km len s vymenami oleja a usmevom na tvari.. takze nech si kupi kazdy to co chce a co sa mu paci, my sa snazim len poradit comu sa vyvarovat s cim mozu byt problemy a naopak co je dobre a spolahlive.. co sa tyka karmy ta mi je ukradnuta, ja som chcel tym len povedat tolko ze kazdy ma svoj nazor na auta alebo znacky aut ale preto nemusi mat s toho komplex, ale to nic nemeni na veci ze ja si francuza uz nikdy nekupim a preto ho ani nikomu neoporadim...
Ja som v kazdom prispevku prizvukoval ze ide iba o moj nazor, ze nikomu neberem ten jeho...
Normalne som jak uchylak teraz zliezol dole do spominanej 308micky a natocil som video do coho som sa oprel to zacalo hnusne prastat a kvilit... 2.5rocne auto...
Ok ale k teme. Mozno sa to niekomu lubi co ja viem taky zvukovy doprovod pri vylozenom lakti na dvere nemoze byt zly
A vidim ze Renault servis je na p*zhszb* zo vsetkych hladisk, ci uz ide o primitivnu vymenu ziarovky ktora trva 5 hodin alebo nezistitelne problemy s motorom ci uz je to Laguna alebo je to Master...
k tym renaultom: jazdil som moduse isty cas a skapanie motora na krizovatke cervenej ci obycajnom stati pred domom bola bezna vec. ist 15km usek mestom a startovat 5x bola bezna vec. nebola to chyba jedneho auta, ale snad vsetkym renaultov ktore ista instutucia vlastni. k ich servisu len tolko, ze opravit dokopy nic nevedeli, geometria im nic nehovorila lebo podla ich slov "je to normlane". nehovoriac ze ani kod na radio nevedeli nahodit ked uz "Tazko" doopravovali
bonno50: ako suvisi spolahlivost vzhladom na znacky s rocnikmi? a na com sa mame vozit, ked mame ine vydavky a na nove nemame prachy ako ja? je tu kopec ludi, ktori maju viac ako 10 rocne auta a o autach aj cosi vedia... keby som mal nove auto, tak tomu rozumiem lepsie a moje slovo ma vacsiu vahu? ja som rad, ze si mam vobec na com prdel vozit a do auta tlacim velmi vela penazi... na kvalitny servis, kvalitne diely, benzin, naplne a podobne... nechcem mat auto v stave klasickeho 15 rocneho verglu...
ratz: ja som to nemyslel tak ze ci ma niekto peniaze na nove auto alebo nie ani nezastavam ani ziadnu znacku len niektorych ludi argumenty mi pridu totalne vymyslene len ani ociernovali niektore znacky a pritom ich auto je mozno vrak o ktory sa ani nevedia poriadne postarat
tak ked napises stare, myslis stare, nie zanedbane... si precitaj este raz, ako vyznel ten prispevok...
kamarat ma servis a jeho auta su vsetky v katastrofalnom stave, a to takym sposobom, ze nefunguje polka elektriky, jedno sa startuje srobovakom, druhe napajkovanym tlacidlom, ktore trci na kablikoch zo spinacky, dalsie nema tlmice, stoji iba na pruzinach, na dodavku namiesto draheho vzduchoveho kompresoru na podvozok dal listove pruziny a podobne... holt, ako sa hovori, obuvnikove deti chodia bose... a nedovolim si povedat, ze by sa o auta postarat nevedel, iba mu to proste pride zbytocne... on ma svoje auta ako spotrebaky a tak to aj vyzera...
co sa tyka mna, ja ociernovat nechcem ziadnu znacku, kazda ma svoje pro a proti, uz som to sem par krat pisal...
nebolo to myslene k tvojim prispevkom na tvoje som si uz zvykol ale ked niekto napise ze bol v P308 a ze podla jeho prispevku je to take zle auto ze horsieho auta siroko daleko niet a pod. je to absurdne
stale hovorim vo firme mame asi 20 aut ale od japonskych az po Made in USA ale ani jedno z nich neni nijak viac kazive alebo ma nieco uplne zle ze by som mohol povedat ze to auto je vyslovene nedobre
(mozno Dacia Sandero ale za tie peniaze som ticho)
Áno, dá sa na to pozerať tak ako sa na to pozerá bonno50 (v podstate môj názor), tak ako Ratzi (ktorý ich nepreferuje, ale povedzme rešpektujeme) a dá sa na to pozerať tak, že <> v znaku a mám sa hanbiť na križovatke vedľa nejakého 15 ročného vyheganého štvorkového golfu v ktorom sa na mňa smeje 18-ročný kráľ vesmíru, ktorý tankuje na benzínke za 2,37€, lebo z vreckového mu viac neostalo.
begbeee: ale ja aj francuzov mozem preferovat... uz sa stalo, ze som hladal auto na 5000km rocne, kde bola hlavna poziadavka na komfort a priestrannost, bolo to tretie auto do rodiny a na spolahlivosti majitelovi nezalezalo, tak ako prve som pozeral citroeny c5 a vobec mi to neprislo divne... sice nebol som tam "doma", ale vybralo sa a auto jazdi doteraz bez poruchy... vacsina ludi vsak hladi na spolahlivost ako na najdolezitejsi aspekt... a dobre vies, ze tam ja ruku do ohna za nic francuzske nedam... az na vynimky ako laguna, 306, atd., pripadne niektore male dodavy ako berlingo a podobne...
tak a prisiel cas spojazdnit aj shepdoga feldu som davno predal a je cas sa postarat o rodinku
takze hosi vie mi niekto poradit nieco nove do 10tisic ?
Pokukujem po novom sandere ktore ma moj kamos a fakt ze spokojnost ale na druhej strane ma laka Citroen c-elysee vyzera dost decentne ak by som bral sandero tak by som siel do Stepway Ambiance