Prevoz auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Prevoz auta

Príspevok od používateľa demovic_svk »

doviezol som auto zo zahranicia teraz ho potrebujem dat na KO a TK len to je v meste asi 6 km odomna a nemam to tam ako previezt ...dalo by sa to ze by ma niekto potiahol na lane ? alebo ako by sa dalo spravit ? prevozne spz sa mi neoplati vybavovat , a na starych slovenskych SPZ nemam odvahu uz ist :D

alebo jedine odtahovka ?
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevoz auta

Príspevok od používateľa Suffel »

tahat na lane si robis srandu? :D tak povecsine ak nemas prevozky tak sa pouzivaju znacky s druheho auta teda aby malo to auto aspon nejake znacky alebo potom druha moznost na voziku/odtahovke..
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

no sak lebo to neni moc daleko tak potahnut to len :D ....jaaj tak a keby dam znacky z druheho auta a zastavia ma policajti kolko je pokuta alebo pridem aj o vodicak ?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nejde ani tak o tie značky. Skôr ide o to, že to auto určite nemá platnú STK a EK a tým pádom nemá čo robiť na pozemných komunikáciach. Za toto by ťa mohli nie zrovna moc pekne doriešiť policajti, ak by ťa nebodaj zastavili. A s tým ťahaním som si není istý, či by si nedopadol rovnako ako keby si s autom išiel. Fakt najlepšie riešenie je dať to buď na vozík, alebo si vybaviť odťahovku.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

6km? Hod tam nejake SPZ , zavolaj par kamaratom aby ti spravili "křoví" a normalne to tam odkeruj...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

presne, ako pise Juicy, a chodte hned skoro rano, nie je sanca, aby Vas kdesi policajti zastavili...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nahoda je ale svina, presne toto sa stalo kamaratovi, len on FAS nedal ziadne tabule...
Nakoniec damy a pani to ukecal na DI a zahral to na prevoz svojho invalidneho otca do nemocnice!!! (sanka dolu sefe)
Inak ide o zavazny priestupok, mozu odobrat aj vodicak, pokuta moze byt aj 300€...
Myslim si vsak, ze ak na auto nahodis tabule sanca ze ta zastavia je limita k nule...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak tak, nahodit SPZ a ist skoro rano + nejaky kamos nech ide pred tebou a keby videl policiu tak by ti dal vediet.

Inak jedine odtah, ale bacha, auto sa nesmie kolami dotykat vozovky, takze tahanie za lanom a podobne veci tiez nemozes. Musi byt cele nalozene na aute odtahovky.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ak by si to chcel este trochu poistit tak si zisti o kolkej sa rano striedaju sluzby na Policii a v tom case je riziko najnizsie

BTW: Hegy zasnem ako ty z rukava hned vytiahnes ku kazdej teme nejaku prihodu :roll:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mam doma kopiu spravy lebo som okolo toho nieco zistoval :-), mile rad dolozim.
A kebyze si taky kvietok ako my sme boli hlavne co sa aut tyka tak by si mohol knihy pisat :mrgreen:
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja som prešiel 1500 km v aute iba so značkami a pohoda :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nas chytili kilometer od bazaru, ked sme boli vyberat auto :D auto samozrejme neprihlasene, bez znaciek, bez technicaku, bez stk, skratka bez nicoho... vyhovarali sme sa na to, ze sme na obhliadke, jedine, co sa nam podarilo, bolo to, ze sme ich ukecali na 3000sk pokuty... tak sme sa pekne otocili, ideme smutni naspat a za nami zrazu policajne auto s majakmi... reku vyborne, tito nam tie papiere zoberu urcite... zastavili nas a prisambohu to boli ti isti, co nam dali tu pokutu... ospravedlnili sa, vratili peniaze a rozlucili sa :D som neveril vlastnym ociam :D
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

dakujem Vam za odpovede :D este mna napadlo ze keby si kupim prevozne SPZ a tie pouzivam stale ? :D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Prevozné špztky platia len pár dní, nie som si istý ale myslím že 4 alebo 5. Takže stále ich používať určite nemôžeš :)
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

ved to viem na 5 dni su ...ale tak viete keby si ich necham a pouzivam alebo kontroluju datumy? to by boli asi lepsie teda ti normalne znacky z druheho auta
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no presne nechapem ako to myslis, ale na kazdych prevozkach mas datum do kedy platia.. takze ak ta niekto zastavi a mas prevozky tak asi na prve co sa pozrie je platnost.. je to na tebe ci si ochotny si kupit prevozky alebo si len premontujes s druheho auta a pojdes tak.. kamarati chodia tak stale ze prehodia s druheho auta a zatial nemali s tym nejake problemy aj ked mozno to je trocha o stasti..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aky ma zmysel miesto klasickych znaciek z ineho auta tam dat neplatne prevozky? Ak ta zastavia, tak problem budes mat v oboch pripadoch. A osobne si myslim, ze na prevozkach ich budes skor iritovat ako s beznym cislom.
6 km je kusocek, nahodneho zastavenia by som sa ani tak nebal (napr. keby si mal neplatne prevozky), skor toho, ze ta natre nejaky skodoradostny dochodca, co tam bude prave robit emisku na svoju 30 rocnu emebecku a zeleni si ta pockaju cestou naspat.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

trochu pootvorim temu... mam podobny problem, auto bez TK, EK a potrebujem ho dotiahnut nejakych 50km. Ina moznost ako na voziku alebo na odtahovke asi nie je, ale co tie prevozne znacky? Tie mozem mat aj ked nemam TK ani EK?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

To by som riskol so zapnutym waze :D
M&M
Light Professional
Light Professional