Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
Ja tam mám zapísané pri 1.6Hdi
205/55 r16 91V
205/50 r17 89W
205/55 r16 91V
205/50 r17 89W
zaujimalo by ma, ci davate rychlostny index halabala alebo poctivo ten, co je zapisany v papieroch 
a ci aj nejako ovplyvnuje adheziu pri normalnych a lehce vyssich rychlostiach
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
halabala, na index nepozeram, ale ani nemam nejak vykonne auto... a nad 150 zasadne nechodim... a chvalabohu, ze nan nepozeraju ani policajti 
mmam dost poskodene disky poradi niekto ako to "vysmirglovat" vylestit ?nejaku zazracnu vodicku? olupat taku tu prvu foliu/farbu. po tou prvou vrstvou su ako nove... ide o ford disky take ako su na obrazku a je mi ich luto nechat ich v tom stave akom su 
- Prílohy
-
- 10306_big.jpeg (13.85 KiB) 2052 zobrazení
Nepamätám si kde som to čítal alebo kto mi to hovoril. Ale čo sa týka tých rýchlostných indexov, tak je jedno, aký máš. Dôležité je len to, aby nebol nižší, ako je najvyššia ?konštrukčná? rýchlosť vozidla alebo ako ho stanovil výrobca vozidla. Nepamätám si to už presne, ako som to čítal/počul.Eras napísal:zaujimalo by ma, ci davate rychlostny index halabala alebo poctivo ten, co je zapisany v papieroch
-
RATZINGER666
Darca
ano, nemoze byt nizsi, vyssi pochopitelne byt moze... resp. moze byt o jeden stupen nizsi, ale musi to byt oznacene nalepkou oznacujucou maximalnu rychlost, na ktoru su pneumatiky stavane a musi byt v zornom poli vodica 
Odkial kupovat pneumatiky? Tolko megalacnych stranok je, ze si clovek nevie vybrat... 
Z tých, kde sú najlacnejšie 
Vážne, kukni si heureka.sk, tam ti vypľuje aj recenzie obchodov. Najhoršie, čo sa ti môže stať je, že kúpiš staršiu gumu, ktorá ležala na sklade.
Vážne, kukni si heureka.sk, tam ti vypľuje aj recenzie obchodov. Najhoršie, čo sa ti môže stať je, že kúpiš staršiu gumu, ktorá ležala na sklade.
-
RATZINGER666
Darca
Ak už hľadáš lacnú predajňu pneumatík, tak pozri na http://www.pneueshop.sk. Porovnával som niektoré pneumatiky medzi www.pneueshop.sk a www.pneumarket.sk v rozmeroch 225/45 R17 a pneueshop má o dosť lepšie ceny ako ten pneumarket.
Napríklad pre porovnanie:
Matador MP46 91Y ---> 68,02€ pneueshop
Matador MP46 91Y ---> 85,25€ pneumarket
Bridgestone Potenza RE050 91W ---> 91,92€ pneueshop
Bridgestone Potenza RE050 91W ---> 133,43€ pneumarket
A toto je neporovnateľná cena:
Vredestein Ultrac Cento 91Y ---> 81,59€ pneueshop
Vredestein Ultrac Cento 91Y ---> 206,62€ pneumarket
Zo stránky www.pneueshop.sk som už pneumatiky bral a nemal som s nimi žiadne problémy. Vo Svidníku majú aj odberné miesto. Myslím si, že sú to spoľahlivý predajcovia.
Napríklad pre porovnanie:
Matador MP46 91Y ---> 68,02€ pneueshop
Matador MP46 91Y ---> 85,25€ pneumarket
Bridgestone Potenza RE050 91W ---> 91,92€ pneueshop
Bridgestone Potenza RE050 91W ---> 133,43€ pneumarket
A toto je neporovnateľná cena:
Vredestein Ultrac Cento 91Y ---> 81,59€ pneueshop
Vredestein Ultrac Cento 91Y ---> 206,62€ pneumarket
Zo stránky www.pneueshop.sk som už pneumatiky bral a nemal som s nimi žiadne problémy. Vo Svidníku majú aj odberné miesto. Myslím si, že sú to spoľahlivý predajcovia.
-
hojko
Site Admin
A stale je tu heureka.sk alebo ine porovnavace cien. Niekde je lacnejsie v obchode A, ine v obchode B, ine v obchode C..., takze obhajovat Pneushop ci Pneumarket je zbytocne.
Presne tak to robím ja
Heureka.sk to istí 
Dikeska 
V Pneushope (http://www.pneueshop.sk/) som si bol asi pred mesiacom osobne po letné gumy, nakoľko tam 205/50 R17 Continental
SportContact 5 FR boli najlacnejšie.
Keď som im tam volal a objednával ich, pýtal som sa na DOT, lebo som nechcel gumy ktoré ležali 2 roky niekde v sklade. Gumy ktoré dotali mali DOTku starú 2 týždne!
Cestou do Svidníka sa mi dokonca podarilo ohnúť plechový disk ktorý mi na mieste zadarmo vyklepali
Takže musím povedať: 110% spokojnosť.
SportContact 5 FR boli najlacnejšie.
Keď som im tam volal a objednával ich, pýtal som sa na DOT, lebo som nechcel gumy ktoré ležali 2 roky niekde v sklade. Gumy ktoré dotali mali DOTku starú 2 týždne!
Cestou do Svidníka sa mi dokonca podarilo ohnúť plechový disk ktorý mi na mieste zadarmo vyklepali
Takže musím povedať: 110% spokojnosť.
Nevie niekto nahodov ci, cim a ako osetrit povrch hlinikovych nelakovanych diskov vylestenych do vysokeho lesku?
Stalo ma to sakra vela prace a nerad by som bol keby to za tyzden na aute skoroduje a uz sa blizi (dufam) cas prezuvania tak cas trosku tlacii
Stalo ma to sakra vela prace a nerad by som bol keby to za tyzden na aute skoroduje a uz sa blizi (dufam) cas prezuvania tak cas trosku tlacii
Korozia na hliniku? 
Imho, nehodi sa na to nejaky spejovy lak?
Imho, nehodi sa na to nejaky spejovy lak?
veru neviem ci to je chemicky proces korozie ale vplyvom povetrnostnych podmienok hlinik chyta taku vrstvu, po dlhsiej dobe to vyzera jak vrstva hrdze a handrou to dole nedas (musis normalne vylestit material znova brusnou pastou etc...) nakoniec som na to nasiel velmi dobry pripravok od firmy Chemical Guys, je to vosk na disky, nanos trva asi 30 min na vsetky kolesa ale zato mesiac sa daju umyvat stylom sucha handra a iba prebehnut ich od pracu.
Vobec sa nezapeka brzdny prach na diskoch takze vrelo odporucam aj na lakovane disky, super vecicka!
Vobec sa nezapeka brzdny prach na diskoch takze vrelo odporucam aj na lakovane disky, super vecicka!
Oplatí sa podľa vás prejsť zo 17 na 16 ?
Záleží od toho, na aký rozmer pneumatík by si chcel prejsť. Ak ti ide o to, aby si mal pohodlnejšiu a mäkšiu jazdu, tak sa ti to oplatí. Ale zasa nie pri každom rozmere nájdeš lacnejšie pneumatiky ako pri napríklad rozmere 225/45 R17.
215/45 R17 na 205/55 R16 a áno ide mi o komfort a šetrnosť.