Prečo nie nové v žiadnom prípade? Ten Auto Tip máme, ale díky za tip.RATZINGER666 napísal:u mna:
1. Mondeo
2. Mazda 6
3. Insignia
...ale v ziadnom pripade nie nove...
...zozen si marcovy cesky Auto Tip, vsetky tieto auta su tam porovnane
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
z dovodu ze ked odides s predajne tak automaticky si stratil min. 10% s ceny auta.. takze keby ho chces predat dostanes zan o 2000€ menej.. preto sa viac oplati kupit rocne s 15 000km (ktore ma uz aj motor zabehnuty) a pri 20 000€ aute usetris aj 3000€...
-
RATZINGER666
Darca
pretoze su to vyhodene peniaze, pri rocnom ci dvojrocnom aute mozes usetrit aj stvrtinu rozpoctu...
// suffel ma predbehol
// suffel ma predbehol
-
Suffel
Guru
napr.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... ml?lang=cz
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 73025.html
aj ked neviem aku vybavu tam mas ty, ale myslim ze toto je slusna cena pre Titanium ktore ma rok a najazdenych 11 000km
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... ml?lang=cz
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-tdci ... 73025.html
aj ked neviem aku vybavu tam mas ty, ale myslim ze toto je slusna cena pre Titanium ktore ma rok a najazdenych 11 000km
-
RATZINGER666
Darca
a pri vykonnejsich autach kupovanych na Slovensku uz plati aj ta vyhoda, ze sa neplati registracna dan 
Jasné a čo tak (?) jazdené autá od predajcov, prevádzacie autá a pod., ktoré sú ako nové, majú nabehané fakt málo a tá cena už ale ide dole.RATZINGER666 napísal:pretoze su to vyhodene peniaze, pri rocnom ci dvojrocnom aute mozes usetrit aj stvrtinu rozpoctu...
// suffel ma predbehol
Napr.
http://iframe.autovia.sk/iframe/icars/d ... 6f792483ba
-
RATZINGER666
Darca
vykupovane auta su fajn, predvadzacie neodporucam... predvadzacie nemaju riadne zabehnute motory, 90% casu sa na nich lieta, testuju ich novinari, bezni ludia i Ferovia z hornej dolnej a nikto z nich nema dovod auto setrit, vyhnut sa jame ci aspon poriadne zohriat...
// zaujimava ponuka: http://ford-mondeo.autobazar.eu/18-tdci ... 75554.html cena aj s prihlasenim...
// zaujimava ponuka: http://ford-mondeo.autobazar.eu/18-tdci ... 75554.html cena aj s prihlasenim...
-
Suffel
Guru
jasne aj predvadzacky sa daju aj ked tam ta cena nieje taka dobra ako u takychto.. toto zrovna co si postol, tak ta cena sa mi zda prehnana kedze to ma 36 000km.. ked si to porovnas s tym mojim s mobile.de priratas dovoz, prihlasenie aj registracnu dan tak ta to bude stat cca rovnako ak nie este menej..
//inak suhlasim, ze ta predvadzacka nebude to prave orechove.. to radsej po jednom majitelovy ktory ho zabehol poriadne..
//inak suhlasim, ze ta predvadzacka nebude to prave orechove.. to radsej po jednom majitelovy ktory ho zabehol poriadne..
Ok, teraz odhliadnuc od nevýhodnej ceny - čo je zlé na tom, že nie je zabehnutý motor? Však sa zabehne, nie? 
-
RATZINGER666
Darca
na zabehnutie motora existuju viac-menej presne postupy... treba si uvedomit, ze nove motory su kusy suroveho zeleza, ku ktorym sa musis vediet spravat, ak mu nechces dramaticky skratit zivotnost... prvych par tisic km sa napriklad auto nesmie vytacat, prudko akcelerovat odspodu, prekracovat urcitu rychlost, musi sa velmi dlho zohrievat a podobne...
Dobre a akú mám záruku, že vlastník predo mnou nebol niekto, kto robil presný opak? Potom je lepšie si o tom čosi zistiť a zabehnúť si to sám, nie?
-
RATZINGER666
Darca
ziadnu, iba je tam celkom dobra pravdepodobnost, ze prvy majitel, ktory bral auto od novoty, mal naozaj zaujem sa on starat presne podla odporuceni servisu, cize zabeh, pravidelne kontroly apod... toto novinarov ci testovaci soferov nezaujima, lebo nie su majitelmi... preto radsej nie tie predvadzacky...
motor sa neda zabehnut "odznova", zabiehat sa musi od uplne prveho kilometra, preto je prvych par tisic km tych najdolezitejsich... cim lepsi zabeh, tym dlhsia zivotnost komponentov... naplno sa jazdi az po tom, co si vsetko "sadne", prebehnu vsetky prehliadky v servise... v nesposlednom rade tu hra rolu aj bezpecnost - treba jazdit kludne a pomaly, ak by nahodou niekde nieco nefungovalo tak, ako by malo...
motor sa neda zabehnut "odznova", zabiehat sa musi od uplne prveho kilometra, preto je prvych par tisic km tych najdolezitejsich... cim lepsi zabeh, tym dlhsia zivotnost komponentov... naplno sa jazdi az po tom, co si vsetko "sadne", prebehnu vsetky prehliadky v servise... v nesposlednom rade tu hra rolu aj bezpecnost - treba jazdit kludne a pomaly, ak by nahodou niekde nieco nefungovalo tak, ako by malo...
Skúsil som prebehnúť nejaké články s odporúčaniami ako na to, no a už po 4-5 protirečenie. Niekde, že nevytáčať vôbec, niekde, že práve áno v istých chvíľach atď. Vraj by to ale malo byť aj v nejakom manuáli presne k danému autu.
-
RATZINGER666
Darca
ku koncu zabehu uz treba samozrejme postupne vytacat, na uplnom konci mozes ist az k obmedzovacu... tie diely si musia sadnut postupne...
navodov urcite najdes mnoho, ja mam zauzivany jeden este zo "starej skoly"... ale vzdy bude platit, ze surovy motor sa ma namahat co najmenej, nech uz je to napisane akokolvek... vytacanie zohriateho motora po napr. 1500km sa uz neda nazvat namahanim, skor to podtacanie a plne plyny od volnobehu... kazdy motor, nech je stary akokolvek, treba raz za cas kvoli usadeninam pretiahnut, aby nezlenivel...
navodov urcite najdes mnoho, ja mam zauzivany jeden este zo "starej skoly"... ale vzdy bude platit, ze surovy motor sa ma namahat co najmenej, nech uz je to napisane akokolvek... vytacanie zohriateho motora po napr. 1500km sa uz neda nazvat namahanim, skor to podtacanie a plne plyny od volnobehu... kazdy motor, nech je stary akokolvek, treba raz za cas kvoli usadeninam pretiahnut, aby nezlenivel...
Ked pojdes kupovat auto uvidis co to je za cloveka a to ti napovie.. Ja by som skusil pozriet inzerciu na fordklube podla mna je tam velka pravdepodobnost ze ak to predava user co je na fore nejaky ten mesiac o to auto sa staral...
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 6:19)
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 6:19)
stym vytacanym je to ze jedny hovoria ze treba kludne chodit jedny ze treba tocit od zaciatku,jedno viem znami co ma autopozicovnu sa riadi tym ze autu treba nakladat od zaciatku aby si odhalil pripadnu chybu motora
na jeho reciach je urcite daco pravdy jeho Fabky 1,4 MPI 74Kw ponahanaju nejedno silnejsie auto(je to byvaly pretekar do kopca)
preco na tomto fore sa drzi mienka ze ak clovek chce nove auto pokladaju ho za choreho alebo nesvojpravneho nie kazdy chce mat oprdene sedadla
na jeho reciach je urcite daco pravdy jeho Fabky 1,4 MPI 74Kw ponahanaju nejedno silnejsie auto(je to byvaly pretekar do kopca)
preco na tomto fore sa drzi mienka ze ak clovek chce nove auto pokladaju ho za choreho alebo nesvojpravneho nie kazdy chce mat oprdene sedadla
-
xH4wK
Priklad:hughito napísal: Prečo nie nové v žiadnom prípade? Ten Auto Tip máme, ale díky za tip.
Cennikova cena noveho auta 50000€
Cena za ktoru ho kupis stare rok a pol s 25 000km -> 25000€
--- usetrene: 25 000€
Vlastna skusenost...
-
RATZINGER666
Darca
bonno: chyba motora by sa mala logicky prejavit aj pri nakladani az po zabehu... neviem si predstavit, ze tych 5000km kludnejsieho zaobchadzania ten motor ovplyvni natolko, ze sa ta "skryta zavada" prejavi az po troch rokoch, ked mi skonci zaruka... okrem toho - vzdy sa najde niekto s patricnymi argumentami, preco ist proti prudu... ak to ma dotycny pan odskusane, nech sa paci...
nespominam si, ze by tu niekto nikomu niekedy nadaval, ze je chory alebo nesvojpravny, ked chce nove auto... osobne som to nikdy nepovedal, iba tvrdim, ze by som to nikdy nespravil a nevidim dovod to nikomu odporucat... a kedze ziadny dovod na to nevidim, logicky to ani nerobim... pride mi to ako tazke mrhanie peniazmi, a tak by to bolo aj za situacie, keby som ich mal neurekom... a este k tomu aj starost navrch... co sa tyka toho financneho rozdielu, tak je to jasny fakt... a oprdene sedadla? nehnevaj sa na mna, ale urcite existuju aj rozumnejsie a menej detinske argumenty, nie len "oprdene sedadla"... keby islo iba o to, za ten cenovy rozdiel medzi funglovkou a napr. rocnikom 2011 Ti tych oprdenych sedadiel, usoplenych volantov a od zmrzliny ulepenych radiacich pak vymenim kolko len chces...
tema k diskusii "nove vs. ojazdene": http://www.hojko.com/nove-vs-ojazdene-t170755.html
nespominam si, ze by tu niekto nikomu niekedy nadaval, ze je chory alebo nesvojpravny, ked chce nove auto... osobne som to nikdy nepovedal, iba tvrdim, ze by som to nikdy nespravil a nevidim dovod to nikomu odporucat... a kedze ziadny dovod na to nevidim, logicky to ani nerobim... pride mi to ako tazke mrhanie peniazmi, a tak by to bolo aj za situacie, keby som ich mal neurekom... a este k tomu aj starost navrch... co sa tyka toho financneho rozdielu, tak je to jasny fakt... a oprdene sedadla? nehnevaj sa na mna, ale urcite existuju aj rozumnejsie a menej detinske argumenty, nie len "oprdene sedadla"... keby islo iba o to, za ten cenovy rozdiel medzi funglovkou a napr. rocnikom 2011 Ti tych oprdenych sedadiel, usoplenych volantov a od zmrzliny ulepenych radiacich pak vymenim kolko len chces...
tema k diskusii "nove vs. ojazdene": http://www.hojko.com/nove-vs-ojazdene-t170755.html
ratz:preco si vzdy myslis je moj prispevok sa tyka teba, oprdene sedadla boli obrazne povedane(az tu vsetko treba vysvetlit polopate), neviem si predstavi napriklad mojho sefa ktory meni auto kazdy rok aby si kupil pouzivane auto proste ked clovek nato ma tak nech si kupi ,ja tiesom som si mohol za 14k € kupit BMW 2rocne ale radsej som si kupil Polo v plnke a niet nad ten pocit ked prides do predajne aut a domov ides v novom vonavuckom aute a vies ze nikto predtym tam nesedel a nepotil sa
Chcem nove, tak si kupim nove. Auto nie je investicia (okrem veteranov), aby som sledoval aktualnu hodnotu. Prepad po roku ma absolutne nezaujima, kedze auto kupujem na viac rokov. O par rokov ked aj k nam dojde cestna dan pre vsetky auta, pripadne zony v mestach tak aj tu sa budu kupovat viac nove. Starsie budu platit vyssiu sadzbu, alebo sa nedostanu vsade.