Konverzia videa do HFR
Konverzia videa do HFR
Ahojte. Po úspešnom stiahnutí Hobbita v HFR (48 FPS) a maximálnej spokojnosti, som si takto pozrel aj trailer na Avatara v 48 FPS, ktorý vyzerá tiež špičkovo. Aj film aj trailer boli prekonvertované z klasickej 24 FPS verzie. Rád by som sa dozvedel, ako, a či je vôbec možné reálne prekonvertovať takto akýkoľvek film, keďže zopár kúskov by som si rád v HFR pozrel. Ak ste to niekto skúšali, a úspešne, rád si nechám poradiť. Existuje na to nejaký konverter, a nejaké optimálne nastavenia? 
Re: Konverzia videa do HFR
stiahni si pot player a v nastaveniach si zaškrtni podľa obrázka motion blur. ale niekedy to ale robí chyby
Toto používam, ale nie je to ani z ďaleka také plynulé, ako vyššie spomenuté filmy/videá. Navyše, sú tam časté artefakty, pri čom pri tej konverzii je to krásne, plynulé a čisté. 
-
lekoklatik
VIP
A vedeli ste o tom ze 48fps verzia traileru na Hobbita je neoficialna verzia?
Precitaj si http://www.hfrmovies.com/tag/hfr-conversion/ a potom toto (v clanku je na tento odkaz odkaz http://www.lukeletellier.com/?p=205 )
Takze si myslim ze to nebude take jednoduche, aby to zvladol program sam a ak ano, tak to bude asi taka fuserina, ako su dnesne 3D filmy, ktore nie su tocene ako 3D, ale su dorabane postprocesom do 3D a tak to potom aj vyzera (zazitok ziadny).
Ono ta euforia okolo HFR prepukne o par rokov mozno a uz na HD sa budeme oproti HFR pozerat ako sa dnes pozrame na DVD oproti HD.
Aspon tak to ocakavam ja.
//btw uz len pouzite programy (uz len samotny Nuke) mne osobne jasne hovoria, ze by si sa musel s tym filmom fakt ze babrat aby si z neho urobil "plnohodnotny" HFR film, ale tak GL
Precitaj si http://www.hfrmovies.com/tag/hfr-conversion/ a potom toto (v clanku je na tento odkaz odkaz http://www.lukeletellier.com/?p=205 )
Takze si myslim ze to nebude take jednoduche, aby to zvladol program sam a ak ano, tak to bude asi taka fuserina, ako su dnesne 3D filmy, ktore nie su tocene ako 3D, ale su dorabane postprocesom do 3D a tak to potom aj vyzera (zazitok ziadny).
Ono ta euforia okolo HFR prepukne o par rokov mozno a uz na HD sa budeme oproti HFR pozerat ako sa dnes pozrame na DVD oproti HD.
Aspon tak to ocakavam ja.
//btw uz len pouzite programy (uz len samotny Nuke) mne osobne jasne hovoria, ze by si sa musel s tym filmom fakt ze babrat aby si z neho urobil "plnohodnotny" HFR film, ale tak GL
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Pokiaľ viem, tak Hobbit( a zdá sa mi, že aj Avatar) bol už natáčaný v 48fps.
Natáčali ich kamerami RED Epic, ktoré zvládnu 48fps v 5K rozlíšení.
Také niečo doma určite nespravíš bežným konvertovaním. Samozrejme, že tomu môžeš zvýšiť framerate ale vzniknú ti tam určite artefakty.
Natáčali ich kamerami RED Epic, ktoré zvládnu 48fps v 5K rozlíšení.
Také niečo doma určite nespravíš bežným konvertovaním. Samozrejme, že tomu môžeš zvýšiť framerate ale vzniknú ti tam určite artefakty.
-
Ryan Giggs
VIP
Dopocet snimkov urobi akykolvek TV, ktory ma nejake motion kurv*tko. Staci to len aktivovat a "telenovela" jak vysita.
klasicky pripad: z hovna bic neupleties. Vsetky konverzie z 24 na 48 FPS budu cisto pseudo, a na kvalite to urcite neprida nic, pretoze si to tych chybajucich 24fps nema odkial zobrat.
Ach.
leko: áno, viem, že je neoficiálny, preto vznikla táto téma.
Takže, ešte raz. Trailer na Hobbita, Trailer na Avatara, a aj samotný 27gb Full HD Hobbit sú skonvertované z klasického 24 FPS BluRay-u a vyzerá to perfektne, presne tak, ako v kine. Samotný Hobbit, ako aj každý lepší film bol točený v 48 FPS, ale vypustení online nebol, a je to amatérsky skonvertované, a vyzerá to tak isto, ako v kine.
PotPlayer pozná dopočet snímkov, ale je to biedne. Nie je to ani z ďaleka také plynulé, a sú tam artefakty.
Ale vzhľadom na to, že hi-end telky (1500+€) to zvládnu realtime, a efekt je takmer rovnaký ako HFR v kine, tak som dúfal, že to konverter za nejakých 24 hodín zvládne.
Ak nie, tak nie.
leko: áno, viem, že je neoficiálny, preto vznikla táto téma.
Takže, ešte raz. Trailer na Hobbita, Trailer na Avatara, a aj samotný 27gb Full HD Hobbit sú skonvertované z klasického 24 FPS BluRay-u a vyzerá to perfektne, presne tak, ako v kine. Samotný Hobbit, ako aj každý lepší film bol točený v 48 FPS, ale vypustení online nebol, a je to amatérsky skonvertované, a vyzerá to tak isto, ako v kine.
PotPlayer pozná dopočet snímkov, ale je to biedne. Nie je to ani z ďaleka také plynulé, a sú tam artefakty.
Ale vzhľadom na to, že hi-end telky (1500+€) to zvládnu realtime, a efekt je takmer rovnaký ako HFR v kine, tak som dúfal, že to konverter za nejakých 24 hodín zvládne.
Ak nie, tak nie.
je to zaujimave ale neverim tomu:
1. http://forum.doom9.org/showthread.php?t=160226 + example
2. http://www.spirton.com/convert-videos-to-60fps/
ak sa s tym budes hrat, daj vediet vysledok, ich sample ma nepresvedcil
1. http://forum.doom9.org/showthread.php?t=160226 + example
2. http://www.spirton.com/convert-videos-to-60fps/
ak sa s tym budes hrat, daj vediet vysledok, ich sample ma nepresvedcil
Akože neveríš tomu? Nechápem, čomu neveríš. Avatar NIKDY v HFR vydaný nebol, a nikdy nebude, a predsa ten trailer vyzeral perfektne.
http://thepiratebay.se/torrent/8207104/ ... sion_720p_
Biedne rozlíšenie, ale obraz čistučký a plynulý.
Trailer na Hobbita detto, tiež nikdy nebol vydaný v HFR, je to konverzia.
Video ktoré si postol nie je zlé, miestami malé nedostatky, ale je to 100x lepšie ako interpolácia v PotPlayer-i. Možno vyskúšam. Vďaka za link.
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 21:32)
Tak, Forsaken, išiel som podľa tých linkov, a paráda! Nad moje očakávania.
Úplne ako spomínaný trailer na Hobbita, a podobne.
Konvertoval som 720p .mkv súbor (novú časť Doctora Who), z 1,14 GB mi spravilo 1,6 GB, rozdiel v kvalite nevidím, obraz krásny, plynulý, bez artefaktov, zvuk sa neposunul ani o stotinu, titulky sedia. 45 minútový HD súbor mi konvertovalo takmer 3 hodiny na tejto zostave:
i5 3317u (2 jadrá, 4 vlákna, 2,6Ghz)
4 GB RAM
GPU akceleráciu som mal vypnutú, nabudúce ju skúsim zapnúť, uvidím, či to HD7670m nejak urýchli. Každopádne, od teraz si budem takto konvertovať každý vizuálne lepší film!
Paráda. Odporúčam.
http://thepiratebay.se/torrent/8207104/ ... sion_720p_
Biedne rozlíšenie, ale obraz čistučký a plynulý.
Trailer na Hobbita detto, tiež nikdy nebol vydaný v HFR, je to konverzia.
Video ktoré si postol nie je zlé, miestami malé nedostatky, ale je to 100x lepšie ako interpolácia v PotPlayer-i. Možno vyskúšam. Vďaka za link.
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 21:32)
Tak, Forsaken, išiel som podľa tých linkov, a paráda! Nad moje očakávania.
Konvertoval som 720p .mkv súbor (novú časť Doctora Who), z 1,14 GB mi spravilo 1,6 GB, rozdiel v kvalite nevidím, obraz krásny, plynulý, bez artefaktov, zvuk sa neposunul ani o stotinu, titulky sedia. 45 minútový HD súbor mi konvertovalo takmer 3 hodiny na tejto zostave:
i5 3317u (2 jadrá, 4 vlákna, 2,6Ghz)
4 GB RAM
GPU akceleráciu som mal vypnutú, nabudúce ju skúsim zapnúť, uvidím, či to HD7670m nejak urýchli. Každopádne, od teraz si budem takto konvertovať každý vizuálne lepší film!
Paráda. Odporúčam.
moho by si spravit nejake 30s HD sample ?
nech to vidime aj tu .
nech to vidime aj tu .
S rýchlosťou môjho uploadu sa na to moc necítim, a nemám ani nijaký strihací soft, ale zajtra to sem možno hodím. 
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2013, 3:11)
Tak som to narýchlo strihol v Premiere Pro, ... nastavenie renderu som pozeral len tak zbežne, všimol som si mierny pokles kvality, najmä pri techtoch, inak je to pre predstavu úplne postačujúce. Pôvodný záber si snáď predstaviť viete, klasické, sekavé 24 fps video. Veď si stiahnite nového Doctora a uvidíte.
http://uloz.to/xemzjvd/sample-m4v
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2013, 3:11)
Tak som to narýchlo strihol v Premiere Pro, ... nastavenie renderu som pozeral len tak zbežne, všimol som si mierny pokles kvality, najmä pri techtoch, inak je to pre predstavu úplne postačujúce. Pôvodný záber si snáď predstaviť viete, klasické, sekavé 24 fps video. Veď si stiahnite nového Doctora a uvidíte.
http://uloz.to/xemzjvd/sample-m4v
-
Ryan Giggs
VIP
Na to ti netreba ziaden highend televizor. Funkciu dopoctu maju aj lacne televizory. Vsetky kde je uvedene zazracne ciselko 100 (a viac Hz).
je to v pohode, skoda ze si vybral tu cas s akoze "kamerovym" efektom.
Večer ti môžem strihnúť nejaké akčnejšie zábery. Toto som strihol vlastne prvých 60 sekúnd, je tam zopár záberov kde sa nehýbe objekt, ale celá kamera, a tam to sekanie pri 24 snímkoch vidno najviac.
Ryan: Pravda, ale práve na jednom hiende ma to tak očarilo, že som to chcel dosiahnuť na PC. Alebo, žeby to bolo uhlopriečkou?
Ryan: Pravda, ale práve na jednom hiende ma to tak očarilo, že som to chcel dosiahnuť na PC. Alebo, žeby to bolo uhlopriečkou?
-
Ryan Giggs
VIP
Mohlo ťa to očariť na highende (aj keď pri 1500€ by som ten vyraz nepoužil /ak to teda nebola niektora top plazma/), ale telenovelu ti urobi kdejaky lacny tv.
Hensym
skus tento player http://mirillis.com/en/products/splashpro_features.html a porovnaj ho s konvertovanim videom.
nakolko Motion² ( 20/24/25/30p to 60p conversion) ma zaujima ci to bude lepsie horsie...
ja som ho zacal pouzivat, a musim povedal ze vidno sem-tam artefakty ale nic hrozne a hlavne su kratke, cize no problemo.
skus tento player http://mirillis.com/en/products/splashpro_features.html a porovnaj ho s konvertovanim videom.
nakolko Motion² ( 20/24/25/30p to 60p conversion) ma zaujima ci to bude lepsie horsie...
ja som ho zacal pouzivat, a musim povedal ze vidno sem-tam artefakty ale nic hrozne a hlavne su kratke, cize no problemo.
Forsaken: Tak, dnes som to skúsil, a naozaj vďaka! Je to perfektné.
Porovnanie s dlhohodinovou manuálnou konverziou: Je to asi o trošku horšie. Predsa len, je to real-time, takže to miestami nezvládne určité pasáže a je tam o trošičku viac artefaktov. Plynulosť je inak rovnaká, a tých 60 FPS je tam reálnych. Po vyskúšaní tohoto programu už nemám dôvod vracať sa ku konverziám!
Porovnanie s motion-blurom v PotPlayer-y: Tak, tu mi je aj hanba vysloviť slovo "PotPlayer". Motion blur v PP je totiž FRAPS-om mapovaný ako 60 FPS, ale nie je to na pohľad ani z polovice tak plynulé, ako zvládne Splash PRO. Navyše, aby toho nebolo málo, PotPlayer robí oproti Splash PRO neskutočne veľa artefaktov, najmä v prestrihoch. Je to sto a jedna.
Takže fakt díky, neskutočne mi to spríjemní zážitok z pozerania.
Čo ma trošku štve je, že ten Splash PRO je aj napriek tejto funkcii neskutočne chudobný na nastavenia. Fakt tam skoro nič nie je. Alebo som to prehliadol? Dokonca aj titulky musím pridať manuálne, pozicovanie tiež nemožné. A čo sa zvuku a videa týka, vybrať si môžete prakticky z pár presetov. Ak by som sa mýlil, alebo výjde aktualizácia, ktorý z toho spraví plnohodnotne nastaviteľný prehrávač, tak by som si ho aj kúpil a podporil autorov.
PS: Neskúšal som, či mi to PC zvládne aj bez HW akcelerácie, ale pri púšťaní videa s Motion2 mi grafika pečie ako pri hiendových hrách.
Porovnanie s dlhohodinovou manuálnou konverziou: Je to asi o trošku horšie. Predsa len, je to real-time, takže to miestami nezvládne určité pasáže a je tam o trošičku viac artefaktov. Plynulosť je inak rovnaká, a tých 60 FPS je tam reálnych. Po vyskúšaní tohoto programu už nemám dôvod vracať sa ku konverziám!
Porovnanie s motion-blurom v PotPlayer-y: Tak, tu mi je aj hanba vysloviť slovo "PotPlayer". Motion blur v PP je totiž FRAPS-om mapovaný ako 60 FPS, ale nie je to na pohľad ani z polovice tak plynulé, ako zvládne Splash PRO. Navyše, aby toho nebolo málo, PotPlayer robí oproti Splash PRO neskutočne veľa artefaktov, najmä v prestrihoch. Je to sto a jedna.
Takže fakt díky, neskutočne mi to spríjemní zážitok z pozerania.
Čo ma trošku štve je, že ten Splash PRO je aj napriek tejto funkcii neskutočne chudobný na nastavenia. Fakt tam skoro nič nie je. Alebo som to prehliadol? Dokonca aj titulky musím pridať manuálne, pozicovanie tiež nemožné. A čo sa zvuku a videa týka, vybrať si môžete prakticky z pár presetov. Ak by som sa mýlil, alebo výjde aktualizácia, ktorý z toho spraví plnohodnotne nastaviteľný prehrávač, tak by som si ho aj kúpil a podporil autorov.
PS: Neskúšal som, či mi to PC zvládne aj bez HW akcelerácie, ale pri púšťaní videa s Motion2 mi grafika pečie ako pri hiendových hrách.
tie artefakty su...ale zas niesu az tak caste, a velmi rusive... (napr. pri GoT ako je cast hercov a ked su vo filme texty tak to blbne dost)
(mozno novsia verzia to vylepsi - dufam ze casom).
nakolko sa jedna o pseudo hfr, stale ide o zaujimavu vec - zvykol som pozerat na Motion2 naplno (60), a je to ovela lepsie ako 24fps.
- titulky sa daju loadovat automaticky, a pozicovanie sa da robit iba vo videu / pod nim , ale daju sa menit fonty a velkosti...
- zvuk mi vyhovuje, kedze sa da nastavit hlasitost jednotlivych repro kanalov, a co viac treba ?
- a video si doladis tym "playback options" mam tam 10 5 5, ostatne veci mam vyladene na monitore ako kontrast, svetlost...
(mozno novsia verzia to vylepsi - dufam ze casom).
nakolko sa jedna o pseudo hfr, stale ide o zaujimavu vec - zvykol som pozerat na Motion2 naplno (60), a je to ovela lepsie ako 24fps.
- titulky sa daju loadovat automaticky, a pozicovanie sa da robit iba vo videu / pod nim , ale daju sa menit fonty a velkosti...
- zvuk mi vyhovuje, kedze sa da nastavit hlasitost jednotlivych repro kanalov, a co viac treba ?
- a video si doladis tym "playback options" mam tam 10 5 5, ostatne veci mam vyladene na monitore ako kontrast, svetlost...
Veru, je to podarený prehrávač. Vážnejšie artefakty som si všimol pokiaľ sa hýbe celá kamera a je zaostrené na malý objekt - napríklad, keď v Avatarovi leteli na tých drakoch, či čo to bolo. Ale nič vážne. Text je jasný, tam hapruje každý soft, to nezvládli ani tie konverzie. Našťastie sa v titulkoch nevyžívam.
Tiež som si teraz pustil video s pôvodným prehrávačom a mal som pocit že mi laguje celý PC, heh.
Ako si nastavil, aby sa ti titulky otvárali automaticky, pokiaľ ide o rovnaký názov ako súbor s videom? Ja som zapol nejaké auto-otváranie, ale nepomohlo to. Musím dať manuálne Load.
Tiež som si teraz pustil video s pôvodným prehrávačom a mal som pocit že mi laguje celý PC, heh.
Ako si nastavil, aby sa ti titulky otvárali automaticky, pokiaľ ide o rovnaký názov ako súbor s videom? Ja som zapol nejaké auto-otváranie, ale nepomohlo to. Musím dať manuálne Load.