Potreboval by som si nalepiť do jedného modelu múrika originál fototextúru a keďže bol dlhý tak som ho odfotil na viac fotiek - 12 konkrétne a potom som to spojil v jednu vo photoshope ale výsledok z programu je sice super čo sa týka spojenia ale výsledné zobrazenie je nevhodné.
Potreboval by som to zúženie smerom ku krajom odstrániť a normálne ten múrik natiahnúť na celú obrázok teda normálne obdĺžniková textúra múrika aby z toho bola a nie takáto elipsoidická záležitosť.
Neviete ako to najľahšie spraviť ?
Fotka na 8 mega tak som ju uplaodol
http://uloz.to/xbmZbs2/untitled-panorama1-jpg
dole v prilohe je len zmenseny nahlad
Zdeformovany obrazok - ako ho opravim ? Photoshop ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zdeformovany obrazok - ako ho opravim ? Photoshop ?
...je to zle nafotené, nemal si stáť na mieste, ale pohybovať sa popri múriku a tak fotiť...
pozri si transform-warp
-
vladenko007
VIP
Nafotiť to presne ako povedal Grim. Viac som z toho nedostal.
http://uloz.to/x25TXdS/untitled-panorama2-jpg
http://uloz.to/x25TXdS/untitled-panorama2-jpg
Páni bratia ale veď tak som to presne spravil ako hovoríte - hýbal som sa fotil to - nestál som na mieste - veď ten múr má hádam 20 metrov a možno aj viac.
možno niektoré sú viac pri sebe odfotené a iné menej lebo chodili auta to je múr vedľa cesty tak som mal vždy čas na jednu dve fotky a musel som sa stiahnuť a potom zase.
A inak ten výsledok čo poslal kolega tuto v príspevku predchádzajúcom je super - tak som si to presne predstavoval ale nieje celý ja by som ho celý potreboval.
Ako si to spravil teda v čom si to orpavil .
Tu funkciu wrap transform som pozeral ale nejak to neviem dobre použiť. Neexistuje niečo ako afinná transformácia rastra - že vyberiš body kde sú a kde majú byť a spustíš transform a spraví ti ?
možno niektoré sú viac pri sebe odfotené a iné menej lebo chodili auta to je múr vedľa cesty tak som mal vždy čas na jednu dve fotky a musel som sa stiahnuť a potom zase.
A inak ten výsledok čo poslal kolega tuto v príspevku predchádzajúcom je super - tak som si to presne predstavoval ale nieje celý ja by som ho celý potreboval.
Ako si to spravil teda v čom si to orpavil .
Tu funkciu wrap transform som pozeral ale nejak to neviem dobre použiť. Neexistuje niečo ako afinná transformácia rastra - že vyberiš body kde sú a kde majú byť a spustíš transform a spraví ti ?
-
vladenko007
VIP
Ja som to robil vo Phothoshope len pomocou funkcie Upravy/Transformovať/Pokriviť alebo deformovať
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 12:30)
Tie konce určite niesu fotene kolmo na múr ved je vidieť tu perspektívu.
Napriklad tento koniec nebol foteny z predu ale z boku vidiet to podla toho pohladu na kamen.
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2013, 12:30)
Tie konce určite niesu fotene kolmo na múr ved je vidieť tu perspektívu.
Napriklad tento koniec nebol foteny z predu ale z boku vidiet to podla toho pohladu na kamen.
No mohlo sa stať.
Ako hovorím bola tam premávka a nejak som to neriešil snažil som sa hýbať ale možno sa stalo že sa chybička vloudila ale tak hovoríte že v tom je ten problém že niektoré boli akože fotené nie kolko ale z boku áno ? Že preto sa to takto doje***.
Takže nabudúce väčšie prekryty a surovo kolmo no dobre.
Inak je to kúsok múrika z nájazdovej cesty na najstarší železobetónový cestný most na Slovensku. Je to v krásne na Kysucou.
Je to ten v pravom hornom rohu ale pohlaď z druhej strany nez je robená táto fotka.
Ako hovorím bola tam premávka a nejak som to neriešil snažil som sa hýbať ale možno sa stalo že sa chybička vloudila ale tak hovoríte že v tom je ten problém že niektoré boli akože fotené nie kolko ale z boku áno ? Že preto sa to takto doje***.
Takže nabudúce väčšie prekryty a surovo kolmo no dobre.
Inak je to kúsok múrika z nájazdovej cesty na najstarší železobetónový cestný most na Slovensku. Je to v krásne na Kysucou.
Kód: Vybrať všetko
http://peterpaulik.blog.sme.sk/c/285598/Krasno-nad-Kysucou-najstarsi-zelezobetonovy-most-Slovenska.html