Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
Ja to skor povazujem ako reklamu firme Shell...
Je to kuriozne, urcite su v strate, ale v globale spolocnost Shell asi nieje odkazana na cerpacku v RK a aj keby tam tie PHM davali zadarmo tak to sotva nejak pocitia... Myslim ze to vymakali nejak tak aby boli niekde v urovni ani zisk ani strata a ak strata tak len mierna.
Je to kuriozne, urcite su v strate, ale v globale spolocnost Shell asi nieje odkazana na cerpacku v RK a aj keby tam tie PHM davali zadarmo tak to sotva nejak pocitia... Myslim ze to vymakali nejak tak aby boli niekde v urovni ani zisk ani strata a ak strata tak len mierna.
Lenže je to akcia "ako sviňa" ... môžu tak prilákať lokálne XY nových zákazníkov + ak hneď dostanú nejaké tie kartičky na body, tak aj šanca že už tam ostanú ... + rozšíri sa ďalej, že práve pumpa SHELL mala takúto akciu. Takže je to celkom veľká reklama ... za možno ani nie tak prehnanú cenu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zisk na benzine a nafte je minimalny, je to len par centov za liter. Viac zarobia na tovare, ktory sa predava na pumpe nez na PHM.
Posledné 2 dni Markíza recyklovala tému "vyberanie DPF filtrov".
Zaujímavá informácia je, že to nie je len slovenský problém a EÚ sa tým už začína zaoberať. Troška potom rozobrali (ne)výhody benzín/nafta, pripomenuli, že do mesta je najlepší maloobjemový benzín a pár ďalších kecov..
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Dízlový motor má 120 rokov
Zaujímavá informácia je, že to nie je len slovenský problém a EÚ sa tým už začína zaoberať. Troška potom rozobrali (ne)výhody benzín/nafta, pripomenuli, že do mesta je najlepší maloobjemový benzín a pár ďalších kecov..
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Dízlový motor má 120 rokov
ČS AGIP aktualne ponuka niekolko zliav na palivo.hojko napísal:Zisk na benzine a nafte je minimalny, je to len par centov za liter. Viac zarobia na tovare, ktory sa predava na pumpe nez na PHM.
Spehere: -0,02€ za liter ak mas Sphere kartu (obvykle dostavas v roznych clenstvach)
Sphere VIP: -0,05€ za liter za Sphere VIP kartu (asi nejake "prestyznejsie" bankove clenstva? )
Telekom-SK akcia: -0,10€ za liter po zaslani bezplatnej SMS a nadiktovani kodu
z toho vychadzajme ze minimalne tych 0,15€ na litry budu mat, nie?
Este chcem rypnut do temy vydrze benzinoveho motora.
Za poslednych par dni som videl taxikarsku Fabiu I 1,4MPI ktora makla na budikoch 385 000km a bola na LPG, povedzme ze LPG krati zivotnost motora... Potom druhy "vyjav" Octavia I 1,6 8v ktora mala po 500 000km, majitel bol mechanik tak som sa ho pytal ze v com to je ze to tolko "znese", odvetil mi nieco v zmysle ze z akej som planety, preco by "neznieslo"...
Este k tej fabii dodam ze majitel bol uplny psychopat co sa opravovania tykalo, musel som si odfotit jeho airbox oblepeny lepiacou paskou hore-dole hala bala
-
Suffel
Guru
no vidis, kamarat ma 1.4 MPI 50kW a asi 3 krat za dva tyzdne som ho tahal do servisu.. raz mu odisiel starter, potom zase mu nieco blblo s elektrikou, tak ze nemohol ani nastartovat a ak aj nastartoval tak mu svetla blikali ako vianocny stromcek, potom sa mu roztrhlo lanko na elektrickom prednom okne, takze okno padlo dolu musel vymenit cely ten plech s tym mechanizmom atd.. proste on to auto ma kazdy tyzden v servise.. tak isto menil termostaty, cidla a neviem este co vsetko, motor sa mu nezohreje na viac ako 70 stupnov a nitko nevie co s tym.. sice tam ma retaz ale ma ju uz tak vytahanu ze mu to hrkoce ako bicygel.. a to ma najzdenych podstivych 130 000km 
ale aby som nebol tak OT
celkom slusny najazd resp. vydarena PD 103kW - http://skoda-octavia-combi.autobazar.eu ... 89933.html
ale aby som nebol tak OT
Takych je vela akurat s upravou budikov na 180tkm
v Nemecku take dostanes takmer zdarma, potom Slovensky facelift a TOP STAV GARAZOVANA SERVISOVANA NOVA ESTE NEMALA MAJITELA Oktavka je na nete 
Aaaaa... Ano to viem ze Fabky maju problem s eletrikou aj s lankovodmi v oknach ale bavime sa o motore, resp benzin a nafta, niekde sa pisalo ze 200tkm benziny sa neoplatia kukat ze tam uz konci ich zivotnost. Ja hovorim ze su to pomlete hovna
Aaaaa... Ano to viem ze Fabky maju problem s eletrikou aj s lankovodmi v oknach ale bavime sa o motore, resp benzin a nafta, niekde sa pisalo ze 200tkm benziny sa neoplatia kukat ze tam uz konci ich zivotnost. Ja hovorim ze su to pomlete hovna
-
RATZINGER666
Darca
to iste teraz niekto pisal v teme "chcem kupit auto", ze iba v pripade dizlov je 200 - 300 000 v pohode... uz sa to tu sice riesilo, ale stale by ma zaujimalo, z coho dotycni vychadzaju...
-
Suffel
Guru
ja viem, ale tak hadam nemusim hovorit ako su na tom zo spolahlivostou 103kW PD od VW group.. to mi je jasne ze v nemecku auto s takymto najazdom dostanes za facku a tu to predavaju za tri krat tolko..
no osobne dam ruku do ohna ze ten motor ktory tam ma on tych 200 000km nevydrzi.. ale tak o vydrzi motora by sa dalo polemizovat donekonecna, takze myslim ze to nema cenu sa otom takto bavit aj tak je najdolezitejsi stav daneho auta a hlavne ako bolo on starane..
no osobne dam ruku do ohna ze ten motor ktory tam ma on tych 200 000km nevydrzi.. ale tak o vydrzi motora by sa dalo polemizovat donekonecna, takze myslim ze to nema cenu sa otom takto bavit aj tak je najdolezitejsi stav daneho auta a hlavne ako bolo on starane..
Proste mi nejde do hlavy preco by motor nemal vydrzat 300tkm, ved to je zivy nezmysel... Dost ma zaskocilo ako tu vseci reagovali na tuto temu... Vzdy je to len o tom ako sa clovek stara, aspon vidime ako sa tu vacsina ludi stara o auta...
mal som skoda fabia 1.4 mpi 44kw a mala cez 360k najazdene.. retaz buchotala olej tiekol asi zo vsadial ale bolo prve auto neriesil som
kupil som srot co som aj znicil ked som to sem tam niekde oprel kym som sa naucil parkovat pri stlpikoch
ziadna extra udrzba tam nebola a auto zilo v pohode a myslim keby som ho mal este teraz dal by som pretesnit motor a rozvody tak by urco potiahlol dalsich 100k
Aktualne v rodine, fabia r2001 motor 1.4 mpi 50kw, teraz pri 150tkm retaz sla na vymenu a ako bonus olej v chladiacej - hlava na prebrusenie. Naozaj kvalita. Udrzba podla predpisanych ukonov, ale pokazeneho tam bolo uz nespocet veci. Sukromnik servisak ponukol za nu 4500 eur! Keby boli financie na kupu noveho tak snad je uz prec.
-
Shark NX
Addict
Vzdy zalezi od toho, aky uzivatel jazdil s danym autom. Mam znameho, co Kiu Ceed 1.6 CRDi rozmlatil na srot, v 90000 menena spojka, dvojhmota, regenerovane turboduchadlo, homokinetak atd ... V 120000 to iste.
Nadava na to auto jak svina, pritom byvaly kolega ktory pracuje pre jednu serverovu firmu a lieta po celych Cechach ma nalietanych 140000km a okrem oleja, filtrov a pomali sa bliziacemu rozvodu nemenil nic.
Obe auta maju skoro identicky vek. Prvy uzivatel len hlada sposob jak sa auta zbavit, druhy planuje spravit este minimalne 100000km.
Taktiez som sa viezol vo Volve V70 s 2.4 D5 Motorom, auto bolo kupene na konci roku 2007. Na tachometri malo 670000km, a okrem vysuchanych tlacitok a riadiacej paky to na tom aute nebolo vobec citit.
Proste ak sa clovek o auto stara a chova sa k nemu s citom tak prezije toho vela, ked nie tak mozes pocitat ze po 100000km pojde vsetko dolu vodou.
Nadava na to auto jak svina, pritom byvaly kolega ktory pracuje pre jednu serverovu firmu a lieta po celych Cechach ma nalietanych 140000km a okrem oleja, filtrov a pomali sa bliziacemu rozvodu nemenil nic.
Obe auta maju skoro identicky vek. Prvy uzivatel len hlada sposob jak sa auta zbavit, druhy planuje spravit este minimalne 100000km.
Taktiez som sa viezol vo Volve V70 s 2.4 D5 Motorom, auto bolo kupene na konci roku 2007. Na tachometri malo 670000km, a okrem vysuchanych tlacitok a riadiacej paky to na tom aute nebolo vobec citit.
Proste ak sa clovek o auto stara a chova sa k nemu s citom tak prezije toho vela, ked nie tak mozes pocitat ze po 100000km pojde vsetko dolu vodou.
-
Fabo
Hardcore addict
Shark ma pravdu, zase raz to je len "social engineering".
Proste po kretenovi auto nekupit ani keby malo skutocnych 1800km. Po normalnom klunde 1 800 000.
Proste po kretenovi auto nekupit ani keby malo skutocnych 1800km. Po normalnom klunde 1 800 000.
To je zvlastne, hlavne 1.4mpi ma hlavu (ako taku) skoro zhodnu s feldou 1.3 (ak nie rovnaku) a ako som uz hovoril tak taku som mal ja predaval som ju pri 380tisicoch (pred 5 rokmi) dodnes veselo jazdi, raz sa menilo tesnenie pod hlavou tiez sme dali robit vybrus ale netiekol olej do vody.sundevil napísal:Aktualne v rodine, fabia r2001 motor 1.4 mpi 50kw, teraz pri 150tkm retaz sla na vymenu a ako bonus olej v chladiacej - hlava na prebrusenie. Naozaj kvalita. Udrzba podla predpisanych ukonov, ale pokazeneho tam bolo uz nespocet veci. Sukromnik servisak ponukol za nu 4500 eur! Keby boli financie na kupu noveho tak snad je uz prec.
-
Jancuk
Professional
Chcel by som vediet kolko krat na tej octavke menil vstrekySuffel napísal:no vidis, kamarat ma 1.4 MPI 50kW a asi 3 krat za dva tyzdne som ho tahal do servisu.. raz mu odisiel starter, potom zase mu nieco blblo s elektrikou, tak ze nemohol ani nastartovat a ak aj nastartoval tak mu svetla blikali ako vianocny stromcek, potom sa mu roztrhlo lanko na elektrickom prednom okne, takze okno padlo dolu musel vymenit cely ten plech s tym mechanizmom atd.. proste on to auto ma kazdy tyzden v servise.. tak isto menil termostaty, cidla a neviem este co vsetko, motor sa mu nezohreje na viac ako 70 stupnov a nitko nevie co s tym.. sice tam ma retaz ale ma ju uz tak vytahanu ze mu to hrkoce ako bicygel.. a to ma najzdenych podstivych 130 000km
ale aby som nebol tak OTcelkom slusny najazd resp. vydarena PD 103kW - http://skoda-octavia-combi.autobazar.eu ... 89933.html
Ak tankoval v nemecku tak mozno raz.
troska mimo temy ale ked je rec o vydrzi motora tak taky motor z favorita na zemny plyn vydrzi 40k Mh stacionarne
to je v prepocte asi 2 miliony km
to je v prepocte asi 2 miliony km
keby tam za tie 2 miliony km vymenili aspon raz olej tak pobezi dalsie 2 
celkom casto tam menim olej, kazdych 600 Mh
oprava - favorit, si to stale mylim