Vaše skúsenosti so zubármi | stomatológmi
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Vaše skúsenosti so zubármi | stomatológmi
Ahojte,
Túto tému tu nechávam len dočasne, aby sa nepajedili ľudia. V Bratislave som pobehal veľmi veľa zubárov a bla bla bla, proste zlé skúsenosti. Zle spravené zuby, žiadne uplatnenie reklamácie, žiadna starostlivosť, proste celé zle, len tisíce eur v záchode.
Teraz nejdem tvrdiť že alfadent je to naj a iné kecy. Žiadna komercia. Jednoducho pán doktor Nawaf je starostlivý zubár, robí naozaj bezbolestne, nie tak že sa klepete v kresle, ako zvyknem ja od bolesti, mám citlivé zuby. A naozaj sa vyzná, napríklad ako jediný doktor mi zistil že škrípem zubami v noci, z prvého vyšetrenia. Akože dafuq? Som sa nahral webkou a ku*va mal pravdu. A preto mi aj odišiel jeden zub v predu. On to zistil na základe vydratých vrchov na zuboch. Žiadny zubár mi to nikdy nepovedal, práve naopak, tri kazy čo mi našiel hneď z fleku, o dvoch som vedel aj ja, tak ostatní zubári: "máte to úplne čisté", hlavne že skasírovali 30 éčiek za obojstranné RTG. Takže ak ste z Ba, alebo okolia a ak máte dobrého zubára, tak tú reklamu považujte za úplne irelevantnú...
...ale v prípade že hľadáte dobrého a cenovo dostupného zubára v +- centre Bratislavy, vyskúšajte. Ak Vám nebude vyhovovať budem si povinne sypať popoľ na hlavu, že som ho odporučil.
Ďakujem za pochopenie,
upl.
Túto tému tu nechávam len dočasne, aby sa nepajedili ľudia. V Bratislave som pobehal veľmi veľa zubárov a bla bla bla, proste zlé skúsenosti. Zle spravené zuby, žiadne uplatnenie reklamácie, žiadna starostlivosť, proste celé zle, len tisíce eur v záchode.
Teraz nejdem tvrdiť že alfadent je to naj a iné kecy. Žiadna komercia. Jednoducho pán doktor Nawaf je starostlivý zubár, robí naozaj bezbolestne, nie tak že sa klepete v kresle, ako zvyknem ja od bolesti, mám citlivé zuby. A naozaj sa vyzná, napríklad ako jediný doktor mi zistil že škrípem zubami v noci, z prvého vyšetrenia. Akože dafuq? Som sa nahral webkou a ku*va mal pravdu. A preto mi aj odišiel jeden zub v predu. On to zistil na základe vydratých vrchov na zuboch. Žiadny zubár mi to nikdy nepovedal, práve naopak, tri kazy čo mi našiel hneď z fleku, o dvoch som vedel aj ja, tak ostatní zubári: "máte to úplne čisté", hlavne že skasírovali 30 éčiek za obojstranné RTG. Takže ak ste z Ba, alebo okolia a ak máte dobrého zubára, tak tú reklamu považujte za úplne irelevantnú...
...ale v prípade že hľadáte dobrého a cenovo dostupného zubára v +- centre Bratislavy, vyskúšajte. Ak Vám nebude vyhovovať budem si povinne sypať popoľ na hlavu, že som ho odporučil.
Ďakujem za pochopenie,
upl.
Re: alfadent.sk - prečo vlastne?
Mozes z toho spravit vseobecnu temu na odporucanie stomatologov 
Ja mozem za Kosice odporucit doktorku Mitrovu:
http://www.zlatestranky.sk/firmy/Ko%C5% ... 87A+MUDr./
Sme u nej cela rodina, je to zubarka, ktora prioritne lieci. Snazi sa vrtat co najmenej (v zmysle ze nerozvrta zbytocne cely zub, ale iba tolko kolko potrebuje) a trha iba ked je to fakt nevyhnutne, takze v podstate vobec. Napriklad otec mal predtym zubara, ktory na vsetko hovoril, ze je to este ok a netreba vrtat, potom ze stale je to ok a nakoniec po dlhom case povedal, ze treba trhat a samozrejme cvakat mostik/zubnu nahradu. Dr. Mitrova sa tomuto vyhyba. Mne tak uz zachranila jeden zub, ktory mi predtym ina zubarka vrtala pravidelne kazdy rok a aj tak bol zle urobeny, lebo pravidelne pobolieval. Teraz s nim mam pokoj, je na svojom mieste a neboli
Je to krasna ukazka toho, ze pracu staci urobit raz a poriadne.
//ceny su podla mna normalne, rozhodne ma to nezruinovalo, aj ked sa mi zda, ze kolegovia mi hovorili nizsie ceny u inych zubarov. Co si pamatam tak kompletna oprava jedneho kazu s bielou plombou ma minuly rok na 20-25 €.
Ja mozem za Kosice odporucit doktorku Mitrovu:
http://www.zlatestranky.sk/firmy/Ko%C5% ... 87A+MUDr./
Sme u nej cela rodina, je to zubarka, ktora prioritne lieci. Snazi sa vrtat co najmenej (v zmysle ze nerozvrta zbytocne cely zub, ale iba tolko kolko potrebuje) a trha iba ked je to fakt nevyhnutne, takze v podstate vobec. Napriklad otec mal predtym zubara, ktory na vsetko hovoril, ze je to este ok a netreba vrtat, potom ze stale je to ok a nakoniec po dlhom case povedal, ze treba trhat a samozrejme cvakat mostik/zubnu nahradu. Dr. Mitrova sa tomuto vyhyba. Mne tak uz zachranila jeden zub, ktory mi predtym ina zubarka vrtala pravidelne kazdy rok a aj tak bol zle urobeny, lebo pravidelne pobolieval. Teraz s nim mam pokoj, je na svojom mieste a neboli
//ceny su podla mna normalne, rozhodne ma to nezruinovalo, aj ked sa mi zda, ze kolegovia mi hovorili nizsie ceny u inych zubarov. Co si pamatam tak kompletna oprava jedneho kazu s bielou plombou ma minuly rok na 20-25 €.
-
PhYs0c
King
ak môžem, (možno by nebola odveci téma so skúsenosťami zubárov) odporúčam Mudr. Marián Gašparík okolie Zlaté Moravce, presne Tesárske Mlyňany...v našom meste máme asi 5 zubárov ale nedá sa to porovnať a s radosťou dochádzam 
-
uplink
VIP
Spravím to tak, ako si povedal GothaR, len ak smiem, tak to zatiaľ nechám aspoň na pár dní takto zvýraznené. Potom poprosím vždy napísať, ak sa dá:
lokalita, meno, web, približné ceny [stačí drahý, lacný, ľudové ceny, normálne, etc.] a či má voľno pre klientov, alebo nie, resp. záujem.
lokalita, meno, web, približné ceny [stačí drahý, lacný, ľudové ceny, normálne, etc.] a či má voľno pre klientov, alebo nie, resp. záujem.
Re: alfadent.sk | Vaše skúsenosti so zubármi | stomatológmi
Tisice eur v kosi to co ti robili porcelanky or nebodaj implantaty
Hovor mi daco o tom klepani sa v kresle, mam od mala panicky strach od zubarov (aj preto ze som v kreslach prezil dost bolesti)
Co sa tyka zubarov mam cez mamu viacero znamosti v KE, co robia aj prominentom zuby,
chodim uz ked je velmi zle, vtedy mi nepomahaju ani inekcie pred vrtanim a ked mi pcha gumene pi*oviny okolu ust aj do ust
tak ma davi jak slak, zase jak pojdem uz poviem nech mi nepcha nic gumene ani rukavice,
neviem si predstavit keby som nemal znamych zubarov
Hovor mi daco o tom klepani sa v kresle, mam od mala panicky strach od zubarov (aj preto ze som v kreslach prezil dost bolesti)
Co sa tyka zubarov mam cez mamu viacero znamosti v KE, co robia aj prominentom zuby,
chodim uz ked je velmi zle, vtedy mi nepomahaju ani inekcie pred vrtanim a ked mi pcha gumene pi*oviny okolu ust aj do ust
tak ma davi jak slak, zase jak pojdem uz poviem nech mi nepcha nic gumene ani rukavice,
-
Fabo
Hardcore addict
Ja chodim v KE k Slavke Rostasovej a som spokojny. Ceny rozumne, o zuby sa stara, injekcii mi napichala tolko, kolko som len chcel az som si pol hlavy necitil 
Inak tato tema, to je nejaka nova moznost nastavenia dolezitosti az nad "sticky"?
Inak tato tema, to je nejaka nova moznost nastavenia dolezitosti az nad "sticky"?
mate niekto skusenosti s vrtanim laserom
http://www.dentalnecentrum.sk/sk/o-nas/
tu je este nieco o tom od sympatickej zubarky
http://liek.beautywoman.sk/clanok/1916
http://www.dentalnecentrum.sk/sk/o-nas/
tu je este nieco o tom od sympatickej zubarky
http://liek.beautywoman.sk/clanok/1916
-
Grim
Darca
...tak to ja jednoznačne môžem v Hlohovci odporučiť Doktora Andela...ordinuje pri žel. stanici a ceny má dosť vysoké...ale zuby máte iba jedny...chirurgický zákrok - vyoperovanie zubu múdrosti stál 80 €...ale zase zubný kameň mi odstránil za 15 €, pričom jedna zubárka v nedaľekej zaprdenej dedinke to robí za 20€...tak zase asi až taký drahý nebude...a hlavne má kompletné vybavenie, takže sa nenabeháte, jednoducho keď prídem na rad, tak viem, že nebudem potom ešte čakať v daľšom rade na rengen...a tie sexi sestričky...wrrr... 
-
uplink
VIP
tisíce eur sú ešte malá sumička. Neviem ako sa pohybujú ceny v KE, ale tu v Ba vyvŕtanie jedného zubu [rtg + lokálne umŕtvenie [spray] + injekcia + vyvŕtanie + viacvrstvové naukladanie bieleho kompozitu na zub] vychádza v priemere na 70-100 eur. A mal som 2x robený strojček, ktorý sám o sebe nevýjde najlacnejšie, fixovanie fisúr, zubov mám dávaných dokopy asi 8 spolu, z toho 2 také ťažšie zákroky. Dlho som chodieval ku jednej nemenovanej pani doktorke, kde kontrola stála 700 korún a také hĺbkovejšie vyšetrenie 1200 korún a to ešte za čias silnejšej koruny, potom ku rôznym doktorom, kde som vždy len pri úvodnej prehliadke vysolil nejakú tú stovku a nepobehal som ich dvoch, či troch, ale dosť veľký počet. Z toho jeden mi "spravil" zub v režime: "expresný zákrok mimo prac. hodín." a len ten zub stál cez 150 eur. Čiže nechať u zubára 500 eur v priebehu pol roka nie je nejaké veľké umenie. Bárs kedy aj v priebehu jedného sedenia, ak si človek nechá robiť také veci ako pieskovanie zubov, vyberanie zubného koreňa, drenáž zubných kanálikov a iné "srandy". Zuby sú prekérne drahá záležitosť, najmä tu v Bratislave. Aj preto som vypichol alfadent. Tu sú ceny síce nie najnižšie, ale stále lepšie ako u konkurencie, s obrovským rozdielom. V alfadente sa o Vás zubár stará, inde na Vás celkom dlabe, aspoň tu v Bratislave, ešte Vás aj z*ebe keď nájde kazy, že sa zle staráte o svoj chrup, namiesto toho aby s normálnym prístupom povedla čo robíte zle, etc.Trussardi napísal:Tisice eur v kosi to co ti robili porcelanky or nebodaj implantaty![]()
Trussardi - laser tuším funguje len na odstránenie povrchových kazov, nie je moc účinný, ale zato je bezbolestný. Ale možno sa mýlim. Ja som sa hrozne bál vŕtačiek a kopa zubárov mi roz*ebala ďasná vŕtačkami, dokonca mi dve zubárky zavŕtali do podnebia, do teraz tam mám od jednej dierku, ako seriously. Lebo sa jej zošmykla vŕtačka zo zuba, ma skoro piclo. A teraz ani neviem že mi vŕta zub, keď to mám tak kvalitne uspané. Tak isto neviem ako to robí, ale umŕtvil mi zub tak, že som nemal celú sánku v prdeli, ako obvykle, ale proste len tie časti, dokonca to bolo svojím spôsobom príjemné [sado maso
Ja mám to šťastie, že mám babku zubárku, takže nevraviac o tom, že máme všetci všetko zadarmo, tak samozrejme aj prístup nie je zlý.
Inak tie ceny prečo sú také otrasne vysoké? Vie mi to niekto vysvetliť, prečo zrovna zubári tvoria takúto elitu? Vidím to aj na babke, je v riadnom balíku.
Inak tie ceny prečo sú také otrasne vysoké? Vie mi to niekto vysvetliť, prečo zrovna zubári tvoria takúto elitu? Vidím to aj na babke, je v riadnom balíku.
-
uplink
VIP
To máš to isté ako operácia srdca, alebo plastika. Materiál + čas ktorý s tým lekár strávi je desatina, avšak zvyšok je proste "skill". U zubárov to tak celkom nie je, tam je aj ten matroš niekedy dosť drahý, ale in general majú proste určené také ceny. Nie je to ako taxikári, kde pracuje 99% vidlače a tak jazdia za 3 eurá ako minimálku, namiesto toho aby si povedali že nepôjdu pod 5. By sa firmy mohli aj zblázniť. Proste lekári sú predsa len o chĺpok inteligentnejší ako predávačky v tescu, alebo robotníci na stavbe a tak sa vedia dohodnúť. Však prečo myslíš že bol možný protest lekárov?
Pokúsili sa o to aj učitelia [ako zástupcovia "inteligencie"] ale v iných sektoroch to moc nejde. Je to skôr o rozumnsoti, inteligencii. Tak isto som rád že môžem robiť za 10-15 e/h niekedy aj za viac. Problém je že je to do zahraničia a tam som zase socka, lebo tam platia 300-600 e/h kľudne. A ja sa zase rozčulujem ako niekto môže robiť moju prácu na svk za 2-5 eur/h. Proste je to nekonečný kolobeh.
Pokúsili sa o to aj učitelia [ako zástupcovia "inteligencie"] ale v iných sektoroch to moc nejde. Je to skôr o rozumnsoti, inteligencii. Tak isto som rád že môžem robiť za 10-15 e/h niekedy aj za viac. Problém je že je to do zahraničia a tam som zase socka, lebo tam platia 300-600 e/h kľudne. A ja sa zase rozčulujem ako niekto môže robiť moju prácu na svk za 2-5 eur/h. Proste je to nekonečný kolobeh.
-
jorg22
Medium Professional
To ti dava injekciu na znecitlivenie pri kazdom vrtani zubov? Ja som zatial nemal velmi hlboke kazi a nikdy mi to neuspali. Ale mavam z toho dost strach tak racej by som to mal uspane...uplink napísal: A teraz ani neviem že mi vŕta zub, keď to mám tak kvalitne uspané.
-
vendo
Guru
v baliku su preto lebo to su lekari+obchodnicihughito napísal:Ja mám to šťastie, že mám babku zubárku, takže nevraviac o tom, že máme všetci všetko zadarmo, tak samozrejme aj prístup nie je zlý.![]()
ano material nieco stoji, ale oni si daju nan taku marzu ze az, a ludi maju stale kedze zubarov je malo
pride mi to tak, ze proste oni ti vyuctuju cenu celeho materialu, pricom do zubu ho daju povedzme 30% a zvysok zase vyuctuju ako 100% niekomu dalsiemu atd atd (percenta sa mozu menit ofc)
tiez mame znamu zubarku a aj ked sa jej nikto nato nepyta, najviac mi sedi to co som napisal vyssie, kedze vacsinou mam vsetko zadarmo, alebo za smiesne sumy (10e atd)
No nechcem tu rozoberať tvoje nesprávne videnie sveta a to, ako sa kto dokáže zorganizovať a či to záleží od nejakého domnelého vzdelania a "inteligencie," ale k veci: jasné, zubári môžu byť lepší a horší, ale väčšina zákrokov je úplne bežných, proste ako iní lekári. Nie je to ani plastická chirurgia, teda, aspoň ja to nepovažujem za svoju sféru. Proste mi to príde bohovsky nadsadené (tie ceny, aj vzhľadom na čas práce). Materiál? Tie miligramové kašičky? To určite nestojí toľko, ide tam skôr krásna marža, ako bolo spomenuté.uplink napísal:To máš to isté ako operácia srdca, alebo plastika. Materiál + čas ktorý s tým lekár strávi je desatina, avšak zvyšok je proste "skill". U zubárov to tak celkom nie je, tam je aj ten matroš niekedy dosť drahý, ale in general majú proste určené také ceny. Nie je to ako taxikári, kde pracuje 99% vidlače a tak jazdia za 3 eurá ako minimálku, namiesto toho aby si povedali že nepôjdu pod 5. By sa firmy mohli aj zblázniť. Proste lekári sú predsa len o chĺpok inteligentnejší ako predávačky v tescu, alebo robotníci na stavbe a tak sa vedia dohodnúť. Však prečo myslíš že bol možný protest lekárov?
-
uplink
VIP
hej, pri každom, teda čo mi zbrusoval kompozit, tak tam nie, ale ak vŕta do živého, tak vždy. A páči sa mi ten spray, že mi to znecitlivie ďasná a ústa na povrchu a tak necítim ani vpich. Neznášam ihly :sjorg22 napísal:
To ti dava injekciu na znecitlivenie pri kazdom vrtani zubov? Ja som zatial nemal velmi hlboke kazi a nikdy mi to neuspali. Ale mavam z toho dost strach tak racej by som to mal uspane...
-
Arkaz
Addict
Vdaka za tip prave dnes som narazil na tuto kliniku na nejakej reklame a myslim ze by som tam skocil sa popytat kolko by stala kompletna oprava umna 
-
uplink
VIP
Super, budem rád ak budeš spokojný, potom určite hoď feedback prosím Ťa...
Asi si nezazil komplikovanejsi stav, vtedy aj 3 injekcie,jorg22 napísal: To ti dava injekciu na znecitlivenie pri kazdom vrtani zubov?
ja som este k tomu v detctve prekonal tazky uraz hlavy tak mam iny prah bolesti,
Uplink tiez som na tom podobne ked som platil za jeden zub este v korunach 2000, furt komplikovanejsi zakrok podstupujem
Nepozeram na to kolko zaplatim, hlavne nech co najmensiu torturu prezivam
Hughito to je este v pohode keby si videl ceny zubarov v rakusku, mamu zacal boliet jeden zub za ktory zobral 200 euri
Poznam jednu co ma implantaty, skarede sive hlavne ze za to dala 500 000 Sk v prepocte
-
Arkaz
Addict
jasne feedback to isti =) No este predtym si musim nachystat aspon 300-500€. Myslim ze taka komplexnejsia uprava/oprava ma minimalne na tolko vyjde.uplink napísal:Super, budem rád ak budeš spokojný, potom určite hoď feedback prosím Ťa...
-
uplink
VIP
Tak za úvod a pokec nedáš nič a úvodná kontrolá pár eur. Ale potom, to môže byť drahšie. Koľko zubov máš cca out? [ako out of order?]