zrnenie, sum a BDrip

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
archer89
Medium Expert
Medium Expert

zrnenie, sum a BDrip

Príspevok od používateľa archer89 »

Zdravim
mam na vas jeden podstatny dotaz. Prednedavnom som sa zacal "zapodievat" serialmi a filmami v HD rozliseni, resp. robim si zbierku :D
Akurat dnes som sa dostal k mojmu oblubenemu serialu :D :D Weeds a ako pozeram na prvu cast tak som ostal zhrozeny.
Obraz ripu v kvalite 720p od grupy CtrlHD zrni a sumi a ja si neviem vysvetlit preco. V PRILOHE PRIKLADAM SCREEN :D

Nie je to jediny exemplar s ktorym nie som spokojny. Asi 2 dni dozadu som pozeral serial LOST z originalneho BluRay disku a sum a zrnenie bolo znatelne.

Maju byt tieto "mravce" pritomne v takomto kvalitnom videu? Resp. dalo by som sa to softverovo trosku upravit?

Prosim vas o podnety, skusenosti ci rady
Dakujem
Prílohy
ukazka.jpg
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: zrnenie, sum a BDrip

Príspevok od používateľa Hensym »

Normálne to nie je. Aký používaš prehrávač? Prípadne, iný si skúšal?
archer89
Medium Expert
Medium Expert

prehravac je splash lite, skusal som aj media player classic a je to iste :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nízky videobitrate a tmavé scény sú zrnité, čo kukám filmy/seriály, tak veci čo sú od rusov [bitrate tak 20-30 mibit/s, veci majú okolo 30-40 GB "ripka"] tak sú bezchybné.

Btw. daj preč všetký kódeky zo systému komplet a daj si len nasledovné:

> ffdshow najnovší
> ac3 filter lite
> xvid

a ku tomu VLC, kmplayer, a daj vedieť či je to lepšie. 6 mibit je dosť málo na tmavé scény, najmä ak to ripoval amatér, aj keď je to "len" 720p.
archer89
Medium Expert
Medium Expert

spravil som ako si radil. nechcem sa hadat ale je to fakt take iste :) btw na origo blurayku serialu LOST je tiez znatelne pozorovatelny sum a zrnenie, tak neviem ci to je zamerne alebo co

P.S.: cital som ze sa to vraj vola "film grain" a dava sa to do filmov/serialov zamerne, ale nechapem preco ked to vyzera otrasne :P aj kvaliny dvdrip je v tmavych scenach lepsi :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

v DVDripe máš tiež šum, ale kedže je tam nízke rozlíšenie, tak môžeš pozorovať veľké farebné plochy ako šum. preto si ich tak nevšímaš.
sadni si dalej od telky :D
archer89
Medium Expert
Medium Expert

este ohladom tych 720p ripov, neviem ale ja v tom ze tie maju tok do 10 mega ci sa mylim? lebo si potom neviem vysvetlit ako kolega hore spomina ze to je malo, ved som este nevidel 720p rip s vyssim tokom ako je 7 mega....
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ale vsak to je zrnitost, nie strata kvality v dosledku ripu.. Este som nevidel film, ktory ma povodne 30GB, potom sa zmensi trebars na 1GB a bude len "zrnitejsi".. Vsak to sa v kvalite prejavuje uplne inak, ako napriklad HD cez youtube a obycajne HD na disku stiahnute, tak to dost vidno, o kolko mensi je tok dat.. Ja si myslim ze zrnitost je vlastnost pri tmavsich scenach, napr. v Argovi bola navysena o 200percent aby to vyzeralo starsie.. Cize skor si stiahni dve verzie filmu, jednu vacsiu druhu mensiu, porovnaj a uvidis, ci to je filmom, alebo zlym kodekom alebo cim..
Napísať odpoveď