Projektor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Projektor

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Je to obyčajne DLP. Takže zazračny obraz to naozaj nema (duha...). Ta technologia ma svoje limity, fyziku neoklameš. Odkazuješ tu na recenziu, ale veľmi si ju asi nečital. Ano ma 9 z 10, ale to hodnotenie nie je čisto obraz, ale komplexne kde beru do uvahy cenu, vybavu... Nehovoriac o relevancii toho portalu. Žiadne merania, to nema veľku vypovednu hodnotu a hlavne je to subjektivna recenzia. Vzhľadom na cenu to ma dobry obraz, ale nič čo by nejako extra vybočovalo z radu. Jedine v čom vybočuje, je vzhľadom na cenu vyborna uroveň čiernej a škalovanie tmavych odtieňov. To ale samo osebe ešte špičkovy obraz nerobi. Hlavne ak si len trochu citlivejši na duhu, môže mať taky projektor obraz aky chce, v takom pripade to nie je veľmi pozerateľne.
esino
Novice
Novice

Príspevok od používateľa esino »

Ja nie som odborník pozerám sa na to hlavne laickým okom. A ja hovorím že obraz je vynikajúci. Dúhu ktorú spomínaš som nevidel žiadnu. Ale ak teda chceš odporučiť nejaký iný projektor v cene do 1000eur FullHD 3D tak nech sa páči. Asi nenapíšeš žiadny pretože jednoducho v tej cene žiadny iny nie je. Aktuálne mu môže tak maximalne konkurovať Acer H7532BD. Ale ten ešte nie je v predaji takže porovnať sa s Benq zatial nedá. Ale je tiež DLP a stojí cez 1000Eur!!!
Ryan Giggs
VIP
VIP

DLP je "vybehova", lacna technologia. 3LCD maju menej kompromisov. Keď nevidiš duhu, dobre pre teba. To ale neznamena že inemu to vadiť nebude.
esino
Novice
Novice

Príspevok od používateľa esino »

Uvedieš prosím ťa nám laikom už konečne nejaky konkurenčny projektor do dvojnasobku ceny? (aktuálne je za 660eur najlacnejsie) Samozrejme možeš aj LCD. Inak ďalšia recenzia aj s meraniami teda hlavne jej záver http://www.audiovideohd.fr/tests/344-Benq-W1070-6.html najviac sa mi páči tá veta "O čom sme mi snívali to Benq urobil" Bolo tam podobne hodnotenie 26 bodov z max 30 možných. Ešte jeden http://www.digitalversus.com/video-proj ... /test.html 5 z 5 hviezd kde sa aj píše zrovna a velmi nízkej úrovni dúhového efektu. Zato som sa dočítal vačšinou o uprednostnovaní dlp pred lcd tak odkial berieš že dlp je zastarala technológia. Jedine čo jej vytýkaju je zrovna ten duhovy efekt ktorý je pri benq W1070 zanedbatelny.
"LCD projektory mají několik nevýhod. Jako první to je stárnutí a vypalování LCD displejů. S přibývajícím počtem vysvícených hodin klesá kvalita zobrazení. Rastr u LCD panelů je z principu znatelně viditelnější než u DLP nebo LCoS projektorů. Ke každému bodu displeje je nutné přivést napájení a tímto vzniká mřížka. Dalším velmi známým problémem je úmrtnost bodů. Mrtvé body se mohou vyskytovat již při koupi, ale mohou také vznikat při používání. Pak je tu náchylnost na prašné prostředí. Vniknutí prachu do LCD projektoru brání pouze prachový filtr. Výhodou LCD projektorů je v průměru nižší hlučnost, mají ostrý a jasný obraz a netrpí duhovým efektem."
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nikto nepisa o tom, že je to zastarala technologia.
A to "mudro" čo si tu odcitoval, tym si chcel povedať čo presne?
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

Ryan: prosím ťa, keď zrovnáš tento http://www.alza.sk/epson-eh-tw6000w-3d-d266544.htm a napr. tento http://store.sony.com/p/ES,-Projector,- ... /VPLHW50ES

tak aký rozdiel medzi nimi je??- obraz je ten istý, poprípade z väčšej diaľky premieta lepšie než ten lacnejší, a potom je to o svetelnosti, hlučnosti, zahrievaní atď, ale obraz je ten istý že?? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prečo by mal byť obraz rovnaky? Su to projektory z uplne odlišnej kategorie, maju odlišnu technologiu zobrazenia, ten Sony je 4k atd.
peceman
Medium Star
Medium Star

nepýtam sa na technológie, ale aký je rozdiel medzi EPSONovým 1080p a SONY 1080p.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Sony ma obraz lepši. Porovnavaš tu zariadenia z uplne odlišnich kvalitativnych aj cenovych kategorii. Nevidim v tom zmysel.
Že nejake 2 pristroje zvladaju 1080p neznamena ani zďaleka že ten obraz bude rovnaky, resp. kvalitativne podobny. tam je veľmi veľa inych faktorov, ktore to ovplyvňuju.
peceman
Medium Star
Medium Star

porovnávam prístroje úplne z iných kategórii preto, lebo chcem vedieť v čom majú ten obraz lepší- 1080p je raz 1080p, tak v rozlíšení to nebude, tak v čom??- vo farbách, v kontraste, v jase, v spôsobe striedania snímkov, v lepšom zaostrovaní, alebo v čom??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pochopil si to dobre, rozdiely su v tych parametroch ktore si popisal.
Kontrast, svietivosť, čierna, škalovanie farieb, plynulosť zobrazenia, gamma, gamut, podanie farieb atd., atd.
peceman
Medium Star
Medium Star

ok, diki moc :) a ešte čisto informatívna otázka, keď si kúpim 4K projektor, a budem chcieť filmy sledovať v 4K kvalite, toho s Bluray filmom, ktorý je 1080p, nedosiahnem- kde sa potom zháňajú- prípadne kupujú 4k filmy?? na SK a CZ scéne takéto možnosti EŠTE AJ S DABINGOM určite niesu, že?? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

4K zatiaľ nevyužiješ. Maximalne nejake prezentačne videa.
Napísať odpoveď