Cestovanie, Anglicko, praca a nejake otazky..
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestovanie, Anglicko, praca a nejake otazky..
Tých je v PB straaašne veľa, majú tam vlastné školy, kostoly, banky, etc. Takže úprimne - šanca na brigádu je podľa mňa veľmi nízka. Ale ak tam ideš na prázdniny, tak ako som spomínal, plus dookola je aj na čo pozerať, neďaleko Bostonu je mlyn http://www.distance-calculator.co.uk/he ... ritain.htm
-
Fabo
Hardcore addict
seth: zabudol si na Petersburg na Floride.
Ahoj, cital som tvoj prvy prispevok, dasie nie takze neviem, co ti kto pisal, napisem ti svoje skusenosti, v UK som bol pol roka.
Praca:
Na zaciatok ti radim ist cez agenturu. Jasne, treba vyssi kapital na zaciatok (poplatog agenture + letenka + ubytko + strava a vydavky do prvej vyplaty = 500 eur a vyssie.
Agentura ti vsak vsetko vybavi, pridu po teba na letisko, zavezu ta na ubytko, budes v prostredi Slovakov, Poliakov a Cechov. Ja som bol v sklade Marks a Spencer vo Warringtone. Hladat na vlastnu past je zo Slovenska tazke, ale az tam budes nejaky ten mesiac a zistis, co ako chodi, urcite si nieco najdes sam. S ubytkom to je rovnako, mozes si najst aj sam. Bankovy ucet si vybavit musis kvoli vyplate, ja som pred 2 rokmi urobil ucet v Barclays, za dva dni som drzal v ruke kreditku, s ktorou platim a vyberam z bankomatov po celom svete. Poplatky 0.
Co sa penazi tyka, da sa zarobit, staci si slusne odkladat, vzdy lepsie ako u nas.
Praca:
Na zaciatok ti radim ist cez agenturu. Jasne, treba vyssi kapital na zaciatok (poplatog agenture + letenka + ubytko + strava a vydavky do prvej vyplaty = 500 eur a vyssie.
Agentura ti vsak vsetko vybavi, pridu po teba na letisko, zavezu ta na ubytko, budes v prostredi Slovakov, Poliakov a Cechov. Ja som bol v sklade Marks a Spencer vo Warringtone. Hladat na vlastnu past je zo Slovenska tazke, ale az tam budes nejaky ten mesiac a zistis, co ako chodi, urcite si nieco najdes sam. S ubytkom to je rovnako, mozes si najst aj sam. Bankovy ucet si vybavit musis kvoli vyplate, ja som pred 2 rokmi urobil ucet v Barclays, za dva dni som drzal v ruke kreditku, s ktorou platim a vyberam z bankomatov po celom svete. Poplatky 0.
Co sa penazi tyka, da sa zarobit, staci si slusne odkladat, vzdy lepsie ako u nas.
Life28, a s akou nasou agenturou si tam bol? Lebo 90% z nich su podvody...
to by aj mna veru zaujimalo... nejaka spolahliva agentura....
Diki, velmi strucna a uzitocna odpoved. Tiez sa pripajam, cez aku agenturu si siel ?
-
seth82
Darca
To mu skôr napíšte do súkromnej správy, tam je aspoň šanca, že dostane alert na e-mail...
Ináč, na pohyby.co.uk píšu ľudia svoje skúsenosti s agentúrami, takže aj tam sa dá hocičo dozvedieť...
Ináč, na pohyby.co.uk píšu ľudia svoje skúsenosti s agentúrami, takže aj tam sa dá hocičo dozvedieť...
seth, si stale v UK? zaujimalo by ma ako je to s odporom Britov voci ludom v vychodnej Europy. nase media to samozrejme nafukuju, pre by som bol vdacny za info z prvej ruky
-
seth82
Darca
Nie som, študujem tam a pracujem, ale som zatiaľ na Slovensku...
Na tvoju otázku sa odpovedá ťažko - všetko je to subjektívny pohľad na vec, v závislosti od toho, v akej spoločnosti sa v UK pohybuješ. Najviac nás nemajú radi členovia nižších vrstiev (sorry, že to tak musím napísať, ale proste je to tak), ktorým mnoho Poliakov, Slovákov, Čechov, Maďarov, atď berie robotu a nechcú si priznať, že sú často pracovitejší. Jednoduchší ľudia, workeri, hlavne non-skilled, ktorí jednoducho skončia strednú školu a chcú ísť maximálne pracovať na stavbu, alebo niekam do továrne, tí sú masírovaní bulvárnymi médiami (The Sun, Daily Mail), že im našinci berú prácu a že sú zlí-zlí.
Tým vo vyšších úrovniach spoločnosti to vidia neutrálne, samozrejme, aj medzi nimi sa našli takí, ktorým vadíme, ale vedia sa cez to preniesť. Plusom je, ak vieme obstojne po anglicky, vtedy si u nich spravíme "očko", potom nasledujú všetky ostatné veci, ako odborné zručnosti, vzdelanie, pracovné skúsenosti, snahy o integráciu atď.
Nedá sa to teda jasne špecifikovať - všetko bude závisieť od toho, v akej spoločnosti sa budeš pohybovať. Platí tam to isté, čo na Slovensku - tí najjednoduchší majú ten najhlúpejší pohľad na svet, žerú to, čo im poskytne bulvár a tak aj reagujú. Tí zbehlejší a rozcestovanejší si už vedia spočítať 2+2 a majú celú túto žabo-myšiu vojnu medzi UK a "Eastern Europeans" na háku.
Na tvoju otázku sa odpovedá ťažko - všetko je to subjektívny pohľad na vec, v závislosti od toho, v akej spoločnosti sa v UK pohybuješ. Najviac nás nemajú radi členovia nižších vrstiev (sorry, že to tak musím napísať, ale proste je to tak), ktorým mnoho Poliakov, Slovákov, Čechov, Maďarov, atď berie robotu a nechcú si priznať, že sú často pracovitejší. Jednoduchší ľudia, workeri, hlavne non-skilled, ktorí jednoducho skončia strednú školu a chcú ísť maximálne pracovať na stavbu, alebo niekam do továrne, tí sú masírovaní bulvárnymi médiami (The Sun, Daily Mail), že im našinci berú prácu a že sú zlí-zlí.
Tým vo vyšších úrovniach spoločnosti to vidia neutrálne, samozrejme, aj medzi nimi sa našli takí, ktorým vadíme, ale vedia sa cez to preniesť. Plusom je, ak vieme obstojne po anglicky, vtedy si u nich spravíme "očko", potom nasledujú všetky ostatné veci, ako odborné zručnosti, vzdelanie, pracovné skúsenosti, snahy o integráciu atď.
Nedá sa to teda jasne špecifikovať - všetko bude závisieť od toho, v akej spoločnosti sa budeš pohybovať. Platí tam to isté, čo na Slovensku - tí najjednoduchší majú ten najhlúpejší pohľad na svet, žerú to, čo im poskytne bulvár a tak aj reagujú. Tí zbehlejší a rozcestovanejší si už vedia spočítať 2+2 a majú celú túto žabo-myšiu vojnu medzi UK a "Eastern Europeans" na háku.
To su vsetko veci, s ktorymi som sa uz pred 5 rokomi stretol v Irsku.
Viem, ze sanca najst si rovno job na vyssej urovni je takmer nerealna, takze zacnem znovu na minimalnej urovni.
Skor ma zaujimalo, ci je realne, aby ma ani do skladu ci supermarketu nezamestnanli len kvoli tomu, ze som EE...
Viem, ze sanca najst si rovno job na vyssej urovni je takmer nerealna, takze zacnem znovu na minimalnej urovni.
Skor ma zaujimalo, ci je realne, aby ma ani do skladu ci supermarketu nezamestnanli len kvoli tomu, ze som EE...
-
seth82
Darca
Tak to určite nie. To sa stať nemôže, na toto sú v UK všetci náramne citliví a v prípade, že by niečo také vyšlo najavo (hoci dokázať to je samozrejme problém), tak by si firma koledovala o bohovsky veľký problém vrátane veľmi veľkej pokuty a ohrozenia licencie. Ak chceš začať od nuly, ako som spomínal - na Facebooku je skupina Česi a Slováci v UK a tam sa veľmi často objavujú inzeráty na prácu...
no od nuly by som mal zacat, lebo firmy, ktore sa zaoberaju GIS sa o mna nepotrhaju a na chodenie na castingy by som mal by na Ostrovoch aspon pritomny, lebo zo Slovenska by to poletovanie stalo velmi vela
To sa fakt deje na úrovni takýchto médií? Som si myslel, že je to devízou obskúrnych zoskupení typu EDL, BNP a pod.seth82 napísal: bulvárnymi médiami (The Sun, Daily Mail), že im našinci berú prácu a že sú zlí-zlí..
Ja rozmyslam, ze ked uz do anglicka tak urcite nie do londyna ale niekde vyssie pretoze tiez pocuvam aj s inych stran ze je tam vela poliakov a ze uz to tam je vsetko presytene.
Anglicko vraj pripravuje referendum proti tymto vychodnym krajinam aby stazilo podmienky pristahovalcom a tym ma zaroven napadlo, ze mozno by som skusil nejake irsko alebo skotsko, proste nejaka severska krajina.. Pre mna to je este vacsie lakadlo ako Anglicko pretoze to je uz je dost okukane.. V irsku su este vyssie platy ako v anglicku a este viac ponuk..
co myslite?
Anglicko vraj pripravuje referendum proti tymto vychodnym krajinam aby stazilo podmienky pristahovalcom a tym ma zaroven napadlo, ze mozno by som skusil nejake irsko alebo skotsko, proste nejaka severska krajina.. Pre mna to je este vacsie lakadlo ako Anglicko pretoze to je uz je dost okukane.. V irsku su este vyssie platy ako v anglicku a este viac ponuk..
co myslite?
-
Fabo
Hardcore addict
Si si isty ze to o Irsku plati aj teraz po kolapse? A Skotsko ako severska krajina...?
nie, niesom si isty, o irsku moc toho neviem, preto sa pytam).
stym skotskom som sa trochu sekol..
stym skotskom som sa trochu sekol..
-
Kok
Light Professional
ja pracujem momentalne v Skotsku.. a ako vravel seth, je to tu citit z tych nizsich vrstiev, hlavne mladsich ludi v podstate mojich rovesnikov, ze nie su moc spokojni s pristahovalcami z eu.. ale podla mna si seru do huby lebo rozpravaju ako im bereme miesta a pritom tu pracu robit nechcu .. zo strany starsich ludi (ktorych stretavam viac, pracujem ako barman v hoteli zameranom na starsiu klientelu) taketo veci nepocut, su skor velmi mili a zaujima ich krajina odkial som a vzdy sa vypytuju ako to je u nas ..
takze nakoniec pojdem do irska s kamosom.. co som pozeral ubytovanie je tam omnoho lacnejsie ako v predrazenom londyne..
Presne som pozeral mesto belfast, no na gumtree som nenasiel sekciu s dublinom.. Poznate este nejake stranky kde by sa dalo najst ubytovanie?
Presne som pozeral mesto belfast, no na gumtree som nenasiel sekciu s dublinom.. Poznate este nejake stranky kde by sa dalo najst ubytovanie?
Pod. jav je aj v Nórsku. Starí Nóri, ktorí zažili aj biedu sú otvorení, tolerantní, vážia si viac veci, chápu aj tých prisťahovalcov a pod. Mladí spratkovia čo majú všetko nevedia, čo od zvôle robiť a takisto tam bujnejú pod. nacionalistické tendencie.Kok napísal:ja pracujem momentalne v Skotsku.. a ako vravel seth, je to tu citit z tych nizsich vrstiev, hlavne mladsich ludi v podstate mojich rovesnikov, ze nie su moc spokojni s pristahovalcami z eu.. ale podla mna si seru do huby lebo rozpravaju ako im bereme miesta a pritom tu pracu robit nechcu .. zo strany starsich ludi (ktorych stretavam viac, pracujem ako barman v hoteli zameranom na starsiu klientelu) taketo veci nepocut, su skor velmi mili a zaujima ich krajina odkial som a vzdy sa vypytuju ako to je u nas ..
Ma niekto skusenosti s vybavovanim CSCS?