Spojené Štáty Európske

Diskusie na politické témy...
InšAllah
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Spojené Štáty Európske

Príspevok od používateľa InšAllah »

Zdravím, :D zaujímalo by ma, či je to reálne. Vytvoriť z EU Spojené Štáty. Niekde som čítal, že pár štátov to už odsúhlasilo. :) A keď už zajdeme do detailov, aký by bol štátny jazyk? Hlavné mesto?
A nesmerujeme už k tomu? Najprv to bol nejaký zväz štátov, potom nastúpil shengen a potom spoločná mena. :D Podľa mňa by vznikla svetová veľmoc.
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Spojené Štáty Európske

Príspevok od používateľa beardie »

Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

statny jazyk anglictina/francuzstina/nemcina, hlavne mesto Pariz/Berlin
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

statny jazyk? tak takyto vyraz som este nepocul...
ked uz tak uradny jazyk a to by logicky museli byt vsetky...
veddy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa veddy »

Teraz sú nejaké zvesti, o vytvorení spoločného trhu medzi USA a EÚ.
To by potom začalo smerovať nie k Spojeným štátom európskym, ale rovno k EUUSA.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Áno a bude sa to volať "Oceánia" ako v knihe „1984" od G. Orwela....
veddy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa veddy »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Jeden štát tu nebude ale federácia možno áno. Zoberme si napr. keby si si vedel vybaviť občiansky preukaz tak isto v Bratislave ako v Berlíne a bolo by to to isté a všade platné.

Teraz ale bariéry sú hlavne byrokratické, napr. pri predaji cez hranice komplikácie s DPH. Zoberme, že by si predával a poskytoval služby priamo zákazníkom do každej krajiny eurozóny tak by si sa zaregistroval na 17 daňových úradoch, je to komické. A potom by si musel sledovať daňové zákony v 17-tich krajinách, to by si musel mať armádu expertov na daňové právo. To si môže dovoliť len málokto, takže bariéry stále sú a nie sú malé.

Treba dotiahnuť bankovú, daňovú úniu ale aj v ostatných oblastiach.

Všetky bariéry komplet odstrániť sa dá len vo federácii. Pri federácii ideš na federálny úrad a je to či to je v Bratislave alebo v Paríži a vybavíš si to isté a platí všade všetko rovnako.

Teraz je EU taký hybrid, členovia nie sú ani úplne integrovaní ani úplne samostatní.

Môže to celé ale skončiť aj rozpadom únie, asi nikto nevie povedať ako to celé dopadne.
InšAllah
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa InšAllah »

hlavné mesto by bol asi Brusel :)
a ak ide o budúcnosť EU, je to všetko vo vláde.
Myslím že to nebude hneď bum-bác federácia, ale že sa to bude formovať postupne.
Tak ako to teraz vidíme :)
Cesar
Addict
Addict

http://finweb.hnonline.sk/c1-59623150-z ... opske-dane

"Bývalý český prezident Klaus odmietal európsku federáciu, Zeman ju podporuje."

"Ja som vždy zastával názor, že Európska únia potrebuje spoločnú zahraničnú politiku a samozrejme aj spoločnú fiškálnu politickú vrátane postupnej harmonizácie daňovej sústavy," povedal Zeman.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

Cesar napísal:http://finweb.hnonline.sk/c1-59623150-z ... opske-dane

"Bývalý český prezident Klaus odmietal európsku federáciu, Zeman ju podporuje."

"Ja som vždy zastával názor, že Európska únia potrebuje spoločnú zahraničnú politiku a samozrejme aj spoločnú fiškálnu politickú vrátane postupnej harmonizácie daňovej sústavy," povedal Zeman.
To najväčší nezmyseľ akýž som počúl Europská Federácia! Stači si lepšie všimnuť EU a jej kvalitu potravín a už máš dosť aj EU. Aký jazýk bude používať EF? Nehovoriac o kultúre jednotlivých štátov EU. Každý štát má svoju vlastnú kultúru. Ten kto prišiel na taký psychopatický nápad, mali by ho zavrieť do bláznica, lebo tamskutočne patrí :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Spojené Štáty Európy? Aby som parafrázoval Henryho Kissingera...
Európa? Dajte mi jedno telefónne číslo..
Cesar
Addict
Addict

nadl napísal:...
Keby si išiel aj inde hlavne na západ by si si všimol, že potraviny majú kvalitné, len sú drahé. Tuto ale je chudoba, ľudia si kúpia hocičo len nech je lacné tak sem vozia odpad, čo by už možno aj vyhodili. Stačí si pozrieť občas v Kauflande sú jablká, lacné, akciové ale vyzerajú ako pozbierané na smetisku a ľudia dobre, že sa nepobijú aby z toho zobrali čím viac. Ja by som im dal aj pokutu dávať taký odpad od obchodu ale ľudia to kupujú ako šialení, takže ešte to má aj úspech. Potom neskôr sa príde na to, že tam bol zase nejaký jed pre potkanov ale čo už, hlavne, že bolo lacné.

Aj s tým konským mäsom aj inými sú tieto kauzy, lebo všetci chcú všetko ešte lacnejšie, ešte lacnejšie a pod istú hranicu sa to nedá, alebo dá sa to, keď tam zamiešajú do toho hocičo čo je lacné, ako konské mäso do hovädzieho, cestnú soľ do potravín a neviem čo ešte.

A sú aj kvalitné salámy, tam ale kilo nestojí 2,5 alebo 4 eur ale 12 eur za kg a trvanlivosť aj rok nie 24 hodín ako pri tých odpadoch, čo sú lacnejšie ako krmivo pre psov.

Možno budeš prekvapený ale slovenčina nie je svetový jazyk a ešte aj v tuzemsku už je viac-menej potrebné ovládať nejaký cudzí jazyk, mnoho firiem vyváža, dováža a pod.

Nápad federácie nie je žiadne sci-fi, hovorí sa o tom aj v najväčších krajinách aj na najvyššej úrovni nie v nejakej krčme na dedine.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

Cesar napísal:
Keby si išiel aj inde hlavne na západ by si si všimol, že potraviny majú kvalitné, len sú drahé. Tuto ale je chudoba, ľudia si kúpia hocičo len nech je lacné tak sem vozia odpad, čo by už možno aj vyhodili. Stačí si pozrieť občas v Kauflande sú jablká, lacné, akciové ale vyzerajú ako pozbierané na smetisku a ľudia dobre, že sa nepobijú aby z toho zobrali čím viac. Ja by som im dal aj pokutu dávať taký odpad od obchodu ale ľudia to kupujú ako šialení, takže ešte to má aj úspech. Potom neskôr sa príde na to, že tam bol zase nejaký jed pre potkanov ale čo už, hlavne, že bolo lacné.

Aj s tým konským mäsom aj inými sú tieto kauzy, lebo všetci chcú všetko ešte lacnejšie, ešte lacnejšie a pod istú hranicu sa to nedá, alebo dá sa to, keď tam zamiešajú do toho hocičo čo je lacné, ako konské mäso do hovädzieho, cestnú soľ do potravín a neviem čo ešte.

A sú aj kvalitné salámy, tam ale kilo nestojí 2,5 alebo 4 eur ale 12 eur za kg a trvanlivosť aj rok nie 24 hodín ako pri tých odpadoch, čo sú lacnejšie ako krmivo pre psov.

Možno budeš prekvapený ale slovenčina nie je svetový jazyk a ešte aj v tuzemsku už je viac-menej potrebné ovládať nejaký cudzí jazyk, mnoho firiem vyváža, dováža a pod.

Nápad federácie nie je žiadne sci-fi, hovorí sa o tom aj v najväčších krajinách aj na najvyššej úrovni nie v nejakej krčme na dedine.
Potraviny EU na pricípe bez akej koľvel kontróle kvality potravíň To je pre EU sebevražda! Čo dnes zjieš ale čo budeš mať odva tri dni zdravotné problémi! Slovečina nie je svetový jazyk! Ak by si pozorne prečítal to co som napísal. Podla teba ktorí europký jazzk by bo dominatnyzo zdravým?! Práve že to je Sci Fi EF My sme zo Socializmu dostali kde nič niej e ktrolovateľné! Maš kod na vyrobku a výrobok nie je toho štátu ktorý ho omarkoval kódom. Že by to federácia boľa šitá horúcov ihlou! Píšeš o akej si krčme, tam by sa ano hovorit o tom nemalo. Pricip Federácie bude presne taký ako EU a pritom pošiapeš všeky práva narov žijucich tej tvojej federácií. Nepripomína ti to diktatúru? Presne taku akov EU! Komisári , Emisári atd... Ja by so nechcel byť človekom, kde vietir tam plášť :D
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Bol by som rad ak by vznikli take spojene staty europske,... Potom by boli platy, dane na rovnakej urovni v celej europe,... Ale asi by to viedlo k vojne tak ako v jugoslavii ale vo vacsom meritku,...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Famine, neviem ako si prisiel na to, ze by bola rovnaka dan a platy v celej Europe, ani staty v USA nemaju rovnake dane...
vojna ako v Juhoslavii? :D :D :D to si pekne prestrelil...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

on je troll...
Cesar
Addict
Addict

Pri tomto ma napadá niekoľko otázok, aj s mojim názorom na tieto otázky:
1. Vieme samostatne bez účasti v EU dobehnúť krajiny ktoré sú vyspelejšie ako my? Podľa mňa nie. Prečo nie? Lebo nemáme ani ropu, ani plyn, rybolov alebo nejakú surovinu, z ktorého by sa nám lepšie žilo keby sme neboli súčasťou EU. A nie sme ani daňovým rajom ani bankou bohatých, slávnych, najväčších tunelárov a rozkrádačov ako napr. Švajčiarsko. Nie je tu ani významný turizmus, ani poľnohospodárstvo, ani priemysel, nič. Nie je tu nič, čím by sme vedeli svetu konkurovať alebo ponúknuť.
2. Dobehneme bohatšie krajiny životnou úrovňou ako súčasť EU? Väčšina obyvateľstva určite ani takto, ale je omnoho väčšia šanca ako keby sme boli mimo EU.
3. Pravdepodobnosť, že tu bude niekedy lepšie bude vyššia, keby sme boli ešte viacej integrovaní s bohatšími krajinami? Podľa mňa áno.

Súčasťou EU alebo možno aj nejakej federácie určite budeme. Prečo? Lebo politikom a ich kamarátom cez eurofondy a dotácie plynú neskutočné peniaze, takže samozrejme skoro všetky strany budú podporovať pokračovanie EU, eurozóny a určite aj ďalšej integrácie.

Reálne si myslí niekto, že by tu bolo lepšie, keby sme sa vrátili ku korune alebo keby sme neboli súčasťou hospodárskej únie alebo Schengenu? Nikto nemôže byť taký naivný, že si ozaj myslí, že samostatne by sme boli na tom lepšie. Nie sme Rusko ani Čína a možno ako súčasť EU môže byť náš hlas vypočutý aspoň v EU ináč len ani to - samostatne sme malá bezvýznamná krajina, s ktorou sa ani baviť nikto nebude, nemali by o čom.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ak by sme vsadili na naozaj ale naozaj kvalitne skolstvo a podarilo by sa nam nejako vycistit mafiu(hlavne tu politicku a sudnu). Tak by sme mohli fungovat aj samostatne o par desat rokov. Teraz urcite nie, sme vyrobna linka a uz snad ani nie najlacnejsia a este sme fajn trh na zbavenie sa nekvalitnych potravin :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Cesar napísal:Lebo nemáme ani ropu, ani plyn, rybolov alebo nejakú surovinu, z ktorého by sa nám lepšie žilo keby sme neboli súčasťou EU. A nie sme ani daňovým rajom ani bankou bohatých, slávnych, najväčších tunelárov a rozkrádačov ako napr. Švajčiarsko.
Nooo, možno to nie je celkom tak.... Aj napriek tomu ako mnohí bedákajú, ako tu nič nemáme, vyzerá, že sú tu pomerne slušné ložiská uránu a možno sa aj oplatí ťažiť zlato....
Napísať odpoveď