TV do cca 650 eur
-
TheTesting
Novice
TV do cca 650 eur
Ahojte vedeli by ste my poradiť ?
min. Úhlopříčka obrazovky: 42" (107 cm)
full hd Rozlišení: 1920 x 1080 bodů
Podsvícení: LED preferoval by som LED nad plazmu aj kvôliva trvanlivosti a spotrebe
neviem či poznáte firmu ISPER ale chcem od nich teraz tv cez internet tak tuner čo je na to treba v tých sa nevyznám
aspoň 2x HDMI
Čtečka paměťových karet optional
Ethernetový vstup (Podporuje DLNA)
najhlavnejsie formaty : WMV/MKV/AVI/MP4/MOV, MP3/AAC/WMA ale cim viac tym lepšie
A teraz par dalších technlogií ktoré by som v tom chcel mať :
herní režim
časovač vypnutí
Teletext by bol dobry
webový prohlížeč optional
Keď by ste vedeli aj kde sa da pozrieť daný TV ktorý odporúčaťe čo je asi malá šanca ale keby náhodou bolo by to úžasné.
Našiel som 2 zaujímavé kúsky jeden je ale 3D a druhý je bez a rozdiel medzi nimi je 120 eur cca :
Tento je bez 3D aj keď v alze je za skoro rovnaku cenu ale v Talkive je lacnejší a stoji 530 cca
http://www.alza.sk/42-panasonic-tx-l42e ... 397096.htm
a druhý je tento 3D stoji 650cca
http://www.alza.sk/42-panasonic-viera-t ... 312803.htm
vedeľ by my niekto povedať ktorý z týchto za danú cenu sa oplatí .
Alebo by my vedeľ niekto povedať lepší produkt do danej ceny s ktorými máte skusenosti ? Za predpokladu čo očakávam od daného TV.
Ďakujem každému dopredu kto si najde čas aspoň prečítať moju dlhú otázku.
min. Úhlopříčka obrazovky: 42" (107 cm)
full hd Rozlišení: 1920 x 1080 bodů
Podsvícení: LED preferoval by som LED nad plazmu aj kvôliva trvanlivosti a spotrebe
neviem či poznáte firmu ISPER ale chcem od nich teraz tv cez internet tak tuner čo je na to treba v tých sa nevyznám
aspoň 2x HDMI
Čtečka paměťových karet optional
Ethernetový vstup (Podporuje DLNA)
najhlavnejsie formaty : WMV/MKV/AVI/MP4/MOV, MP3/AAC/WMA ale cim viac tym lepšie
A teraz par dalších technlogií ktoré by som v tom chcel mať :
herní režim
časovač vypnutí
Teletext by bol dobry
webový prohlížeč optional
Keď by ste vedeli aj kde sa da pozrieť daný TV ktorý odporúčaťe čo je asi malá šanca ale keby náhodou bolo by to úžasné.
Našiel som 2 zaujímavé kúsky jeden je ale 3D a druhý je bez a rozdiel medzi nimi je 120 eur cca :
Tento je bez 3D aj keď v alze je za skoro rovnaku cenu ale v Talkive je lacnejší a stoji 530 cca
http://www.alza.sk/42-panasonic-tx-l42e ... 397096.htm
a druhý je tento 3D stoji 650cca
http://www.alza.sk/42-panasonic-viera-t ... 312803.htm
vedeľ by my niekto povedať ktorý z týchto za danú cenu sa oplatí .
Alebo by my vedeľ niekto povedať lepší produkt do danej ceny s ktorými máte skusenosti ? Za predpokladu čo očakávam od daného TV.
Ďakujem každému dopredu kto si najde čas aspoň prečítať moju dlhú otázku.
Re: TV do cca 650 eur
Keby bolo namne určite 42" Panasonic TX-L42E6E 
-
Ryan Giggs
VIP
Kym skonči "trvanlivosť" plazmy, davno predtym odide nejaka elektronika a davo predtym budeš kupovať novy tv. A vyššia spotreba sice trošku je, ale porovnateľne LCD su drahšie, čiže kym sa ti vyššia nakupna cena vrati na spotrebe, par rokov ubehne. Takže napr. toto: http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p42ut50e/ je nejakych 150 eur lacnejšie a obraz bude lepši ako u tych LCD. A na spotrebe si priplatiš tak 2 eura mesačne. To len tak na okraj.
E6 je model 2013, teda novinka. Momentalne je ešte celkom drahy, kedže je na trhu nejaky tyždeň-dva. Inak prve recenzie ho chvalia, ale nema IPS panel ako pišu na alze. Je tam MVA panel, ktory ma lepši kontrast a čiernu, za cenu horšich uhlov. Je to ale len 50 Hz, tak ak si citlivejši na pohyb, môžeš pozorovať nejake to trhanie obrazu či rozmazanie. Na uroveň 50 Hz tv to ma ale pohyb vyriešeny vcelku dobre.
E6 je model 2013, teda novinka. Momentalne je ešte celkom drahy, kedže je na trhu nejaky tyždeň-dva. Inak prve recenzie ho chvalia, ale nema IPS panel ako pišu na alze. Je tam MVA panel, ktory ma lepši kontrast a čiernu, za cenu horšich uhlov. Je to ale len 50 Hz, tak ak si citlivejši na pohyb, môžeš pozorovať nejake to trhanie obrazu či rozmazanie. Na uroveň 50 Hz tv to ma ale pohyb vyriešeny vcelku dobre.
-
TheTesting
Novice
no na pohyb si myslim ze som dost citlivy aj ked teraz neviem ako to myslis presne že či pri nizkych hz budem vidiet sekanie ? ked to myslis tak, tak je veľmi možné že by my to vadilo
ja by som chcel jednoducho TV ktorý má dobrú rýchlu odozvu a dokáže sa vypnúť spracovanie obrazu na to je vlastné herný režim aby televizor nespracovaval prichadzajuci obraz a priamo ho prehral na obrazovku.
ja by som chcel jednoducho TV ktorý má dobrú rýchlu odozvu a dokáže sa vypnúť spracovanie obrazu na to je vlastné herný režim aby televizor nespracovaval prichadzajuci obraz a priamo ho prehral na obrazovku.
-
Ryan Giggs
VIP
Nemyslim to tak ze pri 50 Hz urcite uvidis nejake neduhy, ale ze mozes vidiet.
Herny rezim ma kazdy tv, to ale neznamena ze to bude na kazdom plynule. TV maju rozne hodnoty odozvy a input lagu. Vacsina tv je pomalsia ako monitory.
Herny rezim ma kazdy tv, to ale neznamena ze to bude na kazdom plynule. TV maju rozne hodnoty odozvy a input lagu. Vacsina tv je pomalsia ako monitory.
-
TheTesting
Novice
ok chapem práve to by ma zaujímalo lebo málo kde to píšu ,že akú rýchlu odozvu majú. Zas úplne minimálnu odozvu ako z monitora neočakávam. Zas BF3 alebo také hry až na takú reakciu nebudem hrať na tom keď aj jedine nejaké bojové s PS kde sa všetci pozeráme na rovnaký obraz takže to nie je až tak zlé. Ale nevidel som veľa takých.
-
Ryan Giggs
VIP
Ono odozva az taka podstatna nie je. Ta je celkom na urovni v podstate u kazdeho tv. Ona sa v podstate v recenziach ani velmi nemeria. Velke vykyvy su ale v ramci input lagu. Ten je pre hranie dolezitejsi.
-
TheTesting
Novice
No input lag som nevidel napríklad pri recenziach asi ani nevidel, a vedel by si my celkovo odporúčiť aspoň stránku s spoľahlivými recenziamy alebo TV čo by si sam odporúčil bez ohľadu na tie ktoré som písal hore ? Lebo aj keď pozerám na internete a aj v obchodoch skoro žiadný obchod nemá svoj tovar poriadne kategorizovaný a nedá sa hľadať podla specifickejších parametrov ale zväčša len tie najvšeobecnejších.
-
Ryan Giggs
VIP
Podľa parametrov je hľadať zbytočne. Z tych nevyčitaš nič.
Dobre recenzie aj s meraniami su napr. na digitalversus.com, hdtelevizija.com, hdtvtest.co.uk, flatpanelshd.com, avforums.com, televisioninfo.com.
Dobre recenzie aj s meraniami su napr. na digitalversus.com, hdtelevizija.com, hdtvtest.co.uk, flatpanelshd.com, avforums.com, televisioninfo.com.