Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: MLM

Príspevok od používateľa pinco »

Lebo to, čo predávaš ty, je niečo iné, že?

Nehnevaj sa na mňa, ale predávať nejaký extrakt Aloe vera, pár fliaš za skoro 200 €, tak to je moc. Nehovorím, že to nemá priaznivé účinky, ale rozhodne to nie je žiadny zázrak, ako to prezentujete. Nech som tomu môjmu známemu povedal akúkoľvek chorobu, tak liekom na to bolo Aloe Vera a to je na zamyslenie.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Prečítaj si teda niečo v tejto téme. Presne takéto skúsenosti mám s tebou ospevovaným predajom Aloe-Vera produktov.

http://www.hojko.com/lr-healt-beauty-sy ... 31346.html

Presne za toto stojí celé to MLM. A predstav si, že je to úplne ten istý systém, ako pri finančnom poradenstve.
sasenka2031
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sasenka2031 »

No, neda mi nevyjadrit sa k prirodnym produktom. Ja som skusala viacero firiem a mozem povedat, ze vsetky okrem jednej boli hovadiny. No skusila som aj NWA. Aloe vera, kolostrum, a acai su najuzasnejsie produkty od nich. Kupovala som od nich a bola som velmi, nie velmi nadmieru spokojna. Keby boli aj v Anglicku tak nakupujem jedine od nich. Mala som take vynikajuce skusenosti, ze som si aj radsej kupila balik produktov a zaplatila kuriera aby mi to priniesol do Anglicka. Takze som to pekne precvakala. Ale je to neporovnatelna kvalita. Podla lekara mam neliecitelnu chorobu srdca. Ale ich acai balance (7 dcl flasa) mi uplne odburala moje problemy na takmer rok. (uzila som len jednu tu falsu). No a samozrejme aj kozmetiku maju dobru. Je to tiez MLM, akurat, ze idioti podmienky na predaj dali take, ze neviem, ci to vobec teraz este na slovensku funguje. Ale produkty maju fakt kvalitne.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Sasenka a ty ich predavas a preto ti pomohli.. co ?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

presne tak, aloe vera vyliečila moju rakovinu :chapes:
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

pinco: par flias za 200 € to si bohovsky nakup urobil, ja za 200 € kupim 10 flias. "predavat extrakt" - nikto nepredava, kupuje sa od vyrobcu kazdy, teda ten kto chce. Nikto nehovori ze to je zazrak ani ze to lieci. To ze znamy Ti povedal ze to lieci nie je pravda, a tym padom to neznamena ze to je zle. Vazne by si sa mal nad tym zamysliet ved ked nebudes spokojny mozes to vratit.

Noobsz DJ: Ja pracujem s inou firmou, LR ma aloe ako vedlajsie produkty a su aj drahsie. To nam tu nespominaj.

vesaK: MLM nie je o predaji i ked niekto to robi ked niekto chce uzivat a nechce sa registrovat, vidno ze tomu nerozumies ale nevadi. Ono je to presne naopak, clovek ich ponuka dalej a niekto aj predava lebo mu pomohli.
pinco
Darca
Darca

V tomto máš pravdu. Nepoznám, aké sú praktiky tam u vás. Viem o tom, ako to funguje v LR, resp. ako funguje ten môj známy. Samozrejme nie som blbec, aby som kúpil Aloe za 200 €. To mi ponúkal on.
Je to niečo podobné ako aj v tých poradenských spoločnostiach ako je OVB. Stačí pár školení a hneď je z človeka odborník na danú oblasť. Aloe Vera agenti detto. Zástupcovia LR majú navrch, lebo z nich sú odborníci aj na kozmetiku, parfémy a šperky.
Noobsz DJ
Guru
Guru

ferdinand19 napísal:pinco: par flias za 200 € to si bohovsky nakup urobil, ja za 200 € kupim 10 flias. "predavat extrakt" - nikto nepredava, kupuje sa od vyrobcu kazdy, teda ten kto chce. Nikto nehovori ze to je zazrak ani ze to lieci. To ze znamy Ti povedal ze to lieci nie je pravda, a tym padom to neznamena ze to je zle. Vazne by si sa mal nad tym zamysliet ved ked nebudes spokojny mozes to vratit.

Noobsz DJ: Ja pracujem s inou firmou, LR ma aloe ako vedlajsie produkty a su aj drahsie. To nam tu nespominaj.

vesaK: MLM nie je o predaji i ked niekto to robi ked niekto chce uzivat a nechce sa registrovat, vidno ze tomu nerozumies ale nevadi. Ono je to presne naopak, clovek ich ponuka dalej a niekto aj predava lebo mu pomohli.
Si ty vôbec kompletný? Prečo by som nemal LR spomínať? Je to MLM systém? JE! Tak o čom to ako točíš? :roll: O čom je táto téme? Žeby o MLM systéme? Ale vieš čo? Som veľmi rád, že si sa vyjadril. Aspoň je na ďalšej osobe vidieť, aký ľudia sa to v tom ultra super MLM systéme pohybujú.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

pinco: aha, prepáč. Neviem prečo si mysliš ze je to ako OVB, nikto nehovori ze je odbornik na aloe vera. Ani ja. Je to škoda že máš nejaké mylné dojmy a tvaris sa ako by to bola pravda.

Je zaujimave ze predavat aloe vera za 200 € je moc a predavat mobil alebo neviem co to nie je moc. Ako vieš kedy je ta správna cena?

Noobsz DJ: To že máš nejake zle skusenosti s LR neznamena ze je to vsade takisto a ze o tom je MLM. MLM je teoria ktoru si kazdy moze nejako uviest do praxe a nie každy to urobi dobre. Pisal som ze to nemas spominat lebo ja robim s inou firmou. Ďalšia vec: ja netvrdim že MLM je niečo super, no neviem že prečo ked ty tvrdíš že to je super, prečo tam tiež nie si. A za dalsie: v MLM su dobri aj zli ludia aj cestni aj necestni, takisto ako všade inde. Neviem ako ty na zaklade niektorych mojich prispevkoch vidis akí ludia sa v MLM pohybuju, asi si jasnovidec.

Pisal som ze moji rodicia maju jednu zlu skusenost so zamestnanim a nerobim z toho zaver ze vsetci veduci a zamestnavatelia su vagabundi.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ferdinand19: Už si nám vysvetlil, prečo si tvrdil, že "nenadávame na zamestnávateľov"? Tu nejde iba o to, že kopa ľudí na Slovensku má zlé skúsenosti s MLM (a nie len na Slovensku, v tejto téme a aj v iných som dal už X+1 príkladov, že to dlhodobo nefunguje nikde), tu ide o to, že MLM je iba legalizovaná odnož pyramídy. ZFP je MLM, funguje presne na tom istom princípe, akurát podľa iných regulácií a postupov. Či budú problémy s prostatou alebo nie, v MLM si lieky kupovať nebudem - nevidím totiž dôvod, prečo by som to mal robiť. Ja si nemyslím, že MLM je pyramída - ja to viem. Máme na to školy, máme na to profesorov, máme na to jednoducho ľudí, ktorí sú múdrejší ako ty a ja a vedie to dokázať a vysvetliť. Mám niekoľko dôvodov im veriť, nemám dôvod veriť tým, ktorí večne drmolia, že MLM pyramída nie je. Google it.

Na MLM sa dá prerobiť. Ale keďže asi nevieš používať Google (aj napriek tomu, že tu iným Google odporúčaš, prípadne si to hľadať vôbec nechcel, lebo by to možno narušilo tvoj pozitívny pohľad na MLM) a mne sa takto večer nechce hľadať slovenské zdroje, tu máš:
http://www.pinktruth.com/mary-kay-facts ... ey-in-mlm/
http://homebusiness.about.com/od/homebu ... uccess.htm

Argumenty, ktoré používam, nie sú zloba. Sú to fakty. Vidíš to aj vyššie, nevidím dôvod, prečo by napríklad Herbalife alebo Amway mal byť práve na našom skorumpovanom a chamtivom Slovensku iný, ako ten, ktorý figuroval v tých prieskumoch.

A na záver k tomu bludu, ktorý šíriš ty sám:

http://forums.moneysavingexpert.com/sho ... ?t=1191677 (som členom fóra MSE a viem, že ľudí, ktorí sa vyznajú je tam dosť, vrátane Hutchinsona, ktorý tam reaguje)

Si jednoducho iba ďalší z X ľudí, ktorí sem prišli obhajovať svoj produkt aj napriek tomu, že je úplne jasné, že ide o obyčajnú pyramídu, má charakteristiky presne také, ako iné obyčajné pyramídy a ľudia nemajú žiaden dôvod myslieť si, prečo by to nemala byť vzhľadom na podobnosť obyčajná pyramída.
Noobsz DJ
Guru
Guru

ferdinand19 napísal:pinco: aha, prepáč. Neviem prečo si mysliš ze je to ako OVB, nikto nehovori ze je odbornik na aloe vera. Ani ja. Je to škoda že máš nejaké mylné dojmy a tvaris sa ako by to bola pravda.

Je zaujimave ze predavat aloe vera za 200 € je moc a predavat mobil alebo neviem co to nie je moc. Ako vieš kedy je ta správna cena?

Noobsz DJ: To že máš nejake zle skusenosti s LR neznamena ze je to vsade takisto a ze o tom je MLM. MLM je teoria ktoru si kazdy moze nejako uviest do praxe a nie každy to urobi dobre. Pisal som ze to nemas spominat lebo ja robim s inou firmou. Ďalšia vec: ja netvrdim že MLM je niečo super, no neviem že prečo ked ty tvrdíš že to je super, prečo tam tiež nie si. A za dalsie: v MLM su dobri aj zli ludia aj cestni aj necestni, takisto ako všade inde. Neviem ako ty na zaklade niektorych mojich prispevkoch vidis akí ludia sa v MLM pohybuju, asi si jasnovidec.

Pisal som ze moji rodicia maju jednu zlu skusenost so zamestnanim a nerobim z toho zaver ze vsetci veduci a zamestnavatelia su vagabundi.
Neviem odkiaľ si sa dozvedel, že podľa mňa je MLM systém super. ak to bolo z tohto môjho vyjadrenia:
aký ľudia sa to v tom ultra super MLM systéme pohybujú
- tak ťa veľmi rýchlo vyvediem z tvojho omylu. Je to myslené IRONICKY. Pýtaš sa ako na základe tvojich príspevkov môžem hodnotiť aký ľudia tam robia. Stačilo mi prečítať si zopár príspevkov podaktorých ľudí, ktorí sem písali svoje "duchaplné" príspevky a vedel som si utvoriť ako taký obraz, podľa ktorého som zhodnotil danú osobu. Teba som si tiež zhodnotil. Pozri si svoju gramatiku v tvojich príspevkoch a pochopíš, podľa čoho si utváram obraz. Väčšina "agentov" čo pracujú (ak sa to tak dá vôbec nazvať) v nejakej či už finančnej alebo kozmetickej MLM firme sú jedinci s ledva dokončenou strednou školou alebo sú jednoducho ľahko ovplyvniteľný. Takým sa veľmi ľahko nahovára, ako budú v budúcnosti v danej firme zarábať. Zúčastnil som sa pár "školení" spoločnosti OVB a bolo mi na grc z tých kecov, čo tam ten senior manager či čo to bol drístal. Zúčastnil som sa aj náboru pre LR (nedobrovoľne, nakoľko som netušil, že pozvanie na kávu od dobrého kamaráta sa zvrhne na prehováranie k vstupu do radov MLM systému) a vypočul som si pár motivačných rečičiek ako som spomenul v tej danej téme. A mohol by som pokračovať ďalej ale to nemá zmysel. Jednoducho som mal xyz skúsenosti ako s náborom do danej spoločnosti alebo som bol oslovený pracovníkmi niektorej z daných MLM spoločnosti. Preto ja nemám jeden jediný dôvod veriť akejkoľvek MLM spoločnosti.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Je zaujimave ze vies ze ZFP funguje na tom istom principe a pritom nevies na akom principe funguje FLP.
"Mame profesorov": No niektori tvrdia ze je to pyramida a ini ze nie je. No komu mam verit?
"Mame na to skoly" No o slovenskych skolach sa pozitivne malokto vyjadruje
To ze ty neveris ze MLM nie je pyramida je tvoja vec. Inak, kde je definovane co je pyramida a co uz nie je. Tie clanky som si zatial len tak jednoducho cital, su to niekoho dojmy, ktore ma z nejakeho svojho MLM. Je zaujimave ze ty tvrdis ze MLM je pyramida a nevies to nijake dokazat, iba sa odvolavas na nejake fora, kde moze pisat hocikto.
"v MLM si lieky kupovat nebudem" to tam ich ani nepredavaju, tie predavaju v lekarni je to dane zakonom.
Ty mas negativny postoj na MLM, ja netvrdim ze mam pozitivny, ja len vychadzam zo svojich skusenosti. Ja tvrdim ze MLM je teoria.
"nevidim dovod preco by amway mal byt iny" ani ja nevidim dovod preco by nejaky zamestnavatel mal byt iny ako Slotex vo Vranove. Je mi totalne divne preco ty si na zaklade niecoho myslis ze vsetko je take iste.
"je uplne jasne ze ide o obycajnu pyramidu " je zvlastne ze je to jasne len tebe, neviem preco sa do toho pridalo 9 milionov ludi a na slovensku to prislo po 17 rokoch
"dlhodobo to nefunguje nikde" zaujimave ze funguje

"je úplne jasné, že ide o obyčajnú pyramídu, má charakteristiky presne také, ako iné obyčajné pyramídy a ľudia nemajú žiaden dôvod myslieť si, prečo by to nemala byť vzhľadom na podobnosť obyčajná pyramída." juj no to je uzasna argimentacia. kde ty vidis podobnost?co je to podobnost? podobnost je taka len ze je to MLM. keby to bola pyramida ludia by ztamadial odisli alebo by sa tam nepridali a nefungovalo by to 33 rokov. Inak je smutne ze tvrdis ze to je zle ze je to pyramida a nevies to obhajit, iba tu spominas nejake "vzhladom na podobnost". Nie je to moj produkt ja len pisem preco nesuhlasim ze MLM je pyramida. A preco to potom vlady nezakazu?
pinco
Darca
Darca

Ty máš zaškatuľkované, že pyramída je niečo zlé a MLM je to dobré. Pritom vôbec netušíš, aký je v tom rozdiel, že? Tak schválne, kým položíš túto otázku mne, tak sa ja prvý pýtam. Aký je, podľa teba, v tom rozdiel? Toto by ťa aspoň mohlo prinútiť si niečo o tom prečítať.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Noobsz DJ: 03 Apr 2013, 18:11 si spominal: " Aspoň je na ďalšej osobe vidieť, aký ľudia sa to v tom ultra super MLM systéme pohybujú."

Ako som spominal OVB za MLM nemozme povazovat, aspon za normalny isto nie. Mozno niekde su lahko ovplyvnitelni inde nie. Je to skoda ze mas take skusenosti. Pointa je v tom ze ja nieco uzivam a poviem niekomu ake s tym mam skusenosti. Vidis to ty mas zle skusenosti s MLM a nikomu uz neveris, moji rodicia maju zlu skusenost s pracou a ja tiez ziadnemu zamestnavatelovi neverim. Ja som videl aki ludia pracuju na poste kedze posielam baliky a nemyslim si ze vsetci zamestnanci SLovenskej pošty su vagabundi.

seth82: bolo tam jedenast spolocnosti FLP tam nebola a to patri medzi TOP 10 spolocnosti. Inak mna by velmi zaujimalo odkial na tie informacie prisli? To sa pytali vsetkych zaregistrovanych? Ako vedia ze im pravdivo odpovedali? Tie clanky su kratke dojmy a je to antiMLM propaganda.

//autoeditácia príspevku (03 Apr 2013, 19:28)
pinco: Moj pohlad je pyramida: Platis za vstup, teba platia za to ze niekto pod teba vstupi.
MLM: neplatis za vstup, neplatia ti ked niekto pod tebou vstupi, platia ti ked si niekto pod tebou kupi produkt

Ja si myslim ze ty mas zaskatulkovane ze MLM a pyramida je to iste. Napis mi preco si myslis opak

MLM je sposob predaja. Cize to ze si v obchode nieco kupis a dostanu za to zaplatene reklamy, regionalny distributor, narodny distributor je v poriadku, a ked tovar sa predava cez MLM tak uz to je zle? Zaujimava logika
pinco
Darca
Darca

Predsa MLM vychádza z pyramídy, má rovnakú štruktúru. Teba do toho dostal človek, ktorého do toho dostal zase ďalší a každý, kto je nad tebou, tak zarába jednak z toho, čo sám vyprodukuje a takisto z toho, čo vyprodukuješ ty. Je to pyramída?! JE. Či už horšia alebo lepšia, ale je. To sa nedá poprieť. Pyramída je základ MLM.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ferdinand19: Tvoje dedukcie sú úžasné, dokázal si to už vo svojom prvom príspevku, v ktorom si vypotil čosi o nás, že nenadávame na zamestnávateľov a doteraz to nevieš ničím podložiť (práve preto na to neodpovedáš). Ako ty vieš, že ja neviem ako funguje FLP? To si vyčítal odkiaľ?

Môžem ťa uistiť, že každý profesor ti vysvetlí, že MLM má ten istý princíp ako pyramída, nie že to nie alebo nie je pyramída. Ja mám slovenské školy na háku a to celkom zvysoka, prosím, predtým, ako budeš niečo vypisovať, pozri si môj profil. Ja nemusím veriť, či neveriť, že MLM je alebo nie je pyramída. Jediným rozdielom je, že pyramída, alebo illegal pyramid scheme je vo väčšine prípadov podvodom, v ktorom sa nepredáva reálny produkt. V MLM to funguje v podstate rovnako, existuje tam rovnaký "training" podriadených ako v Pyramíde, akurát, že sa v ňom predáva reálny, no často zbytočný a hlavne pochybný produkt.

Lieky sa predávajú iba v lekárňach možno tak na Slovensku a možno je to aj dané zákonom. Dajú sa ale kúpiť aj v bežných obchodoch, napríklad v UK.

Môj zamestnávateľ som ja. Takže všetko si kontrolujem. Akosi si ale úplne ignoroval odkazy, ktoré som ti poslal. Bola tam aj kniha s prieskumom istého profesora, ktorá sa týkala úspešnosti MLM a toho, ako na tom kto zarobí. To si odignoroval tiež. Preto, lebo máš voči MLM iný prístup - ty tvrdíš, že nie pozitívny, ja tvrdím, že je pozitívny až príliš a preto si zámerne zaslepený voči tomu, čo ti do filozofie nepasuje.

Aj do BMG Invest sa dali desaťtisíce ľudí a ako dopadli. Tvoje čísla sú tak zradné, ako všetko ostatné ohľadom MLM.

Ty tu kritizuješ argumentáciu ostatných, pričom ty sám žiadnu argumentáciu nepoužívaš, ignoruješ internetové odkazy a prieskumy odborníkov. Fascinujúce. A o obhajobe niečoho by som na tvojom mieste taktiež iba pomlčal. Prečo vlády nezakázali neziskovky? To sú argumenty...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

"internetovy prieskum" a este k tomu "odbornikov"? Je to vypis nejakych veci a neviem ako na to prisli. Inak ja neviem preco vobec pises do tohto fora. Ja spominam ludi co nadavaju na zamestnavatelov a nie teba. Prepac knihu som si nevsimol pozriem este raz. Samozrejme ked je tam 11 MLM spolocnosti a nie je tam FLP co je v TOP 10 tak pochybujem o objektivite resp. tie ine spolocnosti ma nezaujimaju. "casto zbytocny a pochybny produkt" to ze pises casto, znamena ze vylucujes stale, cize priznavas ze nie vsetky MLM su zle. A pojem zbytocny je cisto subjektivny nazor. Ak chces naznacit ze vies ako funguje FLP a tvrdis ze to je pyramida tak neviem aky zaver mam z toho vyvodit. Samozrejme zavisi od toho co je pyramida, daj mi odkaz na definiciu tohto pojmu.
"Ten isty princip ako pyramida" to je cisto niekoho subjektivny nazor. Ja mozem povedat ze zamestnavanie je ten isty princip ako otroctvo.
Aj tvoje cisla aj cisla co pisu v tom clanku su velmi zradne.
"preco nezakazali neziskovky" A preco by mali? Nic zle nerobia.

pinco: To je tvoj osobny dojem. Na rozdiel odo mna si nepredlozil nazor ze MLM nie je pyramida.
"MLM ma rovnaku strukturu" a to tym padom je to pyramida? Zaujimava logika
Noobsz DJ
Guru
Guru

"casto zbytocny a pochybny produkt" to ze pises casto, znamena ze vylucujes stale, cize priznavas ze nie vsetky MLM su zle.
Ty kde žiješ? On napísal, že ponúkajú často zbytočné a pochybné PRODUKTY a ty ideš na neho s tým, že tým pádom priznáva, že nie každé MLM je zlé? To myslíš ako vážne? Toto je ďalší dôvod, z ktorého si môžem o tebe utvoriť obraz. Absolútne nerozmýšľaš, vôbec sa nezamýšľaš nad významom danej vety a z voleja píšeš totálne absurdity čo ťa napadnú. Ty si vážne ako stvorený na tento druh "práce". Prajem ti veľa úspechov v MLM systéme. Adios, ja viac na teba reagovať radšej nebudem lebo to nemá žiadny zmysel. Nič produktívne z teba zrejme nevylezie. :smt006
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

OMG. Sorry ale na tvoje ignorantstvo uz neda nereagovat ani mne. Ty vobec citas poriadne, alebo si veci pozliepas ako sa ti hodia?
ignoruješ internetové odkazy a prieskumy odborníkov.
Tvoja odpoved:
"internetovy prieskum" a este k tomu "odbornikov"?
Cele tvoje prispievanie tu nie je nic ine ako hranie sa so slovickami a terminmi. Schvalne, cital si aspon vsetko co ti sem Seth postol?
Alebo ti staci proste ze su tam "nejake vypisy"?
Dalej tu uvadzas ze vsetko co tu niekto postne je jeho nazor a je to subjektivne a len to co postnes ty je spravne?
To je tvoj osobny dojem. Na rozdiel odo mna si nepredlozil nazor ze MLM nie je pyramida.
Aky dojem a nazor? On predlozil nazor ze je to to iste, ty ze nie. Tvoj nazor je spravnejsi? Podla koho, coho?
Poznal som ludi, ktori sa do pyramidoviek, MLM, nazvy si to ako chces pustali. Tak aj skoncili.
Poznal som z tej oblasti ludi o ktorych som si aj myslel ze su fajn, az kym sa z nich nevykluli ludia bez chrbtovej kosti.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

uz je vecer uz asi zle vidim. ano bol to internetovy odkaz ja som myslel ze to bol prieskum lebo vazne neviem ako prisli na tie informacie.
dalsia vec: v autoeditacie som povedal svoj nazor, zatial co pinco mi nenapisal nejake argumenty preco si mysli ze je pyramida. to ze ma podobnu strukturu? co ked to je nahoda.

Noobsz DJ: Keby napisal ze vsetky MLM maju pochybne produkty by som to bral, ale napisal ze: "ČASTO ponukaju zbytocne produkty" = nie kazdy MLM je taky. Dakujem za prianie. Inak je len rozoberam co napisal. Mozes este napisat cim sa zaoberas ty? Dakujem
Napísať odpoveď