Nejde zaradit ziadna rychlost

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CHoBoT
Star
Star

Nejde zaradit ziadna rychlost

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ide o ford mondeo 2.0tdci 96kw 2002
problem zaprakoval som auto vsetko v pohode nastartujem auto idem dat rychlost a nic vobec som ju tam nevedel dostat tak som vypol motor skusil som s vypnutim motorom ok dal som spiatocnu stlacil spojku a nastartoval auto poskocilo a zdcochlo kedze som stal na spojke aj na brzde takze som dal neutral nastartoval a rychlost nesla dat tak som znovu vypol a na neutrali zas som mohol veselo davat vsetko ako predtym. tak som skusil znovu dal som spiatocku stlacil spojku preistotu stlacil aj brzdu a zas ako keby som nestal na spojke auto sa pohlo.. tak som skusil auto posunut od druheho a dal som jednotu auto zas to iste spravilo

v com moze byt problem? pedal sa mi zda ze ide lahsie ale moze to byt len placebo :D

zajtra som pre istotu objednany do fordu v petrzalke na diagnostiku
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nejde zaradit ziadna rychlost

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tam ti diagnostika nepomoze.. nevypina ti spojka... bud mas zavzdusneny system (dierka na hadicke/rurke) a malo kvapaliny alebo ti jednoducho zomlelo spojku :)
CHoBoT
Star
Star

no len ja som volal do fordu lebo je to najblizsi servis ked tam budem tahat auto... ze co sa stalo co stym a oni navrhli ze sa nato pozru zdiagnostikuju zavadu a spravia mi cenovu ponuku na opravui cize asi nebude len ta diagnostika kde to daju na pc... spojka je nova je najazdenych 10k km a nejazdim ako zviera..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ked je spojka nova tak to bude nejaka prkotina ako hovoril Fuxxo ;)
CHoBoT
Star
Star

da sa stym prejst ked tam hodim jednotku nastartujem a pojdem asi 2km do servisu? alebo hrozi ze nieco poskodim? tahany som nikdy nebol tak mam boja aj ked mozem nastartovat a ist na Nku aspon pojdu brzdy
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

lepsie sa nehat potiahnut
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

za 2km by sa nemalo nic stat, ale neviem si predstavit, ze by som isiel v premavke cely cas na jednotke...radsej sa nechaj tahat
CHoBoT
Star
Star

tam idem skor po takej zone kde moc aut nechodi.. ale tak racej potiahnem teda snad nenaburam do tahajuceho auta
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nevypina Ti spojka... co sa vsetko menilo na spojke? prasknuta vidlica, zavzdusnena spojka alebo lozisko preletelo pritlacakom... mas taznu ci tlacnu spojku?

na co sa budes nechavat tahat... hod dvojku, nastartuj, rozbehni sa na 60, vypni motor, hod stvorku, nastartuj a chod normalne... ked bude vypnuty motor, davaj bacha, nepojdu posilnovace, takze musis sledovat premavku a davat bacha a mat nastartovane najma pri brzdeni... a ked das kluc do nultej pozicie, moze Ti zamknut volant, tak ho nechavaj v prvej... ja som tak presiel kedysi 40 kilometrov...

ak Ta budu predsalen tahat a este si nebol tahany, precitaj si nieco o tom najskor, tiez to nie je len tak... hlavne maj nastartovane kvoli brzdam a vzdy drz napnute lano, najma v meste pri rozbehoch... a na tahanie si nevolaj nejakeho vyrastka, ktory este netahal...
CHoBoT
Star
Star

na spojke sa menilo nejake lozisko nejaka pruzina lamela dvojhmotak a nejaky tanier :D komplet cela spojka sa robila.. praveze tam sa ani nerozbehnem vsade budem davat prednost a potom hned kopec potom dole kopec a uz som tam najhorsie sa mi bude vychadzat z parkoviska tam sa bojim ist tym stylom ked tam stoja auta
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tak to tak preparkuj v noci, ked nie su auta a daj to rovno pred ten servis... rano tam dojdi peso a chalani si to potom uz odtlacia...
CHoBoT
Star
Star

jj dnes vnoci ma to caka cez celu ba :D zavzdusnene to nieje skusal som to na mieste odvzdusnit dnes..
Fuxxo
Darca
Darca

odvzdusnit? sam? neverim :D :smt033
CHoBoT
Star
Star

je tam taky srobicek ktory sa povoloval a druhy tam mackal ako blazon ale vobec nic nepomohlo :/ take skor valcek
Fuxxo
Darca
Darca

pri tvojom aute spojkovy valcek neexistuje.. malo by tam byt hydraulicke spojkove lozisko ;) a to odvzdusnit mne a par kamaratom bez pomoci podtlaku a tlaku, s tym, ze som lozíisko vopred podlial kvapalinou, tak nam to trvalo asi 20 min ;)

cize podla toho co si pisal, ze ti ide spojka lahsie, tak mohlo prdnut hydraulicke lozisko... ubytok kvapaliny v nadrzke si nespozoroval?
CHoBoT
Star
Star

nespozoroval som ziadny ubytok . niekto mi spominal ze tam nejaky valcek je ale aky neviem :D ja som to robil ako bolo v manuali cize mozno naprd ale ja sa do toho vobec nevyznam zajtra do servisu ford som zrusil nasiel som si iny len to tahat cez celu ba :/ musim niekoho najst kto sa nato da
Fuxxo
Darca
Darca

tak na spojke ziadny iny vacek byt nemoze... ty mas spojkovy valcek a lozisko v jednom.. preto sa to vola hydaulicke lozisko. stare veci ti v servise nedali naspat? ale o tom pochybujem...
CHoBoT
Star
Star

nemam nic.. uvidim zajtra ked sa nato pozru :/ dufam ze to nebude palka ako svet racej by som tu rezervu dal do cerpadla :D
Fuxxo
Darca
Darca

tak ako som si to omrkol, tak na tvoje auto sa vyrabali 2 druhy lozisk... s ovzdusnovakom a bez. vid obrazky... inu vec v tom ani nevidim... potom uz len ta zomleta lamela... ja mam tiez take jednovyvodove hydraulicke lozisko na spojke...
Prílohy
mondeo.jpg
mondeo2.jpg
CHoBoT
Star
Star

ale keby mi to zomlelo lamelu tak by to bolo pocut nie? lebo to spravilo z nicoho nic normlane som dosiel na prakovisko zaparkoval nasledne som nastartoval a neslo nic hodit som to pozeral aj ja tak zbezne cennik okolo 150-300eur som nasiel :D
Napísať odpoveď