Severná, Južná Korea a tí ostatní...

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Severná, Južná Korea a tí ostatní...

Príspevok od používateľa jackb »

Ehm, je to navod ako zamerat proti pechotnu zbran pre male deti. To je scestne.
Brave striela z luku, ale nikde nie je takto podrobny navod ako ho ucinne pouzit.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Môj milý Korag - v reakciách na mňa si už môžeš po tej dobe, čo si tu, ušetriť svoje hlúpe poznámky týkajúce sa mojej osoby, pretože o mne, slušne povedané, HOVNO vieš. Netuším teda, kde si prišiel na ten prívlastok o "hollywoodskom fanúšikovi", ak by si si ten debilný doplnok odpustil, vôbec som na to nemusel reagovať. Ďalej - prečítaj si môj príspevok a cituj, v ktorej jeho časti som napísal, že na tej rozprávke je niečo násilné. Ak nechápeš posolstvu tej rozprávky SK, to je iba tvoj problém.

A môžeš tu dať tie detaily o filmoch režírovaných Pixarom a Disneym, kde sú "v pozadí holé ženské, všelijaké znaky a posolstvá"? A čo také zlé natočili spomínané štúdiá? A vieš o tom, že "násilie" v istej forme je aj v Dobšinského rozprávkach?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ináč celé je to nejaké čudné, keď sa tak nad tým zamyslím. Ako SK, tak jú es end ä ejjaa majú k dispozícii oveľa účinnejšie, efektívnejšie a s takmer žiadným dopadom zbrane hromadného ničenia, tak prečo sa vyhráža SK s atomovkami? Čo chcú vidieť svet v plameňoch po kobercovom atómovom útoku USA?
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

http://www.tvlux.sk/archiv/play/22
Nech sa paci, je to sice z krestanskeho zdroja ale v tomto pripade je to irelevantne, disney je pri konci, ak ti to nestaci mozem ti tu postnut dalsie 10tky videi kde su rozne podtykam sexualne symboly, ziadne slobodomurarske ani illuminatske( aspon vidiet ako vam z toho hrabe, clovek to ani nespomenie a vy uz fantazirujete), dalej tymto videom nechcem poukazovat na to ako je cela zapdna kultura zla, bolo to len na margo tej korejskej rozpravky co tu pridal jackb, je to presne to iste, ked niekomu vadia nakreslene kanony, tak inemu moze vadit tie skryte ''sex symboly'', jedno aj druhe je samozrejme hlupost, no ked tu chce niekto kritizovat jednu stranu, lahko sa to obrati aj na druhu.
A s tym holywuuudom som ta nijak nechcel urazit, len je zrejme ze to z toho vypliva a samozrejme ze viem o tebe HOVNO, no z tych 6734 prispevkov co tu mas, si clvek urobi urcitu mienku.
// tak nie je to priblizne v strede tie disney symboly, uz som to dlho nevidel
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja sa ti môžem na všetky tie nasprostasté konšpirácie zvysoka vykašľať. Minul som práve cenné minúty svojho života na to video, teda jeho druhú polovicu, skoro som sa zgrcal.

Dajte sa všetci vyšetriť, ktorí veríte v tieto somariny, Led Zeppelin robí v prvom rade hudbu, nie kraviny. Týmito sprostosťami nás vymieľali mníšky na základnej škole, keď som ešte chodil na cirkevnú - tvrdili, že AC/DC je vlastne skratka proti Kristovi, či čo - neveril som, že v dnešnej civilizovanej dobe niekto ešte skočí na tieto bludy. Another one bites the dust odzadu nabáda na fajčenie marihuany? Dokonca drísta, že vraj predaj ich platní sa zvyšoval cez tieto posolstvá. OMG toto snáď ani nie je pravda. Dokonca aj keď tie skupiny jasne povedali, že je to BLUD, títo blázni si budú večne točiť to svoje dookola, pretože v to jednoducho veria.

Čo sa týka tej rozprávky, to je fakt choré - ten človek je tak manipulatívny, ako celá jeho bohovská organizácia, a.k.a. cirkev - ak by si mu neskočil na lep, tak by si si o tom niečo zistil. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rescuers prečítaj si niečo o tom tu, v sekcii Controversy a zistíš, aké je vysvetlenie. Tie kópie ani nie sú v predaji a farárko, či čo je, si to našiel na Internetoch. Ale hlavne, že jednoduchší mu na to skočili (blurry image of a topless woman that appears in two out of the film's more than 110,000 frames - to si deti fakt všimnú, pre tvoju informáciu, filmy sa natáčajú v štandarde 24 frames ZA SEKUNDU, vypočítaj si, ako dlho tam bol ten obrázok tej ženy a potom sa zamysli)..

LOL, že "západná kultúra zla" - takže ešte raz - čo mala znamenať tá poznámka o "hollywoodskom fanúšikovi", ďalej, v ktorých rozprávkach Disneyho a Pixaru sú "v pozadí holé ženské", na tie symboly sa ťa ani vypytovať nebudem, lebo poniektorí by tu našli iluminátske a slobodomurárske znaky ešte aj v mojej rannej stolici.

Takže, vymetanie hláv Severnou Kóreou je na úplne inej úrovni, ako bludy, ktoré si tu zaslal.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

uplink napísal:Ináč celé je to nejaké čudné, keď sa tak nad tým zamyslím. Ako SK, tak jú es end ä ejjaa majú k dispozícii oveľa účinnejšie, efektívnejšie a s takmer žiadným dopadom zbrane hromadného ničenia, tak prečo sa vyhráža SK s atomovkami? Čo chcú vidieť svet v plameňoch po kobercovom atómovom útoku USA?
USA na SK nikdy nepoužije atómové zbrane a keby si premýšľal tak na to rýchlo prídeš aj sám, že prečo.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

seth82 napísal:Ja sa ti môžem na všetky tie nasprostasté konšpirácie zvysoka vykašľať. Minul som práve cenné minúty svojho života na to video, teda jeho druhú polovicu, skoro som sa zgrcal.

Dajte sa všetci vyšetriť, ktorí veríte v tieto somariny, Led Zeppelin robí v prvom rade hudbu, nie kraviny. Týmito sprostosťami nás vymieľali mníšky na základnej škole, keď som ešte chodil na cirkevnú - tvrdili, že AC/DC je vlastne skratka proti Kristovi, či čo - neveril som, že v dnešnej civilizovanej dobe niekto ešte skočí na tieto bludy. Another one bites the dust odzadu nabáda na fajčenie marihuany? Dokonca drísta, že vraj predaj ich platní sa zvyšoval cez tieto posolstvá. OMG toto snáď ani nie je pravda. Dokonca aj keď tie skupiny jasne povedali, že je to BLUD, títo blázni si budú večne točiť to svoje dookola, pretože v to jednoducho veria.

Čo sa týka tej rozprávky, to je fakt choré - ten človek je tak manipulatívny, ako celá jeho bohovská organizácia, a.k.a. cirkev - ak by si mu neskočil na lep, tak by si si o tom niečo zistil. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rescuers prečítaj si niečo o tom tu, v sekcii Controversy a zistíš, aké je vysvetlenie. Tie kópie ani nie sú v predaji a farárko, či čo je, si to našiel na Internetoch. Ale hlavne, že jednoduchší mu na to skočili (blurry image of a topless woman that appears in two out of the film's more than 110,000 frames - to si deti fakt všimnú, pre tvoju informáciu, filmy sa natáčajú v štandarde 24 frames ZA SEKUNDU, vypočítaj si, ako dlho tam bol ten obrázok tej ženy a potom sa zamysli)..

LOL, že "západná kultúra zla" - takže ešte raz - čo mala znamenať tá poznámka o "hollywoodskom fanúšikovi", ďalej, v ktorých rozprávkach Disneyho a Pixaru sú "v pozadí holé ženské", na tie symboly sa ťa ani vypytovať nebudem, lebo poniektorí by tu našli iluminátske a slobodomurárske znaky ešte aj v mojej rannej stolici.

Takže, vymetanie hláv Severnou Kóreou je na úplne inej úrovni, ako bludy, ktoré si tu zaslal.
Tak to je sila, preco som podobny charakter odpovede od teba ocakaval tak povediac jednoznacne? :D
K prvemu odstavcu tvojej zivotnej etapy, kde ti mnisky vsugerovali do hlavy co je satanisticke a co nie ani reagovat nebudem, k tym posolstvam, ano je to diskutabilne, ja som to ani nijak neobhajoval a ani nebolo predmetom mojho prispevku k niecomu takemu vobec nabadat, no musim podotknut, ze v niektorych ukazkach to bolo jasne pocut teda tie klucove slova ako 666 a satan ale to je teraz jedno, ty niecomu veris a nedopustis ze by sa to tam mohlo nachadzat, fararko niecomu veri a nevie prijat fakt, ze to mohla byt nahoda, je to to iste. A argument, ze tie skupiny jasne povedali ze je to ''BLUD'' ma akoze znamenat co, samozrejme ze to budu popierat, keby im to malo priniest negativny ohlas a mienku. To je to iste ako ked Fico povie ze za jeho vlady sa zlepsila situacia na Slovensku, chapeme sa vsak?

Ano to je chore fakt teda, ked sa clovek snazi najst nieco co nam tieto vyvojarske spolocnosti taja alebo umiestnuju ''do pozadia'', vies co je chore? Ze sa to vobec objavilo je chore, co sethik odbacas od temy, ja viem ze ta rozpravka mala viacero verzii, henta je konretne z roku 1977, kde Disney len stiahla tuto klasiku a nahradila ju novou a teraz co? Faktom ostava ze to bezalo v televiziach hodne dlhu dobu a to ze teraz nie su v predaji ma absolutne nazaujima. Ked uz sa hras na odbornika, nemusis ma tu poucovat o tak zakladnych veciach kolko framov ma ta rozpravka celkovo a kolko framov bolo v tom skrytom symbole, ide o to ze je to este viac zarazajuce, aby si taketo spolocnosti potrebovali na ''okamih'' ukazat nieco, co by inak neukazali a ano vplyv na deti to ma urcite, bolo x dalsich prikladov kde vlozenie par framov do celkovych 24 dokazalo ze to ma vplyv na vedomie cloveka.
Tu je to pekne vsetko vyvratene, popripade overene ktore z tych scen su pravdive a ktore nie.

Ta poznamka len znacila to, ze prvy si sa ozval zrovna ty, ktory ma k tomuto zanru kultury najblizsie, neviem co v tom stale hladas.
Aha takze zaverecny verdikt,3 sekundy troch rozpravkovych kanonov je uplne zlo a mozu za to sudruhve zo SK, ale 10tky skrytch sexualnych a ktovie akych symbolov v masmedialnej produkcii svetovych firiem, na ktore sa pozera tak povediac polovica dietok na svete je v poriadku a uplna banalita ze? Zaujimavy nazor, skoda len ze je zaujaty.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Len aby sme sa nezacali bat aj na Slovensku, i ked nie sme v pasme doletu ich "zbrani" :scratch: Apple mapy nikdy nesklamu :D
Prílohy
524636_524292644276368_1398768856_n.jpg
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Milý Korag, opäť tu predvádzaš tvoje intergalaktické dedukcie? Najprv si tu vyhlásil, že som "fanúšikom Hollywoodu", pričom o mne doslova hovno vieš a teraz mi tu ideš vypisovať čosi o mojej životnej etape a že vraj mi mníšky čosi "sugerovali do hlavy". Už som ťa upozornil celkom priateľsky, aby si tu prestal vymýšľať drísty a neprekrúcal moje slová, chceš si to prečítať v ostrejšom znení?

Áno samozrejme, počuť kľúčové slová 666 a Satan. Ešte by si mohol použiť svoju hlavu - najprv farár hovorí, že tie veci mali pomáhať tým skupinám k predaju ich platní a teraz ty tvrdíš, že to nechcú priznať, lebo by im to prinieslo "negatívny ohlas a mienku"? Nie je to trochu protichodné? Podľa mňa úplne.

Ja odbočujem od témy? Prosím ťa, mňa obviňuješ z tvojej vlastnej chyby - kto tu vytresol blud o Pixare a Disneym? Bol som to snáď ja? Nie, ja som iba na ten blud zareagoval. Takže ak chceš niekoho z niečoho obviniť, najprv si vyprac bordel zo svojho hniezda. Kde to "bežalo v televíziách hodne dlhú dobu"?? Prečítal si si vôbec, čo je na tej wiki napísané? Alebo nerozumieš po anglicky? Skús ešte raz.

Kde sa hrám na odborníka? Tým, že som naznačil, že koľko frejmov/s má bežný film, aby som dal najavo, na ako dlho sa V TEJ VERZII, KTORÚ ŠTÚDIO STIAHLO Z TRHU, objavila tá nahá ženská? Nevymýšľaj si opäť ďalšie konštrukty o mne, už aj tak ich bolo viac ako dosť.

To, že mám k filmu bližšie neznamená, že som "fanúšik Hollywoodu" - to je iba jedna z tvojich mnohých intergalaktických dedukcií, ktoré používaš vtedy, ak nevieš, ako zareagovať. Ja v tom nehľadám nič. Ja iba nemám rád, ak mi niekto niečo pripisuje aj napriek tomu, že o mne hovno vie. Ak sa nevieš vyjadrovať a máš problémy so štruktúrou a vytváraním svojich argumentov, tak nediskutuj.

Na záver - nie, tri rozprávkové kanóny nie sú "úplne zlo", ale určite sú na tom oveľa horšie ako celok, ak to porovnám s dvomi frejmami vo filme, ktorý ich má 100 000 a ktorý si ani decko všimnúť nemôže, určite je to horšie, ako vraj nejaké znaky, ktoré sú vraj v rozprávkach taktiež niekoľko frejmov a deti aj tak nevedia, čo to je, ale v tom videu zo SK je to oveľa jasnejšie, kompaktnejšie a jednoznačnejšie. Kde som napísal, že nejaké sexuálne symboly vo svetovej produkcii "sú v poriadku a banalita"? KDE SOM TO kur*a NAPíSAL? CITUJ. AK TO CITOVAť NEDOKÁŽEŠ, trpíš halucináciami alebo nevieš čítať - v oboch prípadoch by si sa mal dať do poriadku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

KLDR nikdy jadrovymi zbranami nezautoci, pretoze do tyzdna by bol koniec vojny-v ich neprospech.
Cele to je to iba cirkus, mlady Kim tak demonstruje moc pred vlastnym ludom, to je vsetko,nic viac.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Alebo sa snažia svet otočiť smerom ku tejto udalosti, aby mohlo v rúšku ticha prebehnúť nejaké oveľa väčšie svinstvo niekde na svete, kto vie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Treba veľa googliť, ale zatiaľ čo naše mainstreamové médiá sa zmôžu akurát tak na "Čína mobilizuje svoje vojsko na severokórejskej hranici.." a pod., tak pod drobnohľadom sa z toho vykľuje dosť vážna vec.

Čínska ľudová armáda tam nerozmiestňuje žiadnych rákosníkov s bambusmi, ale i jednu zo svojich najelitnejších divízií 190th mechanizovanú brigádu, určenú na zvládnutie akéhokoľvek konflitku (o.i. jedny z najlepších tankov sveta Type-96) a že sa nehrá o fazuľky ukazuje cvičenie čínskej flotily v Žltom mori s ostrými a najmä rozmiestnenie čínskych Su-27 do oblasti (z ktorých predvčerom jedna havarovala pri cvičnom lete). Rovnako vieme, že čínske letectvo na prelome marca a apríla reagovalo bojovými letmi na hraniciach na neznámu udalosť v Severnej Kórei.

Je dosť možné, že sledujeme Karibskú krízu v2.013 a v prípade, že čokoľvek nastane sú možné len 2 scenáre:
1. zopakuje sa Kórejská vojna (SK+Čína vs. JK+USA)
2. zopakuje sa útok na Poľsko - Čína a USA si SK roztrhajú...

EDIT: Jediný kto bude útočiť jadrovými zbraňami môže byť SK, ale to by bol jej koniec. Ale som si 100% istý, že USA by odpovedalo konvenčným útokom. Prečo? Anihilácia SK jadrovými zbraňami "znepríjemní" život aj v JK, Soul je hneď na hranici a Rusko a hlavne Čína sa nebudú len tak prizerať ako im na hraniciach rastú hríby. To si USA nemôže dovoliť, to si môže dovoliť len Kim v predsmrtných kŕčoch.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keby zaútočila severná Kórea by sa Čína pridala na ich stranu? To pochybujem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aj tak tu zbytočne teoretizujeme, ani srny netušia, či vôbec Američnia majú dostatočné info o tom, ako je SK vyzbrojená. A keď to nevedia oni, tak to určite nebudeme vedieť ani my a preto sú to všetko iba dohady. Stačí vziať pukance a pozerať, ako sa to bude vyvíjať...

A k tým scenárom - prvá možnosť podľa mňa nie je pravdepodobná. Čína nebude riskovať konflikt so svojím najväčším obchodným partnerom - Amíci by presunuli svoje továrne s kapitálom preč a ten hladomor a nezamestnanosť, ktoré by vznikli v Číne, by si jej vodcovia už aj tak opantaní značnou dávkou západného života určite nepriali. Majú veľmi veľkú populáciu na to, aby si mohli dovoliť hazardovať s finančnou a produkčnou stabilitou.

Skôr tá druhá možnosť, keďže už aj Čína reagovala na tieto veci negatívne....
gogo956
Redeemer
Redeemer

nic vazne nebude, mozete uplne kludne nadalej spavat. Maximalna tak nejaka mensia prihranicna roztrzka ktora sa rychlo urovna, podla mna ani to nie. Cina sa do nicoho aktivne zapajat nebude, len trochu popresuva jednotky po svojom uzemi aby vojaci v kasarnach prilis nezleniveli. A Usa sa do KLDR urcite hrnut nebudu, je to krajina nicoho, krajina chudobnych ludi bez akychkolvek vecsich prirodnych zdrojov. Je to cele iba jedno velke cvicenie ktore sa hra na viac ako v skutocnosti je.. :lol:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Podľa mňa je Severná Korea dôležitá asi tak ako zarastený pozemok pri ukrajinských hraniciach. Proste je to riť sveta. A nebyť toho, že si Čína a USA medzi sebou musia merať pipíky, tak by už dnes vyzerala SK úplne ináč. Je to proste smutný pozostatok studenej vojny. Nemyslím si, že by Čína mala zvlášť záujem tam udržať režim aký tam je, na druhej strane určite tam nechce pustiť USA aby z toho spravili druhú Južnú Kóreu. Teda je to patová situácia. A na ten pat doplácajú severo korejčania.

Každopádne bude veľká sranda pozerať, na tú závisť Severu voči Juhu potom čo tam raz režim padne. Budú im tam potom tiež sľubovať, že do 20 rokov ich dobehnú :lol:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V prípade útoku SK asi nie, ale som 100% že by nedovolili šíriť demokraciu v SK.
Keď sa USA môže hrať na modré prilby a mierové misie, tak môže aj Čína. Podľa mňa je dosť silná na to, aby keď si dupne, že nechce vojenskú prítomnosť USA v SK (po jej porážke) tak USA tam nevstúpia.

Totižto treba si uvedomiť jednu vec. Sila Číny rastie každú hodinu, zatiaľčo sila USA každú hodinu klesá - obrazne povedané.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
No riť sveta to nie je, majú nezanedbateľné zásoby surovín, najmä uhlia a uránu. Asi toľko.
A ovládať riť sveta na hranici s Čínou a Ruskom zároveň musí byť mokrý sen amerických generálov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Cine terajsi system v KLDR vyhovuje, pretoze v pripade padu rezimu a spojenia J+S by mala amikov hned za humnami. A hned po pade rezimu by nasledovala druha vec- statisice najbiednejsich severokorejcov by sa rozprchlo do Juznej Korei a Ciny.
Tak ako my sa hrame Age of Empires, tak Kim sa hra svoju vecsiu hru pre svoje pobavenie, len s tym rozdielom ze nikdy naozaj nezautoci.

begbeee

uhlie v dnesnej dobe fakt nikoho velmi nezaujima a s tym uranom neviem ako to presne je.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Osobne neverím že sa v najbližšej dobe dočkáme nejakého veľkého konfliktu a že by Čína zautočila, či už na KĽDR alebo by sa zapojila a zautočila na USA.
Skôr je zaujmavý ten dvojaký meter KĽDR vs. Irán.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Predstavte si tú situáciu...

...kedy by sme na Slovensku zmobilizovali našu jedinú funkčnú bojovú stíhačku [tej čo sa motor nachádza na východe a chassis na západe] naložili ju v dvoch kúskoch na vlak, poslali cez rusko do JK, tam namontovali motor a spravili krutý nálet na SK [v prípade že by naštartovala a vzlietla]. Boli by sme hrdinovia únie! :smt045 [teda únie, mimo únie, však mi rozumiete, nie?]
Napísať odpoveď