Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Balvorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: MLM

Príspevok od používateľa Balvorn »

ferdinand, to že nevieš o čom píšeš mi na 110% potvrdila jedna tvoja veta: "Ako som spominal OVB za MLM nemozme povazovat, aspon za normalny isto nie".
Keby si sa s nejakym OVBakom stretol tak sam ti povie, že sú MLM (vraj jedna z najlepších MLM spoločností) a že takisto sú aj pyramída "veď čo dnes pyramída nieje" (ich argument) ... a kým si o mne utvoríš názor či som proti alebo za, prelistuj si túto tému, myslím, že je to tam jasne vidno :)
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

poznam pana co robil v OVB, povedal ze je to strukturovana firma nie MLM. Takze to ze by mi niekto povedal ze su MLM a vraj najlepsi, este neznamena ze to tak je. On povie ze su MLM a ja ze nie. Komu budes verit? A ze "co dnes nie je pyramida?" ich argument, a este ty ho povazujes za nejaky fakt. Zatial si nebudem robit ziadny nazor ale nehnevaj sa, tieto argumenty nic neznamenaju.

zeky: z tych ludi sa nestali ludia bez chrbtovej kosti, ale vdaka MLM si objavil ze nimi uz davno boli. Takisto ja vdaka MLM vidim pravu tvar ludi a mnohi z nich su cestni a prikladni. Bol by si velmi prekvapeny, rovnako ako je kolko ludi je v nasom okoli bez chrbtovej kosti keby kazdy robil MLM.
Balvorn
Light Star
Light Star

ferdi, na školeniach OVB (na par som bol) nam vysvetlovali aky je MLM system super, ake vyhody nam prinasa a ze oni ho maju najprepracovanejsi..atd atd... celkovo nech kdekolvek povies MLM ako prve ludi napadne OVB, a ty tu ides pisat ze to MLM nieje lebo to tvoj znamy povedal? :) uz si tu pripadam ako v teme o kreacionizme... kde popru cleu evoluciu lebo 0,005% vedcov sa evolucia nezda takze maju pravdu..ale to je riadne OT...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

no to ze ti povedali ze maju najprapracovanejsi este neznamena ze je to tak, lebo odkial vedia ako vyzeraju ine vsetky ostatne mlm? vidis to tebe povedali ze su MLM jemu ze su strukturovana firma. a to ze ako prve ludi napadne ovb este neznamena ze MLM firmy ktore predavaju tovar su zle. presne, napriklad seth82 tvrdi ze mlm je pyramida s odovodnenim ze to tvrdi nejaky profesor. je rozdiel ked nieco tvrdi nejaky profesor ohladom bilogie, chemie, techniky a rozdiel o MLM, lebo MLM nespada pod ziadnu vedecku disciplinu. a inak toto je tema vseobecne o MLM a to ze su nejake mlm zle, neznamena ze su vsetky take
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ale vsak naco sa tu chytat za slovicka a hadat o tom, co je a co nie je mlm alebo pyramida. Povedz nam nieco o tej tvojej spolocnosti, co ponukate, za akych podmienok a poprosim konkretne, kolko si napriklad na tom ty zarobil/prerobil. Snad s tym nebudes mat problem, ak je to taka korektna a transparentna spolocnost.Pribehy o tom, ako poznas niekoho, kto vybera tolko a tolko tisic eur mesacne pozname :)
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

ferdinand19 napísal:...MLM nespada pod ziadnu vedecku disciplinu...
Ekonomia? Ekonomika? ...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Najlepsie by bolo keby niekto dal odkaz co je pyramida aby som vedel kedy co je pyramida a kedy uz nie.

Cize nejake zakladne fakty. Spolocnost FLP ma vlastne plantáže aloe vera, úle,vlastny vyskum a zavody na spracovanie. Kedže si všetko sama robí dokaže garantovať kvalitu, a sama to distribuuje. Distributor to priamo odobera od vyrobcu musi robit zakladny nakup (kto nevie,nechce, ten kupi od distributora), ak si v priebehu 2 po sebe iducich mesiacov urobim urcity obrat, dostavam sa na vyššiu uroven, vdaka ktorej mam vyssie provizie za svoje nakupy, a rozdiely za ludi podo mnou. Maximalne mozem mat za svoje nakupy 18 %, a nado mnou este traja maju provizie. Ak niekto podomnou ziska 18% tak ja, mam este provizie za neho. Ak niekto v stvrej hlbke ma 18% uz za neho nedostavam provizie, takze neplati ze ti co su navrchu maju najviac, najviac maju ti co maju najsirsiu siet.

Cize ja si nakupujem tovar dostavam provizie za svoje nakupy, plus rozdiely co su podomnou. Ak si niekto mysli ze niekto preraba tak on zaplati za tovar, cast penazi idu ako provizie, takze on zaplati ale ma tovar cize neprerobil, iba minul peniaze.

Reci typu ze system je blby, resp. ze aloe je blbost su kazdeho osobny nazor. Ked ja si 118 ml kupim za 10,70 € a nieco podobne o com pochybujem ze je dobre 50ml stoji v lekarni vyše 5 €, mna nezaujima ze niekto na mne zaraba.

theBliZZard: Moj nazor je taky: Vedy su matematika, fyzika, chemia, biologia, medicina... To su fakty vzdy a vsade platia rovnako. O prave, psychologii, sociologii, neviem čom a ekonomii to podla mna neplati, lebo tie su zavisle od politickej situacii v state. Raz sa uprednostnovala sovietska psychologia a všetko možne dnes sa orientuje na zapad. Čiže je možne považovať MLM za sučasť ekonomie, ale nesuhlasim s tym ze ked profesor ekonomie povie že MLM je pyramida tak to možno považovať za fakt. Nejaky profesor v USA hovori studentom že na uspech v podnikani je potrebna viera v Boha. S tým rozhodne nemožno súhlasiť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Vygúgli si to sám, na Internetoch je dosť zdrojov na to, aby si si to zistil. Dokonca som tu o tom písal aj ja. O FLP som tu posielal jasný a krásny odkaz http://forums.moneysavingexpert.com/sho ... ?t=1191677 jednoducho tam všetci krásne opisujú o čo ide, prečo to funguje tak dlho a prečo je to také drahé. Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny, ale FLP si na základe svojho marketingu vymyslí, že ich veci sú predsa len v niečom určite lepšie, obsypú to "dôkazmi" od vlastných zamestnancov a sranda je na svete.

Ináč niekoľko krát si poprel alebo naznačil popieranie, že FLP je zatiaľ legálna pyramída a už tu krásne a otvorene vysvetľuješ jej základné body - provízie fungujúce na báze tých nad tebou a tých pod tebou, ktoré tak umelo zvyšujú cenu produktu, ktorý je dostupný aj za oveľa nižšie ceny.

Ale dám ešte viac: http://www.guardian.co.uk/money/2002/oc ... eraffairs1

"t has an extremely complicated structure, where new recruits have to be sponsored (recommended) by an existing distributor, and promotion to assistant supervisor, supervisor, assistant manager and manager levels is achieved by making set volumes of product sales." (jasný dôkaz pyramídovej štruktúry). Ďalej: "Independent observers, such as Les Henderson, author of Crimes of Persuasion: scheme, scams and frauds, have noted that the products tend to be over-priced and distributors often end up selling to their friends and family - which could explain your friend's eagerness to sell to you." (Ďalší jasný dôkaz úplne rovnakej štruktúry, ktorú malo a má OVB, ZFP, All4Business a podobné srágory - začať na rodine a známych, predávať zbytočné a predražené poistky na všetko, finančné produkty na všetko, prípadne mali sme tu aj predajcu špeciálnej kávy - všetko to funguje na jedno kopyto a tí, ktorí v tom majú aký-taký prehľad, zbadajú základné znaky na prvý pohľad.

Ďalej: http://en.wikipedia.org/wiki/Forever_Li ... ilatimes-3 "A three-part special report by the Manila Times discussed similarities between FLPI's business model and an illegal pyramid scheme, noting that FLPI participants are said to be rewarded primarily for recruiting new members to the organization, rather than for selling products to genuine end-users." Odkaz na túto štúdiu je tu http://www.rickross.com/reference/gener ... al546.html okrem toho je tam aj krásne vysvetlenie pyramídy - aby FLP nebol postihovaný za všetky znaky pyramídy, samozrejme, niektoré chýbajú, ale jeden z nich je krásny a výstižný "A participant's income is derived primarily from his slot or position within the organization as determined by the time, date and order of participation." - Ak by to tak nebolo, tak na tom "MLM" nezarobíš a ani ťa to neuživí, ani zakladateľov, ani tých pod nimi, ani tých nad tebou, nikoho. A aj ten piaty bod je veľmi pekný "There is no fair market value for the goods received (fair market value is a price determined by an open market system. An indicator would be that consumers would still be willing to buy a product at its quoted price without participating in the compensation plan)" - týka sa toho, že ten istý produkt sa jednoducho dá nájsť aj oveľa lacnejšie a predáva sa iba preto, lebo sa predávať musí, ináč by neexistovali provízie a tým pádom aj zárobky.

Pozri - nik ti nebráni to robiť, pokiaľ máš čisté svedomie a považuješ to za legitímny biznis, kľudne to praktizuj. Ale môžeš to ohýbať a baliť ako len chceš - podľa tejto formy, ktorú využíva FLP, funguje X+1 ďalších podobných firiem, ktoré balansujú na hranici zákona vďaka minoritným úpravám vo svojej schéme a preto sa od čistokrvných pyramíd líšia a ešte stále existujú. A prečo existujú? Pretože sa stále nájde dostatok lenivých ľudí bez perspektívy, ktorí v tom vidia ľahký biznis a zárobok a pre Slovákov to platí 10-násobne, preto sa v tejto krajine šíria a šírili takéto bludy. Skús nad tým nestranne pouvažovať, ja nad tým nestranne uvažovať nemusím, pretože s tým mám skúsenosti (rodina, známi) a viem, ako to v 99 percentách prípadov dopadlo a dopadne.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

pyramida je to ze niekto plati za to ze sa pridal a niekomu platia za to ze sa niekto pod neho pridal. tu sa platia provizie z priamo uskutocnenych nakupov. ked uz chces povedat ze FLP je drahe a vsetko ostatne je lacne a rovnako dobre: nepoznam firmy ktore maju aloe lacnejsie. jedna pani kupila aloe v lekarni a dvakrat z neho odpila a ho vyhodila lebo to bol hnus.
"Ten isty produkt sa dajst aj lacnejsie" ukaz ktory ukaz kde, ja si to neviem kupit, mozno v usa sa da, no pochybujem ze je to presne taky isty.
"ludia bez perspektivy?" ty si asi nejaka hviezda a ta uznavam, ja priznavam ze nie som schopny inde zarobit viac ako v MLM, pri rovnakej namahe. To ze su ludia pod sebou registrovany, je iba velmi mala podoba pyramidy, o co je to ine ako ked niekde zaraba vyrobca, dodavatel, regionalny dodavatel, majitel obchodu reklama. Je produkt v lekarni 200 ml za 40 €, vo FLP 473 ml za 22 € a rozhodne je lepsi. Dalsia vec tie veci mojej mame velmi pomohli a v case ked sme zacinali, sme si vdaka MLM mohli zarobit aby nas to uzivanie financne nepolozilo.
Je to presne tak isto ako s chovom krav, nemoze na tom kazdy zarobit, lebo keby kazdy choval kravy nikto by od nikoho nekupoval mlieko a pil by vlastne.
Lahky biznis to nie je, a ked budes vediet povedat ludom ako mozu zarabat na Slovensku plati na urovni, tak mozno kazdy z MLM odide. Inak FLP je uz tu 33 rokov, preco este stale funguje a uz sa ta pyramida nezosypala?

"na hrane zakona" podla práva všetko co nie je proti zakonne je v poriadku, a neporusuje to ani ziadne moralne prava, a MLM plan firmy FLP sa na pyramidu podoba tak ako pes na mačku. To ze ine firmy MLM su zle, lebo jeden pan bol v 43 MLM firmach je mozne, ale to neznamena ze aj FLP je zle.

a ze vysoke ceny? kedy je cena vysoka a kedy uz nie. orechy a nakladane uhorky nie su drahe? Lieskove orechy ziskam tak ze pridem pod strom a ich pozbieram a mam ich uplne zadarmo, lebo liesku narozdiel od jabloni a sliviek nemusim strihat stiepit, striekat, jednoducho nic. Len treba liesku posadit a cakat 40 rokov aby som mal 15 kg lieskovcov.
Balvorn
Light Star
Light Star

s tebou sa "uzasne" clovece, ziadne nase argumenty neberies, lebo podla teba je to vsetko len subjektivny nazor, a potom napises, ze niektore vedne odbory niesu tym cim su lebo si to nemyslis... :) trosku divne nemyslis? :)
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

s tou ekonomiou samozrejme je to moj pohlad a nemusi byt pravda.
Ujasnime si to: 1. MLM a pyramida sa na seba podobaju zavisi ako sa na to pozeras, ak sa MLM podobá na pyramidu tak aj mačka sa podoba na koňa.
2. JA lacnejšie nedokažem kupit produkty ktore kupujem cez MLM. Ak niekto iny, tak dobre.

O tom je demokracia. seth82 napisal prečo si mysli ze to je zle, ja som napisal prečo si myslim ze to dobre. Inak ten clanok kde je tych 11 MLM spolocnosti uznavam ze moze byt pravdivy. Lenže sa tyka len tych 11 spoločnosti. Dalej som spominal jeden pan bol v 42 firmach a vstupil do 43tej, a kedze z nej neodisiel, asi vie prečo
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Seth nenapisal preco si mysli ze je to zle, Seth to podlozil realnymi argumentmi, preco je to zle... tebe snad aj keby sam Einstein vysvetlil teoriu relativity, by si povedal "No to je tvoj nazor, ale moj je taky a taky, tak kde je pravda?" ... :roll:
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

je rozdiel teoria relativity vo fyzika a MLM v obchode. Inak mne a dalsim 10 milionom ludi to vyhovuje. Ja s tymi argumentmi nesuhlasim a to nie preto ze to robim. tu plati ja mam taký nazor, seth82 taký. Zato teoria relativity je jasne vysvetlena, neviem prečo vymyslas a snazis sa po svojom prekrutit nieco, co som na niecom inom napisal.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Viem ze to vyznie asi moc blbo a sedliacky ale stacilo by keby obaja prezradili svoje prijmy a realita je vonku :mrgreen:
A potom uz je uplne jedno co je ake a onake hlavne ze to vynasa.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ferdinand19: Pyramída je to, čo si si mal nájsť na nete. Provízie a platenie niekomu za produkty prihadzovaním sú v podstate úplne ten istý princíp. Vôbec nechápem, o čom sa ma tu snažíš presvedčiť - ako som už písal, rob to, je mi to v podstate jedno, ak sa nájde cieľová skupina, tak to v nej šír, ale to, že MLM a pyramída majú k sebe pekelne blízko nepoprieš, ani keď sa pokrájaš. Jednoducho spoločné znaky nepustia a je úplne jedno, čo si o tom myslíš ty a tvoji súkmeňovci, ktorí svoje zdroje príjmu na Internetoch a IRL obhajujú. Všetci používajú úplne rovnakú stratégiu a rovnaké pseudoargumenty a všetci ako podľa jedného vzoru tvrdia to isté.

Ďalej - ja som nikde nepovedal, citujem "FLP je drahe a vsetko ostatne je lacne a rovnako dobre" - skús prosím opatrnejšie čítať moje príspevky a nededukovať z nich to, čo som v nich netvrdil. Písal som totiž, že sa na trhu určite nájde rovnaký alebo podobný produkt za nižšiu cenu. TO je markantný rozdiel v argumentácii, nemyslíš? Alebo veríš, že tieto dve tvrdenia znamenajú to isté? Ak nie, tak čo ťa viedlo prefolmulovať moje tvrdenie do niečoho totálne odlišného? Na príbehy "jedna pani povedala" neuverím, to si hádam už pochopil. Nákupu nie sú obmedzené na lekárne - sme predsa v EÚ, kde funguje vtipný voľný pohyb tovaru a finty á la eBay a Amazon z overených obchodov, ako napríklad Holland and Barrett. Puži svoju tvorivosť a hľadaj.

Ja netvrdím, že som hviezda, ja som len obyčajný človiečik, ktorý funguje a je spokojný. Ale neuchyľujem sa k MLM a podobným podradným veciam, pretože viem, že mám aj na iné veci, viem, že sa o niečo zaujímam a viem, že nemusím "pracovať" v štruktúre, v ktorej sa "zamestnávajú" všetci od traktoristu, cez chovateľa oviec až po magistrov sociálnej práce a filozofie a dlhodobo nezamestnaných. A prečo? Lebo nemajú perspektívu - ak by mali, našli by si prácu poctivú, bez oblbovania a naháňania ľudí.

To, že sú ľudia pod tebou registrovaní, je OBROVSKÁ podoba s pyramídou, ako som už v mojom predchádzajúcom príspevku uviedol, je to priam jej znakom, čo ty opäť nepoprieš, lebo je to tak. Tu nejde o môj alebo o tvoj názor, tu ide o fakt, klasifikáciu, charakteristiku, znaky, ktoré tam sú a my ich nezmeníme. A nech už ich budeš obrábať akokoľvek, vždy je to znak (teda že máš ľudí pod sebou a nad sebou - nemýliť si s hierarchiou v korporátnych spoločnostiach) pyramídy.

Je pekné, že tie veci tvojej mame pomohli a prajem jej to. To ale nič neznamená a ty netušíš, či by jej nepomohla iná alternatíva. Ak by si tušil, vedel by si o nej, ale ty si sa pýtal mňa, aby som ťa s ňou oboznámil.

S chovom kráv to prosím neporovnávaj, sú to dva bohovsky rozdielne produkty a pracovné procedúry.

Prečo sa to nezosypalo, to som ti už napísal predtým. A tak isto som položil otázku, že ako bolo možné, že roky fungovalo BMG, alebo Drukos Výnos, či ako je možné, že funguje Organo Gold už desaťročia, keď ho vo viacerých krajinách zakázali a stíhali jeho vlastníkov.

Ak si myslíš, že MLM je vskutku morálne, tak to sa s tebou nemám o čom baviť.

Na záver - všetky moje odkazy si rad radom ignoroval, uvažujem, či mám s tebou ešte vôbec ďalej diskutovať, myslím, že to, čo som chcel (teda zamyslenie sa prípadných čitateľov nad týmto threadom), som už aj tak dosiahol.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak nie iba prijmy, ale kolko casu, energie a financnych prostriedkov do toho investoval a kolko z toho sa mu vratilo. Lebo ak by som ja obhajoval moju zarobkovu cinnost a kazdy by sa ma snazil presvedcit o tom, ze to co robim je zle, neda sa na tom zarobit a nakoniec aj tak padnem na hubu, asi by som napisal nieco v zmysle "Tak s kamaratom sme si zalozili pred x rokmi firmu na ktoru sme zobrali uver x eur, dneska mame mesacny obrat x eur, pod sebou x zamestnancov, ..."
Ale tu nikto nehovori ze sa na MLM neda zarobit, ale to ze na tom zarabaju iba urcity ludia ...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

seth82 napísal:Na záver - všetky moje odkazy si rad radom ignoroval, uvažujem, či mám s tebou ešte vôbec ďalej diskutovať, myslím, že to, čo som chcel (teda zamyslenie sa prípadných čitateľov nad týmto threadom), som už aj tak dosiahol.
Na túto osobu som prestal reagovať. Podľa mňa je úplne zbytočné s takou osobou strácať čas. Môžem to prirovnať ku diskusií so zarytým OVB, Partners Group, CPM alebo iným agentom o výhodnosti investično-životného sporenia. Tí ľudia budú donekonečna tvrdiť ako skvelý produkt to je. Ale keď chce človek reálne počítať, koľko peňazí za celú dobu do toho dá a koľko vyberie, tak sa začnú oháňať všetkými možnými argumentami, že tak sa to nemôže počítať a ani brať. A táto tu osoba koná presne tak isto len s jediným rozdielom. Všemocne sa snaží obhájiť MLM, v ktorom "funguje". A ani za toho boha nedokáže pochopiť, že tu mu také argumenty nezhltne absolútne nikto.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

preco si ja mam najst na nete co je pyramida? ty mi napis link kde je definicia pyramidy a si to precitam

pisal si " Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny" z toho jednoznacne vychadza, ze si pisal ze je jednoznacne nieco rovnako dobre a lacnejsie. uznavam svoju chybu ze si nenapisal ze je to drahe

"Písal som totiž, že sa na trhu určite nájde rovnaký alebo podobný produkt za nižšiu cenu" kedze si napisal slovo určite, len si to myslis. Uved konkretny priklad, len mi nepis ze niekde maju aloe vera za 10 € alebo este menej

Tvoje odkazy som cital, som rad ze si spokojny so svojou cinnostou.
Ono je pekne mat pracu poctivu, otazna je len ci je aj dobre platena.

"ty netušíš, či by jej nepomohla iná alternatíva." to je tiez zaujimavy odkaz. Napis mi prosim nejako vseobecne co robis, ja tiez budem uvazovat o nejakej alternative ako vyuzit nejake ine sluzby len nie tvoje. Mozno by sa ti nepacilo keby tak kazdy uvazoval.

Pozeram na Holland and Barrett a čítam o Aloe Vera:
Do not exceed the recommended daily intake.
Not suitable for infants.

Obavam sa ze s produktmi od FLP to ma len spolocne podobny nazov a hlavnu zlozku.

NoobszDJ: Ja netvrdim ake je to skvele. Ani sa nesnazim obhajit. Ja len pisem co viem a som zazil. Aj ty prosim napis co robis. Dakujem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ferdinand19 napísal:preco si ja mam najst na nete co je pyramida? ty mi napis link kde je definicia pyramidy a si to precitam
Tak napriklad tu. http://www.thefreedictionary.com/pyramid+scheme
ferdinand19 napísal: pisal si " Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny" z toho jednoznacne vychadza, ze si pisal ze je jednoznacne nieco rovnako dobre a lacnejsie. uznavam svoju chybu ze si nenapisal ze je to drahe

"Písal som totiž, že sa na trhu určite nájde rovnaký alebo podobný produkt za nižšiu cenu" kedze si napisal slovo určite, len si to myslis. Uved konkretny priklad, len mi nepis ze niekde maju aloe vera za 10 € alebo este menej
Ano, takze ked je to lacnejsie, nie je to take dobre, ale ked to nie je lacnejsie, tak to nie je lacnejsie :) Железная логика.
ferdinand19 napísal: Tvoje odkazy som cital, som rad ze si spokojny so svojou cinnostou.
Ono je pekne mat pracu poctivu, otazna je len ci je aj dobre platena.
:smt044 Keby si vedel aku blbost si povedal.
ferdinand19 napísal: "ty netušíš, či by jej nepomohla iná alternatíva." to je tiez zaujimavy odkaz. Napis mi prosim nejako vseobecne co robis, ja tiez budem uvazovat o nejakej alternative ako vyuzit nejake ine sluzby len nie tvoje. Mozno by sa ti nepacilo keby tak kazdy uvazoval.
Tomu sa hovori prieskum trhu. Ja by som teda nechcel mat zakaznika ktory si nespravi aspon zakladny prieskum...
ferdinand19 napísal: Pozeram na Holland and Barrett a čítam o Aloe Vera:
Do not exceed the recommended daily intake.
Not suitable for infants.

Obavam sa ze s produktmi od FLP to ma len spolocne podobny nazov a hlavnu zlozku.
Vy ten sajrajt neneodporucate dojcencom a neneodporucate prekracovat odporucenu dennu davku?
Tak to mi len ostava dufat ze v tom vasom sajrajte je tej aloe naozaj, ale naozaj malo.
Napísať odpoveď