@Koci Podlaha prezila v pohode lebo pod nou je taka makka vecicka a podlaha je kvalitna
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
xH4wK
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Takze sa nemusim bat ak nevidim ziadne poskodenie pripadne zhorsenu kvalitu fotiek ?
@Koci Podlaha prezila v pohode lebo pod nou je taka makka vecicka a podlaha je kvalitna
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mas sa bat... staci ze sa posunul resp. vyosil jeden z clenov a mas postarane.... ale na to neprides inac ako v servise...xH4wK napísal:Takze sa nemusim bat ak nevidim ziadne poskodenie pripadne zhorsenu kvalitu fotiek ?
pokial sa kvalita fotiek nezhorsila a inac nato nepride tak naco vobec ma do toho servisu chodit?? 
-
xH4wK
Hlavne ked servis je jediny autorizak az v BA :O
-
chlapec10
Addict
V ba nie, ale prahe 
-
BookEditor
Light Professional
Akú zrkadlovku by ste mi odporučili ako začiatočníkovi? 
Mám pár požiadaviek:
1, optická stabilizácia obrazu, závit na statív, hľadáčik aj displej, natáčanie videa v HD, sánky (držiak) na blesk, fotenie na SDHC kartu alebo podobnú
2, manuálne ostrenie
3, závit na filter 72mm (nie je to nutnosť, ale ak by bol taký priemer, dosť by mi to pomohlo čo sa týka filtrov, ktoré už mám kúpené ku kamere s rovnakým priemerom)
4, kvalitný objektív so slušným zoomom
5, veľký zorný uhol
6, značka buď Canon, alebo Nikon (alebo ak ma presvedčíte o inej značke, tak môže byť aj iná)
7, nejaký lepší vstavaný blesk
8, mal by mať rôzne pomery strán fotiek
9, cena max 750€
Vďaka, K+
Mám pár požiadaviek:
1, optická stabilizácia obrazu, závit na statív, hľadáčik aj displej, natáčanie videa v HD, sánky (držiak) na blesk, fotenie na SDHC kartu alebo podobnú
2, manuálne ostrenie
3, závit na filter 72mm (nie je to nutnosť, ale ak by bol taký priemer, dosť by mi to pomohlo čo sa týka filtrov, ktoré už mám kúpené ku kamere s rovnakým priemerom)
4, kvalitný objektív so slušným zoomom
5, veľký zorný uhol
6, značka buď Canon, alebo Nikon (alebo ak ma presvedčíte o inej značke, tak môže byť aj iná)
7, nejaký lepší vstavaný blesk
8, mal by mať rôzne pomery strán fotiek
9, cena max 750€
Vďaka, K+
Pre zaciatok by som odporucil spytat sa v teme na to urcenej 
http://www.hojko.com/post1962700.html
Ale skor nez sa tam opytas, zopar malych rad, nech si ujasnis co vlastne chces:
1. opticka stabilizacia - u nikonu a canonu je len v objektivoch (nie vsetkych), u sony a pentaxu je stabilizovany priamo snimac
2. manualne ostrenie je zalezitostou objektivu - a to umoznuje kazdy objektiv. Co uplne kazdy objektiv neumoznuje, je automaticke ostrenie, ale vacsina ho podporuje.
3. tu to vidim na Tamron 17-50mm f/2.8 VC (stabilizovany), alebo bez stabilizacie.
4. tu to nevidim na tamron z bodu 3 - objektiv ktory pozadujes neexistuje, vzdy je to o kompromisoch - kvalita na ukor zoomu, alebo zoom na ukor kvality?
5. zavisi od najkratsieho ohniska objektivu, navyse co je pre teba dostatocne velky zorny uhol?
6. pentax/sony uzivatelia ma asi zozeru, ale z hladiska podpory a dostupneho prislusenstva by som nad inymi znackami velmi neuvazoval (hoci Pentax K-5 je slusny stroj)
7. blesky pozname systemove (inym slovom tie externe) a nach*ja (rozumej vstavane) .. nic ako lepsi vstavany blesk neexistuje.
8. ako si fotku orezes, taky format budes mat, default u zrkadloviek je vsade 3:2 - co su zaroven proporcie stran snimaca.
9. konecne nejaky bod kde mas jasno
tento mozes ponechat, ostatne si dopln/zmen/zmaz
http://www.hojko.com/post1962700.html
Ale skor nez sa tam opytas, zopar malych rad, nech si ujasnis co vlastne chces:
1. opticka stabilizacia - u nikonu a canonu je len v objektivoch (nie vsetkych), u sony a pentaxu je stabilizovany priamo snimac
2. manualne ostrenie je zalezitostou objektivu - a to umoznuje kazdy objektiv. Co uplne kazdy objektiv neumoznuje, je automaticke ostrenie, ale vacsina ho podporuje.
3. tu to vidim na Tamron 17-50mm f/2.8 VC (stabilizovany), alebo bez stabilizacie.
4. tu to nevidim na tamron z bodu 3 - objektiv ktory pozadujes neexistuje, vzdy je to o kompromisoch - kvalita na ukor zoomu, alebo zoom na ukor kvality?
5. zavisi od najkratsieho ohniska objektivu, navyse co je pre teba dostatocne velky zorny uhol?
6. pentax/sony uzivatelia ma asi zozeru, ale z hladiska podpory a dostupneho prislusenstva by som nad inymi znackami velmi neuvazoval (hoci Pentax K-5 je slusny stroj)
7. blesky pozname systemove (inym slovom tie externe) a nach*ja (rozumej vstavane) .. nic ako lepsi vstavany blesk neexistuje.
8. ako si fotku orezes, taky format budes mat, default u zrkadloviek je vsade 3:2 - co su zaroven proporcie stran snimaca.
9. konecne nejaky bod kde mas jasno
-
vladenko007
VIP
Mohol by mi niekto povedať ako zistím koľko je na dig. zrkadlovke nacvakaných fotiek?
Ďakujem
Ďakujem
ja som takyto udaj nasiel v servisnom menu, takze zalezi aky mas fotak a podla toho hladat navody ako sa tam dostat
-
vladenko007
VIP
Nikon D5100
20 sekund na googli, staci upnut fotku http://myshuttercount.com/ alebo http://www.shutteractuations.com/ pripadne hladaj v exife parameter Shutter count, tak skusaj
-
vladenko007
VIP
Ďakujem K+ 
nz, teraz som to skusal a s D3100 to pekne funguje
Chcel by som ist niekedy fotit do klubu/koncerty - nic extra. Zaujimalo by ma, ci ma cigaretovy dym nejaky negativny vplyv na neutesnene telo fotaku, pripadne objektiv.
-
chlapec10
Addict
N I EKybelvody napísal:Chcel by som ist niekedy fotit do klubu/koncerty - nic extra. Zaujimalo by ma, ci ma cigaretovy dym nejaky negativny vplyv na neutesnene telo fotaku, pripadne objektiv.
Je dobrý Nikon P510 pre úplného začiatočníka ? Alebo sa dá niečo lepšie nájsť do tých 300€, Viem že to nieje nič moc ale na začiatok snáď niečo do 300€ stačí budem vďačný za každú radu
//Ospravedlňujem sa nevšimol som si druhú tému prosím o zmazanie príspevku
//Ospravedlňujem sa nevšimol som si druhú tému prosím o zmazanie príspevku
-
hojko
Site Admin
Toto je tema o foteni. Poradna pri kupe fotaku je tu: http://www.hojko.com/fotografia-potrebu ... 91388.html
Chcem sa opýtať.. keď máte nafotenú nejakú akciu a následne upravujete fotky do fotogalérie... v akom pomere orezávate fotky? Nechávate pre celú galériu jeden pomer povedzme 3:2 alebo to upravujete podľa charakteru fotky.. čiže jedna fotka bude 3:2, druhá je 4:3 ...prípadne aj 16:9? ..alebo dokonca nedodržiavate konštantný pomer?

-
chlapec10
Addict
vzdy rovnaky, vzdy 3:2 (alebo 2:3 ak na vysku)
tolko moj pripad
Ahojte, otazka od zaciatocnika.
Chcem vediet, ci spravne chapem crop faktor. Mam nikon d7100, vyskusal som si 50mm f1,4 objektiv na profi zrkadlovke, teda na full frame senzore. Pacilo sa mi to, tak som sa rozhodol, ze aj ja chcem 50mm objektiv (v mojom pripade prichadza do uvahy f1,8, lebo 1,4 je drahy), lenze co-to som poguglil a prisiel som na to, ze moj fotak nema full frame senzor, ale mensi, cca 1,5 krat mensi.
Takze ak chcem aby som mal vysledky porovnatelne s tym co by mi poskytoval 50mm objektiv na profi full frame zrkadlovke, si ja musim kupit napr. 35mm ? (35 x 1,5 = 52mm)
Rozumiem tomu teda spravne?
A ako to budem vidiet v hladaciku? Budem mat nahlad priblizne zhodny tomu 50mm? alebo budem vidiet cez 35mm a az fotka bude viac zoomnuta?
Vopred vdaka.
Chcem vediet, ci spravne chapem crop faktor. Mam nikon d7100, vyskusal som si 50mm f1,4 objektiv na profi zrkadlovke, teda na full frame senzore. Pacilo sa mi to, tak som sa rozhodol, ze aj ja chcem 50mm objektiv (v mojom pripade prichadza do uvahy f1,8, lebo 1,4 je drahy), lenze co-to som poguglil a prisiel som na to, ze moj fotak nema full frame senzor, ale mensi, cca 1,5 krat mensi.
Takze ak chcem aby som mal vysledky porovnatelne s tym co by mi poskytoval 50mm objektiv na profi full frame zrkadlovke, si ja musim kupit napr. 35mm ? (35 x 1,5 = 52mm)
Rozumiem tomu teda spravne?
A ako to budem vidiet v hladaciku? Budem mat nahlad priblizne zhodny tomu 50mm? alebo budem vidiet cez 35mm a az fotka bude viac zoomnuta?
Vopred vdaka.