Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
Mám problém s tým, že mi ide zvuk z reprákov aj slúchadiel zároveň. Neviete, čo s tým?
Re: Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
Tak to si dobrý. Mne na minte nejde zvuk z reprakov vôbec, fungujú iba slúchadlá 
Akú máš verziu?
Akú máš verziu?
Je mozne specifikovat blizsie, o aky model zariadenia sa jedna a to pomocou parametru model=[model] . Mozes pozriet modinfo [modul] a doplnit tvoj z tohto listu https://www.kernel.org/doc/Documentatio ... Models.txt .
Spusti si nasledovne, vypise vsetky potrebne informacie pre tento problem:
Nasledne sa treba pozriet do toho zoznamu na vyssie uvedenej url a najst si tam svoj model, ak sa tam nachadza. Nasledne vyskusat nasledovne:
Vyskusat, ci to funguje a ak ano, tak pridat do /etc/modprobe.d/ a to bud do alsa-base.conf alebo lepsie si vytvorit novy subor s nazvom local.conf alebo nejak tak
a pridat nasledujuci zaznam:
Nie je nutne restartovat, bo vyssie si uz nacital modul s danymi parametrami, takze pri najblizsom restarte by sa vsetko malo nacitat presne podla tvojich poziadaviek. Ale samozrejme mozes. 
Spusti si nasledovne, vypise vsetky potrebne informacie pre tento problem:
Kód: Vybrať všetko
lspci -nnk | grep -A2 -i audioKód: Vybrať všetko
modprobe -r [modul]
modprobe [modul] model=[model]a pridat nasledujuci zaznam:
# daky koment je vzdy fajn
options [modul] model=[model]Re: Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
môj model v tom url nie je
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller [8086:284b] (rev 04)
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Aspire 5920G [1025:0121]
Kernel driver in use: snd_hda_intel
--
01:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series] [1002:aa28]
Subsystem: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series] [1002:aa28]
Kernel driver in use: snd_hda_intel
Kernel modules: snd-hda-intel
Skus dat za model hodnotu auto :Shwollo napísal:môj model v tom url nie je
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller [8086:284b] (rev 04) Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Aspire 5920G [1025:0121] Kernel driver in use: snd_hda_intel -- 01:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series] [1002:aa28] Subsystem: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 HDMI Audio [Radeon HD 3400 Series] [1002:aa28] Kernel driver in use: snd_hda_intel Kernel modules: snd-hda-intel
modprobe -r snd_hda_intel
modprobe snd_hda_intel model=autoRe: Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
pri prvom príkaze napíše:
FATAL: Module snd_hda_intel is in use.
pri druhom sa nestane nič
Mne sa na Mint-e nepodarilo este nikdy rozbehat 5.1 zvuk, co jedine mi brani pri jeho pouzivani. Vyskusal som uz tolko navodou a pregooglil x stran a stale nic. 
Aj ked v podstate sa mi to nepodarilo rozbehat na ziadnom linuxe...
Aj ked v podstate sa mi to nepodarilo rozbehat na ziadnom linuxe...
Skus to teda tou spravnou cestou pri alse :Shwollo napísal:pri prvom príkaze napíše:
alsa force-unload
modprobe snd_hda_intel model=autoRe: Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
dal som sa cez root, lebo písalo: Permission denied
a nič viac
# alsa force-unload
Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-hdmi snd-hda-codec-realtek snd-seq-midi snd-rawmidi snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-seq-midi-event snd-seq snd-pcm snd-seq-device snd-timer snd-page-alloc (failed: modules still loaded: snd-hda-codec-hdmi snd-hda-codec-realtek snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hwdep snd-pcm snd-timer snd-page-alloc).
# modprobe snd_hda_intel model=auto
Ako poslednu moznost ma napada to zadat do /etc/modprobe.d/alsa-local.conf alebo akykolvek nazov iny, ale musi koncit na .conf :
ulozit a restartnut system. Niekedy to proste ide rychlejsie takto.
options snd-hda-intel model=autoRe: Mint - zvuk zo slúchadiel aj reprákov zároveň
super diky!! funguje to!
a ešte by som sa chcel spýtať jednu vec:
na notebooku mám hw "koliesko" na regulovanie hlasirtsti - lenže nefunguje. Síce sa na monitore zobrazí, že hlasitosť sa mení, ale v skutočnosti rozdiel nepočuť. Nevieš, kde môže byž problém?
a ešte by som sa chcel spýtať jednu vec:
na notebooku mám hw "koliesko" na regulovanie hlasirtsti - lenže nefunguje. Síce sa na monitore zobrazí, že hlasitosť sa mení, ale v skutočnosti rozdiel nepočuť. Nevieš, kde môže byž problém?