Citate knihy?
Re: Citate knihy?
Podobna databazova stranka je aj http://www.cbdb.cz/
Moc som ale neskumal ktora je navstevovanejsia a viac vyuzivana ludmi.
Moc som ale neskumal ktora je navstevovanejsia a viac vyuzivana ludmi.
audio, rovnako ako si nevyberam filmy podla toho co vyklikaju useri csfd.
knihy si nechavam poradit od ludi, ktori maju podobny vkus ako ja, alebo ma poznaju na tolko, ze vedia co sa mne bude pacit aj ked im nie. a ked nie je tato moznost, rovanko ako pri filmoch, citam to co o danom diele napisalo vydavatelstvo a potom sa rozhodnem.
knihy si nechavam poradit od ludi, ktori maju podobny vkus ako ja, alebo ma poznaju na tolko, ze vedia co sa mne bude pacit aj ked im nie. a ked nie je tato moznost, rovanko ako pri filmoch, citam to co o danom diele napisalo vydavatelstvo a potom sa rozhodnem.
no ved kazdy nech sa rozhoduje ako chce.
ja naopak takymto uzivatelskym hodnoteniam davam prednost. citat uputavku od vydavatela/distributora som sa velice rychlo naucil ze je blbost, pretoze ziadny distributor nenapise o knihe/filme ktoru chce predat ze je to "priemerne a nudne citanie"...
take csfd pri filmoch citam uplne pravidelne, ani nie tak percentualne hodnotenie, ale komentare, vzdy si vyberiem dva dobre, dva zle a dva take priemerne a viem si celkom dobre spravit obraz o tom ci ten film vidiet chcem alebo nie.
uz nemam tolko casu kolko som maval a proste nemam zaujem rozcitat nejaku knihu aby som ju v tretine odlozil, pretoze to je blbost podla mna a nebavi ma.
na knihy pouzivam legie.info, kedze primarne citam scifi/fantasy a aj tam sa oplati citat komentare. pred rokom som rozcital "the stand" od kinga, pretoze tam mal hodnotenie 91% a postapokalipticke prostredie, v polovici knihy som musel prestat, pretoze to bola fakt nuda pre mna... keby som si precital komentare, tak usetrim kopu casu...
ja naopak takymto uzivatelskym hodnoteniam davam prednost. citat uputavku od vydavatela/distributora som sa velice rychlo naucil ze je blbost, pretoze ziadny distributor nenapise o knihe/filme ktoru chce predat ze je to "priemerne a nudne citanie"...
take csfd pri filmoch citam uplne pravidelne, ani nie tak percentualne hodnotenie, ale komentare, vzdy si vyberiem dva dobre, dva zle a dva take priemerne a viem si celkom dobre spravit obraz o tom ci ten film vidiet chcem alebo nie.
uz nemam tolko casu kolko som maval a proste nemam zaujem rozcitat nejaku knihu aby som ju v tretine odlozil, pretoze to je blbost podla mna a nebavi ma.
na knihy pouzivam legie.info, kedze primarne citam scifi/fantasy a aj tam sa oplati citat komentare. pred rokom som rozcital "the stand" od kinga, pretoze tam mal hodnotenie 91% a postapokalipticke prostredie, v polovici knihy som musel prestat, pretoze to bola fakt nuda pre mna... keby som si precital komentare, tak usetrim kopu casu...
na csfd ma prave tie pseudouintelektualne komnetare vytacaju do nepricetnosti. hlavne ked su pozitivne hodnotene filmy, ktore neskor povyhravaju Zlate maliny.
preto nie som nakloneny myslienke dat si poradit knihu od ludi, ktori citaju zasadne knihy od byvalych rozhlasovych rosniciek, hlasateliek televizneho programu a inych spisovatelov, ktorymi je trh preplneny a lamu rekordy v predavanosti
preto nie som nakloneny myslienke dat si poradit knihu od ludi, ktori citaju zasadne knihy od byvalych rozhlasovych rosniciek, hlasateliek televizneho programu a inych spisovatelov, ktorymi je trh preplneny a lamu rekordy v predavanosti
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Akú čítačku používate, ktorá sa oplatí kúpiť aj napr. z amazonu alebo na slovensku ? Nejaké informácie, začal som sa o to zaujímať nad možnou kúpou. A ako je to s podporou kníh hlavne formátov, čo som videl tak na nete sú v pdf.
>>>tu<<< sme sa o tom v lete bavili
-
Croven
Star
ja pouzivam Amazon kindle paperwhite, kupil som ju z nemeckeho amazonu a s postovnym ma to vyslo cca 119€ a zatial nelutujemrufus59 napísal:Akú čítačku používate, ktorá sa oplatí kúpiť aj napr. z amazonu alebo na slovensku ? Nejaké informácie, začal som sa o to zaujímať nad možnou kúpou. A ako je to s podporou kníh hlavne formátov, čo som videl tak na nete sú v pdf.
Momentálne čítam The Vegetarian Myth od Keith.
-
lekoklatik
VIP
Tak som docital aj James Frey - Môj priateľ Leonard.
Je to v podstate volne pokracovanie Milion Malych Stripku od Jamesa a tak ako sa mi pacila aj jeho prva kniha, aj druha je velmi dobra. Pride mi o nieco viac vtipnejsia a rozhodne aj smutnejsia. Vyborny kusok
Je to v podstate volne pokracovanie Milion Malych Stripku od Jamesa a tak ako sa mi pacila aj jeho prva kniha, aj druha je velmi dobra. Pride mi o nieco viac vtipnejsia a rozhodne aj smutnejsia. Vyborny kusok
mozem sa ta spytat co obycajneho smrtelnika vedie k tomu aby si precital knihu s nazvom the vegetarian myth?hughito napísal:Momentálne čítam The Vegetarian Myth od Keith.
btw: mam 4 nove knihy od osha takze spoko
ja citam evinu urbanikovu... a uz sa neviem dockat najblizsieho dalsieho vydania...
-
MP4-27
Guru wannabe
konecne som docital Jeden výdych koňa 
-
Croven
Star
ja som pred nedávnom dočítal knihu: Morský Vlk - Jack London. Kniha bola fakt dobrá, až dokým sa na lodi neobjavila žena, respektívne kým neprišli na ostrov, potom to už bolo slabšie
Akosi som neporozumel tejto otázke.M4jk1:-) napísal: mozem sa ta spytat co obycajneho smrtelnika vedie k tomu aby si precital knihu s nazvom the vegetarian myth?
btw: mam 4 nove knihy od osha takze spoko
-
Croven
Star
Tak a teraz som dočítal trilógiu Temné hmoty (zlatý kompas, magický nôž, jantárový ďalekohlad) - Philip Pullman
Celkom zaujímavé a dobré fantasy, najprv som mal pocit, že je to viac menej pre nižšiu vekovú kategóriu, no keď som sa dostal k jadru pointy, tak ani nie
teda keď to číta malé decko, tak to bere ako rozprávku a keď to číta dospelý človek tak sa nato pozerá z tej druhej strany (ako je to napísané proti bohu a cirkvi)
Celkom zaujímavé a dobré fantasy, najprv som mal pocit, že je to viac menej pre nižšiu vekovú kategóriu, no keď som sa dostal k jadru pointy, tak ani nie
tak skusim ti to este raz napisat
, preco citas knihu s nazvon vegetarian myth? rad by som vedel aky je mytus na tom
Zrovna včera som dočítal knižku Žihadlá, ktorá je prvou časťou trilógie (zvyšné dve knihy sú Nákaza a Večná noc) o upíroch.... Skôr ako nejaký ten stokerovský román je toto viac menej zo začiatku thrillerom, potom neskôr postapokalyptickým hororom. Je to napísané aspoň pre mňa pútavým spôsobom, takže sa čo najskôr pustím do druhého dielu (Nákaza)....
Ešte som len na nejakej 30 strane, ale malo by to vyvracať filozofiu vegetariánov/vegánov.M4jk1:-) napísal:tak skusim ti to este raz napisat, preco citas knihu s nazvon vegetarian myth? rad by som vedel aky je mytus na tom
Nejake posledne kusky ktore som precital:
Kobra
Taketo detektivko-trilery necitam takmer vobec, ale dostal som tuto knihu na vianoce, tak preco nie. Kupodivu sa to citalo celkom dobre, bolo tam sice strasne vela mien a skratiek, ale na zaciatku knihy bol prehlad podla ktoreho som sa vzdy vedel zorientovat. Prijemne oddychove citanie.
Snad v pekle čepujou
Na tuto knihu som cital niekolko dobrych hodnoteni. Po precitani si o com tato kniha je, som vedel ze to bude moja krvna skupina. Prve 2 kapitoly ma dost sklamali, normalne som rozmyslal ze knihu zavrem a uz neotvorim, ale nespravil som to. Jedine stastie. Jedna z najvtipnejsich (ak nie najvtipnejsia) knih aku som kedy cital. Kto ma rad humor na styl Bukowskeho (este minimalne 2 krat brutalnejsi), urcite si pride na svoje.
Tulák po hvězdách
Moja prva kniha od Londona ktoru som cital. Pustil som sa do toho kvoli tomu, ze mam rad knihy z vazenskeho prostredia. Basa vsak bola to najmenej o co tam islo, kniha je plna fantastickych myslienok a po jej precitani vas urcite dost ovplyvni. Uplne minimum pasazi, ktore by ma nudili, knihu odporucam vsetkymi desiatimi.
Kobra
Taketo detektivko-trilery necitam takmer vobec, ale dostal som tuto knihu na vianoce, tak preco nie. Kupodivu sa to citalo celkom dobre, bolo tam sice strasne vela mien a skratiek, ale na zaciatku knihy bol prehlad podla ktoreho som sa vzdy vedel zorientovat. Prijemne oddychove citanie.
Snad v pekle čepujou
Na tuto knihu som cital niekolko dobrych hodnoteni. Po precitani si o com tato kniha je, som vedel ze to bude moja krvna skupina. Prve 2 kapitoly ma dost sklamali, normalne som rozmyslal ze knihu zavrem a uz neotvorim, ale nespravil som to. Jedine stastie. Jedna z najvtipnejsich (ak nie najvtipnejsia) knih aku som kedy cital. Kto ma rad humor na styl Bukowskeho (este minimalne 2 krat brutalnejsi), urcite si pride na svoje.
Tulák po hvězdách
Moja prva kniha od Londona ktoru som cital. Pustil som sa do toho kvoli tomu, ze mam rad knihy z vazenskeho prostredia. Basa vsak bola to najmenej o co tam islo, kniha je plna fantastickych myslienok a po jej precitani vas urcite dost ovplyvni. Uplne minimum pasazi, ktore by ma nudili, knihu odporucam vsetkymi desiatimi.
Spoiler
Není smrti. Život je duch a duch nemůže zemřít.
Čítam dosť veľa, by som mohol povedať, že som tak trochu knihomol.
Najviac ma zaujíma cudzojazyčná literatúra (po anglicky, alebo po nemecky) alebo knihy s vojenskou tematikou, detektívky alebo rozvoj osobnosti. Ale každú dobrú knihu si s radosťou prečítam.
Najviac ma zaujíma cudzojazyčná literatúra (po anglicky, alebo po nemecky) alebo knihy s vojenskou tematikou, detektívky alebo rozvoj osobnosti. Ale každú dobrú knihu si s radosťou prečítam.