Multi level marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MLM

Príspevok od používateľa seth82 »

ferdinand19: Píšeš, že moje odkazy neignoruješ a teraz sa ma vypytuješ, že chceš link na definíciu pyramídy? Veď definícia je v tej štúdii, ktorá skúmala inklináciu tvojho "zamestnávateľa" k pyramíde a je to tam rozdelené na krásne body. Teda buď klameš a ten odkaz si si ani neotvoril/neprečítal, alebo si to ignoroval zámerne. Takže opäť - citujem sa z príspevku predtým: "okrem toho je tam aj krásne vysvetlenie pyramídy". Go figure.

Citujem seba "Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny." - toto si si TY "vyložil" ako "FLP je drahe a vsetko ostatne je lacne a rovnako dobre" - to myslíš vážne? Alebo problémy s dedukciou? Skús sa nad tou dvojicou viet zamyslieť a podumaj, či sú vo svojich tvrdeniach fakt rovnocenné.

Ďalej - keďže som napísal slovo určite, tak si to iba myslím? Hehe, porovnaj si to už len s produktami HandB. To upozornenie je tam preto, lebo HandB je seriózna firma, ktorá si chce udržať svoj profil (naštuduj si legislatívu). A vôbec netuším, že na čo vlastne narážaš - je to snáď zlé?

Samozrejme, že moja práca je poctivá a ak by nebola dobre platená, asi by som ju nerobil a hľadal si takú, ktorá by dobre alebo lepšie platená bola. Logika.

Ty tušíš, či by jej pomohla alternatíva? Si vyštudovaný lekárnik alebo doktor? A vyskúšal si už všetky dostupné produkty, napríklad od HandB? Prečo mám taký pocit, že si o tej firme a jej výrobkoch počul v tejto diskusii po prvýkrát? A samozrejme - opäť nechápem, o akých službách to melieš, o čo ti ide? V mojom profile je o mne dostatok informácií, ktoré ti na hocičo odpovedia.

Obávaj sa aj ďalej, čo majú alebo nemajú spoločné s produktami FLP - si lekárnik alebo doktor? Chemik? Máš to všetko analyzované? Errrr?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Re: Multi level marketing

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

K tym odkazom: najprv si poslal studiu 11 spolocnosti na stranke pinktruth. 11 spolocnosti, nie je tam FLP, nemam sa o com bavit. Druhy odkaz na about.com je nejaky nazor niekoho kto sa dostal do nejakeho MLM. na forum.moneysavingexperts je diskusne vlakno cize tam pise kazdy kto chce, beriem s rezervou. guardian: je tam otazka a odpvoved, je na kazdom ako tomu uveri.
Nenasiel som definiciu pyramidy, tu poslal az Fabo. Na zaklede nej vyplyva ze system sa zruti, lebo ludia platia za vstup do systemu lebo ludia platia peniaze za nic. V MLM si kupujem produkty a ludia dostavaju peniaze az ked si niekto kupi tovar, takze system sa nemoze zrutit a ludia prerobit. Samozrejme ze nie kazdy na tom moze financne zarabat, resp. sa dostat do plusu, ale ludia si kupuju produkty. To znamena zaplatim a mam tovar, cize nie som v minuse.
Pisal ci ze vies ako to v 99 percent dopadne, a takisto vies preco si nenapisal v 100 percent.

"Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny." toto mozno plati v textile alebo v elektronike. Aloe vera sa na seba podobaju rovnakym nazvom rastliny z akej su vyrabane. Tak ako nie je jablko ako jablko nie je aloe ako aloe.

Nie je zle ze to tam maju napisane, pisu tam ze treba to brat raz denne, je to malo, treba to brat viac denne po malych davkach. Je otazne preco maju take nizke postovne, ci maju vysoku prirazku, alebo dorucovatel ma priliz nizke ceny. Toto mozno nie je ich problem.

Inak nie je otazka ci je praca poctiva, otazka je co je co nie je. Praca predavaca cigariet je poctiva alebo nepoctiva ked ludia co fajcia si poskodzuju zdravie a su napritaz verejnemu zdravotnictvu? Napis prosim nejako konkretne alebo odbor v akom pracujes.

Fabo: Nepis tu slovo sajrajt, to mozes hovorit tomu co nakupujes v obchode, ludia co si myslia ze aloe je sajrajt nech to tu nepisu prosim.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže problémy s čítaním. http://www.rickross.com/reference/gener ... al546.html TOTO, analýza PRIAMO FLP si ignoroval zámerne? Tam sú tie body. Nevieš používať ctrl+f? Pretože ja som ti naznačil, kde máš tú definíciu hľadať. Samozrejme - všetko je iba názor niekoho, ale ty tie negatívne názory filtruješ a zľahčuješ. MSE je diskusné fórum zamerané na peniaze a všetko s nimi spoločné, sú tam odborníci z celého sveta. Teda - prečítaj si to tam a naštuduj, máš tam aj krásne rozpísané, ako "ďaleko" má FLP od pyramídy a prečo, čo má s ňou spoločné (čo som tu už, ostatne, aj prilepil a podčiarkol, to si asi taktiež ignoroval zámerne).

Už zasa sa vykrúcaš - nie je aloe ako aloe? Ty si na to odborník, alebo iba poslušne opakuješ, čo ti FLP nahúčkalo? Alebo inak - ako vieš, že na trhu nie sú lepšie produkty, analyzoval si ich chemicky, robil si prieskumy? Ja som sa ťa pýtal, či si farmaceut alebo lekár, či chemik. A už po IXTÝ krát dokazuješ, že moje príspevky nečítaš, alebo ich čítaš selektívne - informácie o mne sú v mojom profile. Ak chceš, zvýrazním ti to farebne.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ferdinand19 napísal:K tym odkazom: najprv si poslal studiu 11
Nenasiel som definiciu pyramidy, tu poslal az Fabo. Na zaklede nej vyplyva ze system sa zruti, lebo ludia platia za vstup do systemu lebo ludia platia peniaze za nic. V MLM si kupujem produkty a ludia dostavaju peniaze az ked si niekto kupi tovar, takze system sa nemoze zrutit a ludia prerobit.
Bud nevies po anglicky, a to sa kludne priznaj, nie je to samo o sebe hanba, alebo nevies citat, co je sice vysoko pravdepodobnejsie, ale hanba to je.

A fraudulent moneymaking scheme in which people are recruited to make payments to others above them in a hierarchy while expecting to receive payments from people recruited below them. Eventually the number of new recruits fails to sustain the payment structure, and the scheme collapses with most people losing the money they paid in.

Netvrd ze toto FLP a dalsie MLM nerobia, lebo robia. To ze okrem samotnych penazi sa tam motaju aj produkty, neznamena ze nejde o pyramidu.
ferdinand19 napísal: "Na trhu je dosť produktov, ktoré sú rovnaké alebo podobné, s rovnakými vlastnosťami, avšak za zlomok ceny." toto mozno plati v textile alebo v elektronike. Aloe vera sa na seba podobaju rovnakym nazvom rastliny z akej su vyrabane. Tak ako nie je jablko ako jablko nie je aloe ako aloe.
Takze zas tvrdis, ak je to lacnejsie, tak to nemoze byt take dobre ako z FLP? Na viac sa nezmozes?
ferdinand19 napísal: Inak nie je otazka ci je praca poctiva, otazka je co je co nie je. Praca predavaca cigariet je poctiva alebo nepoctiva ked ludia co fajcia si poskodzuju zdravie a su napritaz verejnemu zdravotnictvu? Napis prosim nejako konkretne alebo odbor v akom pracujes.
:smt059
ferdinand19 napísal: Fabo: Nepis tu slovo sajrajt, to mozes hovorit tomu co nakupujes v obchode, ludia co si myslia ze aloe je sajrajt nech to tu nepisu prosim.
Akym pravom mi zakazujes pisat na toto forum? Toto pravo ma par ludi, a vsetci su oznaceni zelenym alebo cervenym nickom. Tvoj nick taky nie je.
Alebo ked tu zacnem propagovat napoj vyrobeny z vyjazdeneho motoroveho oleja ako liek na rakovinu, tak sa poslusne zdrzis komentara?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

To je úplne škoda reagovať. Niečo podobné, ako keď som robil ja pre OVB. Všetci, ktorí sa mi to snažili vyhovoriť, boli pre mňa nič viac len banda neschopných ľudí, ktorí o tom nič nevedia, pretože ja som bol pán maklér a len ja som mal pravdu.

On musí na to prísť sám. Keď príde vytriezvenie, tak vtedy si začne búchať hlavu, že zbytočne zabil čas a radšej mohol normálne pracovať.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

"MLMs work by geometric expansion, whereby a recruit must in turn recruit a certain number of people" - nemusí.

"If, for example, a recruit'in order to earn his commission'must recruit 10 other people, at a depth of three levels, there would be 1,000 persons under his pyramid. At a depth of six levels, that number would swell to one million. "- toto s FLP nema nic spolocneho

"Considering the limited number of people who can afford and are willing to buy and use a particular product, saturation is inevitable and fast. This makes only those on top of the chain happy while those below are doomed to lose money." - ti dole "stratia" peniaze, no kupili si za ne produkty

"product is not the real reason people are enticed to join." co poznam, a viem dovod, kazdy o kom to viem sa tam pridal kvoli vyrobkom, vela ludi sa zaregistrovali aby priamo od vyrobcu odoberali produkty a az neskor sa tym zacali ako MLM zaoberat.

Then the speaker would map out the company's marketing plan, which includes the system on how to recruit "downlines"
""and how much would be earned for every successful recruitment effort."" - toto je priklad pyramidy ale nie FLP. V FLP mu nemohli uakaz kolko zarobi za nabor, lebo sa plati podlo toho kolko ten koho pod sebou zaregistroval nakupil.

"It charges its new distributor P8,880 as entry fee." - vstupny poplatok sa neplati, ak ho zaplatil, tak isiel do vrecka sponzorovi, ktori bol asi velmi necestny.

"The same overpricing of products is the usual complaint of distributors of FLPPI. The company charges P12,000 as entry fee to a member so he could get the right to recruit other people and enjoy a 30-percent discount on the company's products. He could also retail the products at a 43-percent profit." - neviem, vysledok je ze v sucasnosti sa nikde neplati, a na Slovensku sa nikdy neplatil.

"This is because in a legitimate MLM, the intention is really to sell your products. You recruit somebody to help you sell the products and not because you will get a certain amount from his registration fee." - no toto je asi najmudrejsia veta clanku.

Toto nie je nejaky odborny clanok, je len nazor niekoho kto do FLP vstupil a su tam aj nepravdive informacie.
Skus nad tym pouvazovat. Aloe je mnoho druhov, rovnako ako inych rastlin, iba na prvy pohlad vsetky vyzeraju rovnako. Pise sa to aj v literature vseobecne o aloe, ze najlepsia je odroda Aloe Vera Barbadensis Miller. Resp. je jedina z ktorej by mali byt produkty vyrabane. Tvrdia to okrem ineho aj uznavani odbornici na alternativnu resp. prirodnu medicinu. Ja nie som blby a to co pocujem, analyzujem a rozmyslam nad tym. Ja viem ako daleko ma FLP od pyramidy a keby to bola pyramida tak tam niesom. Ved uz aj ty pises ze FLP nie je pyramida, že v tom clanku pisu ako daleko ma od pyramidy.

//autoeditácia príspevku (07 Apr 2013, 19:32)
FABO:
""A fraudulent moneymaking scheme in which people are recruited to make payments to others above them in a hierarchy while expecting to receive payments from people recruited below them. Eventually the number of new recruits fails to sustain the payment structure, and the scheme collapses with most people losing the money they paid in.

Netvrd ze toto FLP a dalsie MLM nerobia, lebo robia. To ze okrem samotnych penazi sa tam motaju aj produkty, neznamena ze nejde o pyramidu.""

Prečo tvrdis ze robia ked nerobia. Odkial to vies? Peniaze sa tam nemotaju, motaju sa tam iba produkty ktore sa kupuju. Ludia platia iba sa produkty, za nic ine. Kupis si nieco, zaplatis predajcovi, dovozcovi, dovavatelovi, reklamu.... A tu platim iba ludom nado mnou, ktori mi tie vyrobky doporucili a pomahaju mi, davaju mi informacie a skusenosti o vyrobkach, rady ako ich pouzivat ked neviem. To bezny predajca nerobi. Je mi divne ake argumenty pouzivas ze to je pyramida.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Peniaze sa tam nemotaju?

"Forever Living Products sa spolieha na ľudí ako ste vy, aby zdieľali naše výrobky. Naše produkty dostanete za veľkoobchodné ceny a môžete zarobiť až 43 %, ak ich predáte za maloobchodné ceny. Navyše získate osobný bonus až do výšky 18 % za sponzorovanie každého nového distribútora a pomoc pri zvyšovaní jeho predajnosti. A ak budú vaši distribútori postupovať na pozície asistentov supervízorov, supervízorov a asistentov manažérov, môžete získať skupinový bonus až do výšky 13 % z predaja každého člena tímu"

a tak dalej. Priamo zo stranky foreverlivingproducts.sk
Ked platim predajcovi, dovozcovi, dodavatelovi, reklamu, platim kazdemu za nejaku konkretnu sluzbu, ktoru mi poskytol. Ty platis niekomu kto je nad tebou len za to, ze je nad tebou. A kto je pod tebou dostavas 18% len za to ze je pod tebou. To nie je pyramida? Lebo podla mna to je presne to. Keby to nebola pyramida, kupujes vyrobky priamo od vyrobcu prip. dovozcu a nikto nedostava ziadne osobne bonusy podla toho kam ta natiahol. A moze byt produkt hned lacnejsi.

Mimochodom, akym sposobom platis DPH?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Ono je tam napisane distributor predava, ale pointa je v tom ze sa kazdy zaregistruje a kupuje od vyrobcu a tympadom to kupuje bez 43% percentnej prirazky. Tym padom mas produkt o 30 percent lacnejsi (Nakupna cena oproti maloobchodnej cene). Ja za neho nedostavam len za to ze je podo mnou, ale za to ze nieco nakupil. A tych 18 sa znizuje o tolko, o kolko si ty za svoje nakupi navysujes percenta.
Preciataj si poriadne co je pyramida. Tu definiciu co si objavil. Pyramida je: Platis za to ze si sa pridal, platia tebe ze sa pridali

"Ty platis niekomu kto je nad tebou len za to, ze je nad tebou."- ja neplatim, FLP plati a neplati "len za to ze je nado mnou" ale za to ze som si kupil

" Keby to nebola pyramida, kupujes vyrobky priamo od vyrobcu" - ludia kupuju od vyrobcu, a ten plati 18% za to ze mi niekto povedal o FLP a poskytuje mi informacie a skusenosti o FLP, to su take naklady na marketing.

Som rad ze si to tu napisal. Nie je hanba ze Ti na prvykrat nebolo uplne jasne ako to funguje.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pred chvilou si tu bliakal o vyhodach MLM ako sa nemusi platit reklama. Teraz plati FLP 18% tomu kto ti povedal o FLP (a cez koho si si bezpochyby kupil startovaci balicek alebo nieco podobne v tom zmysle) a su to "take naklady na marketing"....

Apple sa povazuje vo svojom obore za lidra v oblasti reklamy. Mina na tuto reklamu miliardu dolarov rocne... z celkovych nakladov cca 90 miliard. Tzn. cosi malo vyse percenta. Ale 18% je len "take naklady na marketing".
people are recruited to make payments to others above them in a hierarchy while expecting to receive payments from people recruited below them.
(mimochodom tiez by si sa mohol naucit quotovat)

Tuto mas napisane, ludia vykonavaju platby ludom vyssim nez oni v hierarchii, a ocakavaju platby od ludi recruitovanych pod nimi.
Nic o tom ako tvrdis ty:
Platis za to ze si sa pridal, platia tebe ze sa pridali
dalej o par riadkov nizsie priznavas, ze prostrednictvom prostrednika, v tomto pripade FLP, platis 18% niekomu, kto ti "povedal o FLP" a zabezpecil tvoje zaradenie do systemu.
To ze ty dostanes nejake blbosti do ruky nie je dolezite. To je take ako keby si povedal, ze ked Fico kupi od kamarata laptop za 100.000 eur/kus tak to je v pohode, lebo dostal laptop. A taky laptop by inde nekupil (Ficov kamarat nan nalepil svoje logo miesto loga skutocneho vyrobcu....)
A to, ze neplatis ty, ale FLP to je rovnaka blbost ako ked poviem ze za veci ktore som si kupil na kartu neplatim ja, ale moja banka (sice z penazi ktore som do nej vlozil, ale to nie je dolezite, zeano)

Plus, ako ze to platis to DPH?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

No mozno by som sa mohol, budem na tom pracovat
Platis za to ze si sa pridal, platia tebe ze sa pridali- toto je definicia pyramidy a nie MLM.

Tych 18 percent je uz znicenych cast z toho ide mne, a najde to za zabezpecenie do systemu ale ide to z nakupov. Je to logicke ze to plati koncovy uzivatel. Apple mozno da 1% na reklamu, no neviem ako ine firmy napr. Orange, Telekom kolko daju na reklamu a kolko na prevadzku budov. Cize maju naklady na marketing plus na predajne, pricom FLP ma dve predajne a tovar vozi kurier. Cize ano, v podstate ja prostrednictvom FLP platim 18 % sebe a sponzorom za to mi povedali o FLP, hovoria svoje skusenosti atd. Ktovie kolko ty platis prostrednictvom mobilneho operatora za reklamy, ich zamestnancov v znackovych predajnach, za najom v znackovych predajnach ktore su casto prazdne. Ja som bol u operatora raz, v roku 2007 a odvtedy "zbytocne" platim za ich reklamy, najom v predajnach atd. Cize ktovie kolko platim za veci z ktorych nemam prinos. Tu sice platim prostrednictvom FLP za veci z ktorych mam prinos.
Ten startovaci balicek sa kupuje od FLP. Je mozne ze si niekto kupil najprv vyrobok od znameho a az potom sa zaregistroval.

To s tym Ficom a bankou prehanas, neviem preco chces silou mocou dokazat ze to je nieco zle.

Ja si kupujem veci pre seba. Nepredavam. Pridu mi peniaze od FLP, tie riesim ako prijem. Cize DPH neplatim.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ferdinand19 napísal: Ja si kupujem veci pre seba. Nepredavam. Pridu mi peniaze od FLP, tie riesim ako prijem. Cize DPH neplatim.
Za výrobky neplatíš DPH, si registrovaný u toho svojho "zamestnávateľa", ktorý určite za teba neodvádza žiadne odvody ani dane. Takže tie odvody si všetky odvádzaš sám a určite si aj podávaš daňové priznanie, nakoľko ako si už sám spomenul, je to pre teba príjem. Mám taký pocit, že zrovna na toto daňové priznanie Fabo narážal.

PS: skôr ako sa stihneš trápne opýtať čo robím, tak si pozri profil. X krát ti to zopakoval seth82, že tie tebou požadované informácie má taktiež vo svojom profile uvedené. To, že ich ty nevieš pochopiť je len tvoja chyba.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

to nie je moj zamestnavatel, ale obchodny partner, on mi plati a ja si za seba odvadzam sam. Ja si myslim ze Fabo sa pytal na DPH, kedze predpokladal ze predavam tovar.

dakujem ze mas v profile taku jasnu odpoved. chcel som tym poukazat na to ze seth82 má na mysli ze urcite by sa dalo kupit inde lacnejsie chcem povedat ze aj ja si mozem inde kupit lacnejsie plody prace niekoho ineho.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

"MLMs work by geometric expansion, whereby a recruit must in turn recruit a certain number of people" - nemusí.
- Musí. Ak by nemuselo, nebol by to MLM, nie? Ako inak by zabezpečil svoju expanziu? Princíp MLM stojí a padá na pyramídovom rozvetvovaní, koho tu ideš presviedčať o opaku?
"If, for example, a recruit'in order to earn his commission'must recruit 10 other people, at a depth of three levels, there would be 1,000 persons under his pyramid. At a depth of six levels, that number would swell to one million. "- toto s FLP nema nic spolocneho
- Ale má. Akurát, že v iných, nižších číslach. Sám si potvrdil, že sú ľudia nad tebou a pod tebou, princíp je úplne ten istý, ja teda vôbec netuším, čo sa tu snažíš popierať. Nik predsa netvrdí, že to prebieha PRESNE TAK ISTO, ale prebieha to podobne.
"Considering the limited number of people who can afford and are willing to buy and use a particular product, saturation is inevitable and fast. This makes only those on top of the chain happy while those below are doomed to lose money." - ti dole "stratia" peniaze, no kupili si za ne produkty
- Samozrejme, kúpili si za ne produkty, ale kúpili si ich toľko, že ich všetky nespotrebujú. Ak by ich všetky spotrebovali, logicky by ich nechceli predávať ďalej. Alebo áno?
"product is not the real reason people are enticed to join." co poznam, a viem dovod, kazdy o kom to viem sa tam pridal kvoli vyrobkom, vela ludi sa zaregistrovali aby priamo od vyrobcu odoberali produkty a az neskor sa tym zacali ako MLM zaoberat.
- Ale veď samozrejme, najprv musí prebehnúť brainwashing a až potom príde zaradenie sa do hierarchie. Funguje to tak všade, prečo to tu teda vysvetľuješ?
Then the speaker would map out the company's marketing plan, which includes the system on how to recruit "downlines"
""and how much would be earned for every successful recruitment effort."" - toto je priklad pyramidy ale nie FLP. V FLP mu nemohli uakaz kolko zarobi za nabor, lebo sa plati podlo toho kolko ten koho pod sebou zaregistroval nakupil.
- Už som to napísal vyššie a napíšem to znovu - nemusí to všetko prebiehať presne tak isto, ale princíp je rovnaký.

BLABLABLABLABLABLABLABLA...

A teraz poďme k veci - vôbec netuším, prečo si si z článku povyťahoval práve toto. Podľa môjho skromného názoru si to ani nedočítal. Pretože nižšie je krásne vysvetlené v častiach "Pyramid defined" a "Networking covered", že ako blízko má to tvoje FLP k pyramíde. Titulka samotného článku "A very thin line between MLM and pyramid schemes" snáď hovorí za všetko.

Opäť si iba zhodnotil, že je to "názor niekoho" a že to vlastne možno ani nie je pravda, alebo nemusí byť. Ako som už písal predtým - rozdiely medzi MLM a pyramídami minimálne preto, aby mohlo to prvé fungovať v medziach zákona. Majú veľmi podobnú štruktúru a iba slepý to nevidí, prípadne je v jeho záujme, aby to nevidel.

Je mi jedno, či je Aloe veľa druhov - ty tu teraz iba rapoceš to, čo ťa v tom FLP naučili. Už som sa ťa pýtal - aké to máš vzdelanie, si farmaceut, lekár, chemik? O mne už niektoré fakty vieš, sú predsa v profile (neviem, či si si ho pozrel, zjavne ťa to zrazu prestalo tak náramne zaujímať), tak reku či máš nejakú šajnu o ekonomike, biochémii, biznise a podobne. Ja som celý čas tvrdil, že FLP je iba ďalšia zo schém, ktoré k pyramíde majú bohovsky blízko a funguje rovnako, ako pasce na hlúpych typu Organo Gold, ZFP, OVB a podobne.

A áno - stále si myslím, že by sa to isté placebo dalo kúpiť aj inde a lacnejšie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ferdinand19 napísal:No mozno by som sa mohol, budem na tom pracovat
:smt023
ferdinand19 napísal: Platis za to ze si sa pridal, platia tebe ze sa pridali- toto je definicia pyramidy a nie MLM.
To nie je definicia ktoru som poslal. Ked sa chces bavit o definicii ktorej si sa tak vehementne dozadoval, bav sa o definicii ktoru si dostal, nie ktoru si si vymyslel.
ferdinand19 napísal: Tych 18 percent je uz znicenych cast z toho ide mne, a najde to za zabezpecenie do systemu ale ide to z nakupov.
To nie je dolezite. Ide to tebe z ludi co su pod tebou a z teba ludom nad tebou. Ak je to znizene, prosim, ale o tom sa na stranke FLP nepise (tam sa vlastne vobec nepise 18% z coho to je)
ferdinand19 napísal: Je to logicke ze to plati koncovy uzivatel. Apple mozno da 1% na reklamu, no neviem ako ine firmy napr. Orange, Telekom kolko daju na reklamu a kolko na prevadzku budov.
To je uplne jedno kolko da na reklamu Orange ci Telekom, ja sa bavim o Appli.
ferdinand19 napísal: Cize maju naklady na marketing plus na predajne, pricom FLP ma dve predajne a tovar vozi kurier.
Dobre, takze nemas naklady na priamy marketing, mas naklady na platby refferallom, a nemas naklady na distribucnu siet ale na kuriera.
ferdinand19 napísal: Cize ano, v podstate ja prostrednictvom FLP platim 18 % sebe a sponzorom za to mi povedali o FLP, hovoria svoje skusenosti atd. Ktovie kolko ty platis prostrednictvom mobilneho operatora za reklamy, ich zamestnancov v znackovych predajnach, za najom v znackovych predajnach ktore su casto prazdne.
Neviem presne kolko z ich nakladov je marketing, a ani ma to nejak extra nezaujima. Ja ich zamestnancov vyuzivam dost casto, ci na predajni ci na linke.
Keby som nechcel, idem k Tesco Mobile alebo niekomu inemu kto predajne nema.
ferdinand19 napísal: Ja som bol u operatora raz, v roku 2007 a odvtedy "zbytocne" platim za ich reklamy, najom v predajnach atd. Cize ktovie kolko platim za veci z ktorych nemam prinos. Tu sice platim prostrednictvom FLP za veci z ktorych mam prinos.
Aky mas konkretny prinos z toho, ze platis nejakemu cloveku za to, ze si objednavas vyrobok? A nehovor ze za rady a skusenosti, lebo za to iste platis aj operatorovi, ale podla vlastnych slov z toho "nemas prinos"
ferdinand19 napísal: Ten startovaci balicek sa kupuje od FLP. Je mozne ze si niekto kupil najprv vyrobok od znameho a az potom sa zaregistroval.
Takze mozem prist do FLP a kupit si startovaci balicek bez toho aby bol niekto nadomnou? Dostanem potom tych 18% naspat ja?
ferdinand19 napísal: To s tym Ficom a bankou prehanas, neviem preco chces silou mocou dokazat ze to je nieco zle.
Bezne priklady ocividne nechapes tak som pouzil miernu hyperbolu, uplne normalna vec
ferdinand19 napísal: Ja si kupujem veci pre seba. Nepredavam. Pridu mi peniaze od FLP, tie riesim ako prijem. Cize DPH neplatim.
Fair enough. Ty osobne nepredavas, starost s DPH nechavas na FLP. Ako to robia ti co predavaju?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

"- Musí. Ak by nemuselo, nebol by to MLM, nie? Ako inak by zabezpečil svoju expanziu? Princíp MLM stojí a padá na pyramídovom rozvetvovaní, koho tu ideš presviedčať o opaku?" nemusi, nemusi robit nabor, v tom pripade ma malu platbu za svoje nakupi. kedze nemusi nie je to pyramida.

"Nik predsa netvrdí, že to prebieha PRESNE TAK ISTO" - ty si ten clanok definoval ako odbornu studiu o FLP, z coho vyplyva ze musi byt plna faktov. Cize chcem poukazat ze ten clanok obsahuje nepravive informacie, pricom ty si tvrdil ze to je vsetko pravda.

"Samozrejme, kúpili si za ne produkty, ale kúpili si ich toľko, že ich všetky nespotrebujú. Ak by ich všetky spotrebovali, logicky by ich nechceli predávať ďalej. Alebo áno?" To je tvoj nazor, kupili si ich tolko kolko potrebuju. Ked ich spotrebuju kupia si dalsie. Ved nikto ich nechce za kazdu cenu predavat dalej, kazdy chce aby si ich kupovali od vyrobcu.

" rozdiely medzi MLM a pyramídami minimálne preto" to je subjektivny nazor, ja mozem povedat ze aj kon sa na macku podoba: ma styri nohy, dve oci, chvost...

Nie som vystudovany v odbore, ale ked pocujem co hovoria lekari, a chemici, viem rozmyslat tak viem z toho vyvodit zaver. Aj z toho ked v roznej literature citam ze stare civilzacie pouzivali aloe vera na hojenie ran. Neboli blbi a vedeli preco to robia.

Fabo:
Apple je mozno mimoriadne sikovna firma, to ze ani maju 1% na marketing, neznamena ze to ma kazdy, cital som ze niektore firmy davaju az 25% na marketing, niektore mozno este viac.

Vidis to: Ty platis zamestnancom lebo sa s nim stratavas. Ja "platim" a mne "platia" lebo sa stratevame radime a oplati sa nam to.

Do FLP nemozes prist aby nebol niekto nad tebou, lebo si sa o tom musel odniekoho dozvediet, mozes sa vypracovat tak aby ti postupom casu tych 18% za tvoje nakupi chodili.

Za rady a skusenosti operatorovi neplatim, teda aspon ja.
Ohladom platby DPH je to tak ze od koho si to kupim, da mi spolu s tovarom danovy doklad. Tak je to aj v zmluve napisane.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Chcel by som vediet, aky obrat musi urobit, aby si dostal aspon nejaku proviziu, konkretne cisla poprosim.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nemusi, nemusi robit nabor, v tom pripade ma malu platbu za svoje nakupi. kedze nemusi nie je to pyramida.
A ako by sa ten tvoj MLM FLP šíril, ak by sa nerobil "nábor" a nenaberali ste pod seba ďalších, vytvárali tak nižšie stupne pomyslenej pyramídy? Fakt mi uniká tvoje popieranie, veď MLM stojí a padá na tomto princípe. Ty samozrejme nemusíš robiť "nábor" ako taký (vidím, že sa rád hráš so slovíčkami), stačí, že "máš niekoho pod sebou", resp. máš to komu predávať, tí nad tebou majú teba a ostatných na tvojej úrovni a tak ďalej. Ak v tomto nevidíš pyramídovú postupnosť, ja už neviem, ako inak ti to mam vysvetliť.
ty si ten clanok definoval ako odbornu studiu o FLP, z coho vyplyva ze musi byt plna faktov. Cize chcem poukazat ze ten clanok obsahuje nepravive informacie, pricom ty si tvrdil ze to je vsetko pravda.
- klameš. Ja som nikde neprisúdil tomu článku prívlastok "odborný". Tak isto som NIKDE netvrdil, že "je to všetko pravda". Snažím sa celý čas poukazovať na princípy, tak, ako na nich poukazovala tá štúdia, ty to ale vedome ignoruješ a diskusiu furt presúvaš do iného levelu.
To je tvoj nazor, kupili si ich tolko kolko potrebuju. Ked ich spotrebuju kupia si dalsie. Ved nikto ich nechce za kazdu cenu predavat dalej, kazdy chce aby si ich kupovali od vyrobcu.
- To je môj názor? Veď je to predsa logika, nie? Načo inak by kupovali viac produktov, teda počet, ktorý prevyšuje ich osobnú spotrebu? Aby sa na ne pozerali doma vo vitrínach? Ako konzument si konzumentom a ak si spokojný s produktom, ktorý nakupuješ, tak ho užívaš. Ďalším predajom, jeho propagáciou a obhajovaním sa už stávaš súčasťou MLM a chceš na províziách zarobiť.
to je subjektivny nazor, ja mozem povedat ze aj kon sa na macku podoba: ma styri nohy, dve oci, chvost...
- to nie je môj subjektívny názor. To je názor mnohých odborníkov na ekonomiku a biznis, napríklad http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing a ak budeš hubovať na wiki s tým, že si tam môže napísať kto chce, čo chce, tak sú tam krásne odkazy (footnotes 2,3,4,5 a 6) - chceš ma ešte o niečom presviedčať.

Takže nie si ani chemik, ani farmaceut, ani ekonóm, ani si nevyštudoval biznis a ideš ma tu uisťovať o tom, že tie produkty z aloe vera, ktoré kupuješ ty, sú jedinečné a konkurencia ich nevyrába, ak áno, tak určite nie sú tak kvalitné. Síce toto nevieš ničím podložiť, iba marketingom FLP, ale stále ideš iných presviedčať, že to tak je. Aj ak by som sem poslal (HandB) produkty iných firiem, našiel by si na nich niečo, čo by ti akosi vadilo, aj keď o ich obsahu nevieš nič, nevieš nič o ich dopadoch na organizmus, iba si to myslíš. Nehovoriac o tom, že ma tu donekonečna presviedčaš, že MLM má od pyramídy ďaleko, aj keď mne to profesori vysvetľovali ako presný opak.

Neviem, či má zmysel sa s tebou ešte baviť, samozrejme, veľmi oceňujem, že diskutuješ normálne na rozdiel od iných ľudí z tvojho fachu, ktorí sa tu na fóre už nespočetné množstvo krát predviedli, ale tak neviem, či to vôbec niekam smeruje...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

matki napísal:Chcel by som vediet, aky obrat musi urobit, aby si dostal aspon nejaku proviziu, konkretne cisla poprosim.
Je potrebne sa kvalifikovat na druhu uroven, to znamena: 1. Kupit si startovaci balicek za 437,31 € alebo urobit nakup za 2 body, tj. cca 500 € za dva po sebe iduce kalendarne mesiace. Odvtedy mas za svoje nakupy 5% spat, plus mas velkoochodne ceny, tj dalej si znovu startovaci balicek kupis za 360 €. Tych 5% mas aj za ludi pod sebou, dokial sa nedostanu na druhu uroven.
Su tri cenove relacie: Maloobchodne ceny = 1, Novi distributori = 0,85 tj 437,31 za startovaci balicek, Velkoobchodne ceny = 0,7 tj. 360 €. Tych 5% sa pocita z maloobchodnych cien bez DPH.

Ked pod seba niekoho zaregistrujes. Stale dokial sa nedostane na druhu poziciu, aj ked ty si na prvej pozicii, dostavam za neho rozdiel medzi prvym a druhym stupnom bez DPH (Medzi cenami 0,7 a 0,85) tj. 437,31-360 bez DPH.

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2013, 14:40)
seth82: Ja som zaregistroval ze si ten clanok oznacil ako odborny clanok o FLP. Nejdem hladat kde to pises, mozno som to zle pochopil. Ale myslim ze nie, lebo si pisal ze tu davas niekto odborny clanok na temu FLP.
Neviem prečo tu spletas ze niekto nakupuje nakupy nad ich osobnu spotrebu, to ty tvrdis. Hlavna pointa MLM ze ze kazdy kupuje pre seba. Niekto mozno nechce, mozno nevie, tak si kupi jeden vyrobok od niekoho. Ked som spokojny tak o tom rozpravam dalej a nehanbim sa za to ze chcem zarobit. Co je podla teba logika? Ak si niekto kupi viac tak preto, ze ked mu dojde, tak aby si nemusel kupovat novy.

Piati autori sa vo svojich kniznach vyjadril ze je to pyramid selling. Neviem co su zac, ale to tiez neznamena ze to je zle. Iba oni si to tak pomenovali. Ja ta nepresviedcam ze MLM ma od pyramidy daleko. To ty ma o opaku presviedcas. Ja len pisem co povedali chemici a lekari.
Skus dat link kde ta ktory profesor presviedcal, kde su jeho skripta alebo neviem co kde to pise. Vidis: oni ti vysvetlovali jedno, ja druhe. Ja len pisem co som zazil a pocul od odbornikov. Keby to bolo nieco zle tak tam nie som a nepisem tu to co pisem

Dohodnime sa takto: Suhlasim s tym ze mnoho MLM je zlych velmi zlych. Existuje stranka amwey-bussines (alebo ako sa pise). Tam pisu ze amway nie je zly, zli su predstavitelia struktury. Spomina sa tam ze MLM nie je nic zle. MLM je zalozene na ludoch a mnohi mu robia zle meno. Bolo tu spomenute ze z ludi co vstupili do MLM sa stali ludia bez chrbtovej kosti. Oni sa nestali, vdaka MLM to bolo na nich odhalene ze sa nimi stali uz predtym. FLP je normalny biznis. Respektujem ze si niekto mysli ze aloe vera je blbost (ako konzumovat). Videl som v lekarni vysokohydratacny krem 50 ml za 27 €. FLP ma 71 ml za novodistributorsku cenu 25,19€. Mne sa paci a si ho kupim. A este je aj lecnejsi. Videl som ho aj ine kremy, ovonal som ho aj ine kremy, mne rozhodne pripada lepsi. A to ze niekto za to dostane od FLP provizicie ma nezaujima (pokial len chcem pre seba nakupovat). Ja to takto vidim. MLM sa podoba na pyramidu tak ako mačka na koňa, no to neznamena ze je to zle. Ja viem ze pre mna je vyhodne kupovat veci od FLP.

pinci tu spominal ze ma zle skusenosti s MLM v OVB. Tam nebol problem v MLM ale v OVB, tym ze sa ti na vyssich poziciach chceli nabalit na proviziach za zmluvy ludi co maju pod sebou, a predavaju poistky aby mali co najvyssie provizie. Viem o financnom poradcovi, pocul som ho rozpravat a on ludom naozaj poradi, doporučí lepšie produkty aj ked kvoli tomu dostane mensie provizie.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

ferdinand19 napísal:Hlavna pointa MLM ze ze kazdy kupuje pre seba. Niekto mozno nechce, mozno nevie, tak si kupi jeden vyrobok od niekoho. Ked som spokojny tak o tom rozpravam dalej a nehanbim sa za to ze chcem zarobit. Co je podla teba logika? Ak si niekto kupi viac tak preto, ze ked mu dojde, tak aby si nemusel kupovat novy.
Takže ty chceš povedať, že ľudia v MLM, sú vlastne ľudia, ktorí majú svoju normálnu prácu a produkty ako napr. Aloe Vera si prostredníctvom MLM kupujú len pre seba, akoby v obchode. Takúto blbosť som nepočul ešte nikdy. Ty vlastne vôbec nechceš na tom zarobiť, ty to robíš len pre seba a vlastné potešenie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ferdinand19 napísal:
Je potrebne sa kvalifikovat na druhu uroven, to znamena: 1. Kupit si startovaci balicek za 437,31 € alebo urobit nakup za 2 body, tj. cca 500 € za dva po sebe iduce kalendarne mesiace. Odvtedy mas za svoje nakupy 5% spat, plus mas velkoochodne ceny, tj dalej si znovu startovaci balicek kupis za 360 €. Tych 5% mas aj za ludi pod sebou, dokial sa nedostanu na druhu uroven.
Su tri cenove relacie: Maloobchodne ceny = 1, Novi distributori = 0,85 tj 437,31 za startovaci balicek, Velkoobchodne ceny = 0,7 tj. 360 €. Tych 5% sa pocita z maloobchodnych cien bez DPH.

Ked pod seba niekoho zaregistrujes. Stale dokial sa nedostane na druhu poziciu, aj ked ty si na prvej pozicii, dostavam za neho rozdiel medzi prvym a druhym stupnom bez DPH (Medzi cenami 0,7 a 0,85) tj. 437,31-360 bez DPH.
Takto krasne je to tu rozpisane... ale pyramida to nie je, to ani nahodou :smt059 Este aj ten poplatok za vstup tu je "startovaci balicek"... :D

ferdinand19 napísal: seth82: Ja som zaregistroval ze si ten clanok oznacil ako odborny clanok o FLP. Nejdem hladat kde to pises, mozno som to zle pochopil. Ale myslim ze nie, lebo si pisal ze tu davas niekto odborny clanok na temu FLP.
Nevies citat, to uz vieme.
ferdinand19 napísal: Neviem prečo tu spletas ze niekto nakupuje nakupy nad ich osobnu spotrebu, to ty tvrdis. Hlavna pointa MLM ze ze kazdy kupuje pre seba. Niekto mozno nechce, mozno nevie, tak si kupi jeden vyrobok od niekoho. Ked som spokojny tak o tom rozpravam dalej a nehanbim sa za to ze chcem zarobit. Co je podla teba logika? Ak si niekto kupi viac tak preto, ze ked mu dojde, tak aby si nemusel kupovat novy.
Hlavna pointa MLM nie je ze kupujes pre seba, ale ze kupujes na dalsi predaj a zhanas dalsich ludi co to budu predavat.
ferdinand19 napísal: Piati autori sa vo svojich kniznach vyjadril ze je to pyramid selling. Neviem co su zac, ale to tiez neznamena ze to je zle. Iba oni si to tak pomenovali. Ja ta nepresviedcam ze MLM ma od pyramidy daleko. To ty ma o opaku presviedcas.
w0t? Mam zacat citovat?
ferdinand19 napísal: Ja len pisem co povedali chemici a lekari.
Ktori? Kde?

ferdinand19 napísal: pinci tu spominal ze ma zle skusenosti s MLM v OVB. Tam nebol problem v MLM ale v OVB, tym ze sa ti na vyssich poziciach chceli nabalit na proviziach za zmluvy ludi co maju pod sebou, a predavaju poistky aby mali co najvyssie provizie. Viem o financnom poradcovi, pocul som ho rozpravat a on ludom naozaj poradi, doporučí lepšie produkty aj ked kvoli tomu dostane mensie provizie.
Kazdy OVBak o nejakom vie :D
Napísať odpoveď