Automotive education
Re: Automotive education
Premium nafta + nejake fajnovucke aditivum, palby na dialnicu spalit aspom 20l nafty a malo by byt lepsie. Passatu 1.9TDi pomohlo 6hodin na trati Slovakiaring priemerna spotreba nasledne klesla az o liter. WoW. 
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Odpojena Vaha vzduchu by sa mala na dieslovom motore dost markantne prejavit. Minimalne nudzovy rezim a divna reakcia na plynovy pedal.
Ja ked odpojim vahu vzduchu, tak som hned v nudzovom rezime a auto divne (Nerovnomerne) reaguje na plynovy pedal.
Takze to, ze necitis ziadnu zmenu je uz samo o sebe divne.
Ale rada Hegyho vyssie tiez nie je zla.
Ja ked odpojim vahu vzduchu, tak som hned v nudzovom rezime a auto divne (Nerovnomerne) reaguje na plynovy pedal.
Takze to, ze necitis ziadnu zmenu je uz samo o sebe divne.
Ale rada Hegyho vyssie tiez nie je zla.
Keď ju odpojím, auto ide aj naďalej bez problémov a nechá sa vytáčať, nie je obmedzovaný motor len do určitých otáčok. Ono ja som si najprv myslel, že váha vzduchu bude vadná, keď je auto lenivé. Chalani z príslušného fóra radia odpojiť váhu vzduchu a otestovať auto. Taktiež to bolo spomenuté aj na kope iných zahraničných serveroch venujúcim sa danej značke. Taktiež to vyskúšal aj jeden kolega. Ten má Renault Megane Grandtour s naftovým motorom. Jeho vyjadrenie znelo, že to auto ide oveľa lepšie.
Aditíva do nafty prilievam celú zimu. Taktiež som do auta už dal aditívum na prečistenie motora. Konkrétne toto vo videu:
Aditíva do nafty prilievam celú zimu. Taktiež som do auta už dal aditívum na prečistenie motora. Konkrétne toto vo videu:
a keby si skusil vahu vzduchu vyradit? je to otazocka asi 0,2€ a to som ti ku tomu pri ratal aj cestu do obchodu...
http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... 16&start=0
vyskusane na Passate B5,5 1,9 TDI PD a funkcne...
mal by som jednu otazku ohľadom chladiacej kvapaliny..je možné že ak sa chladiaca kvapalina v systeme nevymení ja neviem povedzme 15 rokov a ak startí uplne svoje antikorozne vlastnosti tak motor začne zvnutra až natolko korodovať a hrdzavieť že hrdza zaslepí chladioace kanaliky v bolku motora a naásledne prestane cirkulovať chladiaca kvapalina v bloku motora a tým pádom sa stane to že motor sa začne prehrievať? je niečo také vôbec reálne možné? to ma len tak napadlo diki.
-
RATZINGER666
Darca
...v Tvojom pripade to naozaj mozne je 
jeho ibiza nema tolko rokov...ale mozno planuje setrit na chladiacej 
seriozne sa pytam nerobte si srandu..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
sediment nieje na závadu jedine pri stopercentnych ovocnych šťavách ... v chladiacom systéme može narobiť peknú paseku 
pokial mas podozrenie na zaneseny chladic, tak prilej čistič chladičov, pojazdi, vymeň clelú náplň a opakuj aspoň dvakrát
Výsledok asi nebude, ako z teleshoppingu, ale malo by to pomoct - aspon na nejaky cas
a hlavne je dobre raz za sezonu vymenit polku chladiacej zmesi - nieje to uplne nutne, ale ako prevencia dobre - inhibitory korozie totiž niesu večné 
pokial mas podozrenie na zaneseny chladic, tak prilej čistič chladičov, pojazdi, vymeň clelú náplň a opakuj aspoň dvakrát
Výsledok asi nebude, ako z teleshoppingu, ale malo by to pomoct - aspon na nejaky cas
-
RATZINGER666
Darca
nordkapp: Tebe dali po roku volno z roboty, ze si sa tu zjavil? 
-
Fabo
Hardcore addict
Pravda. A kde si bol ked som ta potreboval v hadani auta? 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Páni mrzí ma moja aktívna neúčasť na chode fóra - predovšetkým sekcie auto-moto, ale ...
Nejak ma to tu moc už nebaví, tak si spomeniem raz za mesiac
A za ďalšie v práci neni čas a po práci mám radšej iné formy relaxu, ako čumeť do obrazovky, keď do nej čumím minimálne 6 hodin denne
Nejak ma to tu moc už nebaví, tak si spomeniem raz za mesiac
A za ďalšie v práci neni čas a po práci mám radšej iné formy relaxu, ako čumeť do obrazovky, keď do nej čumím minimálne 6 hodin denne
Akademická otázka:
preliatie oleja povedzme do 1cm nad rysku je nebezpečné alebo nie?
Väčšina ľudí hovorí o hororových scenároch ale podľa mňa to je o ničom, nebadateľný rozdiel, od kľukovky to je stále na hony ďaleko.
preliatie oleja povedzme do 1cm nad rysku je nebezpečné alebo nie?
Väčšina ľudí hovorí o hororových scenároch ale podľa mňa to je o ničom, nebadateľný rozdiel, od kľukovky to je stále na hony ďaleko.
Nemyslím si, že by to malo mať nejaké fatálne následky. Tiež keď som dával meniť olej v aute, tak v servise dali toho oleja toľko, že bolo niečo málo nad ryskou. Nikdy sa na tom aute nič nestalo. Meral si hladinu oleja bezprostredne po výmene oleja, alebo keď si dojazdil a vypol motor? Tiež to vtedy spraví nejaký rozdiel.
Ja to mám okey, ide len o teoretický problém.
Niektorí hovoria, že to vytlačí guferá, zničí katalyzátor a zadre motor. Podľa mňa však preliatie o malé množstvo nad rysku nespôsobí nič, však to je zanedbateľne malý rozdiel.
Niektorí hovoria, že to vytlačí guferá, zničí katalyzátor a zadre motor. Podľa mňa však preliatie o malé množstvo nad rysku nespôsobí nič, však to je zanedbateľne malý rozdiel.
Problém by bol podľa mňa vtedy, keby si toho oleja nalial toľko, že by ti pri nalievaní vytekal už z motora cez nalievaci otvor. Neviem ako to s olejom je, či sa pri určitej teplote nejako nemení jeho objem (nejaké rozťahovanie sa alebo podobne) a tým pádom nespôsobuje nejaké problémy s tesneniami, guferrami alebo inou časťou motora.
-
hrban
Addict
Len k tomu treba zaslepiť ERG aby sa nezabudlo ...Fuxxo napísal:a keby si skusil vahu vzduchu vyradit? je to otazocka asi 0,2€ a to som ti ku tomu pri ratal aj cestu do obchodu...
Klukova hriadel je odvetrana, prave aby sa hromadiace vypary v motore dostali von a netlakovali vnutri, moze sa stat, ze nadbytocny olej sa bude pri chode piestu prisavat do valca, nejake male mnozstvo oleja sa spali, ale ak ho je viac ide do vyfuku a nici kat a ak ho je velmi vela ohnes ojnicu alebo nieco prdne. Rovnako aj prevodovky a diferencialy su odvetravane a staci ked je odvetranie upchate a tie gufera realne moze vytlacit a to tam moze byt aj spravne mnozstvo oleja. Mne sa stalo ked som dolieval olej do kompresora, dal som o trochu viac ako som mal a zacalo mi tlacit olej do vzduchu a cez hlavu. Kazdopadne male mnozstvo nad rysku problem nemoze sposobit, aj ked cm nad uz mozno aj ano, neviem 
Viem, že je to taký všeobecný obrázok, ale delta znamená rozdiel medzi max ryskou a 1cm nad ryskou.
To je o ničom. Samozrejme bavíme sa stále o niekoľko decovom preliatí, max litri, nie že tam natrepem o 5 litrov viac.
To je o ničom. Samozrejme bavíme sa stále o niekoľko decovom preliatí, max litri, nie že tam natrepem o 5 litrov viac.
-
hrban
Addict
keď sme už pri hladine oleja, neviete ako fungujú škodovkárske čidlá ? Mám menší problém, kým je olej nový tak je všetko OK ale akonáhle mám na oleji už nabehanžch tak cez 7k km, začne sa rozsvecovať kontrolka skontroluj hladinu oleja, i keď hladina je krásne v strede rysky, vždy musím potom doliať až po vrchnú hranicu a potom problém nie je, keď vyresetujem ECU a nedolejem olej (nechám v strede) tak je to v poriadku asi tak na týždeň, a potom sa to znovu rozsvecuje
viem, že škodovkárske čidlá sú strašne citlivé a po čase ich treba vyčistiť/prebrúsiť jemným šmirgľom , len problém je, že do olejovej vaničky sa mi kvôli jednému blbému čidlu nechce trepať
je možné, že by pomohlo pri výmene oleja nechať prečistiť motor nejakým aditívom, resp tesne pred výmenou oleja ?
viem, že škodovkárske čidlá sú strašne citlivé a po čase ich treba vyčistiť/prebrúsiť jemným šmirgľom , len problém je, že do olejovej vaničky sa mi kvôli jednému blbému čidlu nechce trepať
je možné, že by pomohlo pri výmene oleja nechať prečistiť motor nejakým aditívom, resp tesne pred výmenou oleja ?