Ahojte,
neviem, ci som v spravnej sekcii, ale budis.
Posledny tyzden mam problem so zostavou. Nechce mi ju niekedy zapnut cez power button a musim manualne prepnut power switch na zdroji, aby zacvakal zdroj a nasledne sa zostava zapne sama. Doteraz to vobec nerobilo a nikdy som nemal problem zostavu zapnut. Ak teraz stlacam power button, zostava sa niekedy proste odmietne zapnut, inokedy ide v poriadku.
Co by som mal skontrolovat ako prve? Co som doteraz vyskusal bolo, ze som kupil novy napajaci PSU kabel a vymenil som zastrcku, kde bol PC zapojeny, ale zial to nepomohlo.
Tiez som skontroloval Power on piny na MOBO, su zapojene na power button, nic nie je vyskocene. Vdaka za rady.
Zostava je:
i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung 470 128GB + WD GP 2TB @ Win8 64B PRO (legal) - Gigabyte 7850 2GB + LG W2220p + - Kingstone Hyper 8GB - Seasonic X400-FL - Fractal Define + 1xNoctua
Problem so zapinanim PC
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem so zapinanim PC
nemozes mas niekde zlomeny kablik "power +/-" co ide od tlacitka na bedni?
Ja by som skúsil vymeniť a vyskúšať iný zdroj, ak máš možnosť... máš Seasonic bez ventilátora?
Ano, ten typ, ktory som uviedol je bez ventilatora.
Dost ma to irituje, raz to ide tyzden bez problemu a potom to nezapnem vobec. Doteraz to vobec nerobilo. Skusim spravit ten test na power up zdroja (cez spinku), zapojim nan len ventilator a uvidim, ci sa to rozkruti. Ak nie, mozem poslat asi zdroj na reklamacku.
Dobry napad. Problem je ale napriklad aj v tom, ze moja doska ma samostatne Power tlacidlo priamo na vrchu dosky a aj ked stlacim to, PC sa nezapne. Cize kabel je dobry, problem bude asi inde.dobi235 napísal:nemozes mas niekde zlomeny kablik "power +/-" co ide od tlacitka na bedni?
Dost ma to irituje, raz to ide tyzden bez problemu a potom to nezapnem vobec. Doteraz to vobec nerobilo. Skusim spravit ten test na power up zdroja (cez spinku), zapojim nan len ventilator a uvidim, ci sa to rozkruti. Ak nie, mozem poslat asi zdroj na reklamacku.
-
dobi235
Light Professional
nemoze byt chyba napriklad aj nekde v zakladnej doske?
Chyba moze byt uplne hocikde... Vsak to sa prave snazim zistit.
-
dobi235
Light Professional
tak najlepsie by bolo skusit iny zdroj, alebo skusit tento zdroj na nejakom inom pc
To netreba vobec, staci spinka na odskusanie zdroja. Ak nenaskoci hned, budem vediet, kde je chyba.