Blu ray prehrávač
Blu ray prehrávač
Ahojte, ak pustím Bluray film v prehrávači pôjde mi v 1080p (niektoré len v 720pp, že??- záleží na filme?- neviem) a ak si tam pustím DVD film, ten by mal mať o koľko lepšiu kvalitu než na DVD prehrávači?? Plus ešte na porovnanie, každé DVD má rovnaké rozlíšenie?? ďakujem 
Re: Blu ray prehrávač
Ma teraz napadlo, ak prehrám VHS kazetu cez BlueRay prehrávač, to jaká šupa kvalita bude! A ja kôň rozmýšľam, že povyhadzujem všetky VHS kazety... a budem musieť oprášiť aj nejaké staré MC kazety a prehrám si ich v BlueRay prehrávači, aby som mal pekný 7.1 priestorový zvuk...

tak prečo to potom píšu aj na internetových obchodoch- "Vychutnajte si aj vaše staré DVD v lepšej kvalite", alebo "Vašim filmom na Blu-ray/DVD diskoch poskytne ohromujúcu kvalitu obrazového aj zvukového spracovania" ??
+ ja som nemyslel že 120p mi na na 4K kvalitu, ale pochopil som to z tých textov a popiskov že to bude o pár pixelov lepšie- čiže tak, že DVD disk vedel prijať aj takú kvalitu, ale DVD prehrávač ju nevedel prehrať+ už som sa stretol pri BLURAY prehrávačoch že tam udávajú, že DVd film prehrá v HD
+ ja som nemyslel že 120p mi na na 4K kvalitu, ale pochopil som to z tých textov a popiskov že to bude o pár pixelov lepšie- čiže tak, že DVD disk vedel prijať aj takú kvalitu, ale DVD prehrávač ju nevedel prehrať+ už som sa stretol pri BLURAY prehrávačoch že tam udávajú, že DVd film prehrá v HD
-
Ryan Giggs
VIP
Prečo asi vyrobca čohokoľvek piše aku ma jeho vyrobok super kvalitu? Pretože to potrebuju predať. A taky ako ty sa na to nachytaju.peceman napísal:tak prečo to potom píšu aj na internetových obchodoch- "Vychutnajte si aj vaše staré DVD v lepšej kvalite", alebo "Vašim filmom na Blu-ray/DVD diskoch poskytne ohromujúcu kvalitu obrazového aj zvukového spracovania" ??
Keď raz ma akykoľvek subor (film, fotka, hudba...) nejaku kvalitu, tak lepšiu z toho nevykuzliš nijakym zazračnym softverom, prehravačom, atd. To by vynašli perpetum mobile.
Do HD ti DVD film upscaluje kdeaky prehravač, PC či televizor/monitor, ale upscaluje ho do HD rozlišenia, nie do HD kvality. Rozlišenie kvalitu videa nerobi, robia ju ine parametre. Kvalita môže byť maximalne vždy len taka aka je na tom dvd.
Ostatne upscaling robia aj všetky televizory ktore maju rozlišenie HD či full HD. Aj keď pozeraš SD vysielanie Markizy, tak na "placke" to vidiš vo full HD rozlišeni (kedže tv ma full HD panel). Maš pocit že to ma aj full hd kvalitu a že to vyzera lepšie ako na CRT televizore, ktory HD rozlišenie nema?
tak ako som písal druhú časť predošlého príspevku, nemyslel som že zo 120p bude 4k alebo aké rozlíšenie, čiže som nemyslel že mi ten film kvalitovo zlepší, ale napr. hlúpy príklad, dám si na DVDčko 1080p video, ale DVD prehrávač ho prehraje iba vo sojej norme, čiže v 720x480 (?? alebo ako...), ale ak ho dám do BLURAY prehávača, ten rozpozná aj to 1080p- blbý príklad, ale inak to nevysvetlím 
-
Ryan Giggs
VIP
Keď si napališ HD film na DVD (napr. mkv), tak v DVD prehravači ho neprehraš. Jedine že by zvladal MKV, no takych dvd prehravačov je veľmi malo (aj to väčšinou len cez USB).
Ak to ten tvoj dvd player nevie, tak ti taky subor samozrejme vôbec neprehra. Ale to je o podpore formatov, nie o tom že jeden je DVD player a druhy Blue ray.
Pokiaľ ten DVD vie ten subor prehrať, tak kvalita oproti prehravaniu toho isteho suboru na blue ray nebude žiadna, resp. veľmi, veľmi minimalna (môže byť aj v prospech DVD).
Ak to ten tvoj dvd player nevie, tak ti taky subor samozrejme vôbec neprehra. Ale to je o podpore formatov, nie o tom že jeden je DVD player a druhy Blue ray.
Pokiaľ ten DVD vie ten subor prehrať, tak kvalita oproti prehravaniu toho isteho suboru na blue ray nebude žiadna, resp. veľmi, veľmi minimalna (môže byť aj v prospech DVD).
nepochopil si ma... ja viem že na DVD prehrávači mi nepôjde 1080p film napálený na DVDčko, písal som, že je to len blbý príklad, ale šlo mi o to vysvetliť to, ako som to od začiatku myslel, že či to s tou lepšou kvalitou nie je tak, že aj keď bola na dvd disku o niečo lepšia, DVD prehrávať stále prehral len svoje maximum, ale že BLURAY prehrávač napr. zvládne aj to niečo lepšie- sôúsim to na príklalde televízora, bude ti nanič, ak si stiahneš na USBčko 1080p film, keď máš televízor alebo monitor o slabom rozlíšení- film bude úplne zbytočne 1080p, ke%d televízor ti dá iba čo ja viem, nech 480p- a tak to myslím aj pri DVD a Bluray prehrávači- ak by AJ na DVD prehávači bluray film fungoval a ty by si si ho pustil, nešiel by v 1080p ale iba v maxime DVD prehrávača, ale DVD disk by teoreticky mohol ísť kvalitnejšie na Bluray prehrávači, lebo ten by prečítal aj kvalitu DVDčka ktorú DVD prehrávač neprečítal- už lepší príklad ma fakt nenapadne...
Inak DVD formát nie je náhodou 720x480 - čiže 480p? Ak dáš 1080p film do DVD formátu, tak sa zníži jeho kvalita na 480p.. tak? DVD prehrávač by mal teda stále prehrať len 480p... a aj v blue ray sa tento DVD film prehra len ako 480p. To už je vec výstupného zariadenia - televízora, či máš nejaký starý 15" CRT alebo ultra špičkový 4k displej.
to samozrejme ano, alo ÚLOŽISKO- čiže to, na čom film je, som vybral DVDčko, lebo mi ako prvé napadlo... je jedno, či to je USBčko, pameťová karta alebo alebo čo, išlo iba o to, že Bluray prehávač môže prečítať a zobraziť to, čo DV prehávač nedokáže
-
Ryan Giggs
VIP
Teraz už viem na čo sa pytaš. Ale otazka ktoru davaš nema logiku.
Kvalita filmu na dvd disku je pevne dana (parametre), je to normalne SD (576i). A je uplne jedno či to prehraš na DVD playeri alebo na BD prehravači. Blue ray z toho viac nevyžmyka, pretože nema z čoho žmykať. Viac (vyššia kvalita) na tom disku ako ho dokaže prehrať DVD prehravač nie je.
Najake rozdiely v obraze samozrejme byť môžu, ale tie su zavisle na kvalite elektroniky v konkretnych prehravačoch, nie na tom že je na DVD niečo viac. DVD film môže kľudne vyzerať lepšie na DVD playeri ako na Blue ray prehravači.
Kvalita filmu na dvd disku je pevne dana (parametre), je to normalne SD (576i). A je uplne jedno či to prehraš na DVD playeri alebo na BD prehravači. Blue ray z toho viac nevyžmyka, pretože nema z čoho žmykať. Viac (vyššia kvalita) na tom disku ako ho dokaže prehrať DVD prehravač nie je.
Najake rozdiely v obraze samozrejme byť môžu, ale tie su zavisle na kvalite elektroniky v konkretnych prehravačoch, nie na tom že je na DVD niečo viac. DVD film môže kľudne vyzerať lepšie na DVD playeri ako na Blue ray prehravači.
To je NTSC, PAL je 576i.brm napísal:Inak DVD formát nie je náhodou 720x480 - čiže 480p? Ak dáš 1080p film do DVD formátu, tak sa zníži jeho kvalita na 480p.. tak?
ako som písal nad tebou, DVD disk bol len jeden z mnoha príkladov, nešlo konkrétne o možnosti DVD disku, ale o možnosti akéhokoľvek dátového, alebo teda filmového úložiska, na ktorý sa dá dať akákoľvek kvalita, ale prehaje sa iba v možnostiach hocakého prehrávača
v obmene teraz s USB klúčom so to myslel tak, že na USBčko si dám 1080p, ale telka mi to dovolí v max 480p, ale to video stále ostane 1080p, aj keď ho pozerávam v 480p, teraz si kúpim novú leku vo full hd, a na tej mi to pôjde v 1080p, lebo základný film aj s jeho úložiskom si zachoval svoju kvalitu, čiže 1080p
v obmene teraz s USB klúčom so to myslel tak, že na USBčko si dám 1080p, ale telka mi to dovolí v max 480p, ale to video stále ostane 1080p, aj keď ho pozerávam v 480p, teraz si kúpim novú leku vo full hd, a na tej mi to pôjde v 1080p, lebo základný film aj s jeho úložiskom si zachoval svoju kvalitu, čiže 1080p
-
Ryan Giggs
VIP
To je jedno či ten film maš na HDD, USB kľuči, DVD disku, pamäťovke atd. Na tom nezaleži, uložisko na to nema žiaden vplyv.peceman napísal:ako som písal nad tebou, DVD disk bol len jeden z mnoha príkladov, nešlo konkrétne o možnosti DVD disku, ale o možnosti akéhokoľvek dátového, alebo teda filmového úložiska, na ktorý sa dá dať akákoľvek kvalita, ale prehaje sa iba v možnostiach hocakého prehrávača
Keď to pustiš cez scart do CRT televizora, tak to samozrejme kvalitu toho suboru degraduje, kedže to prehravač downscaluje a ešte "konvertuje" do analogu. Tam ale tiež nezaleži či to prehraš z DVD alebo Blue ray prehravača. Tam je to "vinou" televizora.peceman napísal:v obmene teraz s USB klúčom so to myslel tak, že na USBčko si dám 1080p, ale telka mi to dovolí v max 480p
Tam je to "vinou" televizora.
samozrejme ano, toto boli všetko iba príklady, v ktorom to bolo myslené, že DVDčko je úložisko ktoré s kvalitou filmu nič nemení a DVD prehrávač je na "vine" horšieho obrazu
-
Ryan Giggs
VIP
DVD prehravač nie je na "vine" ničoho.
stále sú to príkldy a nie realita a tento príklad bol prevrátený príklad toho, čo si predtým napísal o USB kľúči a o TV- môžem mať kvalitný film, je jedno na čom, a DVD prehrávač ho (berme to tak že áno) prehraje, ale nie v 1080p, ale iba v jeho maxime, ale ten istý film, na tom istom úložisku už BLURAY prehrávač prehraje v pôvodnej vysokej kvalite........
-
Ryan Giggs
VIP
Toto si vôbec nepochopil. Ak ma DVD prehravač podporu mkv/divx HD... (je ich malo, ale su), čiže ak ti taky subor prehraje, tak ti to prehra normalne vo vysokej kvalite (1080p). Rovnako a v rovnakej kvalite ako Blue ray prehravač.peceman napísal: a DVD prehrávač ho (berme to tak že áno) prehraje, ale nie v 1080p, ale iba v jeho maxime, ale ten istý film, na tom istom úložisku už BLURAY prehrávač prehraje v pôvodnej vysokej kvalite........
Ak podporu nema, tak ti ho neprehraje v kvalite nižšej, ale neprehraje ti ho vôbec. Napiše ti hlašku nepodporovany format alebo niečo podobne. Čiže inymi slovami, buď ti to prehra v plnej kvalite, alebo vôbec. Nič medzi tym (prehranie v nižšej kvalite) neexistuje.
Preto ti pišem už treti krat, že to nezleži od toho či je to BD prehravač, DVD prehravač, multimedialne centrum... ale od toho či ma alebo nema ten konkretny prehravač podporu konkretnych kodekov. Či to ma BD alebo DVD mechaniku je uplne irelevantne.
ale ty stále točíš o kodekoch, formátoch, možnostiach, typoch a podobne tohto všetkého, mňa nezaujíma ktorý DVD prehrávač prehrá 1080p a ktorý nie, JE TO VŠETKO PRÍKLAD, iba PRÍKLAD ktorý vznikol aby sa jednoduchšie vysvetlilo moje zamýšlanie, ako by to mohlo byť že DVD film by mohol byť kvalitovo lepší na BR prehrávači než na DVD prehrávači, načo sem pletieš tie veci- USB, DVD, a všetko sú len príklady, načo musíš zachádzať do konštrukcie každého spomenutého výrobku... keď poviem úložisko na filmy (alebo ako to chceš volať) môže to byť DVDčko, USB klúč, pameťová karta, externý hardisk,.... a prehrávač je jedno, či má alebo nemá kodeky a funkcie také a také, ide o všeobecné pomenovanie "prehrávač" čo môže byť DVD, Bluray, televízor, plaistation, PC, telefón....... a pointa mojej poznámky nieje nič viac, než to, že disk (USB, flash, DVD, Bluray) môže mať väčšie možnosti než niektorý prehrávač (DVD, televízor,..).... čiže ten istý film môžem na slabšej TV (a nejde o to že je analógová a nemá prípojku na USB) môže byť úplne nová, ale má slabé rozlíšenie, čiže aj film bude mať slabé rozlíšenie, ale iná TV vo full hd to dá naplno, ako je to originál film.... čiže základ mojej poznámky ohladom tohoto celého bolo, že disk môže zachovať lepšiu kvalitu videa, než akú prehrávač vie poskytnúť, aj keď to tak nieje, a DVDčká majú max rozlíšenie také isté, aké max prehrávajú DVD prehrávače, netreba do tohto miešať či je film v xvide a aký má kodek
-
Ryan Giggs
VIP
Teraz už som naozaj zmäteny, čo vlastne chceš. Kodeky tu pletiem preto, že mi vysvetli ako chceš spustiť HD film na DVD prehravači, ktory HD nepodporuje?
Ak sa pytaš na toto:
Ak sa pytaš na toto:
...tak odpoveď je nijako.peceman napísal:ako by to mohlo byť že DVD film by mohol byť kvalitovo lepší na BR prehrávači než na DVD prehrávači,
pôvodná otázka bola, či mi môže BR prehrávač prehrať DVD film kvalitnejšie- hneď ste začali, že zlepšiť 480p video nie je možné- to som zobral, že áno, ale napísal som poznámku, že či to nemôže byť tak, ako som to tu 10 krát napísal- aj keď to tak fungovať nemôže, bol to iba dotaz, ktorého "zákon" by vo štýle učebnice fyziky popísali: "Prenosné úložisko videa môže poskytovať vyššiu možnosť rozlíšenia a kvality videa, než prehrávač videa."
síce už viem, že to takto nejde, bolo to myslené len ako -či náhodou to nemôže byť...???
- napríklad ešte takto- na notebook s rozlíšením 720p, si môžem stiahnuť 1080p film, ale prehraje mi ho iba v 720p, ale ak si ten film dám na USB ( film stále ostal 1080p, aj keď ho notebook prehral 720p) a do TV, tá mi ho už prehraje na 1080p
síce už viem, že to takto nejde, bolo to myslené len ako -či náhodou to nemôže byť...???
- napríklad ešte takto- na notebook s rozlíšením 720p, si môžem stiahnuť 1080p film, ale prehraje mi ho iba v 720p, ale ak si ten film dám na USB ( film stále ostal 1080p, aj keď ho notebook prehral 720p) a do TV, tá mi ho už prehraje na 1080p
-
Ryan Giggs
VIP
Takto si sa mal spytať hneď, ty si to napisal tak zložito že som nevedel na čo sa vlastne pytaš. Nie BR nemôže prehrať DVD film kvalitnejšie.peceman napísal:pôvodná otázka bola, či mi môže BR prehrávač prehrať DVD film kvalitnejšie
Toto je samozrejme pravda. S tou tvojou pôvodnou otazkou to ale nijako nesuvisi.peceman napísal: - napríklad ešte takto- na notebook s rozlíšením 720p, si môžem stiahnuť 1080p film, ale prehraje mi ho iba v 720p, ale ak si ten film dám na USB ( film stále ostal 1080p, aj keď ho notebook prehral 720p) a do TV, tá mi ho už prehraje na 1080p
Snaď už mame jasno.