ps. pobavilo ma to keď som na kanáloch v Užhorode videl nápis Československo
Zakarpatská Oblasť-bývalé Slovensko
Zakarpatská Oblasť-bývalé Slovensko
Nedávno som bol v Užhorode a Mukačeve. Musím povedať že sú to veľmi pekné mestá. No nedá mi spať to, v akom sú stave ... Nechcem rozoberať Stalina a to prečo a ako sa od nás Zakarpatsko odpojilo. Len by som chcel vedieť, či je nejaká reálna šanca aby sa k nám znovu pripojilo
Predsa len ... už by to nebolo to malé Slovensko
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Re: Zakarpatská Oblasť-bývalé Slovensko
pripojit k Slovensku? myslim, ze nerealne...
po rozpade ZSSR bolo referendum v ktorom okolo 80% Podkarpatskej Rusi bolo za autonomiu a doteraz su sucast Ukrainy...
po rozpade ZSSR bolo referendum v ktorom okolo 80% Podkarpatskej Rusi bolo za autonomiu a doteraz su sucast Ukrainy...
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Napis do Modreho z neba, zavolaju Robertovi a ten isto nieco poriesi ...
Nie, nie je žiadna reálna šanca. Ale za to, myslím, že ak by sa Slovensko silou mocou chcelo pripojiť k Ukrajine, tak tam by bola dosť reálna šanca, že by sa to podarilo. A myslím, že by nikto z nás ani nepostrehol rozdiel.InšAllah napísal:Nedávno som bol v Užhorode a Mukačeve. Musím povedať že sú to veľmi pekné mestá. No nedá mi spať to, v akom sú stave ... Nechcem rozoberať Stalina a to prečo a ako sa od nás Zakarpatsko odpojilo. Len by som chcel vedieť, či je nejaká reálna šanca aby sa k nám znovu pripojiloPredsa len ... už by to nebolo to malé Slovensko
![]()
v dobe odpojenia islo o velmi zaostale a chudobne oblasti- dnes situacia nie je o moc lepsia.
Mno tak ale zase získať toľko úrodnej ornej pôdy v dobe keď sa chystáme vrátiť k zemiakovému barteru nie je zlé 
na Slovensku sa uz teraz skoro nic nepestuje /v porovnani s minulostou/ tak dalsia pôda naviac by nam moc nepomohla. Nehovoriac o tom, ze kulturne, jazykovo aj historicky toto uzemie nema s nami vela spolocneho. 
To sú nereálne úvahy. Zhodou náhod sa stalo, že 20 rokov toto územie istým spôsobom patrilo Slovákom ako štátotvornému národu Československa, ale to je len epizódka.
Reálne nie je politická vôľa, to skôr si môžeme nárokovať nejaké dedinky od Poliakov a Maďarov (no od tých veľmi nie, tí nás dokonale asi-milovali)...
Spory o hranice sú to posledné, čo ma dnes trápi a reálny prínos oblasti by bola si taký, že v priebehu volebného obdobia by sa tá pôda rozpredala Dánom, ako sa deje na južnom Slovensku teraz.
Reálne nie je politická vôľa, to skôr si môžeme nárokovať nejaké dedinky od Poliakov a Maďarov (no od tých veľmi nie, tí nás dokonale asi-milovali)...
Spory o hranice sú to posledné, čo ma dnes trápi a reálny prínos oblasti by bola si taký, že v priebehu volebného obdobia by sa tá pôda rozpredala Dánom, ako sa deje na južnom Slovensku teraz.
Nereálne, LOL.
-
P3Bo
Guru wannabe
Zakarpatsko nikdy nebolo SlovenskomInšAllah napísal:ps. pobavilo ma to keď som na kanáloch v Užhorode videl nápis Československo
Ja mam s nimi sucit a neprajem im opatovne pripojenie ku slovensku
Bratislava by cerpala dane este z dalekjsieho vychodu co by im prejavovali vdaku nadavanim na dalekejsich vychodnarov, neprajem im nasich politikov,.. aj tak tam ziju rusini a minimum slovakov zbytocne aby sa pripajalo nieco naspat Ako by sa vam lubilo kebyzr sa juh slovensksa pripoji k madarsku!!
-
Stoporko
VIP
Skôr som za návrh pripojiť Slovensko ku zakarpatiu, resp. Ukrajine. Otázka znie - stojí to za to, takto Ukrajincom znepríjemniť život? 
Väčšina z Vás si myslí že len v našom štáte sú miesto politikov volený zlodeji
toto je aj v česku, ukrajine, maďarsku ... proste všade !
Tu nejde len o to ci je politik zlodej, ale aj v akej miere tu posobi na zivotnu uroven a mnoho inych faktorov... Nedavno som spominal, ako tu funguje nas policajny zbor, ktory ma ''pomahat a chranit'', tak typujem ze 70% policajtov je podplatena a prikazy maju od istych vplivnych ludi, ktori ovplivnuju chod mnohych veci, tak ako priklad sirenie a distribucia drog po celom regione, nepolicajne spravanie a par elitnych clenov, co to tu vsetko riadia a mozu si robit doslova co chcu a nikto ich nebude riesit. Nevraviac o nasom sudnictve, ktore je na tom este horsie. A preco si spomenul zrovna Ukrajinu, kde je bezne 150€ vyplata a nizka zivotna uroven? Samozrejme, ze vsade existuju zlodeji, otazka je do akej miery a aky vpliv maju na celkovy chod krajiny.
Mimochodom Zakarpatsku oblast urcite nedostaneme, ako bolo psiane na referende po rozpade ZSSR sa rozhodlo, ziju tam miestni obyvatelia, so svojou vlastnou kulutrou a silno pochybujem ze by z toho nieco bolo. Je to to iste, ako ked si Madari pytaju Poddunajsku cast Slovenska s argumentom, ze im to odjakziva patrilo.
Mimochodom Zakarpatsku oblast urcite nedostaneme, ako bolo psiane na referende po rozpade ZSSR sa rozhodlo, ziju tam miestni obyvatelia, so svojou vlastnou kulutrou a silno pochybujem ze by z toho nieco bolo. Je to to iste, ako ked si Madari pytaju Poddunajsku cast Slovenska s argumentom, ze im to odjakziva patrilo.
-
Stoporko
VIP
Na Ukrajine sú síce nižšia platy, no ceny sú tam úplne niekde inde. A čo sa kvality potravín týka, tak pri porovnaní s tou šplichtou, ktorú nám tu ponúkaj reťazce ako 1. triedu a bio a neviem čo... tam mali paradajky konečne chuť, chlieb chutil ako doma upečený... a majú tam pohanku prakticky zadarmo 
Co sa tyka toho chlebu, mozem len potvrdit, nas chlieb uz davno nie je to co byval, to sa mozem opytat akehokolvek stareho cloveka, co prezil minuly rezim, ze pecivo bolo na diametralne odlisnej urovni nez to co nam ponukaju dnes a k tym platom, no ludia si tam ovela viac vazia penazi, minule ked sme boli na Ukrajine, v tej istej situacii by sme dostali na SLovensku mastnu pokutu, tam sme len policajtovi dali 10 eur na kavicku, cigarety a bol spokojny.
// pokuta by bola o nieco vyssia, ale u nich su bezne take sumy
// pokuta by bola o nieco vyssia, ale u nich su bezne take sumy
fuj ty úplatkárKorag napísal: tam sme len policajtovi dali 10 eur na kavicku, cigarety a bol spokojny.