Blu ray prehrávač

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peceman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Blu ray prehrávač

Príspevok od používateľa peceman »

hej, už máme jasno... ja som to priebehom všetko pochopil- pretože som sa predtým nemal ako informovať za disky a pod.- preto som založil tému,

a to za príklad s notebookom- tak nejako som si to predstavoval s DVD diskom- môžem naň uložiť 1080p film, ale on mi ho poskytne na DVD prehrávači iba 480p- ale myslel som si, či už na BR prehrávači to nedá aj v 1080p- teraz už viem, že to nejde... :) ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Už zase zle. :D Takže si to nepochopil.

Takže skusim to uplne zjednodušiť. 1080p prehra skoro každy BD player, ale dvd prehravače len niektore. Bodka.

A to suvisi prave s podporou formatov a kodekov o ktorych tu mam od teba zakazane hovoriť. Bohužiaľ ale či sa ti to pači alebo nie, tie su v tomto pripade uplne kľučove.
peceman
Medium Star
Medium Star

nie pochopil, to bolo myslené ako "dvojitý zápor"- čiže jeho výsledok je kladný: bolo to vyjadrenie ktoré sa sem až tak nehodilo- BR prehrávač ho nedá na 1080p- viem že to nie je možné= pretože to dá... :)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

už ste dokvákali???

choďte sa prosím odbavovať do správ a netopujte zbytočne túto už dávno vysvetlenú tému.

edit//
elita fóra sa už vyjadrila karmou a komentármi

Vaša karma bola znížená.
Niekto Vám zanechal komentár:
ti si riadny ko*ot chlapče.... ale drsňák, to sa musí uznať xD
Vaša karma bola znížená.
Niekto Vám zanechal komentár:

kváka tak tvoja stará mater..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Musim podotknut jednu dolezitu vec ktora tu nebola spomenuta.
Ked sa na DVD nosic nahra film v DVD formate (DVD-Video) tak to proste bude DVD kvalita ktora bude rovnaka aj na BR prehravaci

Nemozes ale resit nejaky 1080p film na DVD lebo to uz bude z toho obycajny datovy nosic (hdd, usb kluc). Uz ten film nebude v DVD formate ale ako datove ulozisko.

Cize sa to neda ani porovnavat a vymyslat aj ked viem ako si to myslel.

@Ryan Giggs
mas neskutocnu trpezlivost, vies to? :-)
peceman
Medium Star
Medium Star

Dildogripak napísal:už ste dokvákali???

choďte sa prosím odbavovať do správ a netopujte zbytočne túto už dávno vysvetlenú tému.

edit//
elita fóra sa už vyjadrila karmou a komentármi

Dildogripak: Ver mi, never mim je mi to jedno, ale aj mám už nejaký ten týždeň- dva tie šípky na karmu preč :wink:
Prílohy
ff.jpg
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa tomášHozlár »

a o tomto nič moc, ale chcem sa spýtať, každé BLURAY má byť HD- a je každé HD v 1080p alebo môže byť aj v 720p??- myslím to skôr pri starších filmoch, ne nových ale príklad, Pán prsteňov Blurayko čo predávajú- tie kedže sú nanovo natočené- čiže z pôvodného záznamu sa to nahralo nanovo, to by 1080p nemuseli byť, či áno?? ďakujem, k+ je určitá :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

vsetky su 1080p
mozno nejake zatulane by sa naslo ale nepocul som nic take
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

a 1080p znamená, že keď si dám v telke alebo na počítači VLASTNOSTI- bude to rozlíšenie presne 1080p, alebo môže byť aj 800p?? pretože niekde na stránkach uvádzajú (viem že si tam každý môže napísať čo chce, ale na uistenie) že film je 1080p ale rozlíšenie má 800p alebo že má 720p a má naozaj 500p- neviem aký je limit- od koľko do koľko sa to považuje za 1080p- tak sa pýtam :)

+ 1080p v tomto prípade neznamená iba veľkosť- rozlíšenie obrazu ale naozajstnú kvalitu obrazu, že :D - lebo niečo som si tu o tom kukol, tak nech viem :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Za 1080p sa povazuje aj sliz s rozlisenim 1920x800 aj pomer 4:3 s rozlisenim 1440x1080
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za 1080p sa považuje 1080p. Neviem o čom je reč. Ked je raz film 1080p, tak ziadne ine rozlisenie (vertikalne) mat nemoze.
tomášHozlár
Zablokovaný
Zablokovaný

spomeniem tu slovo stiahnutie filmu, ale v súvise s vysvetlením- to za warez nepovažujem :) reč je o tom, že keď si napr. stiahnem nejaký film, môže mať rozlíšenie 800p- ale na stránke bolo písané 1080p- mohli si tam napísať čo chcú, viem, ale aj napr. z youtube som si stiahol trailer tuším na IRONMANA 3, v nastaveniach youtube si môžeš dať 1080p- ale po stiahnutí skutočná veľkosť bola tiež iba 800p- ale o to nejde, toto je stahovanie z netu, ja chcem vedieť, či sa to môže stať aj u BLURAY filmu- že bude mať 800p alebo 1040p alebo koľko, alebo automaticky každý musí mať na konci 1080p---??? a či to, že 1080p znamená aj naozajstnú kvalitu- lebo aj 120p film si môžem prekonvertovať to 1080p, ale kvalita bude hrozná, tak či určite každý z filmov je (aj zo starších, napr. Pán prsteňov (okolo roku 2000) bude v HD 1080p?? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na blueray to znamena aj ozajstnu kvalitu.
Napísať odpoveď