Pokuta za STK/nemoznost ist na STK

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pokuta za STK/nemoznost ist na STK

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, chcel by som sa spytat na vas nazor, ak by vedel niekto odbornejsie, bolo by to lepsie.. Vsetci uz vieme, ze ideme dostavat pokuty, ked nemame STK, ked nam auto visi vo dvore zaparkovane par rokov.. Ide o to, ze mam auto, ktore je nepojazdne.. tym padom nemam nanom dlhsiu dobu stk.. Cize automaticky dostanem pokutu..Aby som ju nedostal, musel by som auto odhlasit z evidencie..To samozrejme ale nejde, lebo nemam STK.. Na STK nemozem ist, lebo auto je neopravitelne (oprava by vysla ovela viac, ako je hodnota auta, ale hodnota samotneho auta stale nieje nulova).. Co mam teda ako robit? Zosrotovat auto samozrejme nechcem.. Ide o to, ze 99 percent ludi s neplatnym STK proste nejazdi, lebo nik nechce dostat pokutu.. Zvysok ma vacsinou auto doma, a snazi sa ho dostat do pojazdneho stavu, aj ked to trva dlhsi cas..
Vdaka za vase nazory a rady ;) :plus:
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Pokuta za STK/nemoznost ist na STK

Príspevok od používateľa justfyi »

Hmmm no je to tazsie. Uz je mozne ze dostanes pokutu bez toho aby si vobec isiel autom na cestu.
Mozes bud odhlasit auto uplne z evidencie, alebo odhlasit auto docasne z evidencie.
Na docasne odhlasenie auta z evidencie ti je treba padny dovod, TP, OP, platnu bielu kartu a platny protokol o TK, co zrejme nemas ak mas tak toto je pre teba.
Alebo este zvazit hodnotu auta, ci sa ho oplati za tychto okolnosti drzat "na dvore", ci neni lepsie sa rozlucit a rozpredat funkcne diely.
Alebo este mozno pouvazuj tak, ze odhlasit auto na znameho (ako pri predaji) a znamy ho neprihlasi. Prihlasi ho az ked budes mat cas/peniaze/chut auto spojazdnit ale potom treba urobit pri prihlasovani KO.
Nic viac ma nenapada ale pozor, clovek by povedal ze ked nejazdi nic mu nehrozi ale siria sa pripady kedy ludia podostavali pekne pokuty aj ked auto nejazdilo.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

prave o to ide, ze aj ked clovek nejazdi, tak tu pokutu dostane, co je nechutne svinstvo, vo svete nevidane a mozne iba na slovensku..:/ kde najvacsie svine zarabaju na najchudobnejsich..
Moma
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Moma »

podobné sa riešilo tu: http://auto.sme.sk/c/6692792/nestihnete ... mavky.html
Pravidlá dočasného odhlásenia z premávky na pozemných komunikáciách
(1) Vozidlo sa dočasne vyradí z premávky na pozemných komunikáciách na základe písomnej žiadosti prevádzkovateľa vozidla, ktorá musí obsahovať
a) identifikačné údaje o prevádzkovateľovi vozidla, a to
1. ak ide o fyzickú osobu, meno a priezvisko, dátum a miesto narodenia, adresu trvalého pobytu podpis a ak ide o podnikateľa, aj obchodné meno, identifikačné číslo a miesto podnikania,
2. ak ide o právnickú osobu, názov a adresu alebo obchodné meno a sídlo, identifikačné číslo (IČO), meno a priezvisko osoby alebo osôb, ktoré sú jeho štatutárnym orgánom, podpis štatutárneho orgánu a odtlačok pečiatky,
b) identifikačné údaje o vozidle, a to
1. značku vozidla,
2. obchodný názov vozidla,
3. typ vozidla (jeho variant alebo verziu variantu typu),
4. druh vozidla,
5. kategóriu vozidla,
6. obchodné meno výrobcu vozidla,
7. identifikačné číslo vozidla VIN,
8. evidenčné číslo vozidla, ak ide o vozidlo, ktoré je prihlásené do evidencie vozidiel,
c) dátum začiatku a dátum skončenia dočasného vyradenia vozidla z premávky na pozemných komunikáciách.

(2) Prílohou k žiadosti podľa odseku 1 sú
a) fotokópia osvedčenia o evidencii časť I a časť II alebo technického osvedčenia vozidla,
b) fotokópia potvrdenia o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla.11)
...........
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

cinges napísal:prave o to ide, ze aj ked clovek nejazdi, tak tu pokutu dostane, co je nechutne svinstvo, vo svete nevidane a mozne iba na slovensku..:/ kde najvacsie svine zarabaju na najchudobnejsich..
Je to svinstvo, u nas si prakticky nemozes nechat auto na nahradne diely, ale musis ho dat do srotu a od neho potom tie diely odkupit naspat....
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ono to ma aj svoj dovod preco si nenechat auto na nahradne diely a vyzaduju si zosrotovanie, kebyze si kazdy moze nechat auto tak sa nam po uliciach povaluju na pol rozobrate vraky, lebo sak predal co sa dalo, vinko urezal, znacky strhol a nech sa mesto stara...kto by to predsa na vlastne naklady odprataval :lol:
justfyi
Zablokovaný
Zablokovaný

Chces mi povedat zeby si to auto pred domom rozoberal, a pilil, predlzovacka, kompresor cez celu ulicu a ides? Ci?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja nie, ale urcite by sa nasli aj taki vychytralci
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Takže keď si chcem nechať staré auto ako záhradnú dekoráciu, tak za tú dekoráciu musím platiť poistenie ?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

nielen poistenie,ale mat aj platnu TK :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Andi_Cibula napísal:Takže keď si chcem nechať staré auto ako záhradnú dekoráciu, tak za tú dekoráciu musím platiť poistenie ?
Ja som chcel predat auto na diely raz, keby nemam znamo tam kde treba tak je to nerealna uloha bez toho aby ti ostala na krku poistka a po novom tieto trampoty s TK a EK...
Druhy krat to iste, kupil som dobre auto, dal znamemu na diely a ostali sme pri dokladoch, doteraz neviem co s tym, uz aj "srotari" maju poklepane po prstoch....
Ci uz chces auto ako dekor, alebo na diely, platis poistku keby nahodou odskocila z dvora na cestu a niekoho trafilo alebo TK aby sa tomu na dvore neodistila rucna brzda nahodov a nezabilo niekoho... SLOVAKIA
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

To, že sa zaviedlo takéto kontrolovanie platnosti TK je len dobre. Docela dosť áut jazdí aj s neplatnou TK alebo EK. U nás v robote jeden trtko jazdil s autom, ktoré vyše 3/4 nemalo platnú TK a EK. Taktiež nemá platné prehliadky čo sa LPG týka. Myslím, že prehliadka LPG v aute sa má robiť každý rok. Ani tú nikdy nemal, a to má LPG v tom aute cca 9-10 rokov. Takže takéto kontroly ja vôbec neodsudzujem.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ziadna pravidelna kontrola lpg uz neexistuje, a ked aj existovala tak to bola obycajna emisna
Ale dost dlho im to trvalo kym zacali vyberat tieto pokuty. Teraz nech sa sa pozru na neplaticov PZP, tym by mohli ceny poistenia klesnut (aj ked tomu neverim).
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tie pravidelné kontroly boli. Ešte cca 3 roky dozadu mal známy Felíciu s LPG a každý rok musel chodiť na kontroly s tým. Tam sa pomerali iba úniky a do tej knižky alebo ako to nazvať sa dalo razítko a podpis kontrolujúceho. To bolo celé.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To už mi ako najschodnejšie a najlacnejšie riešenie pripadá zinscenovať krádež auta a medzitým ho na tej záhrade dobre ukryť. :roll:
Dočasné vyradenie vozidla z premávky Poplatok
v lehote do 1 roka 5 eur
v lehote od 1 roka do 2 rokov 20 eur
v lehote od 2 rokov do 4 rokov 35 eur
v lehote od 4 rokov do 6 rokov 70 eur
v lehote od 6 rokov do 10 rokov 170 eur
v lehote nad 10 rokov 350 eur

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6692792/nestihnete ... z2Q6EI9qnj
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Je to na hlavu. Svokor chce starý Favorit nechať po skončení STK/EK na dedinské jazdenie na vinicu a späť, ale nedokážem mu vysvetliť, že s tým bude problém a jednoduchšie je predať ho kým má "papiere".
Akonáhle mu skončí STK dostane pokutu (okey, nie hneď ale riziku bude s časom vyššie). Vozidlo bude vedieť odhlásiť len s platnou STK/EK, vyradiť ho môže len s papierom zo šrotoviska. Prašť jak uhoď.
Jednoducho štát nás opäť núti podvádzať atď. a legálny spôsob ako si to auto ponechať bez evidencie prakticky neexistuje.

Alebo sa mýlim?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

v tom článku nad tebou je písané že na dočasné ohlásenie nepotrebuješ TK a EK
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No ale to nie je dočasné odhlásenie, to auto má 20 rokov, čo tam mám dočasne odhlasovať?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Aha zle som prečital :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tak teoreticky ho moze odhlasit "docasne" a potom ho necha zosrotovat ked pride cas, ni?
Napísať odpoveď