Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Politika

Príspevok od používateľa hughito »

A preto tu všetci volili ako najatí. :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

nevolenie nic nevyriesi, bavil som sa o tom s tebou viackrat

v zastupnej demokracii staci len (prenesene) 1 hlas, uplne staci, ak len Fico bude volit sam seba a nikto iny nikoho ineho
preto, ti, co sa tlapkaju po pleci, ako spravili dobre, ze nevolili, ako len tym pravicakom ukazali, v skratke su debili
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto sme riešili miliónkrát, takže sa nebudem opakovať. ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

ti to pripomeniem, ak ta nahodou uvidim postovat ohladom nespokojnosti s politikou na Slovensku
hughito
Redeemer
Redeemer

Schovaj si svoje mantry niekam..samozrejme, že som nespokojný s politikou na Slovensku - či modrou alebo červenou alebo akoukoľvek parlamentnou. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Stacilo to zhrnut tou 'akoukolvek', kedze anarchia asi kandidovat neplanuje :)
hughito
Redeemer
Redeemer

To len na margo, že mňa žabomyšie spory a trenice medzi dvoma "tábormi" netankujú a je mi u riti, ktorý z nich je pri moci. Ale však to dobre vieš.

//autoeditácia príspevku (10 Apr 2013, 10:10)

Úplnou náhodou som našiel jeden článoček, ktorý sedí presne na teba, gogo. Prečítaj si. :)

A ešte jeden výrok pre beardieho a pod., ktorí zrejme našli vzor v našom Gašparkovi. :D

Kód: Vybrať všetko

„Tí, ktorí nevyužijú právo voliť, nebudú mať právo kritizovať zvolených politikov,“ vyhráža sa dnes prezident Gašparovič trochu insitným výkladom demokracie.
- tiež z jedného článku Eda.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

mozno spajas dve veci dohromady ktore by sa nemali:je nieco ine byt "shopoholikom" tj clovekom ktory travi podstatnu cast svojho volneho casu nakupmi a v nakupnych centrach a je nieco ine mat proste iba moznost volby pri vybere spotrebneho tovaru. Neviem co je na tom zle, ked si clovek vyberie take topanky ake chce a ake potrebuje a nie iba take ktore ako jedine su k dostaniu. Hughito, mam pocit ci nahodou uz neprechadzas do prilisnych ideovych extremov, pozri sa ako je vonku pekne, same vyjarnene babenky a pod :D :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Práve, že to nie je o žiadnom šopoholizme, ale o tom, čo si tu prezentoval a prezentuješ. Nebudem sa opakovať, podľa mňa tá podstata dobre a zrozumiteľne vysvetlená v tom článku.

Tej tvojej poslednej vete som nepochopil, môžeš skúsiť ešte raz. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

chcel som tym len povedat, ze podla mna sa prilis sustredujes na ideove veci a beries ich prilis vazne.
Pritom zivot je aj o volnosti, uzivani si a moznosti slobodnej volby. Kapitalizmus mi vyhovuje, aj ked uznavam ze ma aj svoje tieniste stranky. Aprpo, ak hladas nejaku "absolutnu spravodlivost" tak take nieco uz z principialneho hladiska nemoze existovat. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

A ja že sme tu žiadne ideové veci nerozoberali a riešili skôr praktické veci..beriem to ako zahranie do avtu. :wink:
Pritom zivot je aj o volnosti, uzivani si a moznosti slobodnej volby.
A?

Žiadnu absolútnu spravodlivosť nehľadám, nie som veriaci, aby som hľadal dokonalé pravdy, spravodlivosti a životy po smrti. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak preco Ti tak vadi ze si ludia kupuju za svoje poctivo zdanene peniaze co uznaju za vhodne?
Ze maju moznost volby? Nikto ta predsa nenuti robit to co oni, mozes si robit co chces, dokonca ani nemusis robit vobec nic-apropo v minulom rezime sa za to chodilo do basy. :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

A kde som napísal, že mi to vadí? Bavili sme sa skôr o nejakej filozofii danej praxe.

Ešte raz:

Kód: Vybrať všetko

Aj preto považujem za jeden z najstupídnejších argumentov proti bývalému režimu ten, ktorý si ťažká na nedostatok pomarančov v predvianočnom období. Predsa len, všimnime si, koľkým ľuďom sa podvedome ako prvý vybaví tento dôvod: nie vedomie o spáchaných zločinoch, ale spomienka na rad na banány. Akoby som dnes mal rozmýšľať o pozitívach a negatívach režimu na základe toho, že večer o piatej nedostanem v Bille mango.

Človek, ktorý prahne nielen po veciach, ale po samotnom akte nákupu, po možnosti čo najväčšej voľby medzi ponúkanými tovarmi. Takýto typ ľudí sa mylne domnieva, že touto voľbou napĺňa svoju slobodu, hoci v skutočnosti sa bez možnosti zaujať vlastné kritické stanovisko vydáva na milosť a nemilosť tomu, čo sa prezentuje ako ideál. Táto rafinovaná pasca je nastavená nielen na naše peňaženky, ale predovšetkým na naše predstavy o hierarchii hodnôt. Ponúka nám jedinú vydezinfikovanú verziu o tom, ako vyzerá “dobrý, úspešný a šťastný” život. Keď Saint-Exupéry prišiel pred vyše polstoročím do Ameriky, o jej systéme sa vyslovil, že je to sloboda vybrať si medzi dvoma značkami áut, ale nie sloboda vybrať si režim. Je to možno detail, ale príznačný.

gogo956
Redeemer
Redeemer

vedel by si nam teda konkretne povedat co Ti na tomto systeme tak velmi vadi? kde je ten kardinalny problem ktory Ta "obera" o tu tvoju slobodu?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Čo nejakého Chmelára, alebo tuto hughita do toho, kto si ako trávi svoj čas a ako a na čo míňa peniaze???? Je to každého osobná vec, čo si robí vo voľnom čase.... niekto sa motá hore dole po Eurovei, niekto sedí v krčme, iný je na stretnutí Zväzu chovateľov králikov, no a niekto vymýšľa a dáva na blog kadejaké pičiny....
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal:vedel by si nam teda konkretne povedat co Ti na tomto systeme tak velmi vadi? kde je ten kardinalny problem ktory Ta "obera" o tu tvoju slobodu?
Určite nebudem odpovedať na túto otázku, nemám na to čas ani chuť. Mám tu cez 11 000 príspevkov, veľa z nich je práve o tom, prečo nie som v dnešnom systéme spokojný. :)

Pinhead: Tebe unikla pointa, rovnako ako gogovi. Vôbec nejde o nejaké určovanie a moralizovanie, kto má čo robiť a kto čo nie + podstata diskusia bola niekde úplne inde, ale gogo to nešťastne posunul do tejto roviny. Pôvodne sme sa tu bavili o minulom režime a aspekte výberu tovaru ako nejakého hodnotiaceho prvku pri miere slobody človeka v rámci širšej diskusii o "bohatstve človeka" človeka za minulého režimu ako takom.
Markuss0
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Markuss0 »

ja mam na politiku nazor, ze kto nie je dobry podnikatel tak ide do politiky... je tak? :)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

a rokov mas 16?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ak si niekto myslí, že na Slovensku bude po Ficovi lepšie, tak tu je megablud jeho nástupcov http://socialnidemokrati.blog.sme.sk/c/ ... paign=blog Toľko kravín a hlavne úplne neopodstatnených spájaní sa len tak nevidí.
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chesterka »

Čaute :) Našli by sa nejaké vaše seriózne typy a nápady?

Predstavte si:
"Si minister financií, navrhni systém štátneho rozpočtu, zameraj sa buď na príjmy, zhodnoť či je dobrá daňová sústava - niečo by si menil? Alebo sa zameraj na výdavky, kam by si pridal, kde by si ubral a prečo?"

"Si guvernér NBS (predpokladajme, že máš prakticky moc niečo na tom meniť), podľa jednotlivých nástrojov zabezpeč expanzívnu monetárnu politiku, aby teda boli € v obehu a aby sa ekonomika mohla rozvíjať. Ako môže centrálna banka zvýšiť D po vlastnej mene?"

"Si minister zahraničných vecí, propaguješ našu krajinu v zahraničí, ako by si zlepšil našu obchodnú bilanciu? Čo by si vyvážal, aké tovary, prečo, kam...? Prípadne sa zameraj na cestovný ruch."

"Si minister práce, sociálnych vecí a rodiny, navrhni možnosti pre zníženie nezamestnanosti na Slovensku, pre zlepšenie sociálnych podmienok."
Napísať odpoveď