Stále nerozumiem, čo máte z toho, keď na banality používate jQuery. Nepoviem, nejaké komplikované záležitosti ako sockety a pod.
Môj názor je taký, že robiť web/aplikáciu pre niekoho (za peniaze) a použiť jQuery, je rovnaké ako si vypýtať peniaze za hotovú stiahnutú fotogalériu, kde som nenaprogramoval ani riadok. By ma zaujímalo, koľkí z tých jQuery borcov (nemyslím tým vás chalani), dokážu aspoň zamerať konkrétny element v dokumente bez JQ. Nie som jeho odporcom, ale zas nebudem pchať niekde niečo, čo tam bude zbytočné. Potom vznikajú situácie, kedy všetci používajú JQ a majú v headery 30 riakov externých JS súborov s frameworkami a zistia, že im z nejakého dôvodu nefunguje. Samozrejme, najčastejší dôvod je že si poprepisujú window.onload.
Osobne považujem túto tému za uzavretú. Evidentne neexistuje (nepoznáte) lepšie/jednoduchšie/kratšie riešenie v čistom JS ako zistiť verziu IE. Ďakujem však aspoň za ďalšie možné alternatívy, aj keď hnusné.
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2013, 21:08)
Našiel som takúto haluz, na detekciu IE-čka. Nezistí to verziu, ale oddelí IE od ostatných.
Vysvetlenie:
@cc_on je zapnutie
podmienenej kompilácie
Vyššie napísaný kód na detekciu vidia prehliadače ako
var isIE = 0; ale IE ho vidí ako
var isIE = !0; z čoho je jasné, že iba v IE to vráti znegovanú hodnotu 0 (čiže 1).
0 = false;
1 = true;