Mobil z ciny a nespokojny kupca

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mobil z ciny a nespokojny kupca

Príspevok od používateľa hojko »

Pretoze v pripade priestupku nenarazal na nejaku zaruku, ale na podvod. Kupujuci mohol na policii tvrdit, ze si mu nic neposlal, ze si mu poslal pokazeny mobil atd..., kto vie. A tu mas dovod, ze preco priestupok: http://www.hojko.com/post1965088.html#p1965088
martin0134
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa martin0134 »

ten policajt my tvrdil ze to ze nedavam zaruku je priestupok lebo zaruku musim mat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak v tom pripade sa nemas coho bat, aspon podla toho co tu pisal niekto na predoslej strane ten citat z nejakeho clanku.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Uz si bol na fizlarni? Ak nie, tak tam ani nechod. Maximalne ta predvedu a ak nie, tak si safe. Ak ti daju pokutu tak neplat (pretoze jej zaplatenim sa de facto priznas) a ked to podstupia vyssie, tak je pravdepodobne, ze to bude riesit niekto, kto aj pozna zakon, narozdiel od tychto pochodzkarov...

Inak do buducna pred predajom takychto veci nie je na skodu si natocit na video dokaz, ze dana vec je 100% funkcna aby si sa vyhol takymto spekulantom...
martin0134
Medium Star
Medium Star

este som nebol ale ak by mi prislo nejake predvolanie vypovedat tak musim ist nie ?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie nemusis, s predvolanim si mozes vytriet prdel. Samozrejme potom si po teba mozu prist osobne a povozis sa v policajnom auticku. Ak mas vela casu, tak sa s nimi mozes odmietnut rozpravat a po 24 hodinach, ked na teba nic nebudu mat ta musia pustit a to je asi tak vsetko. Samotne predvolanie nic neznamena a stale si nevinny kym ti nepreukazu opak a kedze si neporusil ziaden zakon, tak ti nemaju ako preukazat opak. Zaklad je nic nepodpisovat a idealne sa s nikym ani nebavit, resp rozpravat sa s nimi len v nevyhnutnej miere. A ak uz budes sediet na stanici, tak nezabudni, ze po 6 hodinach mas narok na stravu, ktoru ti musia zo zakona zabezpecit :) ak nezabezpecia, tak podaj trestne oznamenie a staznost na ministerstve vnutra...

Dalsia varianta, ze sa dostavis sam a pekne si vsetko natocis na kameru, je mozne ze ta v takom pripade nebudu presviedcat, ze existuje nejaky zakon, ktory okrem nich nikto nikdy nevidel :)

Samozrejme treba ratat s tym, ze so zvysujucou aroganciou narasta moznost, ze dostanes po hube "mimo zaznam"
martin0134
Medium Star
Medium Star

poslal som este spravu kupcovi ze by som bol este ochotny poslat mu mobil na reklamaciu na vlastne naklady a povedal ze nie ze on chce spat peniaze 8)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

NIC mu uz nepis, nekomunikuj ani s nim, ani s policiou. Je na nich aby ti dokazali, ze si pochybil. Tym, ze to neustale riesis, si len zhorsujes situaciu. Proste neries, nestresuj, nemaju na teba ani hovno. Dnes som sa bavil s pravnikom a povedal, ze ak sa aj dostavis na fizlaren, tak im povedz, ze vyuzivas pravo odmietnut podanie vysvetlenia (o com ta mimochodom musia dopredu poucit a ak tak neurobia, tak porusili zakon co by som riesil staznostou na MINV) a tym cela sa tvoja komunikacia s organmi konci. Ak ti daju cokolvek podpisat, NEPODPISUJ! Proste absolutny ignore...
martin0134
Medium Star
Medium Star

ved prave , nic take ze mozem odmietnut vypovedat my nepovedal
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To by ti mal povedat az ked bude s tebou jednat osobne. Ibaze by pozadoval vysvetlenie uz hned jak ti volal. Dolezite, ze uz vies co a ako, tak ak aj nahodou pojdes na fizlaren, tak sa nedaj osrat. Pockaj si ci ta s tym oboznamia, ak nie tak im povedz, ze su povinni ta s tym oboznamit a trvaj na tom aby ti odcitoval zakon. Pokial to nespravi, tak sa s nim o nicom inom nerozpravaj. Ak ta nasledne oboznami, tak mu povedz, ze vyuzivas svoje pravo nepodat vysvetlenie a od toho momentu uz idealne nic nehovor - nie si povinny. Ak ti da podpisat papier, ze si bol oboznameny, tak ho kludne podpis (ale nic ine nepodpisuj, iba protokoly ak by ti zhabali nejake veci, proste podpisuj len to, co ochranuje tvoju osobu a tvoj majetok), ale az potom ako tam dopises, ze si vyuzil pravo nepodat vysvetlenie. Za ziadnych okolnosti to nepodpisuj bez tejto klauzulky.

A inak najbezpecnejsie bude, ked si to budes cele nahravat. Nie si povinny ho s tym oboznamit, ale v ramci korektnosti mozes. Tak ci onak, fizel pri vykone sluzby ako osoba verejneho zaujmu podlieha zvysenej kontrole verejnosti, takze musi strpiet nahravanie/fotenie. Ak bude frflat, tak sa ohrad nalezom ustavneho sudu sp. zn. II. US 44/00-133. Ak by ti nahodou zobral telefon/kameru, tak OKAMZITE ziadaj spisat protokol a napis tam z akeho dovodu bola zadrzana vec a nasledne ked ta prepustia a vratia ti vec, tak rovno podaj staznost bud jeho priamemu nadriadenemu, alebo na ministerstve vnutra.

Btw nechcem tu posobit dojmom, ze treba fizlov za vsetko je*at, ale na fizlarni som uz sedel a viem, ze sa nestitia porusovat zakon, klamat len aby nasli pachatela (a je im jedno, ci si to ty, alebo fero z ulice) atd. Proste treba na nich nekompromisne, ale v ramci zakona, aby na teba nemali ani mastny prd.
martin0134
Medium Star
Medium Star

vypitoval sa ma o tom uz po telefone , preto zacal aj o tom nezmysle o zaruke
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Skoda, ze si si nenahraval telefonat, mal by si nepriestrelny dokaz, ze s tebou veci riesil po telefone, bez toho aby ta oboznamil s tym, ze mozes nepodat vysvetlenie. No nic, doboducna uz vies co a ako :)

mimochodom trochu poopravim to co som nazaciatku napisal.. ak sa nedostavis na fizlarni a predvedu ta, mozu/nemusia ti ulozit pokutu..
martin0134
Medium Star
Medium Star

este ma tak napadlo ze co ak si dotycny vysmyli ze som mu predal uz pokazeny mobil ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

jeho verzia... tvoja verzia je tá že bol v poriadku ... máš predsa mail, kde ti napísal niečo v znení, že mu po dvoch dňoch prestal ísť display nie ? A kým ti súd nepreukáže vinu tak si nevinný a tak s tebou musia zaobchádzať. Proste tvrdenie proti tvrdeniu. I keď stále si myslím, že ak by došlo k súdu, prehráš kvôli tomu, že je to napodobenina a o tom nie je isto ani v inzeráte ani v mailoch zmienka, a to, že je to napodobenina, sa dá ľahko preukázať
martin0134
Medium Star
Medium Star

nie to mi hovoril v telefonate

//autoeditácia príspevku (14 Apr 2013, 0:25)
rozmyslam ze sa mu ozvem nech mi telefon posle a vratim mu peniaze , lebo ak by nahodou som za nieco dostal pokutu napr. to ze je to napodobenina tak by sa mi to fakt neoplatilo
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

neoplatilo???? sak ten tel.je nefunkcny a pravdepodobne uz neopravitelny kedze je to cinska haraburda
neviem co sa furt tohto pripadu bojis
mmm273
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mmm273 »

ako sam vies ze si nepochybyl ... predal si mu telefon ktory mu siel a nejde az po par dnoch pouzivania ... + ak vedel (resp to nebola) napodobenina (staci ze si to do inzeratu niekde spomenul, resp. uviedol cely nazov alebo ze jhe z ciny, proste nejaky takyto dokaz) tak si za vodou ... ak nie tak tak ci tak mobil mu siel, bol s nim spokojny a to ze mu teraz nejde teba srat nemusi...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Podla reakcii cloveka co zalozil tuto temu je jasne ze niekomu predal nefunkcnu napodobeninu a teraz chce cuvnut... pretoze ak by fakt predal funkcny mobil a kupujuci bol informovany o tom ze to je napodobenina tak by sa za kazdu cenu drzal toho ze je nevinny, ale tento typek uz komunikoval aj ohladom reklamacie a teraz uz aj uvazuje o vrateni penazi ... podla mna je to jasne :)
martin0134
Medium Star
Medium Star

Mobil bol funkcny :P Ale to ze je to mobil z ciny som uvedene nemal , ani sa na to dotycny nepytal ze co je to zac
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

vždy je dobré to niekde do inzerátu dať farbou písma rovnakou alebo takmer rovnoakou ako pozadie stránky alebo mini text na konci inzerátu v znení, POZOR! Jedná sa o repliku a máš vystarané.
Napísať odpoveď