Prvá partnerka

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Správny vek na prvú partnerku

<15
7
6%
15-17
46
37%
18-19
43
35%
20-22
17
14%
>23
11
9%

Celkom hlasov: 124

Paragon
Medium Star
Medium Star

Prvá partnerka

Príspevok od používateľa Paragon »

Viem, dnešná móda je držať sa za ruky v 13 - tke, ale mňa zaujíma, podľa vašich skúsenosti, zhruba kedy by bolo správne zohnať si po prvý krát partnerku. Tak, aby to malo význam, oboch to posúvalo ďalej. Áno, viem, človek by sa mal riadiť tým, čo chce / cíti, ale predsa-len nemyslím si, že vzťah v 15 - tke má súper význam -> človek zabije čas, ktorý môže venovať niečomu "užitočnejšiemu" na úkor nie veľmi úprimného a vážneho vzťahu. +- Aké to je ? ;) - mám sa ponáhľať / "užívať" si pokoj?
debo3000
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prvá partnerka

Príspevok od používateľa debo3000 »

Osobne si myslim ze idealny vek je na to okolo 16 az 18 rokov. Vtedy uz clovek aspon trochu vie co chce. Aj ked zalezi hlavne od vyspelosti oboch jedincov, napr mne v 16tich vznikol velmi dobry 3 a pol rocny vztah a nemal som nikdy pocit ze to zacalo moc skoro a zase ini kamosi ktorych som poznal ze zacali tiez v tom obdobi a mali kratkodobe vztahy tak tie boli take povrchne a znicujuce ze si tym podla mna skorej uskodili do buducnosti. A taktiez je dobre sa riadit pravidlom ze v takom veku vyslovene vztah nevyhladavat, je lepsie si pockat a ten spravny clovek pride casto uplne necakane aj sam.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja som mal frajerky priebezne od skolky a cim som bol starsi tym to bolo lepsie, takze ked pockas, nic tym nepokazis :)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Podľa mňa +/- 18ka. Predsa len človek je zákonne dospelý a má viacej možností. Prvú "partnerku" som mal v 15/16 a bola to naozaj strata času, ktorý som mohol využiť efektívnejšie, ale aspoň som sa mnohému priučil. Asi v 18tich som sa cítil tak pripravený na vzťah.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

imho pred 18tkou tie vztahy nejaku vysoku hodnotu nemaju. a pri mnohych aj niekolko rokov po tom.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

ja som mal trojrocny vztah od 15 do 18 a tiez si nemyslim, ze by to bolo strata casu. Praveze naopak, dost mi to vtedy dalo.
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

No ja si moc neviem predstavit,ze hosani su pripraveni na vztahy a take veci, ked su nastrocni :D
Podla mna im to poradne nejde ani po dvacatke...ale tak,cest vynimkam teda :smt059
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Mozno niesu pripraveny, ale prave ten "dlhodoby" zalaskovany vztah im v tom veku " plnych emocii/puberty " da velmi vela a myslim si, ze ich aj vela nauci a posunie vyssie 8).
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Ja len nechapem naco potrebujes vediet kedy si mas najst frajerku.. A tej cas ako v 15 tke vyuzijes efektivne? Nechcem nikoho urazit ale co budes programovat? Ja som si v 15 uzival s partiou a robenim sportu a preco nemat aj v tom veku frajerku? Aj tak je to vzdy jedinecne a s odstupom casu sa na to pozeras aj fak inak. Ak si najde 20 rocny 15 rocnu to nepochopim lebo je to decko a kazdy je na uplne inej urovni
Fexon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Fexon »

cim neskor tym lepsie... podla mna ideal vek je od 25 a viac... dovtedy su len "vztahy" ktore pridu a odidu... samozrejme cest vynimkam! :)
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Sám mám 15 a dievča som mal jediné jedno, aj to keď som bol malý fagan. (11 rokov a myslel som si, že som zamilovaný) Dnes by som najradšej fackal mojich rovesníkov čo si myslia že majú zlý život pretože dostali kopačky.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ked nevies co s nou, ani ju nehladaj :D
meatboy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa meatboy »

Mal som jednu kamarátku zhruba od 13-stich. Od 15-stich sme spolu začali chodiť a myslím že to je dosť individuálne. Nie každý je v 15-tke taký vyspelý aby mohol mať vzťah, ale ten môj prechádzal z toho detského vzťahu do toho "vyspelejšieho". Moja priateľka je o 2 roky staršia a nemali sme problém spolu chodiť a zároveň prežívať s kamarátmi "detstvo". Letá na Mare, ihrisko, volejbal, schovávačky každý deň. Dnes mám 17, ona 19 a stále spolu chodíme a ja cítim a viem že by som ju za nič nevymenil... A ak si myslíš že bez vzťahu si užívaš pokoj, tak zváž či ti ten vzťah všeobecne s nejakou babou za to stojí.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

CheZteR napísal:ked nevies co s nou, ani ju nehladaj :D
Narážaš na to, čo si myslím?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Hm tak detské lásky uz takmer kazdý/kazdá mali v školke a potom aj na Zš. Podla mna ideálny vek na taký prvý vážnejší vztah je od 17-18 rokov u chalanov a u báb 18-19 rokov.Viacmenej chalani uz v tomto veku vedia co chcu narozdiel od žien, kedže im sa páči kazdý piaty :). No čo, niekomu sa zadarí mat vo svojom živote tak 5-10 frajerov/frajeriek na vztah a stále neni spokojný a niekomu stačí 1-2 frajer/frajerka za celý život a je spokojný,holt kazdý je iný :)
kail91
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kail91 »

neviem, kedy, ale ja mám v 21, aj keď, kebyže ma ona nezbalí, tak som sám
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som mal takú 1. akože frajerku v 15, ale to bol naozaj taký pseudo-vzťah. Neviem, či to bolo vyslovene ešte tým vekom (ona ešte o rok mladšia), možno sčasti áno, sčasti aj preto, že som nemal žiadne predchádzajúce skúsenosti a nevedelo sa to nejak rozbehnúť a proste v podstate za normálny vzťah považujem až ten ďalší v 16 (ona tiež 16), ten sa rozvinul veľmi rýchlo a veľmi dobre, trval tri roky a dodnes sme dobrí kamaráti. Odvtedy si užívam slobodu a voľnosť, neobmedzenosť a nemám v pláne nič meniť. 8)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nie je správny, či nesprávny vek na partnerku. Niekto ostane negramotný pre vzťah celý život a niekto to zvláda už v trinástich.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

idealny vek nie je, ale v 13-14 to nebude určite
kail91 ja som na tom podobne, moja prva priatelka, tam som to inicioval skor ja, bozkavat ma sice zacala prva ona, ale na vaznejsi vztah som to povysil az ja
terajsia priatelka zbalila mna :D prve bozky boli z jej strany a povysenie na vaznejsi vztah tiez z jej strany, nie ze by som to nechcel, ja len vravim, ze raz to vyjde tak, inokedy inak
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

uplink napísal:Nie je správny, či nesprávny vek na partnerku. Niekto ostane negramotný pre vzťah celý život a niekto to zvláda už v trinástich.
svata pravda :D
Napísať odpoveď