Cyklisticky dres

O športe...
johny29
Medium Star
Medium Star

Cyklisticky dres

Príspevok od používateľa johny29 »

Zdravim,
Ospravedlnujem sa za OT, ale neviem kde by som to zaradil.
Kupil som si v malej cyklo predajni dlhy neprefuk cyklodres,stal 65e co je celkom dost nato ze je to model z 2007-co som zistil az doma.
Siel som ho teda vyskusat do terenu pod nim kratke lidl funkcne tricko, problem je ze:
pot sa mi stale udrziava na tele, a dost to chladi a to je uz 10°C vonku
robia sa sa flaky tam kde je to site-hlavne tam kde je priamo na kozi
Je to moj prvy cyklodres tak neviem ci je to normalne fungovanie? a ak nie mam nejake pravo na vratenie?
Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cyklisticky dres

Príspevok od používateľa hojko »

To, ze to bolo oznacene ako funkcne tricko este neznamena, ze to plny ucel aky by to plnit malo. Ak je to tenke tricko a na to si das cyklodres, tak to moze byt stale malo, pretoze 10 stupnov sa zda pre niekoho uz dost, ale vietor je stale este studeny a ten pocit tepla pri jazde je uplne iny ako ked stojis v natelniku a mikine na slnku.

Pises, ze mas dlhy neprefukavy cyklodres, to su hadam vsetky, ale ide o to, ze ci je tenky alebo hruby. Ak mas klasicky tenky dres, tak ten urcite nie je urceny na teplotu okolo 10 stupnov, ale na daleko vyssiu teplotu. V tom pripade by to bolo lepsie skombinovat, trebars pouzit tenku softshellovu bundu alebo medzi dres a tricko pouzit este jednu vrstvu oblecenia. Ja som nosil normalne aj mikinu, ked som videl, ze este nie je ta idealna teplota. Je pravda, ze mikina bola po jazde spotena (najma na chrbte), ale ucel, aby mi nebola zima to splnilo.

Pri niektorych dresoch sa dokonca udava aj teplotny rozsah, kedy sa odporuca pouzivat. Ak to ale kombinujes s viacerymi vrstvami, tak ta teplota sa znizuje. Natelnik a dlhy dres na 10 stupnov je pre mna velmi malo, ja by som tam urcite volil este nejaky hrubsi natelnik alebo kludne aj mikinu.

Skus si precitat tento clanok: http://www.sportservis.sk/post/ako-sa-s ... pocasi-33/
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

to viem ze od lidl tricka nemam ocakavat velku funkcnost, ale vymena mi velmi nepomoze.
Lebo ze sa pot drzi, citim hlavne tam kde nemam tricko(predlaktie), trochu ho prepusta ale mam pocit ze len cez spoje.

Ci je hruby/tenky to neviem-nemam ako porovnat,ale predajca povedal:ze je to presne na taketo pocasie.
Ten dres je celkom teply,pokial sa nepotim.. studeny vzduch mozno prechadza cez rukavy-pretoze su odopinatelne.
Tak neviem cakal som nieco viac od toho- to iste dokazala aj lacna lidl softshell bunda v zime.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja by som naopak povedal, ze z lidlu prave tie cyklo tricka najlepsie splnaju tu termo funkciu... vsetky tie bezecke sa nechytaju
Napísať odpoveď