Dobrý deň,
Mám takýto problém. Vytvoril som si program v C++, všetko je v main-e. Nepoužívam žiadne triedy, ani funkcie. Potrebujem z toho vytvoriť grafické rozhranie.
Principiálne by to asi fungovalo takto:
1. bolo by tam okno kde zadám vstup (rozmery tabuľky), po zadávaní by sa uložili do mojích premenných v mojom c++ súbore (riadky, stĺpce). Tlačidlom Ďalej by vytvorila tabuľka na základe tých vstupu, do ktorej by som zadal hodnoty a tie by sa uložili do poľa v mojom súbore (tabuľky).
2. po zadávaní a stlačením Ďalej by sa vypísala tabuľka, ktorú som zadal v bode 1.
A chcem sa opýtať, či by ste nevedeli poradiť v čom tom mám naprogramovať. S grafickým rozhraním som ešte nerobil. Pozeral som na nete a našiel som nejaký Qt Creator, ale neviem ako mám prepojiť môj program s tým čo si tam navrhnem. Vopred za rady ďakujem.
z C++ kódu vytvoriť GUI
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: z C++ kódu vytvoriť GUI
V tvojom pripade to bude tazke, kedze vsteko mas v main-e. Sprav si z logiky triedy a sprav to poriadne. Az potom sa pustaj do GUI-ka.
Keď to mám prerobené na triedy, tak pomocou čoho mám vytvoriť GUI.
Skúšal som QT, použil som v ňom spinBox na zadávanie hodnôt, len neviem prepojiť môj program s tým GUI, aby mi tu hodnotu čo je v tom spinBoxe uložilo do mojej premennej. napr mám triedu Vstup a v nej premennu int in čo je public. mám vytvorený objekt1 a chcem to čo bude v spine dať do tej premennej objekt1.in.
Skúšal som QT, použil som v ňom spinBox na zadávanie hodnôt, len neviem prepojiť môj program s tým GUI, aby mi tu hodnotu čo je v tom spinBoxe uložilo do mojej premennej. napr mám triedu Vstup a v nej premennu int in čo je public. mám vytvorený objekt1 a chcem to čo bude v spine dať do tej premennej objekt1.in.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
QT ma nato udalosti, pozri si daco o signaloch a slotoch. To ci to budes aktualizovat pri zmenach hodnoty, alebo pri stlaceni tlacidla je uz na tebe.
PS: public fieldy su antipatern.
PS: public fieldy su antipatern.