Leon: The Professional
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Leon: The Professional
Dnes som videl tento skvelý film a naozaj ma zaujal. No nepochopil som úplne presne aký vzťah mali Leon a Mathilda. Bol to otcovský vzťah, alebo skôr romantický, prípadne šlo o zložitejšiu lásku a náklonnosť? Aké sú vaše názory? Aký bol zámer autorov?
Re: Leon: The Professional
z csfd.cz zaujímavosti
Spoiler: Kvůli příliš "lolitovskému" motivu byl Besson nucen z filmu vystříhat 26 minut choulostivých scén, aby mohl být film vůbec vpuštěn do kin. Použitý scénář byl ovšem jen slabým odvarem toho původního, ve kterém dívenka při tréninku používá ostré náboje místo panitballových kulek, svléká se před Leonem do naha, při polibku vyžaduje zapojení jazyka a v závěrečné scéně to byla ona, kdo sebevražedně odpálí granáty připevněné na svém těle.
Takže romantický, ak to vôbec tak nazvať
Spoiler: Kvůli příliš "lolitovskému" motivu byl Besson nucen z filmu vystříhat 26 minut choulostivých scén, aby mohl být film vůbec vpuštěn do kin. Použitý scénář byl ovšem jen slabým odvarem toho původního, ve kterém dívenka při tréninku používá ostré náboje místo panitballových kulek, svléká se před Leonem do naha, při polibku vyžaduje zapojení jazyka a v závěrečné scéně to byla ona, kdo sebevražedně odpálí granáty připevněné na svém těle.
Takže romantický, ak to vôbec tak nazvať
ejha, no tak to budem musieť niekde pohľadať directors cut verziu, ktorá má o 23min viac ako oficiálna... snáď tam tie scény budú. 
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Videl som tu verziu, su tam tie sceny. Tá nahá scéna(ktorá sa nakoniec nenatočila) bola v podstate len to že ona sa sprchovala a Leon vošiel do kupelne a podal jej uterák nech sa zakryje. Čítal som tu scenu a mne prišlo že Leon mal s tým problem lebo podľa scenára hned zabuchol dvere ked ju nahú zbadal.
K tomu "lolitovskému" motivu: podľa mňa to evokuje len samotná Natalie, lebo v dobe natáčania mala 11. Besson sa niekde vyjadril že Natalie bola na to úlohu mladšia no nakoniec ju zobrali. podľa mňa mala mať Mathilda viac rokov ako 11.
Ospravedlnujem sa ak to tu to moc riešim, ale ten film ma naozaj zaujal.
K tomu "lolitovskému" motivu: podľa mňa to evokuje len samotná Natalie, lebo v dobe natáčania mala 11. Besson sa niekde vyjadril že Natalie bola na to úlohu mladšia no nakoniec ju zobrali. podľa mňa mala mať Mathilda viac rokov ako 11.
Ospravedlnujem sa ak to tu to moc riešim, ale ten film ma naozaj zaujal.
leon bol pedofil ? otcovsky vztah kamaratsky, ved hrala 12-rocnu
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Tak herečka mala 11, neznamená že aj postava vo filme musela mať toľko, alebo že vscenari nemohla mať viac. Nechcel som naznačiť ani som to tak nemyslel.