Zapajanie PC
Zapajanie PC
chcel by som sa spýtať že ak mám starý HDD aj grafickú a kúpil som novú základovú dosku, procesor ramku a poprepájam to tak či budem musieť znova inštalovať windows alebo tam bude to čo som mal nahrané na Harddisku ?
Re: Zapajanie PC
Treba dat novy system
On sa ale pýta, či mu tam ostane starý. Odpoveď je: Áno, ostane ti tam ten Windows ktorý si tam mal. Bude ale asi treba inštalovať nejaké nové ovládače, a staré mazať. Ak tam máš bordel, a nemáš k tomu citový vzťah, najlepšia cesta bude tá inštalácia nanovo.
Áno, na disku ostanú všetky údaje.... avšak pri prvom spustení s novou doskou - v lepšom prípade Ti bude hlásiť nejaké chyby v ovládačoch, ktoré následne musíš odinštalovať a nainštalovať nové (ako píše Hensym), v horšom prípade bude hádzať modré obrazovky a následné reštarty a tak sa preinštalovaniu nevyhneš. Závisí, akú dosku meníš za akú... čím sú si viac podobné (chipset), tým bude menej problémov.
Najlepšie je pred rozobratím starého PC odinštalovať všetky ovládače od starej dosky (chipset, audio, sieť atď), prehodiť dosky... a nainštalovať všetky ovládače k novej doske.
Ale aj tak osobne doporučujem pri výmene základnej dosky si nájsť trochu času na kompletnú reinštaláciu nového Windowsu, vyhneš sa možným chybám neskôr.
Najlepšie je pred rozobratím starého PC odinštalovať všetky ovládače od starej dosky (chipset, audio, sieť atď), prehodiť dosky... a nainštalovať všetky ovládače k novej doske.
Ale aj tak osobne doporučujem pri výmene základnej dosky si nájsť trochu času na kompletnú reinštaláciu nového Windowsu, vyhneš sa možným chybám neskôr.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
safe-mód a tam nejaký driver sweeper cclener a potom by mal systém nabehnúť a ovládače sa nainštalujú samé ak bude internet