Windows nedokáže zatvárať procesy (?)

Informácie o software, ankety...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Windows nedokáže zatvárať procesy (?)

Príspevok od používateľa Hensym »

Ani sám neviem, či dobre popisujem chybu.

Mám noťas už cez 2 mesiace, všetko bez problémov, ale pred pár dňami sa vyskytla chyba. Spozoroval som ju na troch programoch:

Skype - prihlásim sa, všetko ide, ale po pár hodinách mi prestanú chodiť správy, i keď ja sa vidím ako Online. Nemôžem ani nič odoslať, proste, ako keby Skype zamrzol (ale nie doslova). Vypnem teda skype, zapnem znova, prihlásim sa, a napíše mi: "Nie je možné otvoriť Skype, na tomto počítači ste už prihlásený."... V Task Managery beží proces Skype.exe, ktorý ak ukončím, stále tam ostane. Po opätovnom spustení Skypu stále rovnaká chyba, a Task Manager už tam má dva procesy Skype.exe, a takto sa to opakuje. Jediný spôsob, ako sa potom prihlásiť do Skypu je kompletne odinštalovať, zmazať zložku z AppData, preinštalovať a spustiť. Na ďalší deň, alebo dokonca v ten istý deň to ale musím zopakovať.

uTorrent - vždy mi fungoval ako má (aj teraz funguje), ale presne v ten deň, keď sa vyskytol problém so Skypom mi uTorrent začal hlásiť chybové hlášky u všetkých sťahovaní s textom "Nie je možné stiahnuť, súbor sa už používa". Procesy som vtedy ešte nekontroloval, ale jadro problému bolo asi rovnaké. uTorrent sa ale po pár reštartoch sám vyriešil.

GameRanger - program na hranie hier cez virtuálnu LAN. Kedysi išlo všetko ako má, lietal som zo serveru na server. Teraz ak hrám na jednom servery, a chcem ísť na iný, po snahe o pripojenie to píše iba "Preparing connection". Jediná cesta je teda ukončiť GameRanger cez procesy a zase sa pripojiť na jeden server. Takto sa to opakuje. Procesov sa tam nazbiera kľudne aj 10. Ani jeden sa nedá ukončiť.

Rozhodol som sa sem už napísať, lebo ten Skype je nepoužiteľný a to je dosť vážne. Prakticky keď potrebujem/čakám na správu/call, tak si nie som istý či som online alebo nie, a musím sa vypytovať niekoho, či mu prišla správa.

Mám Windows 8 Pro 64bit a od Januára som bez problému. Nepomohlo mi žiadne riešenie z Googlu.
:nono: Netušíte?
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Re: Windows nedokáže zatvárať procesy (?)

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Prvú vec, ktorú by som skúsil je reinštalácia OS. Na zabitie procesov odporúčam Killbox.
Hensym
VIP
VIP

Reinštalácia OS je tá POSLEDNÁ vec, ktorú by som skúsil. Keď už preinštalujem OS, tak je jasné, že to pôjde, ale zabijem hodiny vylaďovaním všetkého od začiatku.

Killbox idem skúsiť. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...prečisti PC od vírusov, prečisti registre a skontroluj si, či nemáš na HDD chybné sektory...ešte môžeš skúsiť opravu Windowsu z inštalačného DVD...ak to znie divne, nediv sa...triafam do vetra, neviem čo by ti moholo pomôcť...
Hensym
VIP
VIP

Vírusy žiadne, registre som prečistil, HDD je v poriadku, použil som nejaké utilitky na čistenie Winu, odinštaloval zbytočnosti a zistil som, že Freecorder koliduje s najnovšími verziami Skypu, tak som ho zmazal, a verzia 6.3 mi už celý deň funguje. Keby to tak chcelo ísť, tak som vysmiaty,... Zajtra, pozajtra sa ozvem, či to drží. Vďaka.
Napísať odpoveď