Dobrý deň,
mám DSL internet od Orangeu a doteraz som používala modem D-com ADSL router plus v3. Chcela som ale aj wi-fi pripojenie (notebook) a náhodou som dostala router AirLive WT-2000ARM Turbo-G ADSL2/2+. Problém nastal potom, ako som cez "Quick start" v menu na severi nového routra (CD nemám) zadala potrebné info, okrem iného aj meno a heslo od Orangeu. Vôbec nie je možné pripojenie na internet - ani cez kábel ani cez wifi (tú iba nájde, ale nepripojí sa). Keď napojím starý modem, všetko ide tak ako má. Už vôbec nemám poňatia v čom môže byť problém.
Modem → router - problém
Re: Modem → router - problém
Otazka znie, co si tam zadala. Okrem mena a hesla je urcite potrebne nastavit najma VPI - 1 a VCI - 32. Je mozne, ze toto v "quick start" nenajdes.
Cize potrebujes nastavit PPPoE a v "Interface setup - Internet" skontroluj hodnoty pri VPI a VCI.
Potom co pises ze sa neda napojit ani cez kabel ani cez wifi... hmm, urcite ti funguje pripojenie na router, ci uz kablom alebo wifi, len tym ze sa router nepripoji na net mas nasjkor (ak mas win7) dole zlty vykricnik co znaci ze pristup na internet nefunguje...
Cize potrebujes nastavit PPPoE a v "Interface setup - Internet" skontroluj hodnoty pri VPI a VCI.
Potom co pises ze sa neda napojit ani cez kabel ani cez wifi... hmm, urcite ti funguje pripojenie na router, ci uz kablom alebo wifi, len tym ze sa router nepripoji na net mas nasjkor (ak mas win7) dole zlty vykricnik co znaci ze pristup na internet nefunguje...
-
94.michelle
Novice
Re: Modem → router - problém
VCI síce bolo 32 ale VPI bolo 0... Už to fachčí
Veľmi ďakujem