Autofolie na oknach?
Autofolie na oknach?
Ahojte,
rozmyslam nad autofoliami na svoju 3 dverovu Yaris (1gen). Dostal som ponuku na 65 Euro pre svoje auto, co je fajn, bojim sa ale jednej veci.
Mam na vyber 2 kombinacie: uplne ciernu (clovek nevidi nic dnu do auta) a o jeden stupen slabsiu verziu (vidiet z dialky napriklad opierky hlavy, nie je to uplne nepriehladne).
Moja otazka znie: nemam parkovacie senzory, znemoznia folie, pripadne obmedzia, moje parkovacie schopnosti? Soferuje sa auto potom vyrazne tazsie s nimi?
Aky je vas nazor na tuto vec? Dat si folie, pripadne nie? Vdaka.
rozmyslam nad autofoliami na svoju 3 dverovu Yaris (1gen). Dostal som ponuku na 65 Euro pre svoje auto, co je fajn, bojim sa ale jednej veci.
Mam na vyber 2 kombinacie: uplne ciernu (clovek nevidi nic dnu do auta) a o jeden stupen slabsiu verziu (vidiet z dialky napriklad opierky hlavy, nie je to uplne nepriehladne).
Moja otazka znie: nemam parkovacie senzory, znemoznia folie, pripadne obmedzia, moje parkovacie schopnosti? Soferuje sa auto potom vyrazne tazsie s nimi?
Aky je vas nazor na tuto vec? Dat si folie, pripadne nie? Vdaka.
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autofolie na oknach?
Keď parkuješ používaš predsa spätné zrkadla nie ? A k veci na jednom aute mam fólie a v žiadnom prípade to neznemožňuje výhľad pri parkovaní a ani sa s autom nešoféruje ťažšie teda aspoň ja šoférujem auto pohľadom cez predne a bočné skla nemám sedačku otočenú naopak 
-
RATZINGER666
Darca
no ja som to nikdy na autach nemal, ale zase bol pre mna strasny nezvyk cuvat s takym autom... je pravdepodobne, ze si clovek casom zvykne, ale zozaciatku to bude podla mna dost neprijemne... nerad s takymi autami cuvam... Ty mas yarisa, ten je kratky, no snad nebudes mat az taky problem...
na samotnu montaz dovod nevidim, pokial nejde iba o nejaky dizajnovy prvok... ci to comusi pomoze, no neviem, pochybujem...
na samotnu montaz dovod nevidim, pokial nejde iba o nejaky dizajnovy prvok... ci to comusi pomoze, no neviem, pochybujem...
Tak stredne zrkadlo ide cez foliu...
Daj si tu najtmavsiu, jedine trosku nezvyk co potrva cca 1-2 dni ale potom pohoda.... To je ako keby si pozeral cez slnecne okulky tak by som to prirovnal.
A pozor na znacku folie, 65€ je dost malo, i ked yaris je maly tiez...
Daj si tu najtmavsiu, jedine trosku nezvyk co potrva cca 1-2 dni ale potom pohoda.... To je ako keby si pozeral cez slnecne okulky tak by som to prirovnal.
A pozor na znacku folie, 65€ je dost malo, i ked yaris je maly tiez...
-
RATZINGER666
Darca
no tu cenu som si az teraz vsimol... kde rodia dvojdveraky za tych 65e?? za take peniaze to dam olepit a ked si nezvyknem, tak to strhnem 
ja mam na sluzobnej T4 Caravelle na kratkej verzii uplne tmave folie. cuvam podla spetnych zrkadiel, bez akychkolvek senzorov a nemam s tym najmensi problem. Pacienti maju sukromie, nikto sa na nich nediva ked stojim na kriovatke alebo na semaforoch... na Audine mam dost svetle, ale tie by som chcel v priebehu tohoto roka vymenit za uplne tmave.. na aute to vyzera super a mne to maximalne vyhovuje... stredne spetne pouzivam len ak dobre neodhadnem vzdialenost pri predbiehani cez bocne spetne, lebo tie mam asfericke a ked konktrolujem pacientov 
Na predošlom aute som mal tie najtmavšie fólie aj na bočných zadných sklách a aj na zadnom kufrovom skle a bez problémov som zacúval kam som chcel. Je to len o zvyku. Ja som nepociťoval žiadne sťaženie pri cúvaní. Vždy cúvam podľa spätných zrkadiel. Cez zadné okno sa pozriem či za mnou nie je nejaký stĺp iba. Cez deň je aj cez to zadné okno docela dobre vidieť. V noci cez neho veľa neuvidíš.
Istu dobu som jazdieval na pickupe, neskor na velkom reanulte traffic, na oboch bola nepriehladna korba. Jazdil som (cuval) cisto podla bocnych spatakov. Zo zaciatku nezvyk, ale naucil som sa.
Z maleho yarisu by som si na tvojom mieste nerobil ziadne stresy. Aj cez tu najtmavsiu foliu stale vidis von, problem to bude akurat po tme, to sa vsak rychlo naucis. Na tak malom auticku mas paradny odhad. Hlavne, ked prakujes na standarnych 5m dlhych parkovacich miestach a nemusis cuvat na kdejake provizorne vykladky.
Z maleho yarisu by som si na tvojom mieste nerobil ziadne stresy. Aj cez tu najtmavsiu foliu stale vidis von, problem to bude akurat po tme, to sa vsak rychlo naucis. Na tak malom auticku mas paradny odhad. Hlavne, ked prakujes na standarnych 5m dlhych parkovacich miestach a nemusis cuvat na kdejake provizorne vykladky.
mame foliu na audine, opticky je to pekne, cez leto to menej prehrieva... cez den vidis bez problemov, v noci cez to vidis velmi malo, skoro nic (parkovavam pozdlzne, otacam hlavu dozadu, na tom aute mi to je lepsie, lebo si vidim kufor)
Dakujem za vsetky odpovede. Zoberiem teda najtmavsiu.
Znacka folii je Suntek. 65 je cena s montazou samozrejme bez papierov... Co sa tyka tej ceny, uvedomte si prosim, ze ten Yaris ma hrozne male okna, preto je to tak lacne.
Znacka folii je Suntek. 65 je cena s montazou samozrejme bez papierov... Co sa tyka tej ceny, uvedomte si prosim, ze ten Yaris ma hrozne male okna, preto je to tak lacne.
Co sa tyka tej ceny, bracho si daval robit folie na Octaviu Combi u chlapika pri ZA za 80 €. Znacku vam nepoviem, ale nie je s nimi ziaden problem.
Dal si tam najtmavsie ake mu ponukol, cez den je to parkovanie OK, v noci cez to moc nevidno, ale zvyknut sa na to da. Navyse tam ma parkovacie senzory, no tiez je to dlhe auto, takze pri Yarise by to malo byt v pohode.
Dal si tam najtmavsie ake mu ponukol, cez den je to parkovanie OK, v noci cez to moc nevidno, ale zvyknut sa na to da. Navyse tam ma parkovacie senzory, no tiez je to dlhe auto, takze pri Yarise by to malo byt v pohode.
-
RATZINGER666
Darca
Kufor: ...kde pri ZA? 
-
RATZINGER666
Darca
...bol by som Ti velmi vdacny 
-
hojko
Site Admin
Bezne sa to robi tak, ze na zadne bocne skla ti daju uplne najtmavsie folie, teda odtien 5 a na zadne sklo dostanes napr. 20. Zalezi vsak od znacky, vacsinou mas odtiene HP 5, 15, 20, 35, 50 a 70, aj ked 70 mal tusim len SunTek. Oznacenie HP 5 je najmavsia a prakticky cez to nic nevidis, HP 70 je uplne slabucka a niekedy ani nevies, ze tam folia je. Odtiene najdes napr. tu: http://www.autofolietrnava.sk/
Nevyzerá to potom divne? HP5-15 vyzerá ešte v pohode, ale HP5-20 vyzerá už dosť veľký rozdiel.
-
hojko
Site Admin
Nevyzera, aspon vidis za seba nieco. Preto by som to riesil tak, ze na bocne 5 a na zadne 15/20. Myslim, ze 20 je odtien, ktory sa dava na predne skla policajnej Fabie, ktore sluzia ako radar.
-
rufus59
Light Professional
Známi mal fólie na Peugeote 206 2,0 hdi vzadu tmavé a vpredu mal tak isto ale uplne slabé nikto si to nevšimol, dokedy sa mama na tom nevybúrala
Auto bolo dovezené z talianska.