Pretaktovanie procesoru AMD Athlon XP +2000

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
SempronTM
Amateur
Amateur

Pretaktovanie procesoru AMD Athlon XP +2000

Príspevok od používateľa SempronTM »

Ahojte, mám menší problém som úplný nováčik ohľadne overclockingu takže prosím ručne ale nie stručne :)

Chcem si pretaktovať AMD Athlon XP +2000 sice mi to píše +2000 ale neviem či to beží na plný výkon pretože keď dám ''Tento Počítač>Nastavenie'' Tak tam vidím že kolko je MB RAM a kolko Ghz má procesor.Tak tam je ale napísané 1,67 Ghz. Čo ma deptá
pretože to neviem pochopiť keď mi tam píše +2000 ale mám 1,67 Ghz :) :D

Fakt ohľadom tohoto neviem fakt nič takže na začiatok mi stačí tento procesor taktnúť aspom na tých 3,0Ghz čo dosť pochybujem že to pôjde ale môžem to skúsiť. Tak mi teda poraďte dúfam že tu nebudú zase nejaké ''vtipnotrápne'' komentáre.

Díky moc vopred za každý koment ktorý pomôže.

PS: BTW ramka je 768 MB.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pretaktovanie procesoru AMD Athlon XP +2000

Príspevok od používateľa Space5800 »

amd athlon 2000+ je len označenie CPU, číslo 2000 nemá nič spoločné s frekvenciou na akej ma bežať. 1,67GHz je v poriadku. Ani to netaktuj pochybujem že taku vykopávku dostaneš vyššie a nie to 3GHz. Ale v pretaktovaní sa nevyznám možno mi to niekto vyvráti, no pochybujem :P.

Každý nejak začínal. Ja som sa kedy pokúšal pretaktovať podobný athlon. Zakladná frekvencia tuším okolo 1.9GHz a o moc vyššie to nešlo. :roll:
SempronTM
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa SempronTM »

No mne by stačilo keby to bolo aj tých 1,9 alebo 2,0 GHz :)
Ten počítač už je starý. Kedysi stál nový 37 tisíc SK teraz už patrí do starého šrotu ale aj tak sa dá ešte používať čo ma prekvapuje :)
Ak by mal stým niekdo skúsenosti a išlo by to aspom na tých 1,9 GHz napíšte do súkromných správ, dík :)
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

hod dany procesor do googlu ci sa tam niekto 'nechvali' s pretaktovanim tohto procesora,,,, ak ano mozes sa inspirovat ale kazdy kus je inaksi a treba to len skusat po kuse a testovat stabilitu mozno prave tebe sa podari
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

ked o tom nic nevies - co takto si daco o tom precitat?

+ dalsia vec je ta, ze pri modernych CPU sa zvysenie o 400MHz velmi neprejavi, takze aj keby sa ti to podarilo dat na 2000 MHz na tomto starom crepe tak sa ti vobec neoplati robit, pretoze zmenu si nevsimnes.
Napísať odpoveď