Citronovnik

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Citronovnik

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ahojte ludia , kupil som si citronovnik zatial o nom vela neviem preto sa chcem spitat ci nema z vas niekto skusenosti s pestovanim tejto rastliny napr ako ju zalievat hnjoit presadzat kolko potrebuje slnka a pod za kazdu radu dakujem
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Má rád dostatok tepla, svetla a vlahy, optimálna teplota pre rast je 22 - 24°C. Nepotrebuje priame slnečné svetlo, lepšie mu vyhovuje rozptýlené svetlo. Na polievanie je vhodnejšia dažďová voda, prípadne voda z jazera, potoku. Rastlina neznáša dlhodobé premokrenie. Zemina - na citrusy, alebo zmes záhradníckeho substrátu, ílovitej zeminy a piesku v pomere 2:1:1. Prihnojujeme hnojivom na citrusy. Používame radšej väčšie kvetináče, presádzame až korene úplne prekorenia zemný bal, najlepšie v marci. Tento druh citrónovníka je najodolnejší citrus pre pestovanie v byte. Nevyžaduje chladné zimovanie, rastie celý rok a je mimoriadne úrodný.

Zdroj : http://www.vsetkoprezahradu.net/citronovnik.html
leos
Novice
Novice

Re: Citronovnik

Príspevok od používateľa leos »

Ahojte! Chcela by som zistiť koľko percent vlhkosti by malo byť v izbe kde je umiestnený citrovník,potomkedy sa môže prihnojovať,či aj počas tej doby keď má už plody aj kvety?Ďakujem za odpoveď. :smt006
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

ja som si ho vypestoval sam, nejaku velku starostlivost to nepotrebovalo.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ahoj , môj citrónovník vyzerá velmi sucho , opadnutý a vysušený , skúsim ho regenerovať teraz na leto ale vyzerá ze je asi dead :(
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

mi doma máme citrónovník, je dosť starý ale dosť veľký, cez zimu je schovaný v letnej kuchynke a v lete je nonstop vonku...polievame ho podľa potreby ...keď budem mať čas hodím ti sem foto ...čo si pamätám a bol som malý tak mal plody ktoré vážili do pol kila ..nevidí sa to každý deň ale myslím si že zasa až tak veľká starostlivosť nebude potreba :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Trocha mimo temu, ale neskusal z vas niekto zasadit tu velku kvostku z manga? Ujala sa, neujala?
Pukii
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pukii »

Zdravim, pestuje tu niekto citronovnik ? Chcem sa opytat ci je to normalne, ze taky velky citronovnik nema ziadne plody :(
Prílohy
P1010125.JPG
Shelby88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Shelby88 »

Dobry den chcel by som sa opitat mám citron ale mám na nom klasicke male, tvrde,tmavo zelene listy, ale rastu mi momentalne slabo zelene a velke listi a neviem preco ak mate dake vysvetlenie vopred dakujem
Napísať odpoveď