Predlzenie dosahu wifi
Predlzenie dosahu wifi
Zdravím
Prosím vás poradte mi čo spraviť, mám dosť veľký dvor a wifina mi nedočiahne. Mám slabý signál. Chcel by som abi mi wifina dočiahla po celom pozemku, alebo aspoň pokryla jeho väčšiu časť.
Neviem či mám kúpiť len dáku silnejšie 2,4 GHz anténu alebo kúpiť rovno nový router s 3 wifi anténami a potom jednotlive antény dáko predlžiť. Mám net od telekomu a oni majú vlastný router, do toho mám ja zapojený svoj TP-link TL-WR543G je dosť starý už. a Nový router by som použil len ako predĺženie wifi, takže neviem ako by som to spravil, aby som pokryl väčšiu časť.
Poradte dáke fajné nápady. DIK
Prosím vás poradte mi čo spraviť, mám dosť veľký dvor a wifina mi nedočiahne. Mám slabý signál. Chcel by som abi mi wifina dočiahla po celom pozemku, alebo aspoň pokryla jeho väčšiu časť.
Neviem či mám kúpiť len dáku silnejšie 2,4 GHz anténu alebo kúpiť rovno nový router s 3 wifi anténami a potom jednotlive antény dáko predlžiť. Mám net od telekomu a oni majú vlastný router, do toho mám ja zapojený svoj TP-link TL-WR543G je dosť starý už. a Nový router by som použil len ako predĺženie wifi, takže neviem ako by som to spravil, aby som pokryl väčšiu časť.
Poradte dáke fajné nápady. DIK
Re: Predlzenie dosahu wifi
Chcelo by to samozrejme novy router, v tvojom priprade skor wifi bridge.
TP-Link je zarucena znacka. Hladaj nejaky co ma aspon silu signalu 20dBm, odpojitelnu antenu a ako si uz pisal vyhoda budu dve antenky.
Tie antenky ale su vacsinou len 5dBm takze treba dokupit.
TP-Link je zarucena znacka. Hladaj nejaky co ma aspon silu signalu 20dBm, odpojitelnu antenu a ako si uz pisal vyhoda budu dve antenky.
Tie antenky ale su vacsinou len 5dBm takze treba dokupit.
No a ako by som zistil akou silou vysiela ten moj router, lebo zas ak ja dokupim len silnu antenku tak to mi nude asi nanic
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... R543G#spec
EIRP <20dBm(EIRP)
ma odnimatelnu antenu tak by si mohol skusit kupit nejaku poriadnu antenku
EIRP <20dBm(EIRP)
ma odnimatelnu antenu tak by si mohol skusit kupit nejaku poriadnu antenku
aha aha tak vravíš že router by bol dobrý ? tak len nejakú anténu ? No a podla čoho viem, že koľko by to malo dosah, napríklad 5m.
Neviem či kúpiť takú anténu ktorá má aj kábel alebo len takú obyčajnú čo tam zašróbujem. Lebo som počul že v tom kábli sa stráca signál.
Neviem či kúpiť takú anténu ktorá má aj kábel alebo len takú obyčajnú čo tam zašróbujem. Lebo som počul že v tom kábli sa stráca signál.
Kasli na kabel. Pouzi ten router v rezime bridge (repeater). Bude prijimat signal z modemu a zaroven ho vysielat (zosilnovat). Takze ak ho umiestnis co najblizsie k dvoru ale zaroven aby mal este dobry signal z modemu, tak na dvore by ti to malo fungovat.
No z modemu mam pichnuty sietový kýbel normýlne do tp-linku do siete do 1 som ho pichol a v 2 mám môj pc. Dierka "wan" je volná. Takže by to malo fungovať len ako switch.
Režim bridge alebo repeater to neviem čo je....
A tiež čo je ten wifi bridge ??
ďakujem
Režim bridge alebo repeater to neviem čo je....
A tiež čo je ten wifi bridge ??
ďakujem
Wladas toto nie vzdy a hlavne s TPlinkami funguje... WDS bridge mi nefungoval este nikdy a universal repeater povedzme ze ano ale casto sa to zbuggovalo (nutny reset repeatru).wladas napísal:Kasli na kabel. Pouzi ten router v rezime bridge (repeater). Bude prijimat signal z modemu a zaroven ho vysielat (zosilnovat). Takze ak ho umiestnis co najblizsie k dvoru ale zaroven aby mal este dobry signal z modemu, tak na dvore by ti to malo fungovat.
Ja som kupil take zariadenie od huaweiu co sa dava priamo do zausvky. model WS320, uplne jednoducha instalacia (skoro samo sato) a fakt ze to fungovalo aj v relativnej zatazi a dokazalo to cuduj sa svetu aj bez anteny vysielat sakra silno !
No vidis, proste jednoducha funkcia, niet co dobabrat...
Ja som sa s tym mordoval cely den a ak to aj islo tak iba chvilu skorej to robilo co sa tomu chcelo...
Kupil som tento extender a uz dobre.
Neskor som skusal ten extender s inym routrom, a uz to fungovalo (boli sme na pretekoch a v depe nebol dobry signal vytiahol som to z kabele klik klik klik a zilo to...)
Ja som sa s tym mordoval cely den a ak to aj islo tak iba chvilu skorej to robilo co sa tomu chcelo...
Kupil som tento extender a uz dobre.
Neskor som skusal ten extender s inym routrom, a uz to fungovalo (boli sme na pretekoch a v depe nebol dobry signal vytiahol som to z kabele klik klik klik a zilo to...)
Ked to pouzijem v rezime bridge tak to bude mat velku odozvu, a to nechcem.
ziadna vyrazne vacsia odozva sa nekona
- Prílohy
-
- 2667531930[1].png (31.71 KiB) 1884 zobrazení