Spotreba
Re: Spotreba
Od prezutia gúm na zimné keď začali byť teploty okolo tých 6-10°C som najazdil cca 7-8tis. km. 25/30 % mesto 75/70% okresky , spotreba 6.1L
(jazda normálna, na spotrebu nejazdím, keď ma niečo brzdí predbehnem, ...)
AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150k
(jazda normálna, na spotrebu nejazdím, keď ma niečo brzdí predbehnem, ...)
AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150k
ejdž tí pí
to sa dorovna spotrebou oleja, ci? 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
HTP asi nebude mat obmedzovac v 4500ot. 
tak ako vraví ratzi.
bolo to sdi - nezmar
bolo to sdi - nezmar
Praveze podla toho som si myslel ze je to htpRATZINGER666 napísal:HTP asi nebude mat obmedzovac v 4500ot.
Tak HTP mali červené políčka od cca 5800rpm.
jojo nema to daleko od seba
tak ale to ma uz pri max 5,8k spotrebu oleja jak V8 takze viac by som uz asi ajtak neriskoval
tak ale to ma uz pri max 5,8k spotrebu oleja jak V8 takze viac by som uz asi ajtak neriskoval
To nie je dlhodoba, ale aktualna priemerna z poslednej jazdy.
Dlhodoba je zobrazena v rezime "2". Na obrazku je rezim "1".
Netrep prosim ta.Hegy napísal: Praveze podla toho som si myslel ze je to htpnie fakt, ono to ma tiez dost nizko obmedzovac neviem uz presne kolko ale viac ako 5 nie (myslim)
Ináč zachytil som už 2 reklamy, tuším Toyota a Clio, že spotreba už od 3,6 l/100 km.. Podľa mňa v podstate riadne zavádzanie zákazníka. Mne už inak za posledných 10 dní pekne padajú čísla na PP. Posledný sneh to bolo za 7,5 po týždni plusových teplôt už 7,2
V stredu tankujem za skvelých 1,480 Agipe, tak som zvedavý, čo vyjde podľa nádrže 
Netrep prosim ta.Hegy napísal: Praveze podla toho som si myslel ze je to htpnie fakt, ono to ma tiez dost nizko obmedzovac neviem uz presne kolko ale viac ako 5 nie (myslim)
Netrepem, je to 5,8k a na 4th 5th sa k tomu cislu ajtak nedostanes.
Spoko?
//autoeditácia príspevku (23 Apr 2013, 9:27)
No to sa testuje nejak sa to vola ze NEW CITY CYCLE, taky cyklus v ktorom sa ukazu hodnoty spotreby a v poslednej dobe su kritizovani vyrobcovia z auta na tento cyklus prisposobuju (prehustuju gumy, odlhacuju, umelo upravuju aerodynamiku, davaju docasne nizkoodporove oleje atd atd atd...) takto sa da "legalne" ale umelo urobit nizka papierova spotreba. V standartnych podmienkach to ale mozne nebude.begbeee napísal:Ináč zachytil som už 2 reklamy, tuším Toyota a Clio, že spotreba už od 3,6 l/100 km.. Podľa mňa v podstate riadne zavádzanie zákazníka. Mne už inak za posledných 10 dní pekne padajú čísla na PP. Posledný sneh to bolo za 7,5 po týždni plusových teplôt už 7,2V stredu tankujem za skvelých 1,480 Agipe, tak som zvedavý, čo vyjde podľa nádrže
Inac co sa tyka Agipu, ak mas niekoho s telekomom, na telekom benefit je este mozne vyuzit zlavu 0,1€ na liter (tusim do konca aprila), co si myslim je celkom slusnebegbeee napísal:Ináč zachytil som už 2 reklamy, tuším Toyota a Clio, že spotreba už od 3,6 l/100 km.. Podľa mňa v podstate riadne zavádzanie zákazníka. Mne už inak za posledných 10 dní pekne padajú čísla na PP. Posledný sneh to bolo za 7,5 po týždni plusových teplôt už 7,2V stredu tankujem za skvelých 1,480 Agipe, tak som zvedavý, čo vyjde podľa nádrže
Áno, áno, díky.. myslím na to, SMS si zoženiem, to už bude za 1,47 €...
Jaj, takze predpokladam ze to bude premiovka, ci 98? 
Len pre pripomenutie, este asi tyzden bezi akcia aj na Shellke spolu s O2, klasicke palivo -0,04€ a premiove 0,08€
Len pre pripomenutie, este asi tyzden bezi akcia aj na Shellke spolu s O2, klasicke palivo -0,04€ a premiove 0,08€
Nie, obyčajný. Zachytil som, že ceny PHM klesajú a včera cestou z práce som omrkával benzínky, tak
Slovnaft obyčajná 95-ka 1,49€
Shellka Fuel Save 1,49€
OMV obyčajná 95-ka 1,509€
a priateľka robí na Agipke, tak hovorila, že oni majú obyčajný za 1,48€
EDIT: Ahá, matika... jasné super díky, to je parádna akcia!
Slovnaft obyčajná 95-ka 1,49€
Shellka Fuel Save 1,49€
OMV obyčajná 95-ka 1,509€
a priateľka robí na Agipke, tak hovorila, že oni majú obyčajný za 1,48€
EDIT: Ahá, matika... jasné super díky, to je parádna akcia!
No ale zlava je 10 centov na liter.. tak potom snad za 1,38 
Ja som tankoval na AGIPE posledne spolu s tou telekom akciou.
Normalne by som platil 58litrov cca 82,36 € a takto mi to vyslo na 76,50€.
Cize na nadrz usetrene 5,80€
inymi slovami, umyvarka zadarmo alebo bageta s redbullom alebo whatever, proste potesi 
Normalne by som platil 58litrov cca 82,36 € a takto mi to vyslo na 76,50€.
Cize na nadrz usetrene 5,80€
Dnes som spravil ďalší rekord, ešte nie tak dávno som sa nasieral, že do Fabie natlačím benzín za 70€ (keď liter stál 1,6€), dnes je benzín lacný a ja do Fabie natlačil benzín za 80,08€ (53,42L x 1,499€)... našťastie som mal O2 kupón, čiže som zaplatil "iba" nejakých 78€...
Mám chuť zavolať na shellku nejakú kontrolu, či im dobre merajú stojany.
Inak po zime palubný počítač ukazuje 8,7L/100km (1.4 MPI)
Mne palubak ukazuje priemer 6.8l/100km. (priemer z cca poslednych 1000km). Na dlhej trase sa da ist aj pod 5,5l.
Astra G 1,4 16v
Astra G 1,4 16v
Ked tam pojdes okolo nabuduce pozri ci je na meracom zariadeni neporusena plomba Slovenskeho Metrologickeho ustavu a ked je tak pravdepodobne 99% bude ok.brm napísal:Dnes som spravil ďalší rekord, ešte nie tak dávno som sa nasieral, že do Fabie natlačím benzín za 70€ (keď liter stál 1,6€), dnes je benzín lacný a ja do Fabie natlačil benzín za 80,08€ (53,42L x 1,499€)... našťastie som mal O2 kupón, čiže som zaplatil "iba" nejakých 78€...
Toto bremeno na seba prenasa metrologia.
a 53L je fakt dost